Dugo šutim o nekim stvarima na ovom topiku, ali sad moram priznati da sam i ja malo ljuta.
Složit ću se s vama da je Zmaj postavila neka pitanja na konfuzan način. Međutim, ne smatram da je mislila bilo šta loše i da ju treba napadati.
Ja sam njezine postove shvaćala kao pitanja i iskazivanje znatiželje kako to ustvari funkcionira. Jer ne zna, nije bila na našem mjestu.
Jasan mi je dio što se genetike tiče jer sam u nekoliko knjiga pronašla istražvanja koja kažu da se ljudi međusobno "biraju" - to je ona famozna "kemija".
Žena bira muškarca za kojeg smatra da će se dobro brinuti o njoj i djeci, a muškarac bira ženu za koju smatra da će biti dobra majka.
I to ne radimo svjesno već razni hormoni i feromoni utječu na taj odbir. To kažu istraživanja, a to nije Zmaj izmislila da nas provocira (kao što rekoh - nespretno je to napisala, ali to je sve).
A što se biranja djece tiče, nije točno da ne biramo. Ja sam prva koja je birala. Ne na način kako je Zmaj pitala (dođeš, vidiš dijete, pa ako ti se dopadne kažeš OK, a ako ne - odeš).
Ali birala sam na način da sam u molbi napisala dob djeteta i da ne bismo posvojili dijete s posebnim potrebama (tada nisam znala šta se sve podrazumjeva pod termin "dijete s posebnim potrebama").
Birala sam i kada su nas obavjestili da imaju dva brata, oba s dijagnozama mentalne retardacije, od 12. i 16. godina.
A birala sam i kada su nas zvali da imaju dvije blizanke od 8 godina jer smo željeli mlađu djecu.
A mogla sam birati i kada su nas pozvali u Dom da upoznamo našu djecu. Liječnica i psihologica su nam izložile njihove povijesti bolesti, psihološka testiranja i stupanj razvoja na kojem jesu. A znam i da su neki bili na istom takvom razgovoru (baš za njih dvoje), pa su rekli - mi ipak ne bi (od srca vam zahvaljujem na tome jer u suprotnom ne bih slušala ove predivne "pava", "vava" i "net/c/u" preko babyphona :love: ).
Ne smatram da sam zbog ovakvog biranja loša osoba. Na kraju krajeva, ništa od mojih (naših) pisanih "želja" se nije ostvarilo, a mi smo ipak danas najsretniji roditelji dvoje predivne djece :heart: :heart: .