hvala svima na inf.
suprug i ja radimo i skupljamo nalaze već 2 godine i na žalost ni u jednom nalazu nemamo spermića.... :-(
tako da... eto.. ostaje nam daljnja borba... :-)
Printable View
hvala svima na inf.
suprug i ja radimo i skupljamo nalaze već 2 godine i na žalost ni u jednom nalazu nemamo spermića.... :-(
tako da... eto.. ostaje nam daljnja borba... :-)
Baš ovih dana iščekujem rješenje od HZZO-a u vezi donacije j.s. Kada sam pitala gđu.X iz HZZO-a kakvo je rješenje, prihvaćeno ili odbijeno, nije mi htjela reći već je rekla da ću ga primiti na kućnu adresu tijekom ovog tjedna, ali ukoliko će imati neki hitan zahtjev za liječenje u inozemstvu onda ću rješenje čekati nešto duže. E sad...što da čovjek misli???
Katastrofa.Ovo nigdje ne postoji.Bar ja ne znam a magistrirao sam radno i socijalno pravo sa naglaskom na porodicnom pravu.
U ogromnoj vecini zemalja pa i u Srbiji i BiH majka je zena koja rodi dijete a majcinstvo iz donirane celije se ne moze dokazivati tj. ako donatorka kojim slucajem to i pokusa ne moze ni pokrenuti postupak dokazivanja majcinstva pred nadleznim sudom.Da pokusam sto jednostavnije reci,donirala si i time se odrekla svih mogucih eventualnih prava.Majka je zena koja je rodila a donatorka dovidjenja.
Krol, ak mi se javi na mail maree41@net.hr
maree poslao sam ti mail.
Meni ovaj predlog vise lici na usvajanje kroz surogat majcinstvo.Ovo veze nema sa humanom idejom o donaciji jc.Mislim da se ovde pokleklo vjerovatno pod uticajem crkve ili ko zna koga a sa druge strane mogu reci onima koji zastupaju drugu stranu evo omoguculi smo vam doniranje.A nisu.Ovime i zene koje bi donirale rizikuju da im za 18 godina neko pokuca na vrata i kaze Vi ste moja majka.Ne daje se sloboda paru koji se odluci na to da izabere hoce li ili ne reci djetetu.
Jednostavno je promasena sustina,slucajno ili namjerno.
Zalosno.
Cassie, i ja sam slicno iskustvo imala sa HZZO-om. Jos prije nego sam uopce pocela sa ovim, zvala sam da vidim sto mi sve treba, gdje i kome se mogu obratiti, mislim na MPO subspecijaliste, da bi mi gdja. X iz HZZO-a rekla da ona nije informacije, da moram poslati pismini zahtjev sto trazim i pitanje je da li ce mi uopce pruziti te informacije... ja sam u tom trenutku imala tisucu upitnika iznad glave i nisam mogla vjerovati sto cujem. ne vrijedi nam se uopce zivcirati radi njih
Bmaric, kakav god ishod rješenja bio, mi odlazimo po donaciju u Prag. Imam dogovorene konzultacije u 5mj. u Pronatalu. Više nemam što razmišljati nego smisliti način kako ću pokriti troškove. Sudeći prema novom prijedlogu zakona mogu se načekati da se to sve omogući u HR, ali ne sviđa mi se prijedlog zakona stoga via Prag.
Cassie i mi smo tako odlucili, ako ne odobre ili pocnu nesto odugovlaciti, idemo u Prag u PFC o svom trosku u 8. mjesecu
draga bmaric, dupinica, Cassie, ali i ostale cure koje čekate donaciju (bilo sperme ili j.s.) odnosno plaćeni postupak preko HZZO-a. Surova je stvarnost da vam se sprema zakon u Hrvatskoj koji omogućuje donacije u HR ali NE-anonimne, tako da je za očekivati da donacija neće niti biti. A kad takav zakon stupi na snagu u Hrvatskoj više donacije na teret HZZO-a u CZ ili bilo gdje drugdje neće biti omogućene jer istu skrb - makar na papiru - možete dobiti ovdje u Hrvatskoj. No ovdje je nećete moći dobiti jer su donacije NE-anonimne i neće biti darivatelja i tako u krug. Jedini izlaz će biti plaćeni postupak vani iz vlastitih sredstava, ostali bojim se da ćete ostati uskraćeni. Stoga Vas molim da se uključite u ovu borbu ukoliko želite dobiti postupak kakav je vama potreban! Trebaju nam vaše sudbine, vaše priče, vaše dijagnoze, treba nam vaš pristanak da anonimno ili ne-anonimno izađete s vašom pričom, trebaju nam vaši glasovi kad pišemo javnosti, trebate nam kad organiziramo javno okupljanje, ......
Kadauna, ja sam ZA, samo reci gdje, kada, kako, sto...
I ja ču rado pomoć ak mogu jer sam zaaaaaaaaaaaaaaaa da se ovaj zakon malo poboljš za nas patnike a ne da kao i do sada svega ima na papiru a u stvarnosti ničega nema!
dižem http://forum.roda.hr/threads/72927-O...78#post2122878 ako tko želi biti na listi
Pozdrav svima.Zanima me vaše mišljenje koju kliniku odabrati PFC ili Pronatal?Koliko naplaćuju konzultacije?
inna28 najbolje da obe klinike kontaktiraš, kontakti bi trebali biti na prvoj stranici, oni će ti reći sve, pa odlučiš sama za sebe. mislim da su mišljenja o obe klinike otprilike ista. ono što znam jeste da u Pronatalu moraš na konzultacije, meni su napisali da to košta € 100,00, a u PFC-u se ne mora doći na konzultacije prije.
Drage moje, na neko vrijeme moram odustati... Jučer sam imala prometnu i čudom sam ostala živa.... Sad slijedi oporavak, popravak auta, pa tek onda odlazak na Vuk V na pretrage....ponekad život donese odluke umjesto nas! Živa sam i sretna sam zbog toga, a vama svima želim sreću. Pratit ću vas iz prikrajka ;)
Ajme Rominka :-( Strašno, žao mi je....drži se, želim ti brz oporavak i onda da nam što prije ponovno dođeš! Čuvaj se i sretno :love2:
Dragi moji, brojim dane do odlaska na konzultacije u Pronatal i svaki dan zovem HZZO da mi kažu nešto više o mome zahtjevu i dobila sam informaciju, doktorsko povjerenstvo je odobrilo liječenje u inozemstvu i potvrdilo mišljenje mog spec.za MPO, ali moje rješenje trenutno stoji na stolu nekog gospodina u HZZO-u koji odobrava liječenje od strane navedene ustanove. Kada će se gdin. iz HZZO-a javiti sa svojim mišljenjem ne znaju mi reći.
ajde bar nešto si saznala..
kada si ti poslala zahtjev? Pitam te to zato jer sam i sama u fazi čekanja, a ja sam poslala početkom travnja.
Miny, predala sam zahtjev 14.02.
Drage i dragi naši, evo pročitajte poziv za okupljanje na ovoj temi http://forum.roda.hr/threads/73032-A...reb-28-04-2012 i dođite, da vide da nas ima!!!!!!!!
Dođite u ZG 28.04. na ovu akciju ZAJEDNO ZA PLODNOST koja se tiče upravo vas i svih nas:
ajmo cure i dečki pokazati svoje neslaganje sa zakonom, ajmo pokazati da nas NEPLODNE ima, ajmo dati neplodnima podršku!
akcija ZAJEDNO ZA PLODNOST JE u subotu, 28.04. u ZAgrebu/Trg Bana Jelačića + Cvjetni Trg, daljnje pojedinosti ovdje:
http://forum.roda.hr/threads/73032-A...reb-28-04-2012
i šaljite na facebook, šaljite obavijest mailovima, povedite mame, tate, bake, sestre, braću, prijatelje, kumove, susjede......
Cure moje, postajem sve zabrinutija. Još uvijek ništa ne znam o terminu, a 6.mj. ugovaramo još od 11.mj prošle godine (na listi čekanja smo od 2.mj. prošle godine).
U kontaktu sam s Pronatalom, od 3mj sam počela češće slat mailove, na koje uvijek dobijem odgovor da još nemaju info, ali da računaju s nama i da će jako skoro javiti. 6 mjesec se približava, a još ništa. Htjeli bismo polako sve organizirati, a ne možemo bez konkretnih informacija...Opet sam im danas pisala...
Inače, jučer sam počela s Estrofemom, 11.5. mi je uzv.
pusa i pozz svima :kiss:
Sejla a jeste li pitali mozda u PFC klinici kad bi dobili termin za donaciju? Ne znam kakve ste do sada sve "predradnje" odradili sa Pronatalom ali nekako mi se čini da se u PFC kraće čeka..tj da imaju manje pacijenata...Sorry ako te gnjavim pitanjem..
Draga ma šta bi gnjavila pitanjem :-) Mi smo bili na konzultacijama u Pronatalu prošle godine u 2.mj. Pronatal nam je preporučio dr Vlaisavljević iz Maribora, te smo otišli tamo bez razmišljanja (do dolaska na forum ove godine ja nisam ni znala za PFC)...Mislim da zasad nećemo mijenjati kliniku, u stvari mi nismo ni mogli prihvatiti termin prije 6mj ove godine, jer ću od tada imati priliku ostati doma i čuvati trudnoću...nadam se da će se ovih dana javiti...
Danas mi javili da će urgirat....vidjet ćemo....uh, ta neizvjesnost...
Onda ok. Držim fige da ti se što prije jave :).
btwy imam jedno pitanje da sad ne tražim po temama.. vadila bi spolne hormone u vinogradskoj pa me zanima daje li uputnicu soc. ginekolog i koliko se čeka? (koliko sam skužila krv moram vaditi od 3 do 5 dana ciklusa? )
Hvala ti...ma joj, nadam se da će sad skoro, pucam po šavovima od brige...
Kad sam vadila hormone, nije bilo bitno koji dan ciklusa. Dan ciklusa je mislim bitan za AMH, on se vadi 2. dan ciklusa ako se ne varam. Uputnicu sam dobila od soc. ginekologinje i nisam se naručivala za vađenje krvi, oni rade pon-pet od pola 8.
Ma sve ok mare, hvala što si me ispravila ;-) Ja sam ovo rekla iz svog iskustva, jel onda možda zbog moje dijagnoze nije bilo bitno koji dan ciklusa, stvarno ne znam?! A primili su me bez da sam se naručila. Inače tamo vadim i hormone štitnjače, za to me odmah naruče na pregledu za idući put...
Moje isprike.
na sv. Duhu nema narucivanja, a rade isto spolne hormone
hvala cure :love2:
Sejla evo ja sam trenutno u Pragu u pfc-u pa ako treba šta saznat javi mi dok sam ovdje:)
Joj hvala ti puno draga :kiss: Pa evo, trenutno smo odlučili još pričekati kako će se stvari odvijati i što će nam Pronatal ponuditi, pa ćemo vidjeti...Dragi preuzima komunikaciju, možda će imati više sreće nego ja ;-)
Nego kako je vama u Pragu, kako napreduje sve? Kada će otprilike biti punkcija i transfer?
Uživajte i puuuuuno sreće želim!!!!! Očekujemo novosti!!!!!!!
Ok ako će šta trebat računaj da sam ovdje još tjedan dana i da mogu saznat šta ti treba:)
Inače nama je super i nakraju će ispast da smo ovdje mjesec dana jer sam došla 18.4 a pms sam dobila tjedan dana poslije tako da imam punkciju tek sutra..što se tiče klinike mi smo u totalnom pozitivnom šoku znači vrh vrhova su i ako ću ikad više morat ići na ivf idem definitivno samo ovdje:))
Drage cure
prije svega molim moderatorice da uklone ovaj post u slucaju da nije dio ove teme
Naime ako se pitate gdje smo do sada evo tu :-) zajedno s nasom Mariom (hvala Bogu)
Ti ludi strahovi nikada neprestaju!!! Naime u subotu se nasa mala Marija kako kazu u narodu zakocenila. ( u jednom trenutku ostala bez daha ) Cak smo mislili da je izgubila svijest. Pomislili smo na najgore i da je nikad vise necemo vidjeti. Na srecu nasu hitna pomoc je brzo dosla i sljedilo je pet dan bolnice pustih pretraga vadenja krvi i naravno velikih strahov.
Na nasu srecu svi nalazi su super. A nas troje ponovno uzivamo u toplini naseg doma uz jos vecu dozu straha. kazu to se nekada zna desiti. Ipak to je bio sam jos jedan oziljak na nasem srcu i prica koja je sretno zavrsila. Nazalost treba ce nam neko vrijeme da se vratimo u normalu.
Nismo bas pratili forum (to cemo sada ispraviti :-) ) Ali iskustvo bolnice i mala srca koja se tamo bore za zivot su nam pokazatelj nasih teskih sudbina i retardiranih zakona. Neke bebe roditelji neposjete u bolnici i po mjesec dana a Vi ovdje se borite za svoje mrvice jos jedna nepoštenost zivota i sudbina
Svima vam zelimo srecu i uspjeh
Pozdrav od Prag,Prag_MM i Marije
Prag_mm, strah i šok su bili itekako razumljivi, teško mi i pomisliti, no glavno da je vaša curica živa i zdrava i da je sve u najboljem redu :-)
Lijepo nam uživajte utroje, veliki pozdrav!
Drage moje, evo stigle mi vijesti :-D Pronašli su mi donorku, treba mi naštimat prvi dan ciklusa na 30.5., Estrofem 3x1, onda 12. dan uzv i......via Prag!!!!
Ajme, tresem se sva.....joooooj uzbuđenje!!!!!!!!
Sajla zaista krasna vijest i baš si me obradovala,držim fige da sve ide kako bih trebalo:)
:klap:Sejla!!! Jupiiiii!!!!!
bravo,jaaako mi je drago zbog vas!!!!
Svu sreću od srca vam želim da mi sretno doputujete i još sretnije se vratite!!!!!
:-D :-D