ko da si moju opisala. moja ima trbusnjake. i ledjne misice. i sve ono sto joj mater nema :lol:
Printable View
Moj, ako mu samom dam casu (sa drskama) pere u njoj ruke :-o al zato na kljun zna sam pit. Totto, i ja predlazem kuhanu brokulu i krumpir, pa krastavac, meku krusku, bananu, sve sto moze sama uzet, a topi se u ustima.
Nego, jel moze raža ko početna riba?
moj ima 9 mjeseci, tek nedavno je kolko toliko prihvatio drugi obrok, nekad pojede dvi žlićice a nekad recimo možda pol kavene šalice.. uglavnom, nije baš od povrća i mesa, ali voće voli redom. količinski jede kako kad je raspoložen. imam strpljenja iako dosta hrane bacim, šopati ga neću pa koliko pojede pojede. još uvijek dojimo!
prvih mjeseci je dobivao po kilu, od uvođenja dohrane sa 6 mjeseci(imao je 9kg) je dobio moooožda kilu (u 3 mjeseca) nemam pojma dal je to dosta prirasta:unsure:
zadovoljno je i veselo dijete, ali izbijaju mu i zubići pa možda i zato nije neki ždero!
dali i vas ukućani gnjave koliko vam djeca jedu, što jedu i da li jedu dovoljno? što im kažete?
mi smo dobili dobru čašu na kljun, ne mogu se sjetiti proizvođača, uhlvnom zelena je s ručkicama, imala je prozirnu plastičnu etiketu sa mislim zvjezdicama i mjesecom??
kljun je gumeni i ima dva proreza tako da voda ne curi dok se kljun ne zagrize i rupice rastvore!
ona mi je npr. super za učenje, bolja od plastičnih.. moj malac je na nju naučio ali bi se više igrao nego pio, kad je shvatio da voda curi kad zagrize uhvatio bi kljun, mahao bocom i prolijevao:-)
tad sam ga prebacila na čašu i lijepo pije, nešto i pljune ali ide mu! čak nam se neka veća djeca čude jer oni još piju na bocu:-P
:lol: :lol: :lol: Valjam se od smijeha :lol:
Mojima se meso gadi, onako baš jako. Za vikend sam im ponudila (meni jako ukusnu) kašicu od krumpira, mrkve i piletine, s malo maslinovog. Suze i negodovanje. Mama je pojela.
Inače, oboje su plakali zbog špinata i blitve. Ne vole i gotovo. A meni suze u očima zajedno s njima.
Inače kod nas se jede na veliko, izjelice su i jeli bi samo na žlicu, mlijeko na bočicu im je bzvz. To jedu samo kad su u polu snu.
Što se tiče pijenja, we have an issue - navikli smo ih na biljne čajeve umjesto na vodu (komorač, kamilica, ciciban čaj) pa sad im je voda bzvz.
Probala sam uvesti kljunašicu (onu sa silikonskim kljunom) i samo su grickali i prolijevali. Probala sam dat onu malu bočicu Jane, nek cuclaju, ali samo pljuju.
Piju na bočicu. I nisam sretna zbog toga :/
Sumskovoce a jesi li im probala dati na čašu?
ja se dvoumim između čaše vulgaris i kljunašice samo zato jer mi se ova druga čini praktičnija za izlazak van...
bočicu uopće ne kanim koristiti, nekako iz iskustva s prvom mi se nije pokazala neki ok. izbor
Flopica, kad kažeš bočica, misliš na bebsku bočicu? Probaj vani koristiti običnu bocu (tip jana), a doma običnu čašu.
da, na bočicu baby mislim
nisam ni ovim bočicama s vodom oduševljena
ja vodu koristim našu iz pipe i ne kupujem vodu, to mi je van pameti
a jedino da uzmem neku malu bocčicu jane pa u nju utačem vodu za van...
mada koliko je to opet higijenski ispravno ne znam baš
trebala bih onda prati tu bočicu, a ni to što je plastika mi nije baš super
malo sam ga zakomplicirala, čini mi se...
uđeš u kafić i tražiš čašu vode
ne kompliciraj, poludjet ćeš
ja ponesem plastičnu čašu i bocu vode u kolicima, nalijem mu u čašu kad hoće piti..
Mi ili to ili boca s vodom, nekad kupljena na kiosku, nekad ponijeta od doma s vodom iz slavine. Hm, dijete mi je od 6 mjeseci pocelo piti vodu iz slavine i do sad sve u redu, nikad nisam prokuhavala. Vodu kupujem samo kad nemam boce sa sobom i nema kafica u blizini.
Sto manje kompliciranja to bolje, slazem se.
ja sam jucer zaboravila ponudit joj zlicicu dohrane :lol:
koliko se moja nagutala slijeza i fizioloske, bilo bi mi smijesno sad joj iskljucivo davat prokuhanu ili kupovnu.
ma kakvo prokuhavanje:lol: pipa i odvali
Mi još prokuhavamo. MM inzistira. Ja ulijem iz Brite dok on ne gleda :mrgreen: A deklarativno piju samo prokuhanu :mrgreen:
Apri - suze mi idu kad malci plaču (sa suzicom) iz bilo kojeg razloga. Ne zato jer su gladni, ma kakvi gladni, i mene bi pojeli da mogu. Nego zbog špinata me pogledaju kao da sam ih iznevjerila, izdala, dala im otrova u najmanju ruku. Pa se sva uznemirim. Ma daj, frikuša sam, ne mari :lol:
Probala sam s bočicom Jane dat piti, sve je završilo niz bradu po majici. Dakle bočica nula bodova. S kljunašicom se igraju. Mah, da su žedni pili bi iz bilo čega. Zafrkavaju me malo ti moji momčići, u ostalom - to im je posao
meni je starija htjela piti samo iz casice za rakiju :maminakci: :lol:
jel moja mozda alergicna na dohranu?
od kad sam joj dala tikvu ne moze disati, a nis ne izlazi iz nosa.
dovoljno :poludit cu: upit? :mrgreen:
kad si joj dala tikvu?
nedjelju i ponedjeljak.
mislim, ono malo sto nije izbacila jezikom prije nego li je bojkotirajuci zatvorila usta.
mislim, i inace ima s nosicem problema, al ne ovoliko i ne da nista ne izlazi.
ne bi to tako dugo trajalo
na sreću, to dolazi s vremenom
i mome je pol vode išlo niz majicu al bilo je ljeto kad sam ga učila pa mu je dobro došlo za rashladit se:-)
a ni inače ne lickam dijete čim se zaprlja, osuši se..
i sad nekad kad pije svaki drugi gutljaj pljune jer mu je fora.
koje muesle uzimate, one baby ili? ja imam neke iz lidla, neznam dal mu mogu to dati.. jel moraju bit baby il je to samo fora??
ja starijoj nisam nikad dala hranu na kojoj pise baby :mrgreen:
ne planiram ni ovoj.
i ja mislim da je to "baby" čista glupost i muljaža.
jedna stvar manje za sekirat se:coffee:
sama napravi misle
iako, tvoje dijete je još malo za bademe, lješnjake, orahe, grožđice...
možeš napraviti od zobenih, suhih jabuka i krušaka, može i marelica, ječmene pahuljice...
e super tako ću i napraviti!
Meni je Baby natpis kao odbijenica. Kao da piše "To nemoj kupiti"
Imamo u podrumu još pun kufer gotovih kašica (jedan proizvođač poklanja roditeljima blizanaca) i samo tražim nekog da poklonim. Moji nisu nikad jeli gotove kašice iz dućana, pa ih se želim rješiti.
I tako redom se primjenjuje na sve ostale trgovačke gluposti koje se plasiraju kao "za bebe"
kruška
za nepovjerovat, trebalo nam je mjesec dana da dođem do kruške (mislim, da kruška dođe na red) i sviđa joj se
no! problem je sljedeći - ona ne zna otvoriti usta i progutati sadržaj žličice već kao mala maca liže kruškicu iz žličice i pije (!) ju iz čaše
Moj ujutro cica, oko 10 papa voće sa žitaricama, onda slijedi ručak, pa cica, pa adaptirano s nečim. Po noći dojimo, eto, mislim da sam se ovdje pohvalila kako mali pajki cijelu noć, ali on je promijenio ploču :-) E, sad, mislim da mu fali nešto konkretno između ručka i zadnje papice pred spavanje. Što da mu dam? Opet neko voće, kao i ujutro, ili? Možete mi dati neki prijedlog? Mali je pravi gurman,papa sve, i mene bi pojeo :lol:
Ha, ha, Jelena, imaš pravo :-)
Kupila sam kus- kus, imate koji zanimljiv receptić za devetomjesečno dijete? S čim se to jede, s voćem ili ručkom? Možda glupo pitanje, ali nikad nisam to jela pa ne znam...
zašto za dohranu koristite namirnice koje inače uopće ne upotrebljavate u prehrani?
Ova moja i dalje skoro ništa ne jede, ali je luda za kiselim krastavcima. I špekom.
Prekjučer smo jeli kis. krastavace i nije se smirila dok joj nismo dali jednog. I pojela ga je cijelog. To je prvi put da je neki komad hrane cijeli pojela.
A danas je MD jeo pečeni špek od maesara na Dolcu, maznula mu je komad, srećom samog mesa, ne bijelog... :-o
Što da radim? Totalno mi je bez veze da mi dijete od godinu dana jede kis. krastavce i špek...