Pa da to nam je i jedan pedijatar iz zarazne potvrdio da su u gripi jako česte konvulzije i čudio se da zasto ju ne cijepimo...
Printable View
Pa da to nam je i jedan pedijatar iz zarazne potvrdio da su u gripi jako česte konvulzije i čudio se da zasto ju ne cijepimo...
Uf kasno palim. Sta nije jedna od mogucih nuspojava cjepiva bas konvulzije?
Evo najmladi se opako blizi prvom rodendanu a meni je vec sada slabo i nadam se da ce barem njega napadi zaobici.
Jaffa-ne znam, al evo sad nam je neuropedij.rekao da je u sadašnjem stanju na cijepimo..njoj se eeg prije mjesec dana pogoršao i nažalost ne završe sve febrilne s happy endom-njoj su se eto razvile u epilepsiju...
Mm i ja smo se cijepili, jos ne ide u kolektiv pa se nadam da cemo izbjeci gripu..
Nazalost to je istina, i mi se jos klackamo izmedu dijagnoza :(
A jeli se ovaj stariji skinuo s lijekova? Koliko dugo on pije? I jel imao konvulzije u temp dok je bio na lijekovima?
3.5godine. Nije konvulzije, imao je zagledavanja ali s vremenom su se smanjila. Kada ima visoku temp okrece okama ko da ce pasti u konvulziju ali ga nesto drzi i treskavice ima. Eeg mu je i dalje isti pa ga je neuropedica probala skinuti sa terapije prije skole sada. Skida se 6mj (do kraja 3.mjeseca) i onda kontrola. I sada cemo vidjeti kako ce biti sa eeg-om i zagledavanjima. Sto vise vremena prolazi to me vise frka.
A jesi primjetila neke promjene sad kad smanjujete dozu? Više zagledavanja ? Držim fige da bude ok.. Iako koliko sam isčitavala ovih mjesec dana svega i svašta nema nikakvog pravila ni garancije.. Sabol nam je rekao: koliko djece toliko vrsta epilepsije. Kod nekog je ovako, kod nekog pale jedni lijekovi, nekom se povuce, nekom se primiri pa se opet pojavi kasnije u životu... Uglavnom budućnost neizvjesna kao, u ostalom, i svima nama na žalost... Kad sam si malo tako posložila sve u glavi bilo mi je lakse i pocela sam opet normalno funkcionirati..
Ima glavobolje npr sto prije nije imao, totalno se drugacije ponasa. Vidjet cemo kako ce biti kada se skine. Kriticno razdoblje je sada i nakon sto bude bez terapije i onda opet pubertet :( Mi smo u istoj poliklinici ali kod dr. Kovac.
Ima milijun vrsta nazalost :(
Mi smo u Klaićevoj, al smo kod Sabola isli po drugo misljenje.. Bili smo u komi i nevjerici, al nam je on nazalost potvrdio sve sto nam je dr u Klaicevoj rekla.. Daj samo mi please napisi kad stignes ( moze i na pp) kako je izgledalo snimanje mr. Zanima me ustvari jesi mogla biti stalno s malim? Jesu ga odveli pa tamo negdje uspavljivali ili si bila stalno prisutna..i kod budenja.. Da se znam pripremit na borbu ako treba.. Ne zelim je ostavljat samu i jos dodatno traumatizirati..i ovak joj je vec pun kufer bolnice i pregleda..
To smo u Klaicevoj bili. Do snimanja sam bila sa njime. Onda su mu rekli da dode sa njima puhati balon jedan (ono kod anestezije). Sve mirno i strpljivo (iznenadilo me). Snimanje je trajalo cca 25min, nisam bila sa njime. Odmah su ga izveli vani na krevetu i poceo se buditi, znaci predamnom. E tu je poceo plakati jer je bio osamucen skroz i plakao je dobrih pola sata (tako je reagirao i prije na budenje iz narkoze kada je krajnik operirao). Odveli su ga u dnevnu bolnicu u sobu i tamo je imao i igracke i sve tako da se smirio. Oko 15-16h su ga pustili doma nakon pregleda a snimanje je bilo oko 9, odnosno malo smo kasnili zbog jednog hitnog slucaja. Nalaz smo cekali tocno 2tjedna.
Uglavnom sam je bio samo kod snimanja, ostalo smo bili skupa.
Joj vjerujem ti :(
Treca "sreca", i najmanji ih je dobio :(
Drži se!
ste u bolnici?
Ajme jaffa.... Za ne vjerovat... Nadam se da ce ih prerasti..
A sta je s najstarijim? Jel se skinuo skroz s lijeka? Kakav je sad eeg?
U bolnici smo da.
Najstariji se skinuo pa cemo vidjeti. Eeg mu i dalje nije dobar, mora ponoviti mr pocetkom godine.
Ima li netko iskustva sa duzim konvulzivnim statusom?
joj, grlim
mene svaki put prereze kad vidim ovu temu podignutu :-(
Joj jaffa... Jel to najmlađi? Šta se dogodilo? Koliko dugo je bilo? Samo sam čitala o tome... Ovisi koliko dugo je trajalo..
Da. Preko sat mu je trebalo da dode k sebi.
kaj da velim držite se!!!!!!!!!!!!!!
Ajme :-(
Drzte se
Klizma nije djelovala?
Sto kazu doktori?
Nije. I intravenozno je kod njih jos dobio. Ne govore nista jos osim da je status.
A miš mali... Pretpostavljam da ćemu sad uvesti neke lijekove...pa da se više to ne dogodi..
A kolika je temp bila? Jeste u Klaićevoj?
jaffa, ja samo šaljem vibre za što brži oporavak ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
38.8, naglo je skocila. Da, preselili su ga u Klaicevu na intenzivnu.
molim za vas
hrabro :)
~~~~~ :heart:
I ja molim za vas... Sad možeš samo čekati... Tamo je pod nadzorom sad, moj dojam je da su u Klaićevoj stvarno dobri i stručni doktori..u dobrim je rukama...I nadam se da će proći sve ok...jer koliko sam čitala može biti nešto, a i ne mora.. Ovisi jel bio jedan veliki napad ili serija manjih u nekim intervalima ( a tebi se možda činilo da je sve jedan).
Držite se
Držite se Jaffa, sretno.
I ja sam došla malenom mišiću zaželjeti brzi oporavak i šaljem punoo pozitivnih vibrica! U mojim ste molitvama, a vjerujem da ste u dobrim rukama liječnika!:heart:
Hvala svima!!
Jel ima novosti? Kak je maleni? Jesu ti što rekli/ objasnili?
Nema tempice. Ako tako ostane u pon ide na eeg a nakon izlaska mr. Vjerojatno ce ici i terapija odmah obzirom da je toliko trajao napad.
Vi ste u Klaicevoj jelda? Kako to tu ide sa snimanjem i dali isti dan saznamo nalaze?
Vidjela sam do sada 9 napada konvulzija, ali ovo sada je nesto prestravicno bilo. Dala klizmu, kao da nisam. Nakon 20minuta dijete povraca kroz nos i usta a i dalje ne dolazi sebi, oksidacija pada na 47%. Vode ga u kola hitne, stavljaju na kisik, noge ukocene a rukama stisce sake i grci. Dolazimo na hitnu, tamo dobiva opet intravenozno diazepam ili nesto u tom stilu, spominju intenzivnu. Nakon 70 i nesto minuta napad prestaje. Uzasno me strah nalaza a jos vise da se ne ponovi ovako nesto jer znam da statusi mogu biti opasni po zivot.
Nije lijepo za čut sve to, ajde pitaj jel postoji mogućnost da je tak nrkaj i od lijekova, ipak ima puno dijagnoza i još više lijekova a tek godina i pol
Držite se i javi se
Budem pitala, ali nazalost mislim da je po ovom pitanju ipak presudna genetika :( Muz, njegov brat i necak, moj brat i svo troje kikica imaju povijest konvulzija. Neki jednostavne neki slozene. U planu je genetsko testiranje isto i to cekam. Na dan napada rtg je pokazao i pocetnu upalu pluca opet. Ici ce i na detaljniju imunolosku obradu. Negdje mora biti kvaka. :(
Iminološku u klaićevu ili tam gdi već idete?
Joj jaffa...strava... Al bitno da je sad on tebi ok, da se normalno ponaša-onda znači nema posljedica. Moja E je u Klaićevoj i tamo stvarno rade na tome da dijete što kraće bude hospitalizirano... Ona kad nije više imala temp. ( e sad jel moralo bit tako 1 ili 2 dana -zaboravih) odmah eeg i odmah ti dr očita nalaz taj dan i taj dan je išla i doma. Čak su znali je pustiti doma, a još je vode 1-2 dana kao da je na odjelu u slučaju da joj doma ne bude ok odmah je vraćaš u bolnicu na odjel.. Ak je sve u redu za dan -dva mm ide po otpusnicu i papire..
Nadam se da će maleni sad bit ok..ne ponovilo se više!
Sutra ide na eeg, od noci sa cetvrtak na petak je bez temp.
Jelena mislim da tamo di inace idemo, moram mu se javiti, ovo je pedica predlozila. Ona osnovna 4 (iga, igm i koji vec) su ok.