E ako dodem L-u samo popricati o tome sto dalje, gledajuci sve, i da mi ne radi uzv,jel postoji sansa da ne naplati? :D
Printable View
E ako dodem L-u samo popricati o tome sto dalje, gledajuci sve, i da mi ne radi uzv,jel postoji sansa da ne naplati? :D
Postoji. Netko je nedavno napisao da je neka poznanica bila na konzultacijama i UZV i nije joj ništa naplatio...
Čini mi se da je Kadauna.. Ona će znati više...
Bubi kako sad izgleda nečemo biti opet skupa u postupku. Draga se baš vratila od dr.L. i cista je još uvijek tu, ogromna. :( Rekao neka se u srijedu vrati kao da do onda ako ode možemo i nešto pokušati inače propada ciklus... Bezveze....
samo moje osobno misljenje, bez obveze da ga uopće i primjetite, mozda pauza od koji mjesec bez planiranja ciklusa i svih pracenja
nikada nisam mislila da cu nekom reci opustite se samo, ali ni ne mislim da odustanete od postupaka, nego da napravite pauzu od lojekova, imam osjecaj da tijelo tvoje drage salje upravo takav signal
to je samo moj dojam
Kiarad ti najbolje znaš zbog čega sam htio iskoristiti ovaj ciklus tako da... :( ali eto, nažalost sad na kraju ga nečemo iskoristiti jer smo se dogovorili ja i draga da čemo ipak pričekati bez obzira što mene neće onda više biti doma... sutra čemo ga zvat.
Bubi, tikica ipak ništa od naše kave ali svejedno vam želim svu sreću svijeta.
joj m@tt tako sam tužna zbog ciste..:-( baš mi je žao..
ja čekam još 9 dana i krećem..
znam teško je čekati osobito sad kad tebe neće biti.. šaljem vam puno zagrljaja :love2: držite se!:heart:
Znam Matt, ali mislim da ste ipak dobro odlucili. njeno tijelo i samo kaze da ne moze sada vise. bolje tako nego da uspije pa onda se prelomi na pocetku, vjeruj mi. ja se jos i sada toga bojim. i uopce ne sumnjam da necete uspjeti. pa moj m ima skoro 4 banke...di si ti od njega...nikako ne odustati!vjerujem da ce luci vec nesto iskombinirati.
Tikica78 sretno i držim fige...:preskaceuze:
m@tt :taps:
M@tt baš mi je žao zbog ciste.. Nemam riječi, opet isto.. Držite se..
Tikica odbrojavaš dane :klap:
Ja sam jučer bila kod L., 8. dan ciklusa. Imam 4 folikula i endo mi je 6,5. Kaže da je sve super i dodao mi je 6 gonala.
Hvala M@tt, držim i ja vama palčeve za sljedeći ciklus..
Nekada stvarno treba slusati svoje tijelo i napraviti pauzu
Mi smo prosle godine u svibnju bili u Klomifenskom i Luci je htio odmah za toga ici u punu stimulaciju, al ja sam se osjecala totalno iscrpljeno i lose i umorno i odlucila se odmoriti prek ljeta i u rujnu ici u puni, gotovo godinu dana od proslog punog
I taj je bio dobitni
Cure, slusajte svoje tijelo!
Znam ja da bi mi sve sad i odmah, ali stimulacije ipak naprave kurslus u organizmu i potrebno mu je vrijeme da se donekle vrati na staro
Samo provjera, L ciklus sa supresijom računa kao punu stimulaciju?
Pridružujem se ili za 2 tj, ili za 6 tj 8-) ovisno o štitnjači
Mislim da da.. Sa klomifenom računa kao polustimulirani
M@tt a onda bi išli u idućem ciklusu? Zašto dr. Nije ispunktirao cistu?
Matt, koliko je draga sad već na terapiji za štitnjaču?
Ma i ja si mislim nakon koliko bih mogla vidjeti pomak svoje promjene doze, kažu da terapiji treba 4-6 tj da prodjeluje. Ali našla sam info da i za 2-3 tjedna mogu biti rezultati...
Pa mislim da ne, onda ti nema smisla... jer će se opet tsh vratiti. A to za trudnoću nije dobro. Sad bude valjda stalno na terapiji, i još će ju kontrolirati ako zatrudni
Inače kažu da se barem 6tj ne bi smjela mijenjati terapija, jer se onda tek vide svi utjecaji
matt, terapija se u pravilu ne prekida. čak se vrlo često u trudnoći poveća doza jer ionako povećan TSH zna dodatno podivljati dok kod zdrave štitnjače u trudnoći dolazi do pojačanog rada, tj. lagane hipertireoze. kod bolesti štitnjače, terapija je trajna.
hej dragi moji,nakon citanja svih zaostataka ,javljam vam se ponovo,ja sam vam u preseljenju bila par mj.bez interneta,kod nas je sve super,nisam vam javila da mi cekamo TROJKE,pa me zbog soka i svega sto moramo obaviti dok sam jos pokratna,nije bilo neko vrijeme,preseljenje iz naseg malog stana u kucu i uredenje itd,za sada smo svi super neznamo jos spolove za dva tjedna cemo znati,veselimo se nasim bebicama koje su nas stvarno sokirale ali pozitivno,drzim vam svima palceve za postupke,i mislim na sve vas!:-)
A mi se pitali baš neki dan di si ti nestala? Trojke?? wooooooooooooooow, pa takvu vijest si morala doći nekako podijeliti sa nama, mogla si susjeda žicati net. :) Čestitam elena!! Draga mi je baš neki dan pričala da joj je dr.L. pričao o jednoj curi koja ima niski AMH, a koja od početka godine nosi trojke. Znači ti si ta? Čestitam još jednom i uživaj...
Draga Elena,
sretno sa trojkicama :-)
m@tt,
nizak AMH i mlade godine daju šansu za uspjeh. Sretno!
A da sam na mjestu dr. L., ipak se ne bih "hvalila" da mi je mlada pacijentica trudna sa trojkama. Zašto uopće transfer 3 embrija mladoj ženi kod koje je realno očekivati implantaciju? Zašto transfer 3 embrija mladoj ženi koja nema nikakvih problema već je u pitanju muški faktor? Jer trojke, ma kako to laicima fascinantno zvučalo, znače uvijek rizičnu trudnoću.
Elena, čestitam :-), ali vjerujem da je šok
to baš i mene sad muči jer čekam transfer
da li ste prije transfera pričali sa dr L koliko ćete embrija vratiti? ili oni vrate 3 ako budu 3 i oplođena? :?:
zar nije stari zakon rekao da se svi moraju vratiti ako su sva tri oplođena i razvijaju se ? ispravite me, možda lupetam..
eh da zaboravih najvažnije! Elena predivna vijest čestitam!:-D
nek bude sve ok do kraja , da uživaš u svoja tri anđela!
ali ako je tako, nije li me onda netko prije oplodnje trebao pitati koliko bi htjela
evo ovdje sam našla detaljnije http://forum.roda.hr/threads/56660-v...avite-se/page2
Hvala na cestitkama,kod mene ti je M@tt sve bilo uredu,to mora da je neka druga djevojka,ma dr L je bio u soku vise nego mi,kaze da mu je to drugi slucaj u cijeloj karijeri da sa stimulaciom od kutije klomifena dobije tri j.s da se izvade sve tri,oplode prime i prokucaju sva tri srceta,tako da kaze da bi opet da ga netko pita vratio sve tri ,jer sanse su nikakve da dobijemo trojke,ali eto uvijek ima izuzetaka :-)),ali jako smo mu zahvalni jer nije nas napustio on nam vodi trudnocu,i rekao je da ce se pobrinuti do kraja za nas,kad je vidio koliko smo bili sokirani,pogotovo dragi moj,hehehe.
nigdje u Milinovićevom zakonu ne stoji da se sve oplođene js moraju transferirati u maternicu. neke su klinike koristile tu rupu u zakonu i radile transfer 1-2 embrija dok bi ostali propali, a neke su, zbog USMENOG naputka da se vraćaju sve oplođene, vraćale sva 3 embrija. na VV-u se, recimo, moralo potpisati da pristaješ na transfer SVIH embrija. ali u Zakonu to nigdje ne stoji tako da par ima pravo odbiti transfer 3 embrija.
Evo TSH nakon mjesec dana terapije pao s 3,75 na 1,76... Sljedeći tjedan idemo kod endokrinologa u sunce pa čemo čuti šta če reći, ali mi ne bi prekidali terapiju....
Mene je L. pitao koliko želim da mi vrati, ja sam rekla 2 a on je predlagao 3.
Na kraju smo vratili 2 :-)
hvala vam na odgovorima, vidjet ćemo koliko ćemo ih uopće i dobiti :)
drage cure, imam pitanje. Gdje mogu obaviti briseve ako me na njih poslao privatni doktor? Imam svoju soc. ginekologicu kod koje nisam bila jako dugo jer idem privatno i nisam sigurna gdje mogu? KOd nje? U petrovu (prvi postupak sam imama tamo)? ne znam, znam samo da bi ih napravila na uputnicu.