Govedja juha (vec se kuha), leso meso iz juhe, rizi-bizi i neka salata uz to (jos nisam odlucila koja)
Printable View
Govedja juha (vec se kuha), leso meso iz juhe, rizi-bizi i neka salata uz to (jos nisam odlucila koja)
danas:tjestenina sa tunom
home - made pljeskavice, dinstano povrće, jagode sa šlagom
pečena piletina i francuska salata,rolada od kokosa
pileca juhica
varivo od graska piletine i karfiola ...samo su noklice falile da bude kao mamino fino varivo
malo sam ljubomorna kad vidim ovakve ručkove
kod MM to nikada ne bi prošlo
ni složenci, ni pite
sve po starinski - juha ili varivo (i to varivo bez mesa), meso/grahorice + prilog, salata
nema miješanja, sve na svoj dio tanjura
i M. je takva, ne dao Bog pomiješati tjesteninu u tanjuru s umakom, neće jesti
tako da je moj jelovnik uvijek super dosadan
grah i ječam sa pancetom, domaća kristal salata
pon: pogaca sa paradajzom, tunom i kukuruzom, zelena salata
uto: njoki i piletina sa umakom od gorgonzole, svjeza cikla
sri: palenta sa spinatom (svidjela nam se, a i u vrtu sada ima spinata pa da ga iskoristimo), z.salata
cet: grasak sa piletinom i noklicama
pet: riba, blitva i krumpir
Varivo od krumpira, mrkve, tikvice i brokule sa kiselim vrhnjem.
danas sineku ispunjavam želju, bolonjez ..za sebe ću probat iskombinirat nešto s tikvicama i umakom.
Rižoto s mahunama
Izlivač
Ako ti može pomoći moj recept za tikvice kad sam već na ovoj temi... :-)
Ogulim tikvice i izdubim ih. Ono što sam izdubila sačuvam, izdubljene tikvice posolim.
Izdinstam na luku mljeveno meso, zgnječenu rajčicu, mrkvu, češnjak i korijen celera, ali samo kratko, tek toliko da meso potamni i povrće malo omekša. Sve začinim pred kraj dinstanja (obično stavljam sol, vegetu, slatku crvenu papriku i mrvicu papra).
Pomiješam sa izdubljenim mesom tikvice, i punim izdubljene tikvice. Stavim u pećnicu da se zapeče i voila :mljac:
mi danas jednostavno jer ne znamo kad će nam tata doći s puta
zapečeni tortellini
pita od jagoda
za princezu: juhica s piletinom
juha od povrća,pohane tikvice i patliđani,zelena salata
http://vegge.blogger.ba/arhiva/2009/12/06/2374105
Ont. kod mene fantazija, vjerojatno zadnja u sezoni + salata od svježih krastavaca
to je zapravo komiska pogaca, ali mi je bilo malo umaka od paradajza pa sam dodala tunu i kukuruz. a bilo mi neugodno napisati komiska sa tunom i kukuruzom.
to mi dodje nesto kao burek sa sirom. :)
i opet sam se sjetila meksicke. e pa pretumbat cu jelovnik i negdje ju ubaciti..
ne znam ima li na onom blogu gdje su anini recepti 'mmmm...fino' pa evi
3-4 salice vode
1 salica palente
1,5 salica parmezna (ja ga nisam imala pa sam stavila dimljeni kozji)
150 ml milerama
500 g spinata
1 glavica luka ili 4-5 mladih
2 jaja
propirja se luk, na to se baci oprani spinat (ja sam imala mjesavinu spinata i blitve, nabrala u svom vrtu ). skuha se palenta. u palentu se umijesa mileram, parmezan, jaja i spinat. sve se istrese u namascen i pobrasnjen pleh, posipa s malo parmezana i zapece.
preporucam radije veci pleh da bude recimo 2 prsta visine. meni je bilo previsoko pa sam morala malo duze peci i kombinirala sam temperature da ne zagori.
kako nisam imala parmezana, stavila sam dimljeni kozji i bas to sto je bio dimljeni je dalo poseban smek. mislim da bii dimsi napravio istu stvar...
uz to zelena salata.
Teletina s sampinjonima i vrganjima, pasta
Zhang, ovo cu morati provati. Svi volimo palentu, a napravljena na ovaj nacin mi se cini mljac.
Danas varivo od mahuna s mladim koprom, bez zaprške, zgusnuto zobenim pahuljicama. MM je od svekrve donio i neke šnicle u saftu, pa kome nisu dosta mahune, ima i toga.
Fažoleti na ulje s mladim krumpirom i pohani repovi od škampi u tempuri.
grašak u kopru
polako čistim duboki pa je danas na redu pečena paprika u kombinaciji sa svježim sirom i rolanom šunkom, za salatu ću još vidjet
Sugo od piletine i kratka tjestenina; salata od mahuna.
uuuu zhang, hvala!
grah i maldi kupus
danas ću probati palentu sa špinatom
Musaka s tikvicama
povrtna juha sa kapancima, tjestenina sa paradajz umakom i pršutom, zelena salata
punjene paprike i pire
pon. varivo od kelja, pohani kruh
ut. pileća juhica, knedle
sri. paradajz juhica, srdele u pećnici i pržene, krumpir u pečnici i pomfri,
čet. povrtna juhica, perklet, tijesto, kupus salata
bistra juha, rižoto s bijelim mesom, graškom i mrkvicom, zelena salata
ne da mi se ništa
ja bih spavala
neka piletina, s nečim...