Danas je sjednica.
Jesu li vrtići tema?
Printable View
Danas je sjednica.
Jesu li vrtići tema?
Navodno ovo: Izvješće o izvršenju Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi te skrbi o djeci predškolske dobi Grada Zagreba, za razdoblje siječanj - lipanj 2011.
Opet je jučer MB citirao Štampara i kako oni koji imaju nisu njegova briga...osim kaj mu ti isti koji imaju financiraju WC, fontane i mamića...plaćam po skupštinskom i nikakve dodatne papire ne nosim ..
Pročitala sam, odnosno preletila to izvješće. To je naprosto izvješće: upisano toliko djece, posebne programe pohađa toliko djece, troškova toliko, prihoda toliko. Piše da je cijena 200kn za dijete do 3 god, odn.400 kn za dijete starije od 3 god, ali to je i tako izvješće za prvih 6 mjeseci. O cijeni nakon 01.07, akontacijama i našim problemima ni riječi. Za prvih 6 mj roditelji su uplatili nešto manje od 55 mil kn. Piše i ovo:
Roditelji koji ostvaruju pravo na olakšice s osnova broja djece u obitelji - korisnika redovitog programa, samohranosti, invalidnosti kao posljedice sudjelovanja u Domovinskom ratu i prava obitelji na novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi, plaćaju umanjeni iznos sudjelovanja (umanjenje 25% - 5.518 djece, umanjenje 50% - 318 djece, umanjenje 80% - 547 djece), a za 1.247 djece program je besplatan.
I ovo mi je nekako realno, 4% djece pohađa vrtić besplatno, a još 20% djece ostvaruje određeni popust.
Slutim da ćemo i nakon današnjeg zasjedanja skupštine zaati da ništa ne znamo:mrgreen:
ja sam u subotu pitala Kutlića (ulovila ga na predizbornom skupu :mrgreen: ) zašto na oglasnim pločama vrtića nije izvješena cijena vrtića i zašto spominju staru cijenu kad takva više ne postoji
rekao je da će provjeriti i poraditi na tome (i naravno, rekao je da trebamo platiti po skupštinskom i da nam ne smiju ispisati dijete i sve ono što je rečeno već milijun puta)
eh da, pitala sam ga i za boravak, rekao da se strpimo i da će i to probati ukinuti i da njihovi pravnici rade na tome
eh sad... nadam se da će barem zbog ove predizborne kampanje nešto napraviti
ako ne, ja ću ga podsjetiti na ono što mi je rekao 8-)
po meni bi već izvješen skupštinski cjenik na oglasnoj ploči vrtića bio veliki korak u izvršenju skupštinske odluke
U našem vrtiću očito neće izvjesiti skupštinski cjenik, bar ne samoinicijativno. Naime, jučer su me zvali iz računovodstva, navodno se u mojoj poreznoj potvrdi uopće ne vidi jedan dio primanja iz 2010. Pitala sam kako je to moguće ako sam potvrdu vadila u lipnju ove godine. Ni njima nije jasno kako to još nije obrađeno i iskazano, ali eto, tako ispada. Pa bih opet trebala u Poreznu upravu po novi papir. Ma opća zbrka. Sva sreća da se uskoro selimo u Samobor pa ovaj "gradonasilnik" više od mene i MM-a neće imati nikakve koristi.
Ništa spektakularno, opet sve isto:
http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?I...3-0A2DDF2D7D3A
Upravo srela našu ravnateljicu, koja je dugo bila na bolovanju i stoga ju nisam već prije mogla pitati za mišljenje vezano uz plaćanje. I jako me razveselila, jer kaže da se ne misli priklanjati ni ovima ni onima, svatko neka plaća po modelu koji mu odgovara dok se ovi gore ne dogovore. A kaže da nikad nije ispisala ni jedno dijete pa neće ni sada (kaže da se uvijek dogovarala s roditeljima kako će podmiriti dugove, neki ju prevare i nikad ne plate, drugi ipak plate kad-tad). Lakše mi je kad znam da barem u vrtiću neću imati neugodnosti zbog plaćanja po Skupštinskom modelu. Bravo ravnateljice!
naša ispisuje :(
a ja plaćam skupštinski
Zašto sam ja napisala Skupštinski, nije mi jasno (velikim slovom). Treba mi kava. :oops:
zato što je tokolokvijalno ime modela
Imaš pravo. Hvala ti na dobrom izgovoru :*
danas nas dočekala nova akontacija - na dnu dugovanje 1.800,00 :-)
zar se moze dugovati dio akontacije :roll:
E danas sam stvarno živčana, jer osim novih uplatnica, danas dobili i popis što sve u vrtić treba donijeti: maramice, vlažne maramice, ručnike za ruke, flomastere, kolaž, blokove... Pa mislim uz nove cijene nadala sam se da bar to neću morati kupovati!!!!
I mi smo prešli u dužnike. :(
Mene je iživcirao iznos za 8. mj.
Naime, moj suprug je iznedada preminuo i donijela sam sve potrebne dokumente u vrtić, a oni su rekli da je sve ok. I dođe mi iznos na zajednička primanja. :twisted:
Pokušavam uhvatiti konce života, biti koncentrirana na poslu i imati snage za sve onda mi zadnji atom iscrpi beskrajna borba s birokracijom na RH način.
Alkemicarka, :-(
strasno, covjeka slome ovakve stvari
Žao mi zbog situacije, iako ti je teško imaj razumjevanja i za ekipu koja to prije nije radila, koja je imala puno posla oko prikupljanja dokumentacije i koja vjerojatno nema ni pravilnu informatičku podršku. Greške se događaju, ne daj da te izbace iz takta, odi u vrtić, vjerujem da će imati razumjevanja i bez problema ispraviti pogrešku... vjeruj, nije vrijedno živciranja...
Alkemičarka :love2:
alkemicarka, zao mi je. Sto ti cure kazu, ne daj da te takve stvari izbace iz takta. Stvarno nije vrijedno :(Cathy, kuzim da nisu "nove cijene", tako sam se izrazila u zaru bijesa :) ali da mi je uz novu cifru tesko izdvojit lovu za dodatne stvari, je. Prije mi nije bilo tesko
Za koga da imam razumijevanja: 90% ljudi koje rade u Zg holdingu nisu kompetentni za radna mjesta na kojima sjede. Plaćam prirez 18% da bi ta ista ekipa nagomilavala gubitke iz dana u dana.
Kakva informatička podrška, napravim im ja exelicu džabe.
Vjerujem da će ispraviti grešku, ali sve me živcira jer je beskrajno sporo i troši se uzalud užasno puno vremena. Srećom radim s koliko-toliko normalnim ljudima jer bih za svu živu birokraciju inače trebala uzeti 2 tjedna GO.
Alkemičarka, :love2:
alkemičarka,:love2:
mi još nismo dobili uplatnice za 8 mjesec
Moja nije isla ovaj tjedan u vrtic, pa ne znam jesu li stigle uplatnice. Zanima me da li su opet kuvertirane u racunovodstvu ili su po starom u kutijicama na ormaricu?
:love2: Alki
Nama su stigle uplatnice za 8. mj. jučer, iznos-po starom (novom).
Alkemičarka užasno mi je žao. Ja nemam razumijevanja za birokraciju i uopće me ne zanima što to netko prije nije radio. A u tvojoj situaciji mi je to prestrašno, nemam riječi, zaista.
Nama su stigle uplatnice. Kod Mare piše dug od 100 kn. Moram pogledati uplatnice za prošli mjesec, i što sam uplatila (za Maru mislim 200 kn), uopće se ne sjećam što i kako je bilo.
a sta kad nam se nagomilaju dugovi a ekipa ne rijesi nista?
i sta ako rijesi hoce nam brisati dugove?
neki iz straha placaju nove cijene: hoce se njima novac vracati?
sta je s onima koji ne placaju nista pa kad dodje na staro, oni nagomilaju dugovanaj: jer ako su sad 0 a za tri mjeseca dodje nova odluka oni au duzni 1200 kn?
MA....
i svi sute: samo Jaca dobaci: ni u gradu ne mozete nista rijesiti- pa rijesi onda ti, mislim si
i ove razlike koje dolaze treba ignorirati jer nemaju pravnu osnovu jednako kao i uplatnice zvane akontacija
Alkemičarko, moja sućut!
Da li Grad ima nekako regulirano rješenje za tvoju situaciju? Vidjela sam da si se obratila zaposlenicima u vrtiću, ne znam što oni mogu učiniti. Ali vidim i da pišeš o holdingu, pa pretpostavljam da si se obratila i njima.
Užas... :(
Htjedoh pitati, nadam se da nećete shvatiti kao provokaciju jer me stvarno zanima, je li to normalno da se u gradskim vrtićima traže vlažne maramice, olovke, kolaž i ostali pribori... nisam to nikad čula i jako me iznenađuje.
Alkemičarko primi moju sućut.
@n@ - ne znam je li normalno, ali uobičajeno jest - nas su tražili papirnate maramice, ručnike, toaletni papir, papire za crtanje i kopiranje - no, to je bilo napisano i spomenuto, nije da nas je netko upozoravao da moramo donijeti ako ne bismo donijeli sami. Trebali smo donijeti i teku i bojice kad su radili vježbice za predškolce.
Alkemičarko, iskrena sućut.
Što se tiče ove papirnate galanterije, mislim, ako me sjećanje služi, da to sada stoji i u ugovoru.
Mi smo skroz novi u vrtiću, pa uplatnicu nismo još dobili,a li sam vidjela da su ih ostavili kuvertirane u pretincima na zidu.
Nama je na prvom roditeljskom rečeno da trebamo donijeti svaki mjesec: papirnate maramice, vlažne wc maramice, papirnate ručnike za ruke i plastične čaše.
Mi smo danas dobili uplatnicu za kolovoz, sa iskazanim dugom u dnu. Uplatnice su bile u kuverti.
Isto tako svaki mjesec nosimo papirante rucnike, maramice i plasticne case ... i dijete me stalno opominje ako zakasnim :roll: