Ivana, sta su ti rekli, jel ides sutra, jel se testiras?
Printable View
Ivana, sta su ti rekli, jel ides sutra, jel se testiras?
Idem sutra, prvo cu izvadit krv pa na Merkur na testiranje pa onda oko 11 kndr.
Jesu sta pametovali zbog testiranja ili su samo rekli da ce te tamo testirati?
Ma apsolutno nisu nist pametovali, samo nek imam uputnicu i mogu se testirat sutra kod njih...
Ja sam trijazne poslala u petak i iskreno se nadam ovaj put da ce mi menga doci za vikend, iduci :) da isto tako prodem sa testiranjem kod njih. Sretno tebi, javi se :)
Hvala!!! Nadam se da se onda i vidimo koji put sljedeći tjedan...
Krivo sam se izrazila, treba mi doci oko 27.11.ali stignemo se sresti mozda :)
Ma stignemo... kod mene do sad nije islo naglo ni brzo
Drzim fige da ovaj put bude sve po planu.
Sladja - upravo sam saznala preko drugog foruma da planiraju na vv kolektivni godisnji za vrijeme blagdana... taman stignemo...
Vise manje i ne rade za blagdane tako da ocekivano, samo da tebi ovaj postupak ide po planu i da iza toga budu lijepi blagdani. A i ja da fet uspijem onako planski odraditi.
Evo cure, krecem doma, @Lemon zna - odgodili mi postupak, dr. Jukic smatra da nema smisla ici ponovo prije detaljnije obrade (kariogrami, imunoloske pretrage, kks, jetrene probe itd., itd...). Cijeli popis imam - taman ako do sredine sijecnja uspijem u ovoj koroni sve nalaze rijesit... test na covid obavljen, jos ako pokaze nekim cudom + bilo bi svejedno otkazano... Dr.me nije ni pogledala... djelovala mi kao da hoće kak god otkazat, a ja se trudila preko vezica dobit nalaze pape, briseva, trombofilije... dr.je to kap u moru onog kaj je planirala...
Uz to sve, s obzirom da sam ujutro izvadila ponovo sve hormone ne bi isli u postupak dok nemaju te nalaze... ako dođe i veljača - ponovilo sve markere moramo oboje... cure, vama držim fige koje idete da do kraja ove lude 2020.uspijete, a ja ću 2021.
Ivana2009 _ neznam odakle si, ali ako ides vaditi nalaze u Zg odi u Vinigradsku, tamomti sve rade nalaze osim kariograma. Ako misli ici na rebro tamo se budes nacekala. Govorim iz vlastitoga iskustva. A za kariogram kopaj za njega se puno ceka. Znam da se vadi u Klaicevoj gledaj ako tamo mozes upast da ti daju termin. Na rebru se dugo ceka. Po pola godine! Nebi te htjela zbedirat.
Za kariogram sam nasla da ima i na Svetom duhu i da se moze i poslat krv... vidjet cu kaj ce mi ginekolog reci...
Ja sam si kupila andol 100 pro i probat cu ga piti sad ovaj ciklus... ne moze nastetiti
Mi smo isli na sv. Duh za kariogram,oni su nam najranije dali termin, cekali smo nekih 2 mjeseca,narucili se taman prije korona ludila,a termin nam je bio onaj prvi dan kad su bolnice pocele normalno radit. Na rebru smo termin dobili tek za 8.mjesec, a u klaicevoj 10ak dana nakon sv.duha. Ja sam zvala sve i birali smo najraniji termin. Na rebru se dugo ceka jer se prvo ide na konzultacije kod geneticara a tek po njegovoj preporuci na vadjenje krvi,a kod ostalih prvo ide kariogram pa ovisno o nalazu genetsko savjetovanje. Imunologiju smo odradili na rebru,i to sam mozda 10ak dana cekala termin,a trombofilija u petrovoj,to samo dodjes,nema narucivanja.
Na Sv.Duhut ti ne rade kariogram, oni su samo posrednisi, salju dalje ako se dobro sjecam. Zovi pa pitaj. Andol ti ne moze naskodit.
Ni u Vinogradsko nema cekanja ni narucivanja,samo nisam ziher, ako ideš vadit nalaz za stitnjacu, taj nalaz ne rade svaki dan, nego određene. E sad koje ne znam. Meni se potrefilo da sam sve izvadila odjednom. Mislim da je cak bio cetvrtak. Bila sam i na rebru, meni je bila trauma tamo kad sam cula sve sto mi je nabrojila, da se mora cekat, nesto ne ide na istu uputnicu, nego na drugu. Strasno.
Poslat cu im sutra svima mailove pa mozda stignem sama odlucit kud cu ako mi odgovore prije nego cu ici ginekologu po uputnice... pise na stranici Svetog duha da se tamo radi... u Petrovoj sam vec vadila testove trombofilije, ovo ostalo su imunoloske pretrage, jetrene probe... to ne bi smjelo biti problem, nadam se
Javili mi se i sa Svetog duha (termin nude krajem siječnja), iz Klaićeve (ne nude ništa mailom, treba ih zvati telefonski) -samo kariogram mogu tamo...
Čekam termin iz Vinogradske jos (trazili mbo oboje) pa ce javiti mailom... nadam se da cu izvadit krv za taj kariogram jos ove godine...
Pijem andol pro 100 i primjecujem bolju cirkulaciju —> stopala i ruke manje hladni...
Nalaz na covid mi nije vidljiv na portalu zdravlja, nisu me zvali s Merkura da sam pozitivna, onda sam valjda negativna
Po malo se mirim sa situacijom da ove godine vise necu moci nista...
Lemon - kako je prošao tvoj Fet? Kad je dan za betu?
A ona cura koja je usla k dr.nakon mene? Nije valjda i nju odgodila dr.?
Lemon hvala, dobila sam mailom od sestre trijažne upitnike.
Spremam se na 1. inseminaciju. Prikupila sve papire.
E sad, računala sam da ću dobiti mengu u srijedu. A trebala bi se onda u srijedu i testirati jer u petak, 3.dc moram na VV. Testiranje je samo ujutro. Što da radim ako mi u srijedu ujutro ne procuri, kako računaju 1.dc- baš kad krv krene ili i ono početno bezvezno?
Ako mi procuri srijedu popodne jel mi kasno u četvrtak ujutro obaviti testiranje na Covid?
I u koliko sati se dolazi 3.dc? Naručuju li i subotom ako to ispadne 3.dc?
Ima li netko iskustva sa inseminacijom? Ne očekujem ništa, ali moram negdje početi. I baš sam uzbuđena
Kod muža na nalazu za anti HBS enzimski test piše- graničan. Malo me zbunilo, sve ostalo nam je negativno. Jel imam razloga za brigu?
Tamy - je li suprug mozda primio cjepivo protiv hepatitisa u zadnjih nekoliko godina? Ako je, to je zbog toga...
S inseminacijom ja nisam imala iskustva, kod mene je to preskočeno zbog folikula i korone..
E sad, testiranje je malo zeznuto osim ako stvarno imas tak tocan ciklus... ja sam sad zadnje trebala dobiti u petak (uz utrogestan vecinom dolazi 28/29dana), ali stiglo u nedjelju, u ponedjeljak sam ih zvala i testirali me na Merkuru u utorak...
I da, naručuju i za subotu ako je tako, ako dobis npr.u petak onda ides u subotu 2.dc jer trecu bi bio u nedjelju, a nedjeljom ne rade...
Ivana2009 hvala na odgovoru
E mislim da se cijepio, da.
Na duphastonu sam pa je obično točna m u dan, ali ono... može se desiti da procuri i navečer i dan kasnije. Nisam pametna. Ako čekam da procuri, neće mi nalaz na covid biti gotov na vrijeme. Testiranje je u mom gradu samo ujutro. A šta ako je 3.dc subota, onda normalno naruče taj dan?
I kad ti je nalaz kod njih bio gotov, isti dan? Ili im je bilo bitno samo da ga obaviš...
Ova corona baš komplicira život
Ivana dobro sve proslo, 30.11.vadim betu
ona cura nakon tebe je isto krenula sa fetom.. nadam se da ces i ti povaditi sve cim prije da nastavis dalje...znam da frustrira cekanje, ali odmori malo i sebe i organizam od hormona
tamy primaju i subotom,a primit ce te na pregled i ako taj dan prije odes tek na testiranje..koliko sam sada bila gore vecinom svi tako i uspjevaju...bila na inseminaciji pred 5 god..nista strasno, pijes klomifene i dobijes stopericu
Gazdarica - idem u Vinogradsku, oni mi dali najraniji termin (sredina prosinca) i tamo mogu sve obaviti koje ne mogu blizu doma (ove osnove tipa kks i urin cu dok ovi nalazi stignu lako kroz dan-dva obaviti)... I da, bit će to četvrtak...
Supac, ajd nije dugo cekanje. Kuda ces ici radit kariogram?
Isto u Vinogradskoj sve isti dan...
Odlicno, nisam znala da u Vinogradskoj rade kariogram. To je brzo. Neka ti je sa srecom. Tko zna mozda se i vidimo na VV osim ako se nedesi cudo.
Nisam ni ja znala, ali me uputili mailom iz Klaiceve nek pokusam u Vinogradskoj ili na Rebru ... a na Rebro nisam ni pitala jer tamo se prvo ceka par mjeseci na razgovor s geneticarom koji onda odlucuje hoce li raditi kariogram...
Iz Vinogradske mi odgovorili bas brzi, trazili mbo moj i suprugov i poslali broj narudzbe i sve...
Nadam se da korona ne bude sve zakomplicirala i da budemo to uspjeli obaviti eto jos ove godine...
Tamy - Oni vide na Merkuru nalaz isti dan... mene jednom narucili 2.dc (petak) samo da im ne dolazim u subotu valjda jer je vikend pa krace rade..
Sve sam uspjela obaviti ovaj tjedan. Menstruacija se najavila u utorak navečer, srijedu ujutro otišla na testiranje. Predvečer već dobila negativan nalaz.
Zvala VV i danas bila na pregledu 3.dc. Dobila sam Klomifene sljedećih 5 dana pa u srijedu opet na uzv.
Nisam samo shvatila što ako ne odreagiram na tablete, ako folikuli ne narastu dovoljno. Jel onda postupak otkažu?
Nemamo u planu ici ove godine, a u 12 mj me taman menga kaci za blagdane. A kako je krenulo sa koronom, i ako slucajno ispadne test pozitivan na coronu prije punkcije postupak propada, racuna se kao da sam bila iskoristila a nisam ,tako su mi rekli kad sam zvala. Onda mi je dragi rekao da se malo strpimo. A taman sam mislila ici u jedanaestom mjesecu .
Gazdarica - to je nesto novo onda da postupak propadne a racunaju ga ... meni prvi put otkazan i nisu ga racunali jer ako nema punkcije ne racunaju postupak...
Bas gledam na web-u i ne pise da rade kariogram, mozda su samo posrednici i salju uzorke dalje (Rebro/ SD/Klaicevu)... nadam se da se tu nece zakomplicirat i odugovuci s nalazima
Ja sam tako shvatila sestru. Zato nismo isli, a i dragi se malo boji za mene. Ako ti uzmu uzorakm za kariogram, to je to, nema odugovlacenja. Kad je gotov jave. Nisam sigurna, mislim da su rekli u klaicevoj da je nalaz gotov do mjesec dana ,al mislimda je bio gotov nedje izmedu dva do tri tjedna, ne sjecam se bas najbolje. Ceka se. Nije gotov isti dan.
Ma znam da ne moze biti isti dan ni drugi dan u ovo korona doba, al se bojim da ne bi trajalo mjesecima... iako tesko da ce korona do sijecnj il veljace nestati i pitanje je ionak kad cemo uopce moci krenuti s postupkom... nalazi markera na one spolne bolesti nam taman budu u veljaci stari godinu dana i to cemo vjerojatno morati ponoviti... a tek dok stignu nalazi kariograma cu vaditi doma ove osnovne krvne kks i urin da budu svjezi... moglo bi nas vrijeme pregazit s tim svim nalazima...
Do tad - andol 100 i maticna mlijec i trudimo se prirodno. Iako kad nije do sad uspjelo tesko da bi bas sad... ali nist nas ne kosta probati :-D
Tako je, nikad se nezna, mozda se desi prirodno. Ako nista drugo uvijek treba probati, bar to mozemo. Pijemo q10-to mi rekla sam doktorica da je cula od pacjentica, dragom sam uvaljala profertil, plus omegu, folna. Na kraju ne trebamo ni jest, i s obzirom na situaciju, i beta glucan od 500 .
Ja pijem prenatal vec vise od dvije godine... u njemu ima svega... ali brine me to kaj na svetom duhu nakon transferu napomenu prestat piti vitamin D.. mozda cu sad pat dana nakon ovulacije stat s prenatalom i piti samo folnu... vise ni sama ne znam...