Meni je sljedeci ciklus trajao duze nego uobicajeno i onda je nastavilo uobicajeno!
Printable View
Meni je sljedeci ciklus trajao duze nego uobicajeno i onda je nastavilo uobicajeno!
Aha...ok...tnx! :-)
E, gledam danas onu blesavu emisiju "Keeping up with the Kardashians" i ona njena sestra...ne znam kako se zove...je išla kod MPO doktora na konzultacije da bi izvadila jajne stanice i zamrznula ih ako će u kasnijim godinama htjeti imati još djece (sad valjda ima 38 godina). I uglavnom, mislim si ja "pa šta ne zna ona statistiku uspješnosti odmrzavanja jajnih stanica?!" I onda je još rekla da ne bi ona trovala tijelo s hormonima, ona bi prirodno. Govori joj doktor "Oš da te bodem jednom mjesečno 15 puta pa će bit prirodno il' ćeš da to riješimo odjednom uz tjedan dana hormona?" Hahaha! Baš sam se nasmijala. Princezica ne bi hormone. BTW doktor nije spominjao rizik da joj te stanice možda i neće preživjeti odmrzavanje. Možda jer se prezivaju Kardashian. :lol:
Korina i ja ti zelim da bude sto vise smrzlica [emoji4]
Sto se tice godisnjih, danas sam bas pitala doktora i rekao mi je da od 1.9. startaju raditi normalno. U cekaoni sam ‘nacula’ da u 8.mjesecu rade eventualno neke hitnoce, ali uzmi to s rezervom.
Inace ja sam u subotu imala trecu inseminaciju u prirodnom ciklusu i sad cekamo.. Ako ne bude uspjesna, onda je plan da u 9.mjesecu idemo s IVF u prirodnom ciklusu. I dalje je misterij zasto do trudnoce ne dolazi jer su nam svi nalazi uredni, ovulacije redovite, itd.
Kako vrijeme i postupci prolaze, to mi se vise cini da igram lutriju, pa se trudim vjerovati da ce jednom i nasi brojevi biti izvuceni..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hvala ti na ohrabrenju :)
Naravno da je sve moguce, samo sto izgleda da s vremenom postaje sve teze pozitivno razmisljati. Kod mene je nakon prvog AIH-a doslo do trudnoce, ali bila je biokemijska. Protumacila sam si to kao dobar znak da ipak ima nade, samo treba docekati.
Javi nam novosti kad saznas, vjerujem da ce biti lijepe ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pratim vas curke :)
Korina & AriAnna drzim vam fige da budu pozitivni rezultati :)
Ja se trudim ne razmisljat o tome kako moram dobit stvari ovaj vikend da mi se ne desi da mi opet kasne jer cu poooluuudit. I kad ih dobijem krecem sa hormonima...
Korina mi je objasnila sve kako ide to bockanje tako da me sad malo manje strah ali uzbudjenje je prisutnk :)
Ne znam kako, ali poduplao mi se post kad sam se logirala. Čiribu čiriba. Uglavnom, sutra je novi dan! Ako je repka pobijedila u sve tri utakmice, onda ćemo i mi njihovim stopama! :-)
Korina, jesi provjerila koliko smrzlića imate?
Upravo sad citam postove i stvarno je forum super...
Korina i ja sam znatizeljna...
Jesam, provjerila sam konačno nakon 7 dugih dana čekanja :-)
Dakle ovako (malo poduži post ću napisati).... Imala sam 17 stanica (iako su mi nakon punkcije rekli 16, ali valjda su ipak našli još jednu). Od tih 17 stanica bilo je 11 komada zrelih za oplodnju. Od tih 11 stanica, do petog dana preživjelo je 6 komada. Zaključak, imam 6 smrznutih blastocista (1+1+1+2+1). :-D
S rezultatom smo zadovoljni smo i ja i doktor pogotovo što je spermiogram bio dosta loš (zapravo najgori do sada, a imamo 4 nalaza spermiograma u zadnjih 5 mjeseci, tj. ovo je bio četvrti sada na oplodnji). Također "teška ologiasthenozoospermia", ali manje od 1 milijuna ih je bilo, dok je ranije ipak bilo puno više od toga...
I još da nešto kažem... Nitko nije spominjao one papire koje sam potpisivala vezano za broj embrija ili broj stanica (ja na tim papirima nisam ništa ispunila osim naših osobnih podataka: ime, prezime, OIB...,a ostavila sam prazna polja gdje god se spominjela količina). Dakle, kako sam ja shvatila doktora...ti formulari za broj embrija/stanica služe za one žene koje žele MANJE od maximuma oploditi. Oni uvijek idu na najveći mogući broj, ali ako neka žena želi (iz možda vjerskih ili bilo kojih drugih svojih razloga) oploditi manje od maximalno dozvoljenih 12 stanica onda će to i napisati i vjerojatno još i naglasiti svom doktoru jer joj je to bitno. Nisam jedini slučaj, imam poznanicu koja je trenutno u čekanju bete, ona je imala isto puno stanica...isto je ostavila prazna ta polja za količinu i također su joj oplodili maximalno koliko je to bilo moguće.
Čini mi se (možda sam pogrešno zapamtila , ne znam) da sam se jednom dopisivala s jednom curom iz Osijeka i da mi je rekla da oni tamo u KBC Osijek baš nikakve formulare ne moraju ispunjavati, čak ni ono jeste li u bračnoj/izvanbračnoj zajednici, priznavanje očinstva i te stvari...
Poučena svojim iskustvom i iskustvom svoje poznanice mogu sa sigurnošću reći da u KBC-u poštuju zakon. Barem moj doktor, a vjerujem da i ostali tako funkcioniraju. Znam za onaj slučaj o kojemu se piše na Forumu, ali osim tog slučaja ne znam za još ni jedan takav...zato vejrujem da je to bila neka vrlo tužna i pomalo neobična i nepravilna iznimka i da se tako nešto neće ponavljati.
P.S. U 9. mjesecu ću ići na transfer. I nadam se da će biti pozitivan ishod...:heart:
Korina, super 6 blastica je fantastican rezultat! Budite presretni i uzivajte u ljetu, a na jesen onda dalje puni pozitivne energije!!!
Korina2010,ovo je super rezultat, 6 blastica uistinu daje nade da se među njima krije vaša bebica ili čak i dvije.... sretno dalje na jesen za FET.I super mi je što zamrzavaju pojedinačno ako ja to tako mogu isčitati (skoro su sve zamrznuli pojedinačno osim ove dvojke :-))
Ovo što pišeš draga Korina da oni uvijek idu na najveći broj j.s. unutar zakonskih okvira je nažalost naprosto neistina, tebe NIJE zapala profesorica koja Bog zna iz kojih razloga gura ovu politiku... i nije to uvijek bilo tako, zašto se ona promijenila u svom stavu, to valjda ona zna... ali dobro je da kod vas nije išla raditi takve bezvezarije ustvari i nije je bilo u vašem postupku, right?
Inesz je nedavno postala ovdje zvanične brojke od HZZO-a kroz par godina, Rijeka ima neusporedivo veliki udio sekundarnih ICSI postupaka, to je dodatni dokaz da oni mnogo postupaka fakturiraju prema HZZO-u s odmrznutim ili pokušajem odmrznutih j.s. Neka takav scenariji nije teben niti tvoju poznanicu pogodio, ali isto tako -neka se piše o tome... šutnjom se još nikada ništa nije postiglo..... :-)
Odlican rezultat, 6 blastica je super.
Moram K potpisati s velikim X, to sto se na forumu provlacio 1 slucaj ne znaci da se usmenom predajom nije culo za jos njih, a i brojke govore tome u prilog.. M je bio moj lijecnik, prezadovoljna s njim tada, ja nisam imala takvih problema, islo se u oplodnju svih, ali to je bilo 2013god kad se puno stvari drugacije radilo.. onda se nesto izmjenilo na gore, sad se mozda mijenja ponovno na bolje a to zbilja nije zbog sutnje i jer je inace sve po ps-u nego bas zato jer se spominje i proziva.. jer znamo svi, prate nas tu nasi dragi doktori.. pa pozdrav im ovim putem od mene i moja 2 smrzlica :)
HZZO za postupak zamrzavanja jajnih stanica bolnici plati 800 kn, plus za sekundarni postupak - IVF/ICSI sa odmrznutim jajnim stanicama još 2900 kn.
ako se oplode sve dobivene jajne stanice (do 12 najviše) tada bolnica od HZZO-a ne može naplatiti zamzavanje jajnih stanica i sekundarni IVF/ICSI (800 kn + 2900 kn)
ovako, jedan dio jajnih stanica se zamrzne, to se naplati HZZO-u, onda se opet naplati sekundarni IVF/ICSI sa odmrznutim jajnim stanicama i eto dodatne zarade za bolnički odjel.
a izgledi za uspjeh sa zamrzavanjem jajnih stanica? a poštivanje prava pacijenata? a pravo na najbolje moguće liječenje? izgleda da to nije važno kada se neplodnim paovima zamrzavanju jajne stanice koje ne prelaze "zakonski višak".
inače, HZZO nema iskazanu stavku prema kojima bolnicama plaća naknadne transfere odleđenih embrija (FET). bolnica za FET od HZZO-a ne može dobiti niti kunu.
bolnica od HZZO-a može naplatiti samo 800 kn za zamrzavanje embrija.
FET ne može naplatiti.
FET, zapravo svi FET-ova koji proizlaze iz stimuliranog postupka uračunati su u cijenu stimuliranog postupka od 10 000 kn.
Inesz, a koliko je, ako znas, realno trosak sekundarnog?
ne poznam troškovnike embriološkog laba i normative rada embriologa... ali 2900 kn za sekundarni IVF/ICSI plus 800 kn za zamrzavanje jajnih stanica čini mi se pristojan iznos u odnosu na npr. 10 000 kn za stimulirani postupak koji se moraju pokriti troškovi svih postupaka, svih lijekova i na koncu FET-ova
odbrojavanje
prava tema za slanje podrške, razumijevanja i razmjene informacija o tijeku postupka
:-)
Ja sam bila nedavno na postupcima i zaboravila sam upisati broj koliko želim da mi oplode j.s. i dr. me podsjetio poslije punkcije da napišem Sve ili 12 kako želim, ali uglavnom treba ispuniti sve podatke ovo što vas nisu pitali bila je slučajnost.
curke, da nije kakav go na humanoj? zovem već par dana ali mi se niko ne javlja ...ili da se nije promjenio broj zadnje 2 godine ?
Mislim da su uvijek na go u 8mj i kraj 12mj.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Prekinimo šutnju!
Punkcije jajnika "na živo", bez upotrebe odgovarajućeg načina otklanjanja boli,
protivne su suvremenim medicinskim praksama i predstavljaju ozbiljno kršenje dostojanstva žena i prava na zaštitu od nepotrebne boli i patnje.
Lajkajte i pratite Rodinu Fb stranicu:
https://www.facebook.com/PrekinimoSutnjuRoda/
Iako na Odjelu za humanu reprodukciju KBC Rijeka postoje uvjeti za odgovarajući anasteziološki tretaman boli pri aspiraciji folikula, događa se da liječnici o tome ne informiraju pacijentice i da im se punkcija odrađuje "na živo"!
Drage žene, ovo nije normalno, ovako ne treba biti. Nije u redu da vas se izlaže nepotrebnoj patnji i boli prilikom punkcija. Nepotrebno trpljenje, često i vrlo jakih bolova, nije uvjet ni garancija da ćemo nakon IVF-a dobiti dijete.
Vrijeme je da ovo prestane, da bude bolje, da dobijete medicinsku skrb koja je u skladu sa dosezima suvremene medicine 21. stoljeća.
Roda vas poziva da u nekoliko rečenica opišete svoja iskustva punkcije (aspiracije) jajnih stanica "na živo" i pošaljete na adresu: prekinimo.sutnju@roda.hr
ili u inbox Rodine FB stranice Prekinimo šutnju
Anonimnost vaših svjedočanstava je zagarantirana.
Rodina FB stranica Prekinimo šutnju!
Moram reći da sam kad god sam tražila dobila anesteziju u Rijeci, za veći broj folikula dr. sami predlože a za manji ne, no to ne znači da pacijent ne može dobiti. Nije da ih hvalim ali barem su se tu pokazali susretljivi...
I kod mene je bilo tako, imala sam mogućnost izbora.Nisam uzela anesteziju , bilo je samo pet folikula.
Pozdrav svima..evo ja sam nova na forumu..pa trebam malo vašu pomoć..2012 sam bila na humanoj u Rijeci..kod dr. Vlašića..obavila više postupaka, ali ništa uspješno..pa sam par godina pauzirala, pa sada evo krećem ponovno, pa me samo zanima kod koga biste preporučile da se prijavim s obzirom da Vlašića nema...tko je sada najpopularniji (najbolji)... :-)
Mislim da uspjeh ne ovisi puno bas o odabiru lijecnika ovdje u Rijeci! Recimo ako si kod jednog lijecnika vrlo cesto te za folikulometriju primi netko drugi a nekad i punkciju i transfer ti ne napravi tvoj lijecnik tako da taj odabir na pocetku ne igra neku presudnu ulogu za uspjeh! Prof Smiljan ti je direktna i bez dlake na jeziku sto je i nije lose ako nisi preosjetljiva! Ne znam tko je najpopularniji sad, ali ja bih ti preporucila ili dr Manestra ili dr Susanj.
Mene isto zanima jel ima netko iskustva sa dr Susanj? Bila mi je ovo ljeto na folikulometriji i nekako mi se baš svidio pristup Sad baš razmišljam preći kod nje.Znam da je važno da su iskreni i direktni, ali ni ne volim baš kad otpišu slučaj unaprijed.
Krajem mjeseca moram nazvati i tražti ću da me prebace kod nje.Valjda se to može.
Krajem mjeseca moram zvati i traziti ću da me prebace kod nje.Valjda se to može?
Unadva, evo da ti olakšam odluku ako još nisi čvrsto odlučila! Ja sam doktorice Sušanj i stvarno mogu reći sve pozitivno o njoj- draga je, susretljiva, objasni sve šta te zanima, i imam povjerenja u svaku njenu odluku kao liječnice! Doduše, bila sam par puta na fm i kod prof SS i ne mogu reći ništa loše ni za nju- bila je ljubazna i strpljivo sve objasnila, možda je malo direktnija u nastupu pa nekome ko je osjetljiviji to ne odgovara. Tako da odluči sama što ti više odgovara..U svakom slučaju, sretno!
Hvala ti puno na odgovoru,30.11. zovem za se naručiti pa ću tražiti kod nje.
Drage cure,
nova sam na forumu i friško u ovoj temi. Nisam bila još u nikakvom postupku, samo na konzultacijama i HSSG-u. Zovem ovih dana za naručiti se za dalje, kad kaže sestra 'znate da dr. Manestar odlazi u veljači?' Baš me to rastužilo, jer nismo ni počeli i odmah novi moment. Imate neki savjet kod koga da idem sad na sljedeće konzultacije? Naravno, kako se bliži 40-ta nisam baš u situaciji propuštati prilike, iako znam da je ovo dugotrajno i teško da će se dogoditi čudo... I znam da mogu doći kod bilo koga, bez obzira tko me vodi, ali evo, zanima me vaš savjet.
I hvala unaprijed :heart:
Još je dugo i izdržao tu psihijatriju..Sad će Smilja morati zagrijati stolicu obzirom da je svih potjerala i da joj je ostala još samo ova nova s 2 dana staža.....možda će sad dići Vlastelića iz mirovine iako sumnjam da mu tako nešto treba u životu...u protivnom stvarno ne vidim kako mpo u KBC-u može opstati...
Šta, pa odškolovat će se novi. Pa Mane je bio novajlija na početku naše karijere, a bome i Vlašić je vježbao na nekim našima s kave...Groblja su puna nezamjenjivih :mrgreen:
E, a jel se zna gdje ide?
LaLuna, ja bih na tvom mjestu kod Smiljke.
(ili ako si u prilici, privatno)