Evo bila draga kod endokrinologa danas i dobila recept za 25 mg Euthyrox-a. Rekao joj za dva-tri tjedna povećati dozu. Sad nade polažemo u to. Još kad bi mogli heparin rješit nekak... :P
Printable View
Evo bila draga kod endokrinologa danas i dobila recept za 25 mg Euthyrox-a. Rekao joj za dva-tri tjedna povećati dozu. Sad nade polažemo u to. Još kad bi mogli heparin rješit nekak... :P
Ja sam baš dobila najnormalnije uputnicu od doktorice opće prakse, svi nalazi se čekaju 3-4 tjedna, na uputnicama je bitno da piše oznaka Z31 i ideš u Petrovu 3 transfuzijski centar jer je pretraga dosta skupa u privatnom labu, oko 4000 su mi izračunale cure.
Može pitanje svima, jel ima L frižidere za zamrzavanje jajnih stanica uopće? Nikako da dobijem konkretan odgovor....
1977 kada planiraš postupak?MOŽDA do tada bude donešen novi Zakon i imaš mogućnost zamrzavanja embrija!
On zamrzava,ali to ne preporuča mislim na j s,opremu ima,nije od jučer, zna sve kako je to išlo na Vuku,a kad si sutra već kod njega pitaj ga sve što te zanima,bez ustručavanja,želiš i možeš sve saznati.
Drži se i ne boj se !
zamrzava..
Od kad Luči zamrzava js?prvi glas...ja sam bila prije mjesec dana i rekao da to ne rade isto tako je rekao još dvijema curama.
nisam pacijentica dr. L, pa ne mogu tvrditi sa sigurnošću da ne smrzava js, to će ti puno bolje odgovoriti cure koje su kod njega, mada vidim da ima oprečnih odgovora.
međutim 1977, ako i smrzava ono što bi trebala ustvari pitati je koju tehniku krioprezervacije jajnih stanica koristi.
Za zamzavanje se koriste dvije tehnike, tzv. slow-freeze (sporo zamrzavanje) i vitrifikacija, koja je superiorna i daje neusporedivo bolje rezultate u odnosu na SF (mislim da je omjer 50/90 %).
Lučinger ne zamrzava js, ali vjerujem da će zamrzavati embrije čim novi zakon stupi na snagu.
Jedno tehničko pitanje - kako najlakše naći L-ovu kliniku i kakva je situacija s parkingom?
Vrlo je jednostavno- ako znaš gdje je dom sportova ne možeš fulati.
Može se čak parkirati i na tom parkingu od doma sportova.
Sama klinika se nalazi točno preko puta onog hotela kod doma sportova (ne znam kako se točno hotel zove)
Klinika se nalazi u zgradi u kojoj je i Hrvatski rukometni savez, u prizemlju je kafić.
Stvarno je jednostavno
i ja idem kod dr L. u postupak...ali imam osjećaj da se već počinje gubiti u toliko postupaka i puno ljudi...baš je bila užasna gužva
kad sam bila prije mj dana na prvim konzultacijama, rekao je da mi niti slučajno ne smije dati punu stimulaciju,i da ćemo probati s klomifenom, da bi me sad uvjeravao da bi on da ipak idemo na veliku stimulaciju :-o dva puta sam mu objašnjavala što mi je rekao na prvim konz.
mislim, nakon što me prepao sa hiperom, nema šanse da sad pristanem na to, bar za početak da vidimo
ovako sam dobila dojam da me hoće staviti na punu stimulaciju samo zato što je skuplja
to mi se baš i nije svidjelo sve skupa, ali vidjet ćemo kako će dalje to ići
adria13, ja definitivno ne pripadam fan clubu dr. L-a, ali svejedno ne vjerujem da ti hoće promijeniti terapiju zbog zarade. Ne prodaje ti on lijekove. Vjerojatnije mi je da zbog povoljnije klime misli oploditi veći broj stanica. Postoji izvjestan broj pacijentica koje na slabu stimulaciju ne reagiraju uopće, a na jaku dobiju veliki broj js uz moguću hiperstimulaciju.
S druge strane, s PCOS-om ja ne bih nikada išla kod nekoga tko ne zamrzava embrije. Ne js, nego baš embrije. Ne zamrzavanje ničega, kao što je kod dr. L bi mi bila poslijednja opcija. Nezamrzavanje je opcija samo za low respondere.
Jelena, znam da mi on ne prodaje ljekove, ali postupak sa punom stimulacijom je dosta skuplji od onoga sa blagom stim. Kažem, to mi je tako djelovalo, jer mi je on sam izričito predložio klomifen prvi put, a sad odjednom mijenja mišljenje. To mi je bilo čudno.
Za ovo šta ti predlažeš možemo jedino van, jel tako, ili čekati sad novi zakon, a ja više ne želim čekati jer me doktori zavlaže već godinu i pol, zato ćemo probati ovako pa šta bude.
Uostalom još jedan razlog zašto mi nema smisla na punu stimulaciju, jer ako ja dobijem 20 stanica kako je dr rekao da bi mogla, šta ću s njima kad ih niti ne zamrzava.. samo će ih većinu baciti i šta smo dobili??? I još nakon toga neću moći odmah u novi postupak.
Vidim da vam ni spermiogram nije tragičan. Stvarno je šteta trošiti vrijeme kod nas. O joj, joj, koliko nam je Milinović nanio zla, a i inercija onih kojih se u trenutku donošenja Zakon nije ticao...
Sigurna sam da si o svemu promislila, da si skužila da se vani ne čeka na postupke, osim u MB, da postoji vjerojatno logističko-financijski razlog zašto ste ostali u Zagrebu na liječenju.
U svakom slučaju, ako postupak bude dobitni, sve ćete zaboraviti. Zato - sretno!
Je istina, hvala ti :)
Postupak vani nisam niti uzimala u obzir jer nam je to trenutno neizvedivo zbog posla i financija, sve si dobro povezala. Vidjet ćemo sad šta će biti sa novim zakonom, ali jedina prednost koju sad vidim je zamrzavanje embrija...i baš me živo zanima kako će se privatnici sada snaći, da li udružiti ili šta, vidjet ćemo.
Ja sam ti skolski primjer Pcos i dva puta sam dobila po 19 js, al mi to nis ne vrijedi kad su bile nekvalitetne i prvi put mi se oplodila jedna a drugi put tri
Kod L sam bila na spreju i dva gonala 7 dana i dobila 9 js - jako kvalitetnih
Tak da ce on paziti na tebe da ne dobis puno js jer nema bas od njih uglavnom koristi
Nadam se da hoće, tako sam ga i shvatila, osim sad, neki dan kad je rekao da bi me stavio na punu stimulaciju, pa me to malo zabrinulo, ali dobro,
ja sam ga zato podsjetila na njegove riječi: da mi niti slučajno ne smije dati jaku stimulaciju
a jesu te kad stavljali na klomifen?
Šok za šokom što se nas tiče... mislim znali smo da je AMH niski s obzirom da je prvi put nakon 24 gonala draga dobila 5 stanica ali bas da ce rezultat biti mizernih 3,3 (smanjena plodnost pise na nalazu) nismo ocekivali. A počeli smo kao idiopati... eto...
cure su ti dobro odgovorile na pdf smanjena ovarijska...
mislim da vam sad više nije opcija odlaziti u (polu)stimulirane dok se ne promijeni zakon i dozvoli zamrzavanje embrija. možda da vrtite prirodnjake u međuvremenu, s nadom da je promjena na pomolu
Imamo dogovoreni polustimulirani sad još jedan početkom 5-og mjeseca ali to samo zato jer ako taj ne daj Bože ne uspije, nečemo biti u mogućnosti ić u postupak skroz tamo negdje do rujna. Ja odlazim radit u inozemstvo i vračam se svaka 3 mjeseca doma, tako da čemo morati tempirati postupak onda kad se vratim, a do onda če već i promjeniti zakon i napuniti banke... Nadam se.....
mislim da se m@tt samo nespretno izrazio, ali ako pohranis svoj uzorak za zamrzavanje ni ne moras biti tu za postupak
Uzorak se moze pohraniti i po trenutnom zakonu provjereno
Mi uvijek zamrzavamo. Tako je najspretnije zbog posla.
Nisam to znao. Hvala. A jel luči to radi?
Radi iako njegova biologica kaze da je uspjeh nesto bolji sa svjezim (dok recimo u Mb tvrde da je potpuno isto).
Cure ne znam gdje drugdje da pitam pa ću ovdje.
Zanimaju me vaša iskustva.
Dakle, imala sam M 23.02. i taj ciklus sam bila u stimuliranom IVF-u.
Sljedeća M je stigla sa 3-4 dana zakašnjenja (očekivano nakon utrića)..
E sad, mene zanima da li da i sljedeću M očekujem sa zakašnjenjem ili bi mogla doći na vrijeme (imam uredne cikluse otkad znam za sebe)?
Sorry na gnjavaži, ali dogovaram polustimulirani pa pokušavam iskombinirati godišnji jer mi je frka zbog posla...
Bubimitka mislim da je to vrlo individualno.
Meni prva menga poslije stimuliranog uvijek kasni, ovaj put sam ju čekala 42 dana (inače ciklusi 29 dana) a sljedeća je došla normalno.
I meni su ciklusi uvijek uredni pa mi stimulirani to malo svaki puta unerede:mrgreen:
U sada zadnjem ja procurila prije bete, ali to ne mogu reći koji dc jer sam bila u dugom postupku, punkcija mi je bilo negdje 28dc a M valjda 42dc tak nekak.
I eto i ovaj put mi ipak nakon stimulacije kasni, ni (.)(.) ne reagiraju kao inače, jedino me glava rastura
Dakle nema pravila, niti mi ne raegiramo isto kroz postupke
a opet si govorim sve je to uredu i glavno da hormoni rade, možda i malo naopako ali rade
sretno svima curkama i momcima
uh m@tt sad vidim za nalaze tvoje drage.. jako mi je žao.. ali dobro je u svemu tome da ste ipak na pravom putu , mpo putu na koji morate nažalost.. vidimo se u svibnju:love2:
Spodoba isprazni inbox
L ne trazi da se prije postupka rade brisevi?
To mi nije na popisu stvari za obaviti
a ni ginicka mi ih nikad nije spominjala,i sad se dvoumim...