Ja dinstam i za sarmu, a budem i za pljeskavice, čini mi se da je okus bolji.
Printable View
sekeli gulaš i kuhani krumpir. to za danas, sutra i preksutra, koliko je mm toga nakuhao :mrgreen:
Jučer: juha, šampinjoni u vrhnju, pohana svinjetina
Danas: grah, princes uštipci
Sutra: pizza
dinstano meso za sarmu kužim da fizički drži list kupusa, ali ne kužim kako ranije prodinstati - pljeskavicu?
Ja sam shvatila da n.grace prodista luk i doda u sirovo meso.
pa ne dinsta meso, zdinsta luk.
Bilo koje meso mljeveno da oblikuješ u lopticu ostalo bi povezano(ćevapi, pljeske), samo ćufte, faširke i sl. budu mekše, pufastije s jajetom. Godinama smo ih pravili bez jajeta zbog alergičara i moram priznati otkako jede jaje i faširke su bolje.
A kruh i mrvice se dodaju da se poveća masa, odnosno da se uštedi na mesu :).
Barem je meni tako objašnjeno.
oo, oprostite, previdjela sam!
meni je toliko normalno dinstati luk za sva jela od faširanog mesa da nisam ni pomislila da bi se o luku radilo!
moja mama je oduvijek dinstala i ja to radim.ima li neke velike razlike u okusu nemam pojma, ne znam kako je bez dinstanja.
Teže probavljivo vjeruj mi :/ Moj svekar ne dinsta i sad već zna da meni idu pljeskavice bez kapule jer me cijeli dan izmuče, a inače nisam izbirljiva i svašta mogu pojest, i volim kapulu, al ta kapula u pljeskavicama, umete me.
Kod nas danas:
juha od poriluka
bolonjez
kupus salata
Nikako da si složim popis brzih kombinacija za svaki dan da se ne mislim, najteze mi je smislit sta cu, pa se vrtim na 10 istih stvari.
I joj jucer su mi pale napamet mamine domaće krvavice sa kiselim kupusom, to nisam dugo vec jela a bas mi se jede, evo opet mi sline idu :obliz:
pileća juhas puno povrća, batci i riža
mi smo doma namocili starog kruha, dodali jaje, meso, persun, luk, sol, papar, oblikovane uvaljali u krusne mrvice.
ja sad isto radim, samo znam umjesto kruha staviti zobene pahuljice.
vidim da je taj kruh netko okarakterizirao kao stednju, ali meni su bolji tako, nego kad je samo meso.
danas tko sto ulovi ;-)
saft sa mesom i varivo sa mahunama
a zašto dva jela ne pitajte me ne znam ni ja...možda je do moje čaše bijelog...
Nisam bila precizna, prodinstam luk na malo ulja i dodam sitno nasjeckan češnjak i dinstam minutu-dvije, samo da zamiriši, potom stavim malo crvene paprike i izmiješam, zatim dodam to u sirovo meso, zajedno sa solju, paprom i malo gazirane vode. Pljeskavice su bile baš fine i nisam imala potrebu za povezivanjem smjese.
Eno mi faširanog u frižideru, sutra varivo od poriluka i slanutka i faširanci. :kuhar:
ponedjeljak - špinat, pire, pečena jaja; savijača od sira
utorak - krumpir-gulaš, matovilac i rukola
srijeda - pileća juha, kvrguša
četvrtak - krem juha od cvjetače, mrkve i grašak, zec na lovački. domaći njoki, salata
petak - teleći saft, tjestenina
subota - neka juha, bavarske kobasice, pire, kiselo zelje
nedjelja - teleća juha, pečena teletina s povrćem
juce telece snicle i rizoto s meksickom mjesavinom povrca
danas tjestenina milanese
sutra sendvici, putnicki
:-( prikovana sam za krevet i ne mogu ništa izmišljati..
grah, čobanac, kuhano meso i povrće i sve ostalo što se može samo kuhati, sendviči i lov po hladnjaku do daljnjeg.
Jučer- pileći saft, riža, zelje salata
Danas- pire krumpir, dinstano kiselo zelje i faširanci
juha,pečena piletina,pire,umak od vrganja i salata
sutra tjestenina sa svježim sirom i vrhnjem
ječam i fažol, možda neki kolač kasnije popodne
Danas: brokula i karfiol u besamelu, jogurtu i gorgonzoli, uz to tjestenina, salata cikla
sutra: lazanje-mesne, tursija
nedjelja: juha, kuhano, pire, sos, mozda i kopar sos uz to
Juha
Zelje sa krpicama
Luk salata
Jučer:
kiseli kupus sa kobasicama
pire krumpir
Danas:
trlja pečena sa krumpirima u pećnici
lešo špinat
Išla ja vidjeti postoji li na forumu već tema Što s lešim, i upišem ja to u google, a google me pita: Jeste li mislili što s lešom? :lool:
Je li moguće da toliko ljudi upisuje u tražilicu što s lešom?!
:lol:
ja ću sutra bakalar sa krompirom
http://www.smrznutojezdravo.com/page.asp?rID=122
jučer- lignje s krumpirom
danas- pečena jetrica i rizibizi
pržena svinjska jetrica s češnjakom i restani krumpir
svježe kiselo zelje salata
Varivo od leće, lagana povrtna juha.
Pelića juha s knedlicama
kalapajsani krumpir, kobasice (kuhane pa pečene na roštilj tavi)
noklice s jajima i cikla salata
hahahaha
upiši što s lešo mesom
svinjski but s mahunama i čeri paradajzom, špacle sa orasima
danas manule, lignje i molići frigani i krumpir salata
sutra krilca i kumpiri pečeni u pećnici, teleća juhica
Pelića juhu s knedlicama bih mislim mogla skuhati ako prevedem kao "pileća juha s njokićima", ali ovi čudni krumpiri-nemam ni najmanjeg pojma što bi to bilo. Hajde mi objasni, može?
Jučer: maneštrica od povrća sa kobasicama, ramstek na saft sa tjesteninom, zelena salata i linzer keksi.
Danas: juha od kosti i mrkve sa pašticom na slova, pečeni teleći kotleti sa pečenim krumpirom, cikla-salata, crna torta.
Sutra: ostalo juhe, goveđi gulaš sa paštom, dinstani grašak, kolač od limuna koje sam morala pobrati da ne smrznu.
Danas u sveki na ručku. I mene zanima taj krumpir od Cheerilee.
pileća juhica, krmići u umaku od kiselog vrhnja, žganci i kupus salata