FRITULICE sta mislis da se za njoke upotrijebi pire iz kesice,u prahu? :mrgreen:
Printable View
FRITULICE sta mislis da se za njoke upotrijebi pire iz kesice,u prahu? :mrgreen:
NEEE!! Imas i gotove,smrznute njoke za kupit , ali bezukusni su! :love:
ima li neko ideju kako da nabrzaka napravim pilece filete. ne prze mi se, jer planiram ici u vecu kupovinu, pa bih nesto na brzaka.
Imate li kakvu ideju sa saftom?
Piletina sa vrhnjem
Vrijeme pripreme: 20 min.
Sastojci:
30 dkg pilećeg filea
2 dcl vrhnja za kuhanje
ulje
sol
Priprema:
Pileći file narezati na tanke kockice (ili ostaviti u šniclama) i lagano peći dok piletina ne dobije žučkastu boju.
Kad je pečeno, zaliti sa vrhnjem i posoliti. Ostaviti još 5 minuta da prokuha (da vrhnje postane gusto).
Poslužiti odmah nakon pripreme uz njoke, pire krumpir ili samostalno.
Ja danas planiram pileci paj ili pitu i mijesanu salatu sa basilikom,vrhnjem i vrhnjem za kuhanje i zacinskim biljem,to je MM narucio,a on dolazi 2 sata nakon mene s posla,tako da imam vremena i napretek.
Grrrrrr, sva sam se naježila, NI GOVORA :x . Vidit ćeš kad probaš ovaj moj recept, više ti neće past na pamet kupit gotove, smrznute njoke, a da ne govorim o ovima s pireom u prahu..Citiraj:
britta1 prvotno napisa
A uupće ih nije teško napravit, dok se kuha šug, zabavljaš se s njokima..
btw, ja danas kuham juhu od povrća, pohane šnicle i blitvu (pravu pravcatu svježu, koju sam već sinoć očistila.) :D
Sorry :oops: ,ok necu praviti sa pireom u prahu,uh isprepadaste me.Ja to mogu praviti samo vikendom ili kad budem na bolovanju :mrgreen: ,MM radi prvu i drugu ,sedmicno,tako da kad je prva dodje odmah iza mene s posla,sem petkom,a kad je druga i ne vidimo se,pa mora biti varivo ili przi sam sebi nesto :/
fritulice, koliko ti staviš brašna otprilike? :*Citiraj:
fritulica1 prvotno napisa
moja mama pravi ovaj kolač, samo se kod nje zove"Snježana" ;)Citiraj:
fritulica1 prvotno napisa
Meni na 1 kg krompira ide otprilike pola vrećice (od 1 kg) brašna. E sad, nekad više, nekad manje, to ti isto ovisi i o krompiru..neki upija više brašna, neki manje..Bitno je da se tijesto (kad je izrađeno) baš ne lijepi za prste ali da je lijepo, mekano.. :*Citiraj:
white_musk prvotno napisa
white_musk, tvoja mama i ja prekrstile Crvenkapicu u Snjeguljicu. :lol: Ja silom prilika.. :oops:Citiraj:
Mi danas kuhali..juha od teletine, pečena teletina+krompir, prilog salsa, zelena salata. Desert ćemo pravit popodne; jabuke u kremi. :D
Mi juhu od graha i nabujak od špinata. Za desert browniese iz kutije - bolji su od mojih :/
gavelino picek i brokulu&tikvice u besamel umaku!!! :mljac:
varivo od kupusa sa mesom
WHITE_MUSK kiseli ili slatki kupus.Ja obozavam slatki,ali kiseli nikad nisam jela,ali sad mi se jede,pa cu morati da probam.
Ja sam spremila juce cileansku jelo sa mesom i kukuruzom,a MM ce peci,uh jedva cekam da dodjem kuci i jedem.
slatki kupus, a kad pravim sa kiselium onda stavljam goveži pršut i pureće meso :mljac:
nemam pojma sta da kuham :( a rucak mora biti gotov do 12 h :mrgreen:
ja da sam u austriji, sad bi napravilaCitiraj:
snorki prvotno napisa
crveni kupus iz konzerve,semmel/kartoffel knedle iz kese,ispekla pileće batake/krila(one već začinjene) i sve prelila sa Rahmsosse
mislim da bi sve bilo gotovo za nekih pola sata do 45 min. :*
znas da vise u trgovinama nema onih zacinjenih bataka :( ne znam sto?Citiraj:
Čao cure.
Evo vam se i mi gurmani pridružujemo, ako nas primate naravno.
Mi danas pravimo: pržene svinjske kotlete sa pomfritom jer sada idemo u šetnju pa ću to nabrzinu ispržiti malo prije nego MM dođe s posla.
Ima li neka savjet kako da mi kotleti ne budu suhi već onako fino sočni a pećeni.
SLONIC TONIC
ja kad pecem meso,kotlete ili snicle radim na vrelom ulju i kad fino prumeni dodam malo vode ili temeljca i smanjim vatru,koji put okreni meso u tavici i sacekaj da skoro ispari sva vodica(moze ostati malo da prelijes po mesu(naravno sve se radi poklopljeno)
:P
Danas sam pravila jelo sa mango chutney i curry-em.
Dinstaju se filei sjeceni na kockice,kad su gotovi prebace se u vatrostalnu posudu ,onda se prze paprike isto tako sjeckane na kockice i ponavlja se isti postupak sa gljivama.Kad je sve izdinstano i poslagano u posudi,napravi se preljev od 3 dl vrhnja za kuhanje u koji se doda so,mango,curry,sitno sjeckani bijeli luk(moze se dodati i sambal oelek,ako se ima za nabaviti dolje) i to sipamo preko vec pripremljenog i zapecemo malo u rerni.Jako dobro ide sa tjesteninom.Stvarno je :mljac:
ja ću sutra minestrone i zapečene njoke sa ricottom i brokulom.
a kako to pravišCitiraj:
anek prvotno napisa
Varivo od bundeve i pureći file u vrhnju zapečen sa sirom.
moram u narednih , nekoliko mkjeseci zaboravit ovaj topic,moram, moram, moram...
zaštoo?Citiraj:
minestrone juha:
lagano popržiš na maslinovom sjeckani češnjak i malo ružmarina,
pa onda dodaješ celer, mrkvu, mahune, grašak /tj. svo povrće koje imaš/, i na kraju neku tjesteninu obavezno. sve skupa zalijevaš sa sokom od rajčice. sol, papar, može i malo bosiljka, i to je to.
a zapačeni njoki s ricottom i brokulom idu ovako:
skuhane, ocijeđene njoke pomiješati sa 1 pakiranjem ricotta sira, 1 kiselim vrhnjem, soli, paprom. dodati i prethodno na pola skuhane cvjetove brokule, pa sve zajedno posložiti u vatrostalnu zdjelu.
preliti s još malo kiselog vrhnja pomiješanog s jednim jajetom, posuti s dosta naribanog sira /ja uvijek naribam parmezan ;)/ i zapeći na 200 dok ne porumeni..mljac.
Britta može nešto drugo umjesto cilija jer ga nemam sada kod sebe, i nisam skužila ovo....ti ih pećeš u pećnici ili.... :oops:Citiraj:
ANA file mozes uvaljati u mjesavinu parmezana i cilija,so ,biiber i onda ih peces u tepsiji na foliji,okreces svakih 10 minuta,fantaticno je.
Jučer mama skuhala odlično prisiljeno zelje, ja danas spremam popečke od kelja i rolice od piletine sa topljenim sirom i pancetom :mljac:
na dijeti sam ;)Citiraj:
anek prvotno napisa
Mozes samo parmezan,a da pecem ih u pecnici na foliji i stvarno bude super.Citiraj:
Ana :-) prvotno napisa
A sta je to prisiljeno zelje :?Citiraj:
Mama Natasa prvotno napisa
Britta napravila sam jučer file sa parmezanom i cilijem (ipak sam se dogegala do dućana :mrgreen: ) i ispalo je odlično.
Hvala :*
Danas muž jede kod mame,ja na poslu svježi sir.
Za sutra zdinstane mahune.
ANA drago mi je da ti se svidja,imam jos masu recepata,skupljam ih gdje god stignem i volim da probam kad nesto smekam da je dobro.A MM sam sredila sad je 89 kg :mrgreen:Citiraj:
Ana :-) prvotno napisa