Da je prijemni te težine, ne bi bio selektivan s obzirom na izniman interes i velik broj kandidata, a to mu je zapravo svrha, zar ne?
Printable View
i da se razumijemo, ne smeta mi to, nego mi nije bilo jasno da je moguce, mislila sam da je 70 bodova minimum za to pravilo.
Prošle godine nisam niti gledala kakav je primjerak prijemnog i odmah sam svom rekla da test neće biti iz gradiva, neg onak neke "cake" odnosno nekakva pitanja za koja treba malo razmišljati.
Neki roditelji su mi rekli kako im djeca danima rješavaju zadatke, a na kraju nisu prošli. Moj je samo izašao - jedino kaj mu je tata isprintao taj primjerak testa i onda su zajedno kroz to prošli u nekih sat vremena, kako bi on shvatio što meni znači "neka caka".
I jel Mioc upisao bodove učenicima? Ili je to tek sutra?
Mioc se prelio u V. Lista se dosta promijenila.
Došlo je do potresa na svim listama :)
Na strukovnim listama nije niti povjetarac zapuhnuo.
Čekajte, vec su zbrojili bodove u MIOCu? Pa jako brzo. Prošle godine im je trebalo nekoliko dana i znam da su to roditelji na inicijalnom skupnom roditeljskom bas napomenuli kao losu stvar. Vidi se kako su kritiku uzeli u obzir
Sto se tice prijemnog u Miocu ove godine je bio teži. Nije bilo jednostavnih zadataka. Moja je rješavala prošlogodišnji primjer i test i nisu joj bili teški. Tako da nije dodatno rješavala zadatke prije prijemnog. Ponovila je neke formule i to je to. No ovogodišnji je bio druga priča. Zadaci su bili kompliciraniji i oduzimali više vremena. Tako da je bilo panike na pola, ubrzanog rješavanja sto je onda utjecalo na točnost. Uglavnom stresno na samom ispitu. Prošle godine je prosjek rješenosti testa bio 3,86 ove 3,03 uz 59 više onih koji su pristupili prijemnom.
Nama su iskusni rekli da se vec drugi dan od prijava vidi prilicno jasna situacija.
ali da oni koji su par mjesta gore/dole uz crtu drugi dan zive u napetosti do zadnjeg dana.
pretpostavljam da ce se gimnazijalcima sa 5.0 sutra smiriti situacija, nakon sto se smire rezultati testa i presloze prioriteti onih koji nisu upali.
larmama, kak je napisala.? Jel upala?
Je, upala je.
sladjo, ma je li to tvoja lipotica ove godine upisuje srednju? :-o
Nije bas samo par mjesta oko crte. Moja je u jednoj gimnaziji prvi dan bila 49. (primaju 80), trenutno je 68.
U jednoj drugoj je bila oko 70. mjesta (primaju 110), sad je 103.
U tri manje popularne gimnazije se otpocetka drzi oko istog mjesta na kojem je bila prvi dan.
Zadnjih 2-3 dana se ljestvice dosta mijenjaju, do tada su pomaci bili dosta manji.
Larmama i ti imas srednjoskolku. Ajmeee. Kako vrijeme leti.
koliko dugo se može očekivati podizanje praga za ulaz u mioc?
Kako je bilo prošle godine?
Ne prvi dan, nego krajem drugog dana.
Kako je danas izasao rezultat testa ocekujem smirivanje gimnazija sutra navecer.
npr. u skoli koja je M.prvi izbor lista se danas pomakla za par mjesta i stala sa zadnjim upisanim tocno na proslogodisnjem broju bodova ( skoro i na dvije decimale proslogodisnjem broju).
Tituš se i dalje puni... Već su na 135 za 4 razreda... Dakle 34 učenika po razredu... Ili će razredi biti veliki, ili će uvesti organizacijske promjene...
1. se malo pomakla
Jezične niti malo
Ovo ko u naše vrijeme od 36 do 39?kod mojeg u desetoj imaju 26 klinCa i ni jedan viška, kak povučeju crtu tak je
Kod mog ih je 28.
V je lani upisala 6 razreda, oko 200 djece.
Sjecam se da je T komentirao da mu je razred duplo veci nego onaj u osnovnoj skoli.
Pratim temu upisa u srednje već godinama i vidim da upisni prag za gimnazije iz godine u godinu raste. Prijemni u samo jednoj (najpopularnijoj) školi dugoročno ne rješava stvar, samo možda donekle rasterećuje tu konkretnu školu. Ili će ga morati uvesti i druge gimnazije, ili će za par godina doći do prezasićenja (zapravo, već sad dolazi, ovo da se u neke škole upada samo s 80 i više bodova je pokazatelj), pa će morati uvesti novi bodovni sustav. Predviđam da će sljedeći sustav (kad ga netko odluči uvesti) imati bodove do 90, a ne bi me čudilo da doguraju i do stotke :-/
Na drugom forumu je cijeli popis. I baš jutros gledam koliko je to djece s odličnim uspjehom u ZG gimnazijama ... u oko 20 gimnazija (različitih programa) se prosječno prima 100 učenika. Većina tih gimnazija ima prag viši od 75 bodova... Sami odlikaši...
Msilim da će morati vratiti prijemne za većinu škola jer je ovo besmisleno dvotjedno maltretiranje ...
Koliko u Zagrebu ima učenika 8.r.? Zanima me koji postotak upisuje tih 20 gimnazija
Vrijeska, na kojwm forumu i na kojoj temi?
na MiB
i baš si je dala truda, i da ima dosta dodatnih bodova za koje nisu osnova bod iz natjecanja znanja.
i nisu sva djeca išla u Zagreb u OŠ, mislim ona koja dolaze tu u SŠ
To baš i ne vidim da je napisala (za dodatne bodove)
No, ono što ima najviše smisla je da će neki broj djece koja nisu imala 80 bodova upisati MIOC, a neki broj djece koja su imala 80 bodova neće.
to je u redu ako je samo posljedica prijemnog i dodatnih bodova s natjecanja znanja
dodatni zdravstveni i soc. bodovi mi bas nisu...
kao ni sportski (ne znam vredniju li se oni samo za sportske razrede ili svima)
prvi za sve?
super
malo spominjem Jovanovića u vezi toga
da se to boduje, a završena glazbena ne
sportski ( osim skolskih sportskih ) idu samo za sportske razrede.
zasto mislis da dodatni bod za zdravstveno stanje ili socijalnu situaciju nije ok?!
Mislim, pitam?
Zar ne mislis da netko tko je ostao bez majke i oca , ili netko ciji su roditelji dugotrajno nezaposleni ili netko tko ima ozbiljan zdravstveni problem ne zasluzuje taj jedan jedini dodatni bod ( pa neka s njim upisuje gdje zeli, prema ostaloj kolicini bodova)?
Sigurno su ta djeca zbog okolnosti i izgubila taj jedan bod zbog svog zdravstvenog, emocionalnog i socijalnog stanja.
Ako si u komi jer ti je roditelj umro?
jer te muci disanje i koncentracija zbog ozbiljne astme ili slicno.
jer roditelji nemaju novaca da ti plate pomoc u ucenju ili dodatnu skolu stranih jezika...
sigurno izgubis barem jedan bod , ako ne i vise skolovanja.
ili da taj bod dobiju ucenici koji nisu za " elitne " skole?
Ps : moje dijete koje se skolovalo po IP -om nema nikakav dodatni bod na nista, i upisujesamo sa skolskim bodovima u redovitim upisima. Tako da me se to ne tice.
Da, i za prvo mjesto na državnom natjecanju u malom nogometu dobiješ izravan upis u srednju školu.
Kao i za 3 boda za prvo mjesto u bacanju diska ili skoku u dalj na državnom natjecanju iz atletike.
Nadam se da nitko neće potegnuti pitanje koliko su ta djeca vježbala - vježbala su djeca u glazbenima po 6 godina i ne mogu dobiti niti jedan bod.
Ako se ne varam, argumentacija je išla u smjeru da nemaju svi pristup glazbenoj školi pa nije pošteno... Nemaju svi niti pristup bilo kakvoj vrsti sporta, pogotovo u manjim mjestima i manjim školama, ali ta suludost i dalje funkcionira.
No meni je ovo ogledalo općenitog funkcioniranja države, njezinih službi i servisa. Ništa bolje ni lošije, a sve je srednja žalost.
Da, tako je prije par godina odluceno zbog dostupnosti u manjim mjestima.
i jednakim mogucnostima zbog lokacije.
Ja uopce ne potezem to pitanje koliko su djeca vjezbala.
Moje dijete je sportas 8 godina i nece dabiti bodove na sport, niti ce upisivati skolu u kojoj se to gleda.
Mene zaista ne brine tih 20 komada djece koje ce godisnje dobiti izravan upis zbog sporta.