Jedna je propala, a za drugu će tek sutra vidjeti da li se dijeli i hoće li biti šta od transfera
:cekam::twisted::fige:
Printable View
Jedna je propala, a za drugu će tek sutra vidjeti da li se dijeli i hoće li biti šta od transfera
:cekam::twisted::fige:
Da, tako je i meni bilo u najgoroj stimulaciji s jednom stanicom. Cetrotide nismo uspjeli ni uvesti. A u prethodnoj s gonalima+cetrotide mi je cetrotide ubrzavao rast vodećeg folikula pa je punkcija bila znatno raije, već na 10 dc. Ni tad rezultati nisu bili sjajni - od tri stanice dvije nezrele. MOja dobra kombinacija (mada ni tad nisam dobila veći broj stanica, prosjek je bio tri) su decapeptyl+menopuri. Ti jednostavno moraš promijeniti lijekove i pokušati s drugom kombinacijom. Žalosno je da su ti dvaput šibali isto a dobro znaju da imaš pravo samo na 4 stimulirana postupka
znam i zato sam bijesna
vidjet ćemo sve
prosli puta ih je bilo 13, zrelih 10, oplođenih 8, dijelilo se 5, 2 vracene 3d, 3 se prestale dijeliti kod njih
sada ih je bilo 15, dobrih za oplodnju 9, 8 se oplodilo, bilo me strah da ne krene istom silaznom putanjom
no danas 4 izgledaju dobro planira se T 5d, ostale 4 se jos dijele, još uvijek su sve na broju...huh
super :klap::klap::klap:
cureeeeeee jeeeeeeeeeeeeee!!!!uz sva sranja,ipak je sutra transfer :-D:-D:-D
:-D
dazler,
sretno!
javi nam sutra koliko je bilo embrija i što kažu biolozi o kvaliteti zametaka!
~~~~~
theorema, kako je kod tebe?
~~~~~
evo došla kući,od dvije stanice,ona jedna je bila nezrela (znala sam jer je stala na 16mm),a druga (za koju je doktor rekao da je cista???) je ok,vratili su mi odličnu osmostaničnu :-D
sad nada da će se uhvatiti.ima li tko kakav savjet za sretnu implataciju?
brojni su faktori koji utječu na to hoće li se embrij implantirati ili ne.
najvažniji su: kompetentnost samog embrija i receptivnost enodmetrija-dakle, ono na što mi ne možemo utjecati.
dazler, nastavi sa normalnim životom. radi ono što inače radiš, ne postoji aktivnost koja bi utjecala na implantaciju embrija.
:-)
ma tako sam i ja mislila,danas ću malo odmoriti,a onda sve po starom,ali ipak malo laganijim tempom :lol:
Inesz, moja baš čitam i tako si ljepo napisala ove tri rečenice gore i sve je prava živa istina, duboko se klanjam. Neka mi nitko ne zamjeri ali ima tu jako puno šlamperaja.:taps:
Dugo me nije bilo pa želim čestitati svim trudnicama, bravo !!!! A mi ostale borba do zadnjeg daha. :heart:
Ha, ja sam isto imala folikule nepravilnog oblika i uvijek su to bile ciste... Tako je kod dazler prije bio izuzetak nego pravilo. Neka se tako nastavi i dalje i neka malac pokaže srednji prst statistikama. :-)
da bar :-)
Dazler sretno, kad vadis betu?
Kod mene su dvije blastice :)
theorema :-D
30.07. vadim betu,ti?
theorema,
ima li embrija za zamrznuti?
Dazler isto
Nema smrzleka...6 ih se usporilo i nece doci do blastice, zapeli u raznim stadijimo. Zna netko zašto, koji mogu biti razlozi?
15 j.s i samo 9 u MII stadiju odnosno dovoljno zrelih za oplodnju, ovo bi morala pitati svog MPO lijecnika, da nisu mozda prekasno ili prerano dali stopericu...!? ne znam, sto je bilo s ovih 6 j.s. su sve bile ne- ili prezrele?
Kod mlade zene kod koje je dijagnoza uglavnom muska - asthenoteratozoospermia- bilo bi za ocekivati veci broj blastica od 8 oplodjenih jajnih stanica. Pa ajde malo napisi vise o toj muskoj dijagnozi, pokretljivost - postoci? morfologija, koji postotak je morfoloski ok (ovdje je spustena granica za normalan nalaz)?
Ovo su definitivno pitanja za sljedece konzultacije ali i za biologa/biologicu u VInogradskoj....... iako se nadam da ce ti ove blastice donijeti trudnocu pa drzim fige ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jesu ti sto rekli o kvaliteti transferiranih blastica? Govore li u Vinogradskoj vise o samoj kvaliteti embrija?
theorema :fige:
mene zanima ( a bas sam to mogla pitati i u bolnici) zašto nekome vrate blastice,a nekome 8 stanične (mada sam čula da vraćaju i 7 stanične i 5 stanične)
dazler, kod samo 2 dobivene jajne stanice je velika vjerojatnost da niti jedna nece doci do faze blastice i zato vracaju ranije............... Na blastice se ide kad 2. dan imaju bar 4-5 embrija koji se ok razvijaju
aha,sad mi je jasno.hvala
Nazalost nemamo samo muški faktor...
Imam asimetričnu hipofizu i vjerojatno mikroadenom koji luči prolaktin, uz to teži oblik pcosa, pa sam 2011 ovulirala jednom, a 2012 dva puta,
Kad su mi endokrinolozi pogodili kombinaciju lijekova, trebalo mi je 6 mj da profunkcioniram, mozda je tome pomogla i stimulacija i bockanje jajnika...uglavnom ove godine ovuliram redovito :)
Ovo je sg
Koncentracija 17 mil (> 20)
Pokretljivost A 4%, B 10%, C 86%
Morfologija 2 % normalnih
Čini mi se da nisu bili ujednacene velicine, od pocetka je bilo njih 8, 9 podjednakih, ostali su bili 2, 3 mm manji od najvećih..da se cekalo njih, veliki bi bili prezreli, na dan stoperice bili su
D 19, 19, 18, 17, 17
L 19, 18, 18, 18
E 10
Ostali su bili 16 i 15
Za blastice je biologica rekla da je jedna vrlo dobra, a druga dobra, odlicna nije ni jedna..
Theorema, jesu li radili icsi ili icsi/picsi na tih 9 jajnih stanica?
Icsi. Sto mislis o svemu tome?
šta je PICSI ?
http://www.cito.hr/hrv/edukacija=aktualno_arhiva.html
ne stignem tipkati pa procitaj tu...
ma sorry,pročitala sam odmah čim sam te to pitala :mrgreen:
cure šta ima?da li se nešto događa kod koje?
Kod mene negativan test 5 dpt blastice (10 dpo) tjesim se da je rano...
kod tebe?
theorema,pa ja mislim da je rano
ja se još ne usudim,možda u nedelju piškim na test (u utorak bi trebala vadit betu)
držim fige theorema :rock:
ja ću :štrika: do nedjelje
i ja drzim fige tebi terminušo ;)
Cure imam pitanje, da li je neka od vas bila na laparoskopiji kod kojeg doktora u vinogradskoj?
Theorema :lol:
mimi, ja sam bila,izvadili mi laparaskopski jajovod jer sam imala izvanmaterničnu trudnoću.Operirao me dr.Kraljević
theorema, dazler držim četveronožne fige :fige::fige:
Doanna hvalaaa :-)
mimi, bila sam kod dr. Nevena Tučkara i sad nedavno kod dr.Hrvojke Soljačić Vraneš ako te bilo šta zanima tu sam