Danas ne kuham!!! Na poslu sam do 13 a onda put pod noge u ZG na koncert!!!:-D:-D:-D:-D:-D
Printable View
Danas ne kuham!!! Na poslu sam do 13 a onda put pod noge u ZG na koncert!!!:-D:-D:-D:-D:-D
Varivo od kelja
Juha od rajčice i palačinke sa sirom
danas pileći paprikaš (bez paprike) s njokima
zelena salata (nadam se bez e. coli)
desert voćna salata- jagode, trešnje i šumske jagode s malo maraskina
kako to?
ja sam na placu kupila par kila graška u mahuni pa mi je ženica dala 2 vezice kopra, kao to uz grašak
a ja nemam pojma kako taj kopar staviti i koliko
[QUOTE=aleksandra70vanja;1906822]danas pileći paprikaš (bez paprike) s njokima
sad znam kakva piletina i s čim...
i mene zanima kako grašak u kopru napravit.
Kopar mi je postao fenomenalan začin kad sam se odmakla od onog klasičnog sosa od kopra(to ne volem). Baš se danas brusim na salaticu od krastavaca s jogurtom i koprom:mljac:
ja ne znam zašto se to kaže paprikaš, a ne gulaš
ja radim kao gulaš
popržim piletinu malo na masnoći
izvadim
na to bacim kapulu, dinstam, dodam puno mrkvice, korjena peršina i celera
vratim piletinu
dinstam
dodam paradajz
sol, papar
kako je domaća koka malo sam je prokuhala pa ću podlijevati s tom vodom
znači nema paprike
možda stavim malo mljevene crvene, ali samo malo, nedovoljno da bi se radi toga zvalo paprikašem
Skuhaš grašak u lagano slanoj vodi, na maslacu staviš mrvicu oštrog brašna, nasjeckanog kopra, malo miješaš (mora ostati bijelo, kao bešamel). Podliješ (možeš vodom, možeš juhom-temeljcem, možeš i mlijekom), kratko prokuhaš i ubaciš grašak.
Kontinentalna varijanta podnosi umjesto maslaca kockice finog dimljenog špeka na ulju, ali nisam to jako dugo radila.
Skuhaš grašak u lagano slanoj vodi, na maslacu staviš mrvicu oštrog brašna, nasjeckanog kopra, malo miješaš (mora ostati bijelo, kao bešamel). Podliješ (možeš vodom, možeš juhom-temeljcem, možeš i mlijekom), kratko prokuhaš i ubaciš grašak.
Kontinentalna varijanta podnosi umjesto maslaca kockice finog dimljenog špeka na ulju, ali nisam to jako dugo radila.
Tikvice punjene krumpirom
ne pravim ja ovako kao peterlin
ja na crveno, sa rajčicom
a kopra staviš koliko ti paše, koliko možeš podnijeti taj šmek
ja ga obožavam
i stavljam ga i u hladnu juhu od krastavaca
i u sva jela s graškom i mahunama
nekad i u bob
aleksandra, hvala na receptu
malo poviše sam prije napisala da imam piletinu u planu
al nemam volje ni ideje razmišljat kako bi je pripremila
varivo od friškog graška, krompira i piletine.
upravo se krčka.
rižoto sa špinatom i mladim kozjim sirom
punjene paprike
Povrće u voku: brokula, mrkva, paprika, tikvice, kukuruz sa piletinom.
Jednostavno skroz...
Dakle, u vruću tavu/wok ulijem malo maslinovog ulja, luka, mladog češnjaka, zatim rižu koju polako podlijevam sa temeljcem da postane kremasta.
Nekih 5-6 minuta prije nego je riža gotova ubacim svježeg špinata. Zasolim. Cijelo vrijeme dodajem temeljca po potrebi.
Kad špinat uvene i riža bude al dente gasim vatru i namrvim svježeg kozjeg sira. Promiješam i to je to.
Možeš ti pred kraj ubacit i malo maslaca ili svježe ribanog parmezana, ali meni je u ovoj kombinaciji bolje bez toga.
Temeljac kakav već imaš, ili ako ti ostane bistre juhe. Ili od neke kocke, ja osobno to ne koristim.
Ako nemaš ništa možeš podlijevat s vodom, ispast će super.
DV, tnx :)
Danas sataraš i pečeni pileći fileti
Odrezak lososa na gril tavi, kuhana brokula i krastavac salata sa vrhnjem.
mladi kupus s krpicama (nisam ni kuhala ni jela jedno 5 godina)
i neko meso, nemam pojma
i neka salata, isto nemam pojma
a možda i neka juha, naravno da nemam pojma
gusta juhica od mladog povrća- krmpira, mrkvice i graška
pa nisu svi krastavci na planeti zemlji zaraženi, ako je ijedan :/
Danas: rižot od tikvica.
I onda me mm nakon što je pojeo mrtav ozbiljan pita:"A što ima za jesti?":roll::-x
Više totalno nemam ideje što kuhati, a da nije mesina stalno na repertoaru.
Dosad nisam baš pratila ovaj podforum, ali morati ću se malo baciti na čitanje:mrgreen:
krem juha od cvjetače s lukom i curryem
piletina pečena u pećnici s lukom i tikvicama
i salata od mladog kupusa, rajčice i krastavca ;)
danas meksička pita i torta sa začinima i višnjama
ručak: riblji perkelt, tijesto sa sirom, lava kolač
večera: pita s Ricottom i cherry rajčicama
rižoto sa špinatom se čini super, samo, ja takve stvari u zadnje vrijeme često pravim tako da skuham rižu, a posebno povrće kratko popržim na ulju i onda to umiješam u rižu
naravno, špinat je bolje na ovakav način jer kad bi se popržio, vjerojatno bi se prepržio - eh što sam objasnila
jučer: povrtna juha, pečena orada, blitva s krumpirom
danas: juha od jučer, dvije vrste kajganje - jedna s brokulom i jedna s gljivama, kupus salata
sutra (uh, to je već danas): MM kuha - neka riba, za prilog ima tikvice, kelj, brokulu... nadam se da neće završiti na krumpiru... i da, pradajz juhica
subota: neka krem juhica, flekice s kupusom, zelena salata
sinoć skuhala punjenu papriku za dva naredna dana.uz nju ćemo samo prilog,pire krumpir i nekakvu salaticu!
Lignje (friške, velike) na salatu s krumpirom, maslinovim uljem, češnjakom i limunom.
zapecene lignje sa krumpirom..i palacinke sa sumskim jagodicama..
Zubatac na žaru, pečeni mladi krumpiri i mileram-salata. Ima da se "ubijem" od jedenja...;-)