Hedoniza možda ti je najbolje da odeš najprije do dr. P na razgovor, pa ćeš vidit koji ćeš protokol dobiti, a i on će ti reći kad možeš ići. Ja sam prošli put bila u polustimuliranom (femara+menopuri), sad sam dobila dugi.
Printable View
Fala draga! Sretno i tebi, javi kakav je plan za dalje :love2:
Loly kad je prva folikumetrija?
Ne znam još. Zvala sam u Cito 1 dc, tribala bi doći u nedilju, tad je 6 dc, ali mi sestra rekla da nazovem još sutra, jer ne zna oće dr. to odraditi u subotu, ned. ili poned. Ali ja imam puregon samo za subotu, tako da ću morati subotu ili nedilju. Vidit ću sutra što će mi reći.
Jesi ti imala kad folikulometrije vikendom, kako to ide?
Nisam,al pretpostavljam da ćeš imat u sub ili pon,zovi ti njih danas za svaki slučaj.
Pozdrav cure evo pratim vas već dugo a tek se sad odlučila registrirat, drago mi je šta se netko napokon javio tko ide na mpo na firule, ja sam trenutno u cita, al razmišljam da trebam nešto mijenjat pa sve kontam da idem na firule u budimira pa mi je drago da mogu ovdje iz prve ruke od cura saznat kako je to u bolnici. Iza mene je par spontanih, masu obavljenih pretraga,......
Zanima me kako to ide u bolnici šta se tiće plačanja vjerojatno se opet mora pokriti dio troškova konkretno pitam za ivf?
Negdje sam ovde pročitala da cito neće valjda više primat preko hzzo-a, tako da mi je bolnica još jedan korak bliže :-)
Loly32, dobro nam došla, ja sam ti također odlučila na Firule nakon Cita. Naručena sam u dr. Budimira polovinom 3. mjeseca. Inače, moj gin. mi ga je ishvalio, kao i biologa dr. Tandaru (kaže to su nijanse između Romca i Tandare), a cijeli taj tim koji je sada na Firule šta se tiče MPO-a je prije toga bio u Petrovoj u ZG-u (koliko sam upoznata). Pošto će i meni to biti prvi put u bolnici, ne znam detalje, ali mislim da HZZO pokriva sve ili većinu troškova, o tome mogu više reći cure koje su već bile na Firule, pa neka me isprave ako griješim...
Medena 8 hvala na informacijama, nije ni meni ništa bauk, ali eto čisto da se informiram.
Loly ja sam u Cita imala folikulometriju subotom. Loly DRŽIM FIGE!!!!
Drage Loly32 i Sara10 kako je meni rekla Dr. Šunj Hzzo odobrava određenu količinu ljekova nije mi rekla koju...sobzirom da sam ja u Cita u jednom protokolu primila 35 menopura što je dosta, neznam baš da će mi to sve pokrit hzzo , ali dr Šunj mi je rekla da ćemo se dogovorit pa da ću ja kupiti dodatno što mi bude trebalo...sve ću pitati kad idem na dogovor za protokol sad u 3 mj. pa vas obavjestim.
Loly, ja sam imala par folikulometrija za vikend. Uvijek bi se dogovarala direktno sa dr, jer on najtocnije zna kad je i dokad u klinici.
Djevojcice, svima vam drzim fige za plodno proljece :yes:
loly, sve troškove u bolnici pokriva HZZO. po novom zakonu svaki par ima pravo na 4 inseminacije, 4 stimulirana i 2 prirodna IVF-a na račun HZZO-a.
nažalost se baš nedavno dogodio slučaj da su na firulama jednoj forumašici rekli da sama kupi dio lijekova jer su bili u manjku. nakon toga su joj taj postupak kompletno zeznuli jer su krenuli s premalom dozom lijekova i još su joj povrh svega taj fijasko pribrojali postupcima preko HZZO-a. nemojte si dozvoliti takve stvari - borite se za prava koja vam pripadaju!
Split 13 prije koliko si bila na pregledu kod dr. Šunj? Pitam jer me zanima koliko dugo od pregleda se čeka da se krene u protokol? Ako sam ja na pregledu 14.03. zanima me hoću li "uskočit" do ljeta, do 5-6 mjes. sa postupkom?
Draga Sara10 ja sam ti u 1mj. bila na prvi dogovor sa svim nalazima i napisala mi je da planiramo postupak u 3 mj jer sam ja tako htjela sobzirom da sam još u Cita imala 1 FET kojeg sam odradila u 2 mj nažalost bezuspješno..., tako da sam se zapisala za 13.03 u anbulantu za dogovor za protokol pa se nadam da ću moć odmah uletiti (naravno moraš imati sve nalaze spremne za postupak) a i mislim da se ne ćeka dugo.
Ja sam već bila i kod Tandare i kod Budimira al ima od toga dobre 4 godine nažalost tada su bili još u starom rodilištu i rekli su mi da pričekam novo rodilište i bolju opremu jer da mi trenutno s obzirom na dijagnozu ne mogu pomoć i tada sam se odlučila za Cito, ali i Tandara i Budimir su ostavili pozitivan dojam na mene.
Da li dugo čekaš na pregled kod Budimira mislim koliko će ti proći od naruđbe do termina?
kakvo placanje lijekova ako idete preko hzzo ? svi lijekovi idu preko hzzo , ne znam kako uopce bolnica moze raditi ivf ako nemaju sve lijekove ...
jedino femara ona se placa
Evo ja cu opet konkretno i iz svog iskustva... 24 gonala, 5 cetrotida i 1 ovitrelle, sve na teret hzzo-a (imam i dopunsko, nisam sigurna je li to kod nasih sifri muskog/zenskog steriliteta bitno!), a koliko sam pohvatala, rijetko kad idu s Femarom (netko je spomenuo). Za one koje su pitale i koliko ce vremena proci, pretpostavljam da ce vas nastojat ubacit odmah sa slijedecim ciklusom, kao i mene, eventualno prema, recimo to tako, "tezini" dijagnoze, sto je uostalom i u Cita bio jedan od kriterija, barem u mom slucaju...
Kao sto je maca p. rekla, od srca vam zelim plodno proljece!!!!
P.S. Nije cudno da u bolnici budu u manjku s lijekovima, u ovoj drzavi, nazalost, nista vise ne smije iznenaditi... nije do njih, do sustava je, upravo kao i niz drugih okolnosti za koje ih se proziva i stavlja u negativne kontekste (ciljam na osoblje odjela Humana reprodukcija KBC-a Split...) ...
medena kad je termin,sad brzo?
Evo da vam javim ja sam bila u Dr.Š danas. Uglavnom opet sam na dugom protokolu, za 15 dana bi trebala pocet sa decapeptylima, a sad mi je rekao da ce vidit sta ce mi dati za dalje oceli ponovo gonale ili nesto drugo.. Tamo da bi moja punkcija trebala biti pocetkom 4 mj..
Medena8 želim ti svu SREĆU i da što bezbolnije na svjet doneseš tvog ČUDESNOG dječaka....a nama svim "čekalicama" želim strpljenja i snage jer doći će i naš dan!!!!!!
Evo drage moje ja napokon dočekala i svoj dan za histeroskopiju :)..... Evo ležim u OB Zadar i čekam svoj red... Več večeras sam sam svojoj kući :)
CorinaII sretno!
Loly 32 ja sam ti zvala 18.02. da se naručim i rekla sestri da želim u dr. Budimira, a on ima preglede samo četvrtkom, pa me zapisala za 14.03. jer prije nije bilo mjesta, a ja sam htjela baš kod njega. Al ako ti nije bitno kod kojeg ćeš dr., možda onda i ranije dobiješ termin..
Corina II SRETNO!!!
corina sretno!!!!!!!!
Dobila sam neku turbo tableticu i sad sam cila fiuuu i bas mi je dobro :).
Maco kava obavezno - ako bude lipo vrime slijedeči tjedan mislim da bi mogla do bg pa da se napokon upoznamo :)
Loly moja imaš ti pravo mogla bi i Zadarska kavica pasti :) :)
Split13 jel mi možeš ukratko samo napisat koje sve nalaze trebam imat spremno i je li MM također treba friške nalaze? Ja sam napravila kompletne nalaze prije nego što sam krenila prvi put u postupak u Cita, a to je bilo u 02/2012 pa pretpostavljam da će dr. sada tražiti friške!!
Draga Sara10, treba ti :
1.nalaz hiv i hepatitis (ti i muž)
2.papir za pristanak ( uzmeš u sestre Zdenke)
3. nalaz spermiograma ali napravljen u bolnici
4. urinokultura (ti)
5. papa test + obrisak na hpv
6. nalaz svh briseva
7. nalaz svh hormona
8. nalaz AMH
9. i ostale nalaze koje imaš (trombofilija ili kardiogram itd)
Mislim da nisam ništa zaboravila!!!!
sara10 treba ti vjenčani list ne stariji od 6 mj, hiv i hepatitis tvoj i od muža,spermiogram al od firula (ne priznaju od cita) za briseve nisam sigurna ,ako sam šta izostavila neka me isprave