nisam na ti s homeopatijom pa nije bitno :)
ajde mozda se uspijem nagovoriti da opet udjem tamo
Printable View
nisam na ti s homeopatijom pa nije bitno :)
ajde mozda se uspijem nagovoriti da opet udjem tamo
mislim da nema testera za euten, ali ipak pitajte
Kolko mora proc izmedu kura korticima? Mali je katastrofa, gore nego ikad a sutra idemo u lab. pa mu nebi davala Fenistil. Zadnji put sam ga namazala prije 15 dana. I koja je razlika izmedu Elocom kreme i masti?
Ja sam poslala mail preko kontakt obrasca na eucerinovim stranicama i odgovorili su mi da će mi poslati koji tester (napisala sam da mi treba za dijete koje ima ad). Šta će poslati, vidjet ćemo kad dođe, ali možeš probati.
Za Euten - meni se ispatila svaka kuna. Maže se samo kad je crveno, tako da, osim šta je dobra, i dugo traje.
Kad ovo potrošimo, mislim uzeti posušku kreme za koju sam vidjela da je tu dosta hvale.
Pitanje, hitno! Upravo sam saznala da malac ima jaki urinoinfekt, znaci danas pocinjemo s antibiotikom, jel mozemo onda sutra ic obavit ovo vadenje krvi, nece antibiotik smetat?
neće ti smetat,još ak imaši dunger bar će prekontrolirati
elocom krema i mast je razlika samo u čemu je razijeđen kortić da li u belobazi ili masnoj podlozi, o čemu ovisi što će ti dr. preporučiti ne znam vjerojatno o bebinoj koži, godišnjem dobu, nisam struka, svakako elocom mora biti priređen prema lječničkom receptu znači udio kortića i podlogu određuje pedjatrica ili specijalist. Možeš mazati nakon 2 tjedna ništa se neće dogoditi samo vodi dnevnik i pokaži dr kad idete na kontrolu. mi smo imali fazu kad su se iščuđavali dnevniku u kojem smo mazali s par dana pauze dva mjeseca u komadu a bila je beba od par mjeseci, ali svejedno kad god smo došli ili nazvali da provjerimo rekli su mažite. Nije imala niti jednu nuspojavu. mislim da nuspojave ovise i o površini koja se maže,kod nas su bili samo obrazi i pregibi.
Cure molim vas da mi netko napiše u kojim sve kremama, mastima i sl ima kostikosteroida! Pitala sam sveznalicu google ali nisam baš našla neki popis! :-)
Lutonjica, bila sam sad u ljekarni u Mercatoru i nemaju Eutan testere, eto da ti ustedim put. I teta apotekarka se ljuti, kaze i sama kako je krema bolesno skupa a ko zna dal ce pomoc.
imam pitanje- da li bi trebala kod pedice da vidi sljedece: prije tjedan dana sam osjetila na bebinoj nogici kao malo hrapavu kožu na jednom djelu, ali bez crvenila, samo na dodir. nisam reagirala i to tako stoji. cini mi se da se sad malo povecalo a ista stvar se pojavila i na drugoj nogici. nije crveno i nisam primjetila da ju svrbi, to je vise kao suha koža. nemam kako izgleda ad. sad sam pocela mazati s nevenovim uljem. ja ju inace nikad ne perem sa šamponima nego samo se kupa svaki dan u vodi. ne znam. da li to vama s iskustvom zvuci kao nesto poznato i da li bi se trebala zabrinuti?
Mozda je samo suha koza, mazi kantarionom. Ili uzmi Exomegu, moj mali, iako ima na licu crvenilo od AD na koljenima ima bas takva hrapava podrucja koja nisu nimao crvena, mazem mu s Exomegom pa se povuce al se i vrati, vjerujem zbog zime i/ili suhog zraka.
http://www.krenizdravo.com/korisno/u...uputa-o-lijeku
kužim to je već pripremljena krema ili mast kupovna, ponekad je rade u apoteci prema točnom omjeru koji napiše liječnik, na to sam mislila
Kuzim, tako smo prvi put dobili kortice, napravljenu kremicu u ljekarni. Al eto, sad mi je dala samo tu Elocom mast. Mazala sam mu s tim sad 2 dana i taman krenulo na bolje kad se jucer opet jako osipao. E sad, palo mi na pamet da nije od antibiotika, mozda je reagirao na sunce, bili smo malo vani, al nije mi ova u ljekarni rekla da ne smije na sunce dok ga pije. Za Elocom mi je rekla da namazem navecer bas zbog reakcije na sunce. A mozda je od hladnoce reagirao. Nadam se da nije na probiotike, jucer sam mu ih pocela davat. Tako da sam danas krenula s Fenistilom a prestala s Elocomom. Jucer smo vadili Ige, za tjedan dana ce bit nalazi, mozda budem pametnija, sad trenutno nemam pojma sta radim...
Dršte se, prati situaciju,vodi dnevnik koritća i ljekova,novih stvari koje uvodite, pa ćeš polako uhvatiti konce na što reagira i kako pa ćete se lakše snalaziti i naravno nalazi će pomoći. I meni je tako bilo u početku s vremenom se ipak osjećaš malo sigurnije
Napokon stigli nalazi! Ige 10,00. Pise za dijete od 6 mj treba bit ispod 7,3 a za dijete od 9 mj ispod 10. On ce 7 za 3 dana s tim da je krv vadio prije vise od 2 tjedna. U svakom slucaju poviseno je. I sta to sad znaci? E da, za macju dlaku, bjelanjak i mlijeko je 0. Ne znam zasto prasinu i grinje nisu radili a bilo je na uputnici.
koksy, to je tek tolko povišeno tak da ne brigaj , ali ipak obrati veću pozornost kad detetiu prvi put stavljapš nekaj u usta. A kaj je još bilo na uputnici? Grinje su ti d1 (Dermatophagodise pteronyssinus)
Naš ige u vašoj dobi je bil 860
imate pravo na prodiuljenje za njegu djeteta, više o tome http://forum.roda.hr/threads/41775-N...III-dio/page31
koksy, nije nešto posebno povišeno..ali, sitnicu je znači da se nešto događa..po mojemu dijete još nije razvilo neku alergiju na nešto ( za sada, a možda niti ne bude) , nego je samo intolerantno na nešto..očito nešto jede, ili udiše ali ne raegira odmah nego nakon nekog vremena ( dana, tjedana) dok se tijelo toga zasiti pa to onda izbacuje u vidu osipa i crvenil..u biti to je ad.. a, ništ..bude prošlo s vremenom..hrani dijete kao što si i do sada, maži ga, u upalnim stanjim s kortićima, možeš naručiti i one biljne kreme posušku ili euten..zakon su kreme..:naklon:
LP.
nisam pratila već dugo ovu temu jer, hvala Bogu, ove joj godine nije izbio AD
no, zato joj je cijelu zimu bila suha koža po nogicama, posebno listovima
sve vrijeme sam mazala nevenovom masti, a onda mi je tip preporučio nevenovo ulje, hladno prešano, kao, bolje se upije u kožu
no, to nije pomagalo, dapače, koža je opet bila suha i gruba na dodir, a na pregibu kod guze se pojavila i crvena flekica koja me je malo uplašila pa sam kupila Lipikar emulziju/losion za tijelo, 200 ml, 100 kuna
od tada joj se koža baš fino oporavila, odlično hidratizira kožu
namažem joj jednom dnevno, navečer nakon tuširanja, a po potrebi preko dana namažem s nevenovom masti
eto, možda nekom pomogne
a kaj nisi rekla 5 primarnih+ 5sekundarnih,ja mislila da si ubacila i ono kaj je dete počelo jest, nisam plava, ali tak meni uvijek rade.
Ma nemam pojma vise ni ja! Dermicka je upisala 5 ovih, tako je ova napisala na uputnicu, ja pitala za te sekundarne, pedica kaze to ne pise na ovom od dermicke i eto...tako je sve zavrsilo na tome...
Al mislim da mu ne smeta nista sto jede, ionako jede vrlo malo toga jer nije sezona voca koje ide po tablici a meso jos ne smije. A i kad napravim 2 dana pauzu da mu nista ne dajem on se ipak osipa. Silno sam htjela da naprave ovu macju dlaku (nije da ne volim nasu macku al bi rado imala razlog da je izbacim na dvoriste) al eto, nisu.
možda trenutno nisu imali
koksy, nije vam strašno visok IgE, ali svejedno ukazuje da ste atopičari...
nisam baš pratila ovaj topiic u zadnje vrijeme, ali najbitnije ti je zapravo:
grinje, bjelanjak/jaje; mlijeko, pš.brašno, soja, riba, orah, limun
to su osnovni alergeni, eventualno kikiriki za stariju djecu---
kad su djeca starija i već su sve jela, obično se sumnja na inhalatorne: pelud trave, breza, ambrozija, životinjska dlaka...
jelena.O, maya_78,
ajd mi recite dal ste kod predavanja papira za produljeni porodiljni prilozile i nalaze dr. jelica buduci da je on internista? Nama je kod njega izaslo alergija na KM, bijelo brasno, jaja (bijelo i zuto), prasina i grinje. Kad smo radili test u laboratoriju, ispalo je da nismo alergicni na KM i sad mi pedica kaze da vjerojatno i nije alergija na KM, a kad joj dam mlijeko, jogiurt ili sir sva se izbaca, plus sto ima AD pa bude sva crvena po obrazima i guzi. Ne znam dal da trazim produljeni ili ne, imamo 14 mjeseci i svega 9 kg buduci da ne jede nista previse masnog i hranjivog s obzirom na te alergije
ma predaj ti sve papire, možda dobiš nekaj više! i svakak napiši da kod provokacije s jogurtima i Km nastupa pogoršanje, ak imaš kakvu sličku ubaci i nju, i to predaj čim prije,
. Ko detew čuva, nadam, se da znaš da obadvoje roditelja mora bit na punom radnom vremenu.
Inače i moj klinjo je s 15mjeseci imal malo manje od 9 kila, ali on je na rigoroznijoj prehrani nek tvoje dete, kuhaj pureće vratove , sa povrćem pa umješaj rižu ili žgance.
Ak možete raženo ili ječmeno brašno možeš napravit uštipke, a ja to ne mogu.
probali smo s eutenom. nazalost pokazao se kao i sve druge kremice, samo je osjetno skuplji...:-( bio nam je odlican prvih nekoliko mazanja, mada bi se uvijek za dan dva osip vratio. i onda je prestao djelovati, koza se valjda "naviknula". sad cemo s njim pauzirat, pa onda opet pokusat za nekoliko mjeseci. jel ima tko isto iskustvo?
Sinoc sam malog okupala u kupki od zobi i s nicim ga nisam mazala poslje, koza mu je danas cista kao da sam ga s korticima mazala. Nevjerovatno! Toliko novaca za sve silne kremice a kila zobi 6 kuna kosta...
onda samo napred, a jel počel jest glutein
da
Hm...a kaj onda da ipak cekam jos s tim kupkama?
ne paničari, možda mu ne bu ništ, meni je doktorica rekla da u biti to ne ulazi unutra, ali se moj par puta obliznul ( sasvim slučajno) pazi na to. Kod male sam upotrebljavala A-dermu ali je i prestala koristit kad je dete znalo reč da je peče,nije bilo neke velke promjene na bolje, ali ak vama je stvarno takva Veeelika promjena na bolje, zakaj ne.
Bilo bi mi drago da vam to može pomoć, alimoj je jako alergičan na glutein, i na zob.
Molim iskusne mame atopičara da mi odgovor
Eto i mi imamo atopijski
nedonošče
samo na mom mlijeku
odbija dohranu
reakcija na jabuku, brokulu, **** ad
moja pitanja su sljedeća;
Gdje se išli na obradu i pregled alergologu ?
Što ste uvodili u prehranu prvo ako ste imali ovakve reakcije?
Koju kozmetku koristite, mi A-dermu, ali ne vidim neka poboljšanja?
Afloderm mu mažem samo kad je stanje stavrno grozno, a imamo na listu jedne noge na ova lakta i na obrazima.