Kad smo kod tih starinskih Splitskih imena, nama su opcije:
Marul, Mikula, Bartul.
Marta, Margarita, Tončica.
Printable View
Kad smo kod tih starinskih Splitskih imena, nama su opcije:
Marul, Mikula, Bartul.
Marta, Margarita, Tončica.
Sviđa mi se Marta i bilo mi je u užem izboru, ali mi se tetka tako zove, pa ipak ne bih.
Sad sam stvarno znatizeljna, zasto siroto dijete?
Ajd' da su je nazvali Guzica.
Imena izlaze iz mode pa se vraćaju.
Prije 50ak godina je popularno ime za bebu bilo Mirjana, a danas je to teško zamisliti na bebi.
Ali lako je moguće da će za još 50 godina to opet biti popularno.
Ja bih se radije zvala Zorka ili Lukrecija nego Pia ili Tia.
Šta ne kužiš :mrgreen: Nisam ni mislila da je Anamarija izabrala ime za svoje dijete koje joj se ne sviđa. Ne mogu jednostavno zamisliti da se bebi tepa Zorka... Ili Lukrecija. Vjerujem da djevojčica 2030. u svojem pubertetu, a vjerojatno i kasnije neće biti baš zadovoljna svojim imenom. + još završava na -ka.
,,Siroto dijete" - to se tako kaže... :-P
Lukrecija, Zorka, Pia, Tia. Biram Tia. Pia mi baca na glasanje pilića
a možda baš Tia neće biti zadovoljna svojim imenom, a Zorka hoće
to jednostavno ne možemo znati unaprijed
To je tvoje mišljenje i ok.
Eto, meni je baš spomenuta Tia jedno od najgorih imena koje sam čula u posljednjih 10 godina.
Stvarno mi zvuči kao "ne znamo kako bi nazvali siroto dijete, pa ajmo nešto sklepati".
A ima ih podosta i neće baš biti tako posebne za 20-30 godina.
A, opet, tko sam ja da sudim!?
Ja sam svojoj djeci dala sasvim obična i uobičajena imena za kraj u kojem živimo i mm i meni su baš super.
Ako ih jednog dana požele promijeniti, pa, neka.
Mi smo ih nadjenuli sa ljubavlju i u najboljoj namjeri.:heart:
E baš tako, to je moje mišljenje :D
Moje mišljenje je i da je bezveze u 21.stoljeću nazvat djecu Branka, Željko, Zdenka, Radmila, Desanka, Nenad, Vladimir, Milan itd.
Ne volim ni uobičajena, tipična imena. Npr Marija i Marko. Ana i Luka, Ivan. Ljepše mi Marie, Mark, Vana, Lukas, Ivano :) Nisu mi ona prvo navedena bezveze kao ova na -ko i -ka. Samo su mi preobična. No ne podržavam ni ll, mm, nn, ch itd u imenima.
Pa nije ni meni Tia nešto ultra lijepo super. Bolje od Pie :D
Kako se to trebaju zvati djeca u 21. stoljecu?
Udaris po tastaturi par puta, pa sto ispadne?
Eeeee da, Milan je meni prekrasno ime.
Ja bas volim odakle dolazim. I volim nase lipe gradove i sela. I prije bih odabrala i Mara i Mira,Cvita ili Zorka nego Tia. Tia je lijepo ime kad ga netko drugi odabere,al da se moje dijete tako zove izgledalo bi mi kao da nesto pokusavam. Neznan ni ja sta. Ili sina da zovnem Tibor. Islo bi mu uz prezime ko kokosi cizme. Kod drugih mi je sve dobro
Evo jednog s tastature: EA
;-)
Ok, nije baš s tastature, kažu da je keltsko... koliko se sjećam iz povijesti neki Kleti jesu bili u našim krajevima... no ne bih rekla da se ime sačuvalo do današnjeg dana...
Nije mi loše, ali ako baš moram birati između tastaturnih imena, onda stajem na domaćim Ana i Iva ...
I draža su mi i Tomislava, Hrvojka ...
PS: Uvijek me zanimalo - zašto neki ljudi misle da imaju ružna imena i imaju potrebu mijenjati ga?! Zašto je ime toliko važno? ...
Ako ce danasnja djeca biti nezadovoljna svojim imenima za 10-20-30 godina, jer su to imena njihovih prabaka ili pradjedova, onda ce iz vrtica mog sina izac puno puno nezadovoljne djece ;) Malih Marijeta recimo znam dosta, a jedine dvije Marijete koje sam prije znala su iz generacije moje prabaka (njena sestra i Marijeta iz Velog Mista). A to mi je predivno ime. Slicno i Pjer za decke.
Nevezano, meni je jako lijepo kad neko da ime djetetu po nekom koga je puno volio i tko mu je puno znacio. Uopce je lijepo da su ljudi imali nekog takvog u zivotu.
baš sam se i ja sjetila Ee (koji genitiv :-) )
kad sam bila trudna, jedna znanica me upitala kako će mi se cura zvati, počela se zgražati, govoriti zašto dajem tako ružno ime
jer i njena kći je bila u klubu Tii, Dii i Ei
površno, nekulturno i bezobrazno
Vrijeska, meni je tvoje ime super :-)
Fitnessgirl, meni tvoja imena nisu za odrastanje u Hrvatskoj. Jednostavno nisu, čitaju se drugačije, pišu se sa slovima kojih nema u hrvatskoj abecedi.
znam dvije:
1. Miladinka (rođena je oko 1950.) je skratila ima u Dinka, ime je promijenila poslije rata jer se osjećala neugodno
2. Štefica - (rođena je oko 85.) koja je ime promijenila čim je napunila 18, od malena je bila nezadovoljna i nikad se nije "saživila" sa njim, novo ime je Tea (sestra joj je bila Ružica)
Da je moj sin bio cura zvao bi se Rebecca, a u to doba sviđalo mi se i Azra i Helena
Rebecca/Rebeka kako god se pisalo meni se svidja.
Isto tako mi je Barbara recimo lijepo ime i Blanka isto tako.
Neki dan sam cula za Lucijana i isto mi je lijepo.
Nikada mi nebi palo na pamet nekome popljuvati ime ili nekome reci kakvo je ime netko dao svom djetetu. To je krajnje neukusno i bezobrazno.
Zato cure dajte ime koje se vama svidja i mislim da jednostavno morate kliknuti s tim imenom i reci to je to :*
Svi drugi zlocesti komentari su nebitni ;)
kad mi je Ela kao nedonošće ležala u bolnici, do nje je bila mala Elena...
to mi je baš predivno i bilo mi je žao što se nismo ranije sjetili toga imena
Elena je bas njezno i lijepo ime.
Ma ima zaista prekrasnih imena.
Je, ako ga nosi nježna osoba... Mislim da će moje sinove to ime za sva vremena podsjećati na profesoricu solfeggia, koja je izgledom baš takva, nježna i plava, ali im je bila stroga i zahtjevna - bome su dobro naučili taj predmet. Meni se sviđala.
Ime bih djevojčici ipak dala u homerskoj varijanti - Helena.
Uhh te profesorice :/
Helena isto jako lijepo i poznajem jednu meni jako dragu osobu.
Moja kolegica s istim imenom bi se sigurno složila, a i forumašice imenjakinje također.
Elena mi baca na španjolski i talijanski, pa možda ne paše uz svako prezime. Ali kad dijete napokon dobije ime, nitko više ne razmišlja o ovom procesu koji mi tu razglabamo. Ime postane dio djeteta i gotovo.