mene će se ticati sve što se tiče i mog djetetaCitiraj:
pomikaki prvotno napisa
ne u smislu da bi joj nešto nametala (nadam se da ću imati dovoljno mudrosti za to) ni da bi se u to miješala
ali mi sigurno neće biti svejedno
Printable View
mene će se ticati sve što se tiče i mog djetetaCitiraj:
pomikaki prvotno napisa
ne u smislu da bi joj nešto nametala (nadam se da ću imati dovoljno mudrosti za to) ni da bi se u to miješala
ali mi sigurno neće biti svejedno
ja ne mislim da je roditelju posao biti sretan ili nesretan sto mu je dijete gay (ili ne).
niti bi me veselilo da dijete od mene krije da je gay jer misli da cu ja zbog toga biti nesretna.
a usporedjivanje homoseksualaca s pedofilima je ko usporedjivanje postenog radnika s mafijom - nema veze s mozgom.
PotpisssssssssssssCitiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
Eh, da je bar roditeljski "posao" tako jednostavan. ;)Citiraj:
koryanshea prvotno napisa
evo ovako nekako sam mislila.Citiraj:
Nije mi svejedno što se s mojim djetetom događa, i naravno da će me zanimati s kim je u vezi, ali dok je ono sretno u toj vezi meni ne pada na pamet da ga opterećujem svojim očekivanjima.
Ako će moje dijete rasti s tom spoznajom da će od mene biti prihvaćeno bez obzira kakav put odabralo, biti će mu lakše (i to ne mislim samo u slučaju da postane gay) nego mojim prijateljicama koje žive (već preko 30-te) u strahu da će negdje, nekako, netko, reći njihovim majkama u dalekoj provinciji s kim im zapravo kćeri spavaju. To je veći strah nego da te skinhedi dohvate. Ne što su majke jako represivne, nego se boje razočarati ih.
baš u opterećenju je stvar. meni je žalosno kad ljudi taje svoj privatni život od roditelja zbog toga. mislim, jedno je u pubertetu, a drugo je kad ti je kao ozbiljnoj, odgovornoj odrasloj osobi bed reć svojima tko si i što si, a da nisi ništa loše.Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
meni je rečenica "mislim da nitko ne bi bio sretan da mu je dijete homoseksualac" baš... tužna. i neprimjereno generalizirajuća.
Blago tebi što si toliko naprednih razmišljanja...ne provociram, mislim ozbiljno :)Citiraj:
ja bi samo htjela unuke :mrgreen: , najozbiljnije...s kim će moje dijete živjeti je njena stvar, samo da je zadovoljna i sretna
[quote="mama courage"]a mogu i usvojiti dijete, ne? :mrgreen:Citiraj:
Citiraj:
može netko donirati
ja nastojim stvoriti odnos sa svojom djecom koji se zasniva na povjerenju u smislu da znaju kako ću ih podržati i razumjeti kakve god bile njihove seksualne sklonosti.
to što je netko homoseksualac ne čini ga manje vrijednim čovjekom. važno mi je djeci usaditi stav o životnim vrijednostima koji se ne zasniva na diskriminaciji i predrasudama.
isto se odnosi općenito na njihove životne stavove i odabire koji su u suprotnosti s očekivanjima okoline pa čak s mojim očekivanjima a njih čine sretnima.
naravno, govorim o granicama zdravog razuma i poštovanja čovjekove slobode izbora koja ne narušava tuđu slobodu.
evo, jučer sam čula da se otvorio prvi gay bar u zagrebu pa si mislim... sasvim mi je to ok i prihvatljivo ali me nešto drugo muči... nekako u meni budi asocijaciju na izopćenje zbog čega mi je žao.
žao mi je da se bilo koje ljudsko biće mora osjećati degradirano i obespravljeno. bio to homoseksualac, crnac, osoba s posebnim potrebama... :(
ajde se onda prebaci na onaj drugi topic pa glasaj za pravo homoseksualaca na sklapanje brakova i usvajanje djece :PCitiraj:
sofke prvotno napisa
ok , MM i JA ne bi bili sretni da nam je dijete homoseksualacCitiraj:
ne zato jer me je briga s kim dijeli krevet i tanjur, sve dok je sretna
niti mislim da bi bila sretnija s nekim muškarcem nego ženom
već zato što bi joj to jako otežalo život
pogotovo u našoj sredini
a to što mi ne bi bili sretni ne znači da bi je smjestili u Lopaču kako su to valjda neki ovdje shvatili :roll:
Sori što to moram reći ali to sam već jako puno puta čula...Citiraj:
(ne kažem da nije istina, ali evo ja poznam dosta homoseksualaca i homoseksualki, i svima je zapravo najveći problem odnos s roditeljima, kako im reći, kako će prihvatiti, da li im uopće reći, što ako saznaju... mislim da slobodno mogu reći da je to najveći izvor problema, i to u normalnim obiteljima, ne previše patrijahalnim niti nasilnim - i svi su već u pristojnim godinama, moja generacija, dakle preko 30, možda uz jedan izuzetak u 20-tima)
Koja je dakle svrha toga što ti ne bi bila sretna?
Možda takvi iskazani osjećaji ne pridonose razvoju situacije kao po loju, ali teško da ih možemo birati, zar ne?Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
Možemo ih jedino zatomiti, ako već ne promijeniti.
Što se tiče toga da bi mi djeca tajila da su homo, mislim da u mojoj obitelji nema potrebe za tim. Svatko tko prati svoje dijete na putu odrastanja kuži neke stvari, pa ako mi sami ne bi rekli, čisto da njima olakšam život ja bih povela priču o tome.
Ima li zla u tome što bih pričekala da se meni samoj poslože neke kockice u glavi da mogu reagirati majčinski i prihvatiti to zdravo za gotovo?
Vjerujem da slično misli i Aleksandra.
S druge strane, danas, 13. 01. 2009. se nadam i željela bih da to nije i neće biti tako.
Ako smijem?
amo ako se javno deklariraCitiraj:
Ali isto tako, ako ne "izađe iz ormara", je li time olakšano? Ne znam koliko može uistinu biti sretna gay osoba koja to mora skrivati :/Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Stvarno ne znam, ne želim time ništa drugo implicirati...
Inače, potpisujem AM-in zadnji post DEBELO
naravno da smijete osjećati što god osjećate, ali dobro krijte od svoje djece da postoji nešto što bi oni mogli BITI a što bi vas učinilo nesretnim roditeljem.
tako da meni stoji ovo što kaže pomikaki.
a ne mislim da je gay osobi lakše ako se ne outa. pogotovo ako se ne outa niti obitelji i prijateljima.
da, najgore je ako takve stvari treba tajiti i od najbližih osoba.Citiraj:
Svimbalo prvotno napisa
mislim da je gay osobi puno lakše ako je sa stanjem stvari upoznata najbliža okolina, obitelj, a za ostale tko mari - nek osuđuju, čude se, zgražaju... štogod, ionako ne sudjeluju u njegovom/njezinom životu.
a što se šire okoline tiče... nisu tu samo homoseksualci u iznimnom položaju, tako je sa svim različitostima i odstupanjima od "normale" s tim što se neke različitosti ne mogu prikriti, a homoseksualnost može.
U slučaju da bude potrebno, savjetujem promjeniti umjesto zatomiti :) .Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Sad ja sam ovako jako alternativna i zbog toga što imam igrom slučaja zbilja puno homo prijatelja, pa sam bolje upoznata s nekim stvarima. Najte kaj zameriti. Ja tebi želim hetero djecu i puno unučadi (a svoj gay djeci roditelje kojima je to ok). Ali idealan slučaj bi mi bio da se ipak neke promjene dogode u društvu i u razmišljanju pojedinaca. A i ne samo po tom homo pitanju.
Ne radi se o tome da bih ja bila nesretan roditelj, vjerujem čak da niti ne bih bila, moja djeca su moja djeca. Moj sin zna imati neurodermitičke promjene na koži koje uopće ne izgledaju lijepo, ali nikada mu nisam to rekla. Zašto bih mu rekla? Olakšam mu život koliko zaista mogu, a on se sam s time nosi kako zna i umije. To je banalni primjer, ali to je činjenica.Citiraj:
Bila bih sretnija da toga nema, ali nisam ni nesretna jer je to tako.
Ako me želiš razumjeti ok, pa ti neću morati objašnjavati da ti je savjet iz gornje rečenice skroz naskroz nepotreban. ;)
moram reći, netočnoCitiraj:
MGrubi prvotno napisa
point taken :)Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
:*Citiraj:
Draga Mare, neurodermitičke promjene na koži će proći a njega ionako nije briga što ti misliš o tome :P .Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Dođeš li u situaciju o kojoj govorimo, bit će od iznimne važnosti što ti misliš. Nakon partnera, najvažnije mišljenje biti će mišljenje roditelja, zatim prijatelja, a zatim i okoline (ne stoji baš do kraja ni ono "za ostale tko mari - nek osuđuju, čude se, zgražaju... štogod, ..." ) I ako osjećaji o kojima je riječ budu zatomljeni ali ipak prisutni, to nikad neće biti to.
Draga Poma, tebe je očito krenulo, a nisi uhvatila point. :)
da, da, opet sam se zalaufala, a lijepo sam rekla da neću više :)
raspravljam općenito, i ne mislim da ćeš poslati sina u Lopaču... ali ja imam svoj point, i nije upućen isključivo tebi, već svim roditeljima.
Meni uvijek bude žao kada moram napisati nešto što bi se moglo tumačiti na više načina, kao npr ovo da nešto ne bih željela za svoju djecu, a s druge strane su ljudi koji to jesu.
Zaista, zaista ne guram nos niti se sablažnjavam zbog nečije seksualne orijentacije, osobno mi to nije niti bolesno niti nenormalno, ma, uopće me za tim nije briga, ako ćemo pravo!
U startu prilazim s poštovanjem svakom čovjeku i nije me briga jel mu partner istospolni ili nije.
Meni je (priznajem) čudno da netko u startu može reći da mu je posve svejedno hoće li mu dijete biti homo ili hetero i mada će se činiti kontradiktorno s ovim što sam gore rekla, i meni bi život bio jednostavniji da je hetero.
No, kako čovjek ne može biti nešto što nije, nema potrebe da to bude ni zbog mene ni zbog sebe. To je tako kako je, nije glazbena želja.
Također bih voljela da za život ne zarađuje tovareći cigle na šleper, ne jer je to sramotno već teško i slabo plaćeno.
Ali ja sam samo majka koja za svoje dijete želi sve najbolje, a ovo je najbolje što trenutno znam.
Glupo mi je da nas se stalno proziva jer kažemo da bi u jednom slučaju bile sretnije nego u drugom.
Možda baš mi koje ovdje govorimo ovako, budemo upravo veći oslonac svojoj djeci od nekih drugih koji to odmah sada "znaju"?
Prepiska na forumu je jedno, život nešto sasvim drugo.
pa naravno da ću opet DEBELO POTPISATICitiraj:
AdioMare prvotno napisa
:*
mogu potpisati zadnja dva posta.
U principu mi je svejedno tko je s kim, kako i zašto, no kad se radi o mom djetetu sve me zanima.
Licemjerno bi bilo reći da bih bila presretna da L otkrije da je homoseksualac, no to bih prihvatila i živjela poštujući njegovu odluku (jedino bih lobirala za unučad :) )
A da li bi mi smetalo? Pa bi, ali na isti način kako bi mi smetalo da odluči ne završiti faks, pristupiti nekoj sekti, probušiti jezik, hraniti se samo u McDonaldsu i slično.
...ali ne možeš birat jesi li gay ili nisi.Citiraj:
icyoh prvotno napisa
hm.Citiraj:
icyoh prvotno napisa
ovaj popis.
nadam se još da vam je svima jasno da nitko ne donosi "odluku" o homoseksualizmu.
nisam ciljala na to - znam da nije odluka hoće li netko biti gay ili ne. Moja poanta je samo da bi na takav životni stil (nazovimo ga tako, a ne odluka) isprva zasmetao, isto kao što bi mi zasmetalo i brdo drugih stvari koje će L učiniti/odabrati i sl.. Zasmetalo bi me, ali bih ga podržala.
pa ja nikad ne bih dijete podrzala u izboru jer je to LOS IZBOR. samo bih u nekom trenutku prestala s prigovaranjem (ako zaista ustraje).
a homoseksualnost cak i da je losa, nije izbor, pa se nema sto podrzati.
Savršeno jasno. :)Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
Usput, homoseksualnost je, ne homoseksualizam. ;)
samo da ne odluči biti k'o modni mačak, sve drugo ćemo nekako predeverati. :lol:
zašto, jesi vidjela onu emisijicu s roditeljima dotičnog, oni su preponosni na njega, ozbiljno, stari mu je neki frajer, pravi balkanikus, al kad priča o sinu sav se pretvori u pudlicu
:lol: vrlo slikovito, ko da sam gledala!Citiraj:
sofke prvotno napisa
Jesu li to on i Bubičić sad javno obznanili svoju vezu ili se još kriju iza prijateljstva?
Poručuje im Ciganović da je njihovo prijateljstvo čisti p......k, ja bih rekla da je samo ljubomoran. :mrgreen:
Ali ne znam na koga, Bubija ili Mačka..
ma kakav loš izbor.. možda nije ono što bih ja odobrala za svoje dijete, no ne bih rekla da je "loš izbor".
Loš izbor mi je da npr odluči biti kamatar (karikiram)
majko moja, svaka čast tom tati - nažalost ja mislim da neću biti jedna od onih mama koja podržava svoje dijete u svemu. zamišljam se - da mi je dijete mačak, simona,i svi iz te svojte - mislim da bi me ipak bilo malo sram. nije da se baš ponosim time, jer nisu ni lopovi ni nemam pojma, valjda loši, ali hebi ga - mene bi bilo sramota. bez obzira na spolnu orijentaciju.
a za onog gradonačelnika beča, već bih se nekako privikla. :mrgreen: