Kris, probaj onu mješavinu sjemenki i jogurt ;)
a što se kila tiče, sigurno ti idu sporije i zbog stvaranja mišića, a zna se koliko su mišići teži od sala :)
bitni su centimetri
Printable View
Kris, probaj onu mješavinu sjemenki i jogurt ;)
a što se kila tiče, sigurno ti idu sporije i zbog stvaranja mišića, a zna se koliko su mišići teži od sala :)
bitni su centimetri
jutro svima!
ja sam sinoć restala..iako sve osjetim još od prekjučer.. danas nastavak
anči, jesi još u izazovu ili patim sama?
Sani
hvala što si jutros mislila na mene :kiss:
Cure znam da mislite da je od bureka al nije jer sam ga jela dosta rano i uopće me nije bolio trbuh nego tek kasno popodne kad sam smazala te kobase s kruhom i maslacem (2 šnite) jednostavno nisam imala ništa drugo "konkretno" u hladnjakau pa to zgrabila. Svejedno šta god neće me vidit ni burek ni kobase narednih 10 godina :mrgreen:
Kris ja bih ti savjetovala za jutarnju probavu al i poticanje detoksikacije čašu tople vode s limunom (zapravo toplu limunadu bez šećera) svako jutro. Meni je to fakat otvaralo probavu, jedno vrijeme sam to pila prošlo proljeće kad sam htjela skinut 2-3 kile viška.
I probaj se ne vagat prečesto nego si mjeri opseg, al to već sve znaš kako i Wiillow reče.
Eh da i ja sam obično u ovo vrijeme krajem zime najteža kroz cijelu godinu (tako mi je bilo oduvijek preko zime 1-1,5kg gore) osim ove godine prvi put u povijesti moje malenkosti, stojim na istoj kilaži na kojoj sam i bila, ona neka granična 59/60 kg. Živjelo trčanje :trci: uopće ne mjerim kalorije i nemam pojma koliko toga pojedem, načelno zdravo se hranim (osim jučer :mrgreen:) i ne debljam se.
tigrić svaka ti čast da si i dalje u tom izazovu.
J-la i willow jasno vam je da cu morati probati taj agility. :lool:
go Sani go :-D
možeš ga zamijeniti za Speed 1.0, taj je i tako (tebi) prelagan :mrgreen:
Meni je speed 1.0 manje vrckav od Agility-a.
Eto Sani, navali :-D!
Kris, nadam se da se uznemirujuci simptomi nece ponavljati i da ces brzo doci u kraj svemu sto te muci.
Potpuni sam laik, pa necu nista savjetovati.
Mogu jedino primjetiti da ni meni iz istih razloga ne odgovara prehrana bez uh.
Btw. nekako sam nabila nozni prst, zapravo nokat i sad me kod bilo kakvog veceg opterecenja smeta. Nekih vidljivih promjena nema. Recite mi da ce to proci i da mi nokat nece otpasti :strasljiva:
Anamar ja sam nabila tri prsta, jedan je pocrnio, ne cini mi se da ce otpast, stanje je isto vec 2-3 mj.
Kris razumin te za probavu jer imam slicnih problema. U zadnje vrime mi chia sjemenke pomazu. Prije toga kokosovo ulje u kavu. Kokosovo mi je nakon parj prestalo djelovat.
Lan i sl.sjemenke nula bodova.
Kris obavezno neka bude topla voda i ujutro iskljucivo nataste.nista ne jesti prije wc-a.
anamar vjerujem da nece otpasti.drz se!
Probat cu sutra opet. Ja jesam isla doruckovati nakon toga, mozda je to bio problem.
Hvala cure na savjetima :) zlatne ste.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Speed 1.0 odrađen. S obzirom da mi on zbilja nije nešto izazovan mogla bi umjesto njega agility.
sani, pa kud si radila još i speed :lol:
mogla si odmah agility, bio bi ti dovoljan ;)
Kad se drzim programa ko pijan plota :lool:
Krenula sam sa napadom u svim smjerovima. U krem juhu od povrca sam dodala probavin. Krenut cu ujutro sa vodom, sacekati da li ce me potjerati i nakon toga probavin sa sjemenkama i jogurtom.
Bravo cure za treninge :)
hvala sto mislite na moj nokat
nije mi drago da nisam jedina, ali opet lakse mi je u mojoj muci
jucer sam isla raditi kenpo od Tonija i u pola vjezbanja sam skinula tenisice
srecom kenpo je sav u borilačkim vještinama, a na zamisljene negativce mogu i bosonoga :lool: :aparatic:
Pokusavam vas procitati cijeli dan i vise ne znam sto sam procitala :lool:
Pa necu vise :D
Radije cu pisati jer se gubim.
Tigric, stala sam s izazovom, no u nedjelju pocela ispocetka. Tako da radim! Go, girl, zajedno smo :heart: :D
znači, napravila sam nešto što nisam sto godina, to je da sam se na kompu ulogirala da napišem poduži posti.
ovo što anamar govori je super iskustvo. naime, cijeli taj hype koji se dogodio oko paleo/lchf stila prehrane je pretjeran.
isto kao što se pred desetljeće masnoća izbacivala iz...pa svega, tako se sada radi sa UH. a to nije ispravno.
svaki makronutrijent ima svoje mjesto i vrijeme u prehrani, pogotovo kod vježbača.
pronašla sam i ovaj link od Natea koji to pojašnjava:
https://www.youtube.com/watch?v=AwftUh9SVx0
traje 10min i kraj je posebno zanimljiv i baš se referira na ovakve situacije.
sve koje koketirate sa paleo/lchf stilom prehrane, škicnite ovaj link.
taj stil prehrane može za nekoga (zuzka, npr) biti idealno rješenja, ali nije dobro za sve.
zuzka, kad sam već nju spomenula, nema uz vježbanje još i djecu (i to po troje neki), i posao koji ne podrazumijeva vježbanje i vannastavne aktivnosti i sl.
mislim, nije da sam duboko upućena u njen stil života, ali djecu nema, a vježbanje joj je posao. i ima više vremena za recovery i može si priuštiti takav stil prehrane.
paleo/lchf se ljudima sviđa jer ih 'ispuše' pa su trbušćići malo više flat i tako to. a to ništa ne znači u body compositionu, pogotovo ne rekreativnim sportašima.
fotke koje vidimo su rezultat jaaaaako mukotrpnog rada i režima, i ne manje važno, suplementacije koju profi fitness modeli uzimaju koja pomaže različite funkcije u organizmu.
mi to ništa ne uzimamo, u najboljem slučaju whey.
nekakav početni omjer makromutrijenata koji većini može odgovarati je 40:30:30 (ugljikohidrati:proteini:masti)
nakon toga se može malo manipulirati sa količinom UH, ali ne na predugo vrijeme...
znači, kris, zayebi te ljuskice ili kaj si već spomenula, uvedi kvalitetne UH, drži kalorijski unos na cca 300kcal ispod dnevnih potreba i 2-3 tjedna prije svadbe se prebaci na paleo/lchf ako baš želiš određeni izgled za D-day.
i bit ćeš prekrasna mladenka. :-)
Zhang hvala ti puno. Na nekoliko mjesta sam citala, zadnje u MH da nije dobro izbaciti uh. Ja bez njih ne mogu, jela sam ih u svim fazama mrsavosti/debljine ali sam se najbolje osjecala na integralnim, kada mi je prehrana bila bazirana na žitaricama, mahunarkama, vocu, povrcu i masnocama. Cak bih rekla da sam najmanje problema imala kada sam izbacila meso u potpunosti. Nije da ga ne volim ali ne mogu se zamisliti da ga jedem u tolikim kolicinama koliko preporucuju. Poslusat cu kaj si napisala.
zhang, hvala ti na ovom postu!
Kris, necemo ti do u detalje secirati prehranu :mrgreen: sve je to ok. Svi imamo (i moramo imati) pokusaje i istrazivanje...i na kraju krajeva, ono sto nam daje rezultat u jednom periodu, moze podbaciti u nekom drugom...
Moj point je bio da smo ugljikohidrate stavili na crnu listu, a tamo im nije mjesto. Pa cisto da bacimo neko drugo svjetlo na njih i da malo skinemo paleo/lchf s trona na kojem se zadnje vrijeme fura :-)
Zhang, super post i slazem se s tobom. Nedavno sam i ja citala slicne clanke o tome, a i meni takva prehrana odgovara.
Ne odgovara mi pekarska prehrana, da se razumijemo. Ali lchf i paleo nisu za mene.
Napravila sam ponovo burpee challenge, danas su me momci s posla nagovorili da ponovim onaj 7 min pa jesam i rekli su da sigurno mogu vise.
I jesam. Jednog sam prestigla :D, drugi mi je jos dalek.
Napravila sam 68 burpees u 7 min.
Ma znam. Nego...mislim da sam definitivno dobro napravila izbacivsi kvasac opcenito iz prehrane. Tako da i ovo kruha kaj jedem mogu biti ziher da me nece naduti u tolikoj mjeri kao kupovni koji sam prije koristila. Jos samo da probavu unormalim i na konju sam.
Kris, hvala na odgovoru
sve sto papas zvuci fino, al ako je desertni tanjur, mislim da bi meni bilo malo
zhang hvala i tebi na ovom postu i slazem se s tobom - sve umjereno
Kosjenka, ja valjda ne bih mogla ni 800 :mrgreen:
Lili, samo ti to i dalje papaj, al u prikladno vrijeme
ja odradila tbc
i da, bilo je lakse, al i dalje ponesto modificiram (dio sklekova i lungesa mojih ljuvljenih)
Vidis Ginger da si mi trebala vjerovati ;-)
Drugi put ce ti biti jos lakse.
Zhang hvala na postu i pojasnjenju.
I sad nabasam na ovo, tocka 5:
https://www.t-nation.com/diet-fat-lo...gn=article4444
Posebno izdvajam:
I was a low-carb dieter for years because eating that way worked for me at one point in time, but habitually depleting my body of carbs eventually stopped working. (I looked chubby and couldn't poop.)
I danas sam zapamala temu, necu vise :-)
And it didn't matter how much gym time I racked up, my body didn't respond well to a mostly meat and veggie diet. Nor did my stamina, power output, strength, or day to day energy.
ja odskakala 27 minuta hiit cardio, onda 20 minuta yoge
aaaaa, odlicno
sad pijem caj od djumbira i idem u krevet
tang, ja te skroz razumijem, i ja se veselim treningu i dozivljavam to kao nesto dobro za sebe
kris, i ja intenzivno vjezbam vec neko vrijeme, te pazim na prehranu
nisam prestrogo, ali pazim, smanjila sam unos uh
i na vagi imam otprilike isto, a na dane i malo vise nego kad sam krenula
znam sve o tezini i volumenu misica i masnog tkiva
na cm imam mali pomak, na odjeci osjetim i svi mi komentiraju da mrsavije izgledam, ali moram priznat da ipak mrvicu nervira :D
J-la :kiss:
Ivana, super za ranojutarnje trčanje :zaljubljen:
Anči bravoooooo :sp:
Zhang, ma kakvo spamanje....
Ti sad o meni i mojim traženjima, pokušajima i promašajima u vezi prehrane i vježbanja znaš gotovo sve.....
I znaš da se na kraju uvik vratim na neki oblik LCHF-a, jer sve dobro krene ali katastrofalno završi.
Činjenica je da ovako uz bike i snagu nije baš poželjno straight LCHF, što ne osjetim na snazi ali osjetim na power-u na uzbrdici. A to ŽELIM poboljšati.
Međutim, pitanje je koji je pravi način i da li je uopće to povezano s mojom prehranom (jer ruku na srce, mi smo rekreativci i nisam baš ziher da naši treninzi ulaze u kategoriju: ne mogu bez složenih UH)....pa si me navela na razmišljanje i testiranje.
Kako ja u 99% slučajeva vozim/vježbam ujutro na prazan želudac, uvesti ću čisti UH/protein PWO/doručak, dok će ostatak dana ostati kao do sad. I za 2 tjedna (ako ne poludim prije!) pokušat zaključit što je to za mene značilo.
Priznam da je meni najjednostavnije samo opičit LCHF i kvit jer nema razmišljanja ni izleta u zabranjeno, ali probati ću i na ovaj način pa da vidim.
Prijavak 3 runde svakog seta:
1. 15/15 RDL, 15 sumo squat & knee up, 15/15 chair pistol, 30 sec wall sit
2. 10 PU + side plank, 10 sami assisted chin up & knee rises
Anci bravo :klap:
Summer tako je i meni. Pazim zadnjih mj dana na prehranu, vjezbam, a vaga ni makac! Eno sam je sakrila jer me nervira :lool:
Danci i sve ostale koje su vjezbale bravo :klap:
Ja sam sinoc 20 min neki zuzkin sa ktbl.
Danas se nadam napokon trcanju, nakon 10 dana!
Anci svaka čast! Tigrić i ti ste strašne :-D
Summer super kombinacija treninga.
mb nadam se da ćeš danas uspjeti ostvariti plan o trčanju.
Danči probaj ovako kako si napisala pa ćeš vidjeti.
Meni svako jutro počinje ili zobenom kašom, jogurtom s granolom ili jajima uz neki fini kruh.
Počela sam gubiti kile kad sam izbacila slatkiše i šećer. A tada mi se vratila i energija.
Danas je na redu lower focus :-)
zhang, to nije nimalo spamanje, pa to nam je tema
meni ustvari vrlo itneresantna, jer pokušavam pronaći svoju formulu
da lchf nije za mene, to sam sigurna
ali sam počela skupljat lchf recepte jer mi prijaju u određenoj mjeri, i ima ih stvarno finih
detektirala sam nekoliko svojih bezveznih prehrambenih navika kojih nisam bila ni svjesna, recimo jedno vrijeme bih svako jutro kad dođem na posao uzela vruću čokoladu iz aparata. To sam prestala, jer mi je to čisto bezveze, nije mi pričinjala toliko zadovoljstvo koliko sigurno ima i šećera i bog zna čega, samo se nekako uvukla ko navika.
onda, jedno vrijeme smo imali stalno po kući nekih keksa, i kad bi to popodne krenuli trat, nestala bi kutija domaćice u tren. to smo isto prestali. i dalje me popodne često traži nešto slatko, pa sam se opskrbila tamnom čokoladom, jer me kod nje manja količina zadovolji.
sad sam uspila i šećer iz kave izbacit, zamijenila umjetnim sladilima. mislila sam da će mi to previše mijenjat okus, ali ispada da mi je ok.
vidit ćemo na duge staze kakvog će to imat efekta, možda ne baš primjetnog.
ali ponekad razmišljam iz skroz druge perspektive. recimo, iako mi se tijelo puno promijenilo otkad vježbam, učvrstilo, oblikovalo, ja vidim ogromnu razliku.. i generalno sam veličina 36/38 što je meni taman.. ima dana kad se pogledam u ogledalo i sve što vidim je taj jastučić sala na dnu trbuha (i sa strane isto na toj visini, točno ga mogu uhvatit, taj muffin topić tvrdoglavi). i onda bih izbacila i boga i vraga iz prehrane da se toga riješim.
a onda mi se nekad čini glupo da sam pored cijelog tijela na to fokusirana. i da mi je malo i percepcija iskrivljena od gledanja stalno u sve te fitness trenerice, pa sam počela očekivat od sebe da izgledam kao one, i vidim svaku razliku. i moje male sise mi od gledanja u Zuzi izgledaju sve manje.
a ne želim biti takva niti želim sebe time toliko opterećivati. pa se onda upali drugi glas u meni koji kaže: oladi malo!
i tako se u mojoj glavi smjenjuje vlast svako par dana :lool: prvo bude ona struja koja kaže "idemo, mogu ja to! sad ćemo izbacit ovo i ono i pazit na ovo i ono i još malo cardia, skakutanja...", onda ona pređe u oporbu a nastupi druga koja promiče samoprihvaćanje. u biti možda i ok kombinacija, sad kad gledam šta sam napisala :lool: