juneći gulaš, tijesto, brokula lešo, salata od crvenog zelja .
Printable View
juneći gulaš, tijesto, brokula lešo, salata od crvenog zelja .
Međimurski recept :)
sigurna sam da ga pripremate samopod drugim nazivom ......
Priprema:
Krumpir ogulimo, narežemo na ploške.
Luk nasjeckamo i popržimo na malo ulja, dodamo mljevenu crvenu papriku....
Zalijemo temeljcem (ili vodom, kako kome odgovara) :Dodamo narezani krumpir, začine(sol, papar,). Još zalijemo temeljcem ili vodom, da pokrije krumpir i pirjamo lagano mješajući, dok krumpir ne omekša.
A juha s knedlicama;
bistra juha s knedlicama od grisa i jaja
:lol: teleca glava ispod peke sa kiselim kupusom i mladim krumpirom, zelena salatica
Danas imamo kinesku kuhinju na naš način: kotleti iz pećnice (marinirane u kineskoj marinadi) + rižoto s kineskim povrćem + zelena salata.
Nas je bolest dala u ležanje pa je danas bakina kuhinja, štruca od mljevenog mesa punjena sa sirom..., juhica, zelena salata
Moje kuhanje je desert mandarine sa medom, a kasnije ću banane sa medom i cimetom. Barem nešto.
E, da. I za desert imamo Pipli's cookies. :mljac:
Juneća juha, punjeni lungić i pečeni krumpir, salata
Ja danas radla bućkuriš-varivo od graha, leće, slanutka, krumpira i šake tjestenine. Fino!
Sutra: juha, teletina, krumpir+mahune u vrhnju-zapečene!
I, da, Pipli's cookies!!!
juha od purećeg vrata, sarma iz pečnice
Danas;
juhica,
pečeni picek u komadu + mlinci
šnicle + hajdinska kaša
zelena salata
(imali smo obiteljsko okupljanje)
Sutra; sarma :njam:
do srijede.......
Vise se ne sjećam što je bilo kroz tjedan. Jučer quiche s porilukom i gljivama i zelena salata, danas juha od brokule, curry s piletinom, basmati i zelena salata. Pita od borovnica (od danas) i brownies (od neki dan) za desert.
Da se i ja pridruzim temi, danas: blitva, krumpir, pastrva, i tiramisu.
ne to je složenac, tipa http://www.coolinarika.com/recept/sarma-iz-pecnice/, ali bez paradajza pričali smo o tome i prošle godine, mislila da bu i za danas ostalo, ostala jedva i za večeru. ja samo stavljam i pečem skupa cca 35 minuta, ne dinstam ranije meso, inače sam meso pomješala odma s rižom i prosom i to naslagala na zelje, poslei gore zelje, prelila s vodom s malo maslinova ulja
danas bažulj s rižom, povrćem i puretinom
danas opet paprikaš od pilećih leđa.
kad smo ono pričali o tri ručka iz jednog pileta, e pa mi smo dosada kusali batke i šnicle, sad je vrijeme da se friž i od leđa očisti(na uši mi već idu, ledenica puna pilećih leđa)
jelena.O
Jesi rižu i proso stavila u omjeru 1:1?
Danas: shepherd's umak i fusilli, zelena salata.
Sutra: orade al cartoccio (svaka posebno), krumpir i mrkva na pari, mousse od cokolade za desert.
Srijeda: home-made pizza, kiselis-salata; za desert torta od jogurta i kakaa
Cetvrtak: krem-juha od gljiva (za E. od brokule), domaci cheeseburger od puretine i spinat na mlijeku. Za desert (light) varijanta tople cokolade.
Petak: povrtna juha, tjestenina sa morskim plodovima, mijesana salata.
juha od luka
abšmalcane mahune
pečene kobasice
apšmalcane mahune, mljac!
Mi jučer, danas, a bome i sutra sarma(gedon).
Mishekica, isto kao da radis Shepherd's Pie, ali ne napravis gornji sloj od pirea pa zapeces, nego kad je gotov umak - gotovo je. :)
Umak je slican kao za bolognese: luk, mijesano mljeveno meso, mrkva, gljive, umak od paradajza, lovorov list i zacini po zelji.
Za Shepherd's Pie bi jos sa strane napravila pire od krumpira, slozila u tepsiju umak + pire + malo sira, pa zapekla (ili za dijetnu verziju pire od karfiola).
pileća juha, pileći rižoto, matovilac i rikula na salatu
gulas od divljaci i svinjetine s domacim noklicama (ljuta varijanta za velike, blaga verzija za klince)
joj, ja se samo nadam kako ti ne misliš da je to Nešto :-)
imaš na netu recept, ali ja ne radim na maslacu, nego na maslinovu ulju
i ja ne miješam, nego poklopim i pustim da se dinsta pod parom, na jako, jako laganoj vatri
pred kraj dodam mrvice, još malo poklopim i to je to
Evo i naš današnji meni:
Mesna juha sa njokima
Pohana piletine i polpete od butternut tikve
Salata od kupusa
Domaći mamin kruh
Ja danas ne kuham ništa, a bome ni sutra. Svekrva je poslala hrpu sarme.
E ja sam nabavila heljdu! :trči: Sad ju jedva čekam spremit :mljac:
ponedjeljak- kaneloni sa špinatom
danas-rižoto sa shiitake gljivama i pancetom
sutra- varivo od azuki graha i pečene hokaido tikve
četvrtak- rogan josh pileći curry
petak-juha od cvjetače i pečenog češnjaka plus krekeri od sira
subota-osso buco
nedjelja-ne znam još
:inaniz: žabice kako radiš polpete od tikve?isto kao sa tikvicom?
Zeleni curry s piletinom + povrce, riza
paradajz juha i francuski krumpir, salata od pečenih paprika
Šniceli u saftu, pire krumpir s brokulom.