Na koja misliš?
Printable View
ja znam i jednu mlađu Tončicu, recimo kasne dvadesete :) preslatko mi je to ime, a jednom sam u shoping centru čula mamu kako zove svoju malenu djevojčicu: Antica. Prolazila neka starija žena i sva se raznježila, da se tako zvala njena mama.
fitnessgirl, 21. stoljeće je dug period, u sto godina se moda imena promijeni i po nekoliko puta. Prije 15ak godina moj se tata čudom čudio da ljudi maloj djeci daju ime Luka, jer da je to ime za djedove :lool: Ta imena koja si nabrojala (Branka, Željko, Nenad) su imena koja su bila popularna prije recimo 50-60 godina, još nisu toliko stara da bi bila šik, ali to će sigurno opet doći. Prije 2099.
Rekla je moja mama prije par godina: Lucija se vratila u velikom stilu, a kad stižu Senka i Lenka?
Oprosti, izgleda da sam zamjenila tvoja imena s prijedlozima jedne druge forumasice.
Ali tvoja imena mi isto ne sjedaju (pritom ne mislim na ova navedena) :D
A reći da Ana, Marko, Luka, Petar nisu lijepa imena...joooj, pa kud tako nešto reći. Mogu tebi biti "obična", ali ružna nisu, imaju lijepa značenja i puno su mi zvučnija od Tie, Pie, Mie...
Tončica mi se ne sviđa, ali radije to nego Ana. Radije neobičnije, nego prečesto ime. Moj stav :)
Mozda na mene :) ja volim ta sva neobicna xy imena :) ja sam jako neobicna pa mi se takva imena sviđaju :) A fora su mi i ta Keltska,Nordijska imena također :) ja sam svoju nazvala Lyra jer jako volim P.Pullmana ali da je bio decko nazvala bih ga Neo. Nekako sam bas pogodila osobnost jer je Lyra iz knjiga jako slicna mojoj Lyri :heart: mala plava njezna a opet ratoborna,pa smirena. Moja curica je bas dobra u rjesavanju problematike i kuliranju. Jako voli svoje prijatelje i zastitnicki je nastrojena prema malenim prijateljima. Sviđa mi se da je tako osvjestena. Bas mislim da sam skroz pogodila ime.
Od tih imena koja su mi malo,ajmo rec,starinska,jako volim ime Darka. Imala sam jednu Darku u zivotu kojoj i sad sa 30+ volim naslonit glavu na rame i sutjet i mislit na zivot i sve bure koje nosi.
Nitko nije rekao ime Sandra, Mateja,Nora, Marina,Adela i slicno...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Vise poznam djecice kpja se zovu npr Laura i Paula nego Ana ili Marko Mozda je ime uobicajeno za nasu generaciju ali to ne znaci da je za njihovu djecju. Npr Ivana od 30 i starijih ima more ali djevojcica s tim imenom poznam jednu.
Mozda je bas netko dao djetetu ime Ana ili Marko po nekome posebnome al tebi je obicno a meni je savrseno. Jer je ime nosila neka meni posebna osoba (sa obicnim imenom) ;-) Bolje i takp nego superzanimljivo ime a predosadna osoba :lol:
Meni se od kratkih imena svidja: Ira, Iva, Ema, Ana, Una (ovo zbog Arsenove pjesme :heart:), Lea...
Ma pustite.....treba ju ignorirati pa nek drobi sto zeli.
Par postova ispred pita za Lukreciju pa popljuje onda ima samo tako.
Nego cula sam jedno lijepo ime..meni.
Luana :)
Morena mi je lijepo. Spanjolci tako zovu tamnopute,svijetlo oke cure kojima kosa malo posvijetli od sunca i mora :D
Fora mi je i Dakota,ali nikome to ime nije lijepo haha
Nikome se nije sviđalo Dakota ,a ja obozavam glumicu Dakotu Fanning pa mi je zbog nje to ime bas drago,ali kad sam ljudima rekla da razmisljam o imenu Dakota ,to je svima bio sok i vjecerica haha
Pa da, dobro si rekla. I Ivano, i Lana, i Mia Ii sl. će zastarjeti, da... Kao što su sad zastarjela gore navedena imena. Evo ipak se slažemo u nečemu :D
Ira i Una <3
Mm i ja smo za našu kćer odabrali ime Azra. Nije baš jako neobično, ali nije ni najčešće. Na pitanja okoline, govorili koje je ime. Reakcije svakakve, neki oduševljeni, nekima nebitno, a nekima grozno. Dakle, takvi šovinistički ispadi da se dijete na kraju tako ne zove jer smo se zabrinuli da bi moglo imati problema kasnije. :-(
Do kraja života ću mrziti samu sebe jer sam uzmakla pred mrziteljima, iako je i ovo ime ok i ne mislim da je ime nešto najvažnije ni u čijem životu.
Nama se ovih dana mota po glavi Čarna.
Ne znam kako bi išlo uz devojčicu svetlije puti.
Ja mislim da je lijepo ime. Istina je da, kad ga čujem, zamislim neku tamnoputu osobu, ali zašto ne bi išlo i sa svjetloputim osobama?
te su reakcije bile prije nego si rodila?
moje je iskustvo, kad ljude pitaš teoretski, dobiješ svakakve reakcije i mišljenja, ovako kako je zutaminuta rekla za svog dečka, mnogi ljudi znaju nekog ko se tako zove i ide im na živce, ili tako neki pametan razlog. Ako kažeš "razmišljali smo o imenu XY", počastit će te svakakvim kritikama.
a kad ih samo informiraš "naše dijete se zove XY", onda su reakcije puno pozitivnije, u najgorem slučaju šute pa kasnije među sobom komentiraju
Da, to je bilo prije nego sam rodila. Inače, ranije sam uvijek mislila da se ljudi koji kriju ime djeteta, a već su odlučili, prese*avaju. Nakon ovoga postalo mi je jasno o čemu se radi. Za drugo ime koje je na kraju dobila nitko nije znao, a za iduće dijete nitko neće znati dok se ne rodi.