rođena je 24.04., znači 6 i po mjeseci..
davala sam joj komadiće jabuke ali otkinula je komad i zagrcnula se pa me strah davat joj iako mislim da ni kruh nije puno bolja alternativa
Printable View
rođena je 24.04., znači 6 i po mjeseci..
davala sam joj komadiće jabuke ali otkinula je komad i zagrcnula se pa me strah davat joj iako mislim da ni kruh nije puno bolja alternativa
ja dam ak nas gleda dok jedemo rizine kekse one ko stiropor ili suhu sljivu narezanu na sitno pa to ona sa prsticima sama u usta i to ju skroz zabavi.
kaj to mogu tak mali?
moja se jos uhodava s dohranom, tek je 2 tj. na njoj i nekako sam skepticna da bi mogla zvakat :/
da i moja je tek 2 tjedna na dohrani, još ni ne zna gutat nego ako joj dođe komadić nečega radi face ko da će povratit...
i bila se počela gušit jabukom , srećom pa smo odmah reagirali...iako me sram kako nekad uopće ne razmišljam nego mi glava služi za frizuru....
apri, hvala puno na savjetu, sigurna sam da ću imati još pitanja za tebe....:)
ma moja se gusila i prosom i rizom, kad joj se nakupilo u ustima, a trpala je jos.
imam domace baby mrkvice pa cu njih skuhat i dati joj u ruku jer ona jede i ovo tako da sama gura zlicu u custa.
radim ovu verziju http://forum.roda.hr/threads/16133-Pogačice-bez-kvasca, brašno kaj imam od onog kaj jedemo pretežno mješavina prosa, kukuruznog i riže, voda glumi mlijeko , a soda pp, naravno ti možeš bez sjemenki, mi stavljamo bučine i suncokretove, ulje pretežno mješavina bučinog i maslinovog
a kako meljete proso? u cemu?
u multinešto, slučajno kupljeno tuna burzi, amožeš i u mlincu za kavu, samo njega je malo teže očistiti
Jabuka je naopasnija za samohranjenje, bolje mekana kuška ili banana.
Malo ste me zbunile s ovim kuskusom, meni na kutiji piše da se kuha, a nikako da ga konačno i skuham :)
ma samo ga zaliješ vrelom vodom i ostaviš poklopljenog
ja ga jedem svaku trecu vece i u zivotu ga nisam skuhala. vrela voda iz pipe. ni ne poklopim.
Zašto citrusi od godine dana??? Imam ih u vrtu sada a nemamo još godinu.
bit će ih i sljedeće godine
a ma, ja sam dala mandarin i svi smo još živi.
a misliš da ne bi bili živi i da si dala bilo što drugo jestivo?
i ja sam živa, a jela sam med i grožđe s gnječenim keksima od 4 mjeseca.
i "kaj mi fali", jel?
uopće nije poanta u preživvljavanju, već u potrebnosti.
ako citrus kiselinom, npr, više šteti (nagrizajući sluznicu probavnog sustava, npr) nego što koristi (zbog, npr, vitamina c), onda treba staviti na vagu i jedno i drugo
uostalom, eno vam tamo nutricionistice pa pitajte
za sve ovo što ovdje pitate, neći će se barem 5 osoba koje su to dale prije nego je negdje propisano
i svaka od njih će reći - da su živi
a kakvi bi bili?
Alergični? Puni osipa i reakcije na citrus? Takvi su mogli biti da nisam imala sreće.
Dugo sam vagala prednosti i nedostatke prijevremenog uvođenja te namirnice (konkretno mandarina) i zaključila sam da moji baš i ne vole voće, osim kuhanog (u kojem baš i ne ostane mnogo)
i sline nad mandarinom. Pa sam smislila teoriju da ako im dam jedan komadić mandarine nakon povrćnog obroka (pola sata nakon povrćne kašice) imam manje šanse da im ta kiselina ošteti sluznicu.
A imam i šanse da dobiju vitamin C iz prirodnog izvora (one dodane vitamine u AD-u ne brojim) koji će pomoć u vezivanju željeza iz druge hrane. I dala sam im. Prvo je to bila kap soka.
Nakon mjesec dana povećala sam dozu na taj jedan komadić. Nije puno, ali nije ni ništa.
pa ok
svaka od nas će se voditi za nekom svojom logikom
nijedna od nas se ne treba držati tablica ko pijan plota
procijeniš, odvagneš i napraviš kako misliš da treba
neka to bude i optimalna varijanta, nekad i ne
Imamo 9 ipo mj. ...eto mene baš zanimalo gdje to šteti citrus. Hvala na odgovoru.
Kako pripremate zobene pahuljice? (sitne,alnaturine)Jesu li bolji izbor za jutarnji ili večernji obrok?
Zagrij vodu ili mlijeko dodaj zobene pahuljice i kuhaj na laganoj vatri 15 do 20 minuta. Možeš dodati narezanu jabuku i kuhati sve skupa... i drugo voće ...
zlatice, nigdje ti ne piše starost djeteta
pa ne znam je li savjet o mlijeku dobar
i, ne znam kakve su alnaturine, ja kupujem one neke jeftine u intersparu, ali moje se ne moraju kuhati, dovoljno ih je zaliti tečućinom i malo poklopiti
Te zobene su mi totalna enigma. Ponekad su skroz mekane i kašaste, a ponekad ostaju ona tvrda vlakna (kao ljuskica) unatoč namakanju ili kuhanju. Uvijek kupim one tanko mljevene iz Lidla.
da, postoje te neke dvije vrste
meni su moje dobre jer su strašno jeftine :-)
Moj ulov na akciji je bio 5 paketića (mislim po 500 grama) za manje od 20 kn (paket je bio ispod 4 kn) :mrgreen:
dobar ulov
sad ih stavljaj i u jela za odrasle
savršeno paše uz poriluk, saftove... sve ono gdje ljudi inače stavljaju zapršku
koja žlica zbenih i dobiješ umak punoga okusa
i nemoj predugo ih drzat otvorene, dva mjeseca sam vodila rat s moljcima i crvima.
apri, iz interspara...ciste? bez secera itd. iliti: te mogu i za dohranu?
i ako da, aj napisi koje. trebaju mi te sto se preljevaju, a ne kuhaju.
bez ičega ičega
6 kuna kilogram
prazne
nemam pojma kako se zovu, nemam vrećicu
ali, stoje odmah uz one njihove muesle bez šećera
one što su 15 kuna kilo, a meni najbolje
bez ikakvih dodataka, čiste žitarice i suho voće
aj, pogledam ti kad odem sutra ili prekosutra
moze, tnx
bebi je 9 mjeseci,mislim da bi mogla krenuti sa zobenim pahuljicama?onda kuhat ili zalit vručom vodom?bublice koje pahuljice koristiš?
zlatice, ja još nisam mojoj dala, ali planiram kada navrši 10 mj. Radit ću ih s vodim jer dojim pa mlijeko prima preko mene. Inaće ja ih jedem i kupujem ih u Bio Bio, ali mislim da su u DM od Alnature OK.
Ja imam jedan recept za bebe gdje piše da se kuhaju!
Pisacu na ovoj temi a ako sam ofulala molim moderatorice da me prebace na drugu temu.. Moj bebo ima 9 mjeseci. Do 6-tog mjeseca jeo je iskljucivo moje izdojeno mlijeko(nikad nije prihvatio dojenje pa se ja evo vec 9 mjeseci izdajam:roll:) Dnevno je jeo oko 1000ml. Dohranu sam pocela po Rodinoj tablici. Naravno da je sa uvodjenjem dohrane smanjio mlijeko ali i kilazu:cry: sad ima 2 obroka dohrane. Dajem mu oko podne obrok voca sa zitaricama(rizine ili zobene pahuljice,palenta,proso) a oko 7 navece meso sa povrcem. Obroci su oko 150 gr,a izmedju ta dva obroka dohrane popije jos maximalno 145 ml izdojenog mlijeka. Aplaudiramo po kuci ako to bude u jednom ''cugu'',obicno on to razgodi na dva puta. Ja mlijeko izdajam(oko 1000ml dnevno) i visak prosipam.Njegova 24-satna ishrana za danas je izgledala ovako:
02:15-120ml mlijeka
05:30-145ml mlijeka
08:30-145ml mlijeka
11:45-kruska+palenta
16:00-145ml mlijeka
19:15-piletina+brokula+rizine pahuljice
Sad je evo skoro sat poslije ponoci,a on ne trazi da jede. Prije 2 mjeseca smo bilo kod pedijatra na kontroli i imao je 9kg. Prije par dana smo bili opet na kontroli kod drugog dr.i imao je 8,800gr. da li je to samo faza ili treba da se zabrinem i vodim ga ponovo dr. On je vesela beba,ne place,kaki 2-3-4 puta dnevno,posjeda se sam,puze.Moze li biti da mu se smanjio apetit jer treba da krenu gornji zubi? Jako sam zabrinuta:cry:
prvo ne trebaš proljevat mlijeko spremi pa ga umješaj u neku kašicu ili samo ostavi za slučaj da ne buš imala mlijeka, šteta je bacit.
Ak si dete vagala na sasvim sve drugačije vage normalno je da ima razliku u kilaži, ovisi i kak je dete prvi put bilo izvagano, posle obroka, prije kenanja i pišanja, ili polse.
Ak te po noići tražit jest daj mu mlijeko, možda bi ti sad i u polusnu prihvatio cicu, zašto ne probat.
Inače čestitke za izdajanje ja sam izdajala više od godine dana za prvog klinca, više od 1200ml dnevno, radi toga sam rekla da s ovim najmanjim ne želim ni dana, do sad je tak i bilo ( mali ima 28.5mj i još cica)
Uspjela sam mu dati nocas u 2h 130ml i to je sve. Vise nije jeo i nece. Pokusavala sam mu dati i kasikicom,vristi i mlati rukama i izbije mi kasikicu iz ruke. Mlijeko moram prosipati jer vise nemam mjesta u zamrzivacu(mislim da imam zaledjenih 10l). Ako i danas bude ovako slabo jeo idem dr. Najgore je sto prvo moram kucnom dr.jer ovdje pedijatru mogu tek nakon kucnog dr. A sto se "prevare" sa cicom tice,nema sanse,pokusavala sam mjesecima,nikad nije prihvatio dojenje.
a od kuda si? možda da bacišradije koje starije mlijkeo friško ostaviš. možda imaš nekog u blizini kome i treba, dok je moj najveći bio mali imala sam mlijeka za čudo u ledu,i sestrina suseda me tražila da joj dam za dete s konjuktivitisom.
Nisam skužila dal satvaljaš mlijeko u kašice, bilo bi dobro da stavljaš ak već dete hoće jest kašice
Moram ti reć da ti svaka čast! Izdajanje nije lako. Šteta što nije prihvatio dojenje, ali važno je da prima tvoje mlijeko, a vidim da dosta ima :-) BRAVO!
ja ti ne mogu dati savijet ali evo naše situacije. Moja mala ima 9 ipo mj i na sreću dojimo. I mi imamo 2 obroka dohrane, prvi oko 10 ipo žitarice s voćem i drugi oko 17:30 žitaricce /povrće ili žitarice/riba i krenili smo malo s mesom (koka). Dobiva cca 350-400g zadnjih mjeseci i ja sam zadovoljna.