I kako daješ bebici? Koliko? To su pretpostavljam kapi, ukapaš u hranu ili...
Printable View
cure pliz par informacija:
- citam ovdje o posuskoj kremi, jel moze informacija kako se narucuje (shvatila sam da je telefonski, ali moze li broj na pp)?
- moj djecak ima skoro dvije godine i nismo jos probali s probioticima. vidim na stranicama za pandu upute za novorodjencad, ali pomaze li to i za stariju djecu?
- mogu li djeca alergicna na km takodjer pit probiotike (mene to asocira ono na jogurt, ali pojma nemam o tome)?
tnx
Eda, mala djeca i velika djeca i svi mi, a pogotovo alergičari i oni koji imaju intoleranciju.
Inolerancja je zakašnjela reakcija na nešto, zato se i teže dijagnosticira.
eda imaš pp,
taj probiotik su u biti bakterije koje se inače stavljaju u jogurte, ali nisu na bazi mlijeka
Cure,pretpostavljam da ste o ovome već pisale , ali ne mogu naći...
mi smo sve tri na prehrani bez km, jaja, bijelog brašna, orasastih i sezama.
I sad me brine za stariju kalcij( mladja još doji)
kaj vi dajete klincima?
Ona neće ona mlijeka za alergicare, nikad nije pila jer je dojila preko tri godine, tak da veli da joj je bljak
pije dosta rizinog obogačenog kalcijem ali ne znam jel to dosta
Pečeni sezam pun kalcija, lan, bučine sjemenje, grah, voće....
Vidi ovdje http://www.nutricionizam.com/index.p...rali&Itemid=33
Nije kalcij u mlijku samo pogotovo ovom našem današnjem
karfiol i zelenje
jedemo puno zelenja, kelja pogotovo, a valjda je to dosta
sezam ne smijemo, njega sam stavljala u kruh i mljevenog u kašice, ali ispala alergija.
ništa, onda i dalje udari po voću i povrću.
hvala vam
Sad sam se sjetila, nama su dali kalcij magnezium citrat kad smo izbacili mlijeko,
Ima u ljekarnama bez recepta, možda da se posavjetuješ.
Pa probaj lanene sjemenke, bučine, suncokret pećeni, suhe marelice, kiki riki,,,
to ti ispadaju kao neke grickalice pa djeca vole.
kiki riki no, no,no, jer je cca 100 x veći alergen od sezama.
moj voli bućine sjemenke
koji je to kalcijum magnezijum tj.od koje firme, nekaj mi zvoni u ušima o citratu, moram to pogledat.
LifeTime bez glutena i mlijeka
Pozdrav društvo, evo da se i mi priključimo društvu atopičara. Malac ima 5 mjeseci, bio je star nekoliko tjedana kada je dobio prištiće po licu i dr je rekao da je to čišćenje od mojih hormona. Ubrzo nakon tog je krenula suha koža i crvenilo, otišli opet kod doktora, rekao da to nije ništa, samo suha koža i da uzmemo adermu exomega. Kupala ga u maslinovom, mazala adermom i nije bilo ništa bolje. Pa se bacila na čitanje i ustanovila da je to najčešće od hrane i da krema ne može izliječiti. Pa smo krenuli s eksperimentiranjem, jel od ovog jel od onog- bio je isključivo dojen, sad već dam čaja ako smo u šetnji a vruće je vani.. Al kako sam probala izbaciti sve odjednom (čok, citrusi, gljive, školjke, mlijeko, riba, itede) uvijek bi mi se nešto nesvjesno potkralo. U međuvremenu sam prešla na trixeru od avena, ona mu bolje paše od aderme. I onda se dogodilo ovo, bili kod muževih roditelja, oni su počeli kupovati svježe, domaće kravlje mlijeko (jeftinije, bez antibiotika i konzervansa) i za ručak se radio pire krompir s tim. Poslije sam dojila malog i to je bilo loše. Crvenilo, prištići ali po cijelom tijelu što mu se nikad nije prije desilo. Od tada nisam okusila mlijeko, sir ni bilo što što ime veze s kravama :) I Bogu hvala malac je puno, puno bolje, skoro pa ništa više nema po tijelu. E sad, zanima me, pošto imam posušku - da li da ga mažem s njom i dalje svaki dan? I trixeru još imam, što s njom? Negdje sam pročitala da ih ne treba mazati s neutralim kremama ako je stanje dobro, da koža samostalno stvara lipide? Je li to točno? Također od sredine siječnja malac ima tjemenicu i ne mogu je se riješiti nikako. Probala sam sve osim Stelaker kreme. Znači baby ulje, maslinovo ulje, aderminu pjenicu, u trenutku očaja čak i svinjsku mast, ali ona je još na glavi... Nije puno kao prije, ali je još tu. To bi bio kao seboroični dermatitis, je li, ali negdje samo pročitala da je i ona povezana s ad-om? Trenutno koristim pjenicu u kombinaciji sa ****-ovim bio uljem pa ćemo vidjeti. Nadalje, imao je i proljev, pelena bi sve upila iako ga nikad ne ostavljam pokakanog već presvlačim čim nanjušim :) I stolica mu je imala kiseo miris. Dao nam ped bio gaia probiotik u kapima, ono što sad daju i za grčeve. Na nekoj stranici sam pročitala da taj proljev može biti dok kravlje mlijeko ne izađe skroz iz organizma? Hm, ispričavam se na kilometarskom postu :D Ali ako se još nečeg sjetim isto ću ja nadodati ;) Unaprijed hvala na odg. Ps. ovo je lice od kravljeg mlijeka: https://picasaweb.google.com/1072470...44390788837778
sa posuškom maži ak je negdje crveno, ak nije nabaci red recimo pavlovićeve. Znači da vam je najveća prepreka bilo Km, što je i najćešće problem, super da si skužila o ćem se radi, nemoj klinca stavljat na nikakva adaptirana kad počne dohrana, ako se ne posavjesuješ sa doktorom, jer za takve ima posebna mlijkeka koja sene mogu kupiti u općoj potrošnji. Svakako traži i testiranje da vidiš kolko je sad u stvari alergičan, jer ak je čist ne znači da nije osto dio alergije.
Dobih danas info iz vana da probam malu okupati u vodi u koju sam dodala malo sode bikarbone... jel probao itko*?! kazu navodno da pomaze kozi jer smanjuje svrbez... takodjer htjedoh reci za Linolla Fet kremu, masovno pedici guraju tu kremu kao neutralnu poslje kortica, moja mala buknula...sastav, puna kikirikija za nevjerovati... bacenih 100 kn kremu dala pedici da da nekome tko nema love da si je kupi uz molitvu da barem tom djetetu pomogne kad mom vec nije
vidi vraga...
here are a number of home remedies too that can be effectively used to cure atopic dermatitis, or at least reduce the inflammation in a big way. The consumption of flax seed oil is the most recommended of home remedies. Intake of the oil both directly and through capsules greatly helps the fight against atopic dermatitis. In the span of a week, you will notice a visible reduction in the itching and redness on the skin. A bath with baking soda dissolved in warm bath water is another excellent remedy. Dissolve a cup of baking soda in a shallow tub of warm water and soak in it for at least twenty minutes. Alternately, one could also use oatmeal instead of baking soda to achieve similar results. Application of cool wet compresses also provides immediate relief from the itching and inflammation. So does application of natural vitamin E on the affected skin. Another effective relief is humidifying your environment by standing in a hot shower with the door closed.
Patients suffering from eczema can often find comfort in a baking soda bath. Additionally, some sufferer's also like to compliment their baking soda with oatmeal, to further soothe their symptoms. If you suffer from eczema, or similar skin conditions, you should take care to remember the importance of brief baths, which should never be hot as this can further enhance discomfort. Baking soda baths can be particularly useful where the sufferer is a child. The baking soda is effective yet not too abrasive as to cause discomfort to a child's skin. A good tip is to use a knotted sock to store the soda, which will allow it to disperse when submerged in lukewarm running water.
The optimum time for sufferers to bathe is around thirty to sixty minutes before they go to sleep. This allows plenty of time to cool down before getting in to bed, to avoid the itching and discomfort this excess warmth can cause. It is also a good idea to avoid perfumed soaps and fragrances, including deodorant, which can cause further irritation. It is significantly better to use baking soda to absorb perspiration, so as to ensure the skin does not negatively react with the substance.
sad ja decu nisam kupala u sodi, ali perem veš u sodi.
A ovo s linolom stvarno je žalosno, nisam ni mislila da može biti toliko alergogena, i mi smo svoju dozu prosljedili dalje.
Mislim da to nije soda bikarbona, mislim da je ta "baking soda" drukcija. Ispravite me ako grijesim, to je informacija koja mi je od negdje ostala.
oka, hajde pogledaj ovo pa mi reci jel tak nešto izgleda tam gdi si bila u MS http://www.youtube.com/watch?v=JvCW6...eature=related
Ne, poslala sam ti na pp
jel ima netko kome Eutan nije pomogao?!
Ja ne znam što da jedem :( čini mi se da ustvari ništa ne smijem.
Sinoć joj je jedna strana lica bila baš crvena, fleka crvenija nego ikad i u snu se češala.
Jutros saznam za posušku u St-u (info za cure u Dalmaciji) i otrčim kupiti.
Lice nakon jednog mazanja posuške 60% manje crveno.
sto je ta posuska i gdje kupiti?! ja sutra zovem pedicu jer mi je bila preporucila jednu skupu kremu koja kao rukom odnese... rekla je da je cijena oko 400kn, kontam da je mislila na euten... budem sutra zvala pa pitala jer je rekla da ima uputu od te kreme pa vam javim sto mi je rekla... ne bi valjda preporucila euten da ne valja za bebe
nep imaš pp, mada ne znam od kude si!
uredila sam malo profil da se vidi, iz Osijeka sam... hvala puno svima na pomoci
Nama posuška pomogla doslovce u jedan dan. Ja sam šokirana - pozitivno naravno.
Danas se vidi maleni trag gdje je bilo crveno, a prekjučer je bilo baš crveno i suho...mislila sam da nam kortići ne ginu.
Kao treba pet dana da se stanje popravi.
Nastavljam sutra s Adermom, meni se čini da nije loša...
zvala pedicu, Euten je u pitanju... sutra pocinjemo mazanje i molim se za cudo jer sam na rubu snaga vise :-(
Da znam hvala ti.
nadam se da će vam brzo otić to crvenilo i ak je stvarno tak malo da se ne bu vratilo.
Otišlo je u jedan dan, sada se vidi užasno svijetla roza površina tamo gdje je bilo jako crveno, ali koža je skoro pa glatka.
Inače, lice je predivno, ne mogu vjerovati, kao rukom odneseno.
možda je tajna ipak u propolisu, kad njega staviš na ranu ili ušpricaš u grlo sve se naglo smanji.
inače frendova sestrična je testirala tu kremu čini mi se bna Štamparu, i rekli su mi da nisu našli kortiće
evo da vam javim za Euten... nakon jedog, samo jednog mazanja vidim svoje dijete :-D jucer sam toliko sretna bila da od srece nocas spavat nisam mogla, samo sam gledala u nju... nema vise crvenila i upaljene koze, sve se od jednog mazanja povuklo... ono sto mene zanima je kako da rijesim perutranje... crvenilo je otislo i koza se regenerira, cak i pregibi koji su pucali i krvarili su nakon prvog puta nestali ali ostalo mi je perutanje vlasista i dijela lica i dosta recimo gruba koza iako ne crvena i upaljena... da nastavim mazati Eutenom ili da to mazem Bepanthenom... do sada smo samo dva puta koristili Euten i stvarno mi se vratila vjera
Prije dva tjedna sam pisala o nekim kao ranicama,
na pregibima ispod koljena, uglavnom kupila sam aloa veru
i sve je prošlo. Ali rekla je sa ju pecka pa sam skužila da su mi dali
aloa veru sa čajevcom. Uglavnom sve je prošlo u cca 5 dana.
A dok smo imali flekice nikad se nisam aloe sjetila, eto da podijelim sa vama
možda bi nekome pomoglo.
cure, probiotik Panda je na sniženju 20% u Bio i Bio dućanima!
za one koje ne znaju, dokazano pomaže! provjerili na vlastitom primjeru :)
u zadnje vrijeme jako nam pomaže welledina krema za guzu http://www.terra-organica.hr/images/...ream_large.jpg
uspješno je zaliječila sva puknuća kože iza uha i to u jednom danu, a za suhe ekceme joj treba dva tri dana mazanja.
kupljena u muelleru za 50 kuna.
mi smo srednje stari atopičari, A ima 2 godine i 4 mjeseca, trenutno je osjetljiva samo na km, a na početku je bilo 5-6 namirnica na koje je reagirala.
ekcema je sada sve manje :)
kupila sam danas Bepanthol losion za tijelo i namazala je... kontala sam s obzirom da je euten sve potamanio da sam se spasila i dosla rodica u goste i nosala ju, sutradan buknula da sam ostala sokirana... kupila bubchen mlijeko za tijelo jer ima panthenola i namazala ma kakvi, nista pomoci... na kraju otisla u ljekarnu po bepanthol, jos dvojila hocu li njega ili adermu... ali s obzirom da je bepanthen drzao to sve pod kontrolom odlucim se za bepanthol... budemo vidjeli kako ce se razvijati situacija... za euten mi nije zao ni lipe, krema je cudotvorna i stvarno hvala onima koji su je izmislili... nije da se izljecis jer znamo svi da nema izljecenja drugog osim vremena, ali da ublazis simptome i svedes na minimum to svakako...
i mi bili danas kod pedice.
već dugo muku mučimo s crvenilima, sad su jednostavno izmakla kontroli.
pedica odmah rekla da je atopijski dermatitis. dala nam uputnicu za vađenje krvi, na jaje i proteine KM.