kako znaš za koga su glasali?
Printable View
kako znaš za koga su glasali?
Bandić će, budimo realni, opet dobiti glasove. Odokativno, uvijek je na izborima 70:30 u korist umirovljenika. Sigurno nije onih 30 % odnijelo prevagu. Osim toga, mentalni sklop starijih je takav da stavove i politička opredjeljenja teže mijenjaju. Tko vlada zadnja tri i više mandata? Uvijek isti. Nema promjena.
Pa otkad je Bandić u HDZu?
Gdje sam spomenula HDZ?
Jedno pišem drugo mislim. :škartoc:
Tu je trebalo pisati Bandić.
Iako, isto vrijedi i kad je u pitanju biranje stranki. Čini se da nisam jedina koja to misli:
http://www.jutarnji.hr/izbori2016/iz...a-hdz/4675247/Citiraj:
Dobna struktura birača pokazuje da s dobi raste i potpora velikim strankama te opada ona manjim ili novim strankama, kojima glas daje tek sporadični broj starijih od 60 godina.
Bome ja u mojoj okolini vidim potvrdu teorije jutarnjeg :mrgreen: sta bi rekao moj sef, to su ovi koji misle da ce autotrolej prestati voziti ako sdp izgubi izbore u Rijeci lol
A možda su vaši muževi i majke iznimke. Svjeta koja prati Rodu je liberalna.
ma gle, naravno da je statistika takva, ali i dalje je bezveze kada vidiš grupu staraca pretpostavljati da znaš za koga glasaju na osnovu samo njihovih godina
kao i pretpostavka da zato što su starčeki nemaju pojma šta radi
Ja se isto svaki put iznova čudim od koga Bandić skupi glasove...
Milan Bandić opet. :-|
Kerum :nope:
:lool: ko što vidiš, strpljiva sam ja ko magare
Krao je, ali je i nama dao. Nema dalje.
Jucer sam, uz kuhanje, igranje, nosanje, usputno slusala dnevnik. I jedino sto mi je u toj halabuci doslo iz uha do mozga bilo je Kerumovo: sagradit cemo skolu na Pujankama i ..., slusat cemo gradjane, popravit cestu... izvrsno je iskoristio moment za nastavak kampanje. Nije on bez politickog talenta. Jadna nam majka!
a na Žnjanu ove godine očekujem ležaljke do mora i bar 4 nova objekta na 8 katova
Ne znam da li me sinoć više razočarao Split ili Zagreb.
Zapravo... znam, Split... u Zagrebu je bar Zagreb je naš napravio dobar posao...
Jucer sam na fejsu vidjela post neke zenske koja je ljutito psovala 65% onih koji nisu izasli na izbore (a da za to nisu imali stvarno opravdan razlog, tipa bolest i sl.), i napisala da ju slobodno anfrendaju i sa zida i iz života, i da joj vise nikad ne kukaju na stanje u drzavi ili gradu.
Iako sam prije nesto vremena ovdje napisala da po prvi put mislim da necu na izbore, ipak sam isla ;).
Ali nekako imam i "mir u duši". Ako zivim u zemlji u kojoj toliko (malo) ljudi izlazi na izbore i u kojoj biraju tako kako biraju, onda zivim u takvoj zemlji. Eto, tako je. Mogu odselit. Mogu ja glasat za nekog drugog... Al kukat više neću. Nit ću fermat one koji kukaju. Imamo onakvu vlast i onako nam je kako smo birali (ako smo birali). Točka.
I moje mišljenje je takvo
a posebno neću fermati one koji kukaju a glasaju za one zbog kojih kukaju(mo)
osobno sam došla do točke gdje vise nemam što za reći,pa biram ili stvoriti doslovni mikrokomzmos i koliko god je moguće ostati van te dimenzije
ili ako mi ni mikrokozmos vise ne bude dovoljan za ostati i preživjeti - otići
Bandić gradi još spomenika. U međuvremenu, država / grad nema 10 milijuna kn za djecu u Klaićevoj, za lijek koji bi im zaustavio progresivnu bolest, da ga dobiju u ovom trenutku. Znam kako to komentirate, ali očekujete li da će "Hrvatska ustati" za tu djecu u Klaićevoj, kao što su se danas ljudi okupili u Splitu za Cesarea?
Takve djece u Hrvatskoj ima jos puno samo se o njima ne pise i ne prica. I takvi se problemi ne rjesavaju jednokratnom humanitarnom pomoci nego sredenim sustavom koji pruza najadekvatniju medicinsku skrb najoptimalniju za ozdravljenje .
Lokalna zajednica ne bi trebala imati nista s tim, nego zdravstveni sustav ( drzavni) i HZZO.
na stranu to da bi se tim novcem moglo srediti neki odjel u bolnici koja je u vlasnistvu grada, ili neka druga pametnija stvar ( kao kuca za roditelje) uz neku bolnicu.
Meni je danas jedan od onih dana kad mi se Hrvatska čini naopakijom nego što sam navikla
Koliko sam upratila, građani jesu apelirali za djecu u Klaićevoj i to da je to problem koji treba rješavati sustav a ne da građani prikupljaju donacije, a nakon dan-dva vlada je donijela odluku da se povećavaju naknade braniteljima, sucima i bivšim zastupnicima
ovaj slučaj u Splitu ne znam s koje strane bih komentirala, fali mi angažman i komentari struke i neka kvalitetna rasprava koja bi utjecala na poboljšanje sistema, ova razularena masa sa Severinom na čelu mi je totalno freaky. Ne želim komentirat pojedinačni slučaj, ali tema kao takva je važna i često manjkavo riješena i zaslužuje trud da se sustav popravi.
ali ajmo mi razgovarat o nazivima trgova
Da, baš si mislim kak je Tito odolijavao 26 godina.
I "preživio" rat, doba najvećeg nacionalista i sl. i danas ga miče; Bošnjak?!? Zbog dizanja ruke za Bandića?!?
Ah, da. I Kolinda je maknula Titovu bistu koja nije 24 godine nikome smetala.
Ova država je država apsurda :-(
Meni je apsurdnije u 21.stoljecu, u jednoj (bilo kojoj )modernoj, demokratskoj drzavi, davati nazive ulicama i trgovima po jednom (bilo kojem) diktatoru - mnogi ce reci i zlocincu.
Druga je stvar sto je to pitanje taman dobro doslo da se maknu svjetla pozornice sa bitnijih pitanja.
Za najviše 30 g.današnja će djeca (ona koja ne uteknu u inozemstvo) čekićima razbijati i u skupštinama izglasavati promjenu imena ulica nazvanih po 4. ili 101.brigadi ili po nekom heroju Domovinskog rata.
Nema nam druge nego stavljati brojeve ulica. Ili ko u Dubravi po kestenu i jasenu.
Njima ce uvijek biti dostupan antihistaminik. Za ove razbijam_svakih_50_godina nema tableta.
zanimljivo? čovjek koji je zaslužan za današnje granice, tvornice koje su domoljubi uništili, stanove u kojima živimo, bolnice u kojima se liječimo... strašno mi je da danas mladi ljudi, a ti si mlađa od mene, tako malo znaju povijest i vjeruju u alternativne činjenice. još strašnije mi je da danas sve više mladih ljudi zaziva povratak u prošlost, u vrijeme kad su žene bile samo objekt, kad nije postojala sloboda mišljenja, a kamoli govora. to nije apsurdno rehab, to je strašno i toga se trebamo bojati i ne dozvoliti
A je li, načelno, moguće da jedan diktator realizira granice, izgradi bolnice, stanove, škole?
X
nikako ne razumijem taj stav prema Titu ili-ili
možda stvarno imenovanje trgova, ulica, zračnih luka prema osobama je bolje izbjeći
jer ljudi mogu, i u pravilu rade, neke dobre i neke loše stvari, i sve zavisi o perspektivi gledanja, a mi imamo ogroman problem sa suočavanjem sa prošlošću i priznavanjem da nešto što smatramo generalno dobrim, je sadržavalo i elemente koji su bili vrlo loši
pa se micanje Titovog imena sa trga naziva napadom na antifašizam, iako koliko znam u Zagrebu postoji Trg žrtava fašizma i nitko se protiv tog naziva ne buni
ja bih ga nazvala Trg mira, ili Trg ponosa, ili Trg prosperiteta, pa da vidim tko će se bunit da to ne valja (u biti sam u zadnjih 48 sati smislila barem 20 naziva za trgove i ulice, morat ću se raspitat zapošljavaju li u gradskom uredu za imenovanje stvari :lool: )
Ustvari, koje god ime imao taj trg danas ili za mjesec dana, treba imati na umu da je to privremeno ime dok ne dobije svoje trajno: Trg Milana Bandića
Primjerice, wikipedija nas (Titovu Jugoslaviju) stavlja na listu autoritarnih režima podržanih od strane SAD-a od 1948 do 1980. Samo kažem. Držim da nam je svima kritičko sagledavanje vlastite povijesti vrlo bolna točka, a ne samo jednoj strani, i jako smo zapeli u tome. Imamo povijest s isprepletenim dobrim i lošim istovremeno, kao i svatko na svijetu.
edit: tang u međuvremenu isto napisala
Problem je u tome što se bliska povijest djecu iskrivljeno uči.
No može pričat tko kaj hoće , ali ja sam dovoljno stara da znam kako je bilo.
Da nije bilo Tita ne bi ni Hrvatske bilo.
Tito je bio Hrvat, Zagorec i znao je što i kako.
Bez njega ne bi bilo ni Ustava iz 1974. koji je omogućio Hrvatskoj osamostaljenje.
Mladi o tome pojma nemaju jer ih nitko o tome ne uči.
Ali mi stariji znamo, sjećamo se, pamtimo.
Meni je prestrašno da je Trg Maršala Tita postao instrument političke trgovine.
To je jako zabrinjavajuće.