:D :klap:
epor si muove!
Printable View
:D :klap:
epor si muove!
E, sad odmah tulum kod mene! :preskaceuze:
:D :D :D ! Cure, i tu mislim na sve koje ste poduzele bilo kakav korak u borbi protiv vjetrenjača, svaka vam čast. Olivija bravo :D !
A upravo sam se spremala napisati da mi, otkad je bila ona zadnja frka, više niti jedna paket nije niti otvoren, a kamo li da mi je netko naplatio carinu :mrgreen: .
HVALA!!! :* :love:
Ovako
Danas mi stiglo pismo od carine sa potpisom gđe. Posavec- Carinska prijava u kojoj se traži da im donesem račun- ali ne znam za šta? Očekujem 2 pošiljke izvana, SB (one od prošle godine :lol: ) i sa Middle earth diapers 2 pelene... Zašto me traže račun? Da li su otvorili paket pa ga nema? Da li u tom slučaju mogu reći da je to poklon? Help
:roll: a joj... ne znam ništa o tome... a taman si se ponadala..
Ti ponesi oba, pa vidi što je stiglo... Bolje ne ići na foru da je poklon, jer ih muljanje može samo još više raspigati...
au momtobe, držim palčeve da prođe ok.
ove strepnje od carine su mi već koma! :(
a zanima me kaj napraviti kad tak zatraže račun? isprintati im onu potvrdu o plaćanju? ne kužim sistem...
kad su mene tražili sa carine račun, ja sam im isprintala onaj sa maila koji su mi poslali ali sam ga i malo u wordu izmjenila u moju korist
:lol:Citiraj:
anjica prvotno napisa
a čuj, trebaš se malo snaći :PCitiraj:
slava prvotno napisa
Mislim da je to standardni poziv. I ja sam ga dobila i nije mi bilo jasno što treba. Nosila sam isprintani račun za svaki slučaj, ali ga nisu tražili, a ja sam samo odgovarala na pitanja čim slađe u strahu da ih nečim ne razljutim. :)
Pisala sam o tome:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...hlight=#789321
viš, viš, jako dobra informacija :aparatic:Citiraj:
anjica prvotno napisa
istu stvar moja kuma napravila sa računom jedne lp-jke. ;)Citiraj:
anjica prvotno napisa
Mene su isto jednom tražili taj račun (također J.P. :roll:), ali ga nisam uopće imala. :roll: A onda je počela o tome kako su to gaćice, pa mi je krenula para na uši i rekla sam joj da ga vrati u Ameriku. :evil:
i....Citiraj:
TeddyBearz prvotno napisa
I niš, vratili ga u Ameriku, putovao 3 mjeseca :shock: i onda se vratio meni. :mrgreen: Neotvoren. :lol:
A carinici ovo čitaju i pišu si bilješke... :lol:
šta ti se javila J.P. s bilješkama :mrgreen:Citiraj:
Srećom mi se u zadnje vrijeme uopće ne javlja. :lol: (A sad kuc-kuc o drvo... :lol:)Citiraj:
anjica prvotno napisa
kuc-kuc-kuc :)Citiraj:
Drž'te mi fige za carinu..nadam se da neću naletjeti na J.P., i nadam se da me neće baš oderati. Javim što je bilo...
Ako ti je ona poslala poziv, onda ćeš se morati baš njoj javiti. :roll: Tako je barem kod mene bilo. :roll:
a da probaš sa olivijinim pismom tj. argumentima?
Momtobe, sretno sutra. I nadam se da ćeš nam donijeti vesele vijesti odnosno dojaviti da su SB ipak stigle.
Momtobe :cekam:
Ima li netko :evil: iskustvo sa carinjenjem platnenih menst.uložaka?
nemam iskustva, al me baš zanima, ako su platnene pelene gaće, kako tek onda nazivaju platnene uloškeCitiraj:
Engls prvotno napisa
Krpene intimne maramice :lol:Citiraj:
anjica prvotno napisa
:lol:Citiraj:
Irchi prvotno napisa
ja mislim da J.P. uopće ne kuži o čemu se radi :lol:
Možda žena prati forum i pažljivo bilježi,te se na jadan način rješava frustracija... :lol:
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
Irchi prvotno napisa
Sorry Engls, nisam uloške naručivala izvana, pa nemam iskustva sa tim. :/
EVO ME.
Platila sam masnu carinu, 146kn za vrijednost 42$.
Ali, da vam kažem, nisam nešto posebno ljuta. Više zaprepaštena onim što sam doživjela.
Osjećala sam se kao u Kafkinom "Procesu", nemoćno pored tog državnog pogona i Nje, gospođe J.P. Tko ju je sreo, zna o čemu pričam. Ljuta na cijeli svijet je njeno ime.
Nisam imala sa sobom račun (zbog kojeg su me zvali), nisam stigla isprintati, ali rekoh, kad sam već kod pošte, idem vidjeti o čemu se radi. Gđa J.P. me tražila račun, ja se ispričam, ona odmah skoči na mene, a jedan smpatičan carinik do nje mi ponudi da na njegovom kompjuteru sprintam račun sa svog maila. Super, sjela ja za njegov stolac, a kompjuter spor...trebalo mi je 15min. da se ulogiram na paypal i sve. Gđa P. i ona njena "pomoćnica" me strijeljaju pogledom, i na kraju me zamole da izađem van i pričekam (dok komp. otvori taj račun konačno). Umeđuvremenu pomoćnica od J.P. otvara neki veliki paket i ismijavaju se njegovom sadržaju, diraju te predmete, i tako...ružno. Na kraju isprintaju taj moj račun, i sad otvore moj paketić- veli gđa P.- a, to su one gaćice. Kažem- ne, ne, to su pelene. (na kraju je na računu je napisala pelene-gaćice :lol: ) Onda me gnjavila da iznos na računu ne odgovara onom što piše na paketu (2$ razlike, desi se da poštarina nije točno koliko platiš) , to nije valjano, bla, bla, i na kraju rekoh da drugi račun nemam, žao mi je, a ona me pošalje van. Mislila sam da će me još zvati, ali to je bio kraj priče sa njom, ona njena izaslanica me poslala na šalter i tamo su me "odrali".
Užasno je kako se u ovoj našoj državi svi koji imaju neku "moć" u svojim rukama ponašaju kao faraoni, u najmanju ruku. Ma ne smeta me da me ocarine, nego taj pristup...došla sam po pošiljku koju sam platila svojim novcima, a trebala bi kao biti zahvalna što sam ju uopće dobila, ma....
O da, znam točno o čemu pričaš kad je opisuješ... :evil:
Stvarno je :evil:
oooo, da, ja sam tamo išla samo po jednu informaciju i tolika količina arogancije i nadmenosti, ma strašno nešto :no:
Baba je grozna :evil: , ja sam telefonski s njom pričala, čisti birokrat
:lol: sori ali kafkin proces
... Sad bi trebala napisati žalbu i poslati. To ne ide gđi J, već potpuno drugoj službi.
ma s njom su već imali posla i na 101-inici
gđa je aktivni član sindikata carine
kako joj unatoč tome staviti soli na rep????
da organiziramo prosvjed pred carinarnicom i gađamo ju jednokratnim pelenama?
"Naravno da mi je jasno da nema šanse da kažu da sam ja u pravu."
Malo više vjeruj u sebe i prijeti medijima,istragom,..dođi sa RTL-om!!!
Možda ti još i plate!
Ivoni Jerković,skakačici sa motkom su pred odlazak u Atenu ljubomorni kolege sakrili su motke napravili još neke svinjarijice vezane za ormarić koji koristi u klubu. Žena je tužila,sakupljala izjave,došla do olimpijske arbitraže (da ti uopće uzmu žalbu moraš platiti 8 000,00 kn,a ona nezaposlena,vrhunski sportaš i svce je riješila bez odvjetnika)...Sve je dala u novine i uspjela dokazati da su to učinili ne iz neslane šale,već zbog jala i ljubomore i pali su otkazi!!!No,to joj je mala utjeha,jer zbog njega (koji ima opako zaleđe) nije otišla na olimpijske igre. Teško,ali može se...Navijam za tebe!!! :dancingfever: TB, :dancingfever: TB
jel ikad netko pisao ministarstvu zastite okolisa?
mislim ak nema carine na jednokratne
Kojoj službi? Za što da se žalim točno, kad svatko tumači propise o carinjenju kako mu drago?Citiraj:
Olivija prvotno napisa