vertex prvotno napisa
Mislim da se ne možemo dogovoriti oko toga je li fašizam realna opasnost danas u Hrvaskoj više nego igdje drugdje. Jer, primjerice, ako su inicijative za zabranu abortuse fašističke, onda moramo Irsku nazvati fašističkom državom. Ja jesam svesrdno protiv zabrane i ograničavanja abortusa, ali ljude koji se za to zalažu ne smatram fašistima.
Također, ne mogu se složiti da je fašizam ako je netko protiv legalizacje gay brakova. Opet, ja sam svesrdno za, ali ne mogu smatrati da je, s jedne strane ne regulirati gay zajednicu jednako kao hetero, a s druge imati i realizirati zakone kojima se homoseksualce briše s lica zemlje ista stvar.
Što se tiče štovanja NDH, smatram da je to iznimno loše, da radi štetu društvu na mnogo nivoa itd., ali također smatram da je iznimno mali broj ljudi koji to rade zaista fašističkih uvjerenja i da žele fašizam na djelu danas i ovdje. To je kod nas nekakav plemenski folklor, štetan na mnogo načina, ali ne mislim da imamo fašista više nego ostale europske države.
Što se fašizma i komunizma tiče, fašizam je u svojoj naravi zlo nad zlima, a komunizam nije uopće, ali se njegova realizacija u svijetu pokazala prilično zloćudnom.
Cvijeta, naravno da je u javnosti prisutan Bleiburg, Goli otok i tako redom, ali opet iznimno rijetko s kritičkim odmakom. A u tome nema sreće, to je sve vaše žrtve, naše žrtve i ne vodi nikud. A nikud ne vodi ni: pa ok, jasno da je bio nešto žrtava, ali šta sad, tko nije ubijao poslije ratova.