za tu curicu je daleko bolje da odrasta okružena ljubavlju u homo domu nego u Domu bez ljubavi
ta curica ništa nije zgriješila, za šta se tu moli?! da jednog dana osudi svoje roditelje?!
Printable View
za tu curicu je daleko bolje da odrasta okružena ljubavlju u homo domu nego u Domu bez ljubavi
ta curica ništa nije zgriješila, za šta se tu moli?! da jednog dana osudi svoje roditelje?!
mozda "bolje" nego u Domu, ali po mom misljenju i "losije" nego u obitelji sa majkom i ocem... dakle molitva bi bila usmjerena zelji da unatoc zajednici u kojoj odrasta dobije ono sve sto bi dobila u zajednici heteroseksulanih roditelja, da ne bude u nicemu zakinuta, da taj stil zivota ne uzme za model normalnosti u odrasloj dobi, da unatoc nekrscanskih stavova koje je cula kod kuce (a slucajno znam da cuje svasta) ne odraste u osobu koja zazire od Krscanstva i onog sto bi joj moglo ponuditi...Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
samo ona nije imala izbora
ili Dom ili oni
virujem da u ovom našem društvu ipak hetero imaju nepisanu prednost u posvojenju
ja sam odrasla u heteroobitelji, pa zazirem od Crkve, ali ne i od krščanstvaCitiraj:
Hana_Sara prvotno napisa
šta, ako kojim slučajem (ne daj bože) tvoje dijete bude homo orjentacije? hočeš li ga se odreći?
homoseksualnost je urođena , dakle prema božjoj volji, i šta bog očekuje od njih kad ih je takvim stvorija?
ispada da sam ja onda kršćanski liberal
(ako nešto takvo uopće postoji :mrgreen: )
i ovdje na forumu imamo takvu mamu i takvo dijete. da li smo samo deklarativno liberalni - ili ju osuđujemo kad ugasimo kompjutere???Citiraj:
Hana_Sara prvotno napisa
da li je bogu važnija nečija sreća - ili inzistira na formi????
kikica je doživjela - da jedna djevojka iz njenog društva (ničim izazvana) viče za gay parom: ubijte se, za drugo niste :x ...
kršćanski????? :? :? :?
ma o čemu pričamo??? :nope:
sorci, i ja se pitam o čemu pričamo?! :/Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Ako H_S ili bilo tko drugi ima drugačije mišljenje, (a ne izrazi ga poput Kikičine poznanice) valjda ga ima pravo imati? I pri tome biti kršćanin? Ili ne?
Ja sam također kršćanski liberal, ali moliti se za nekoga ne smatram lošim činom - kako se u ovom slučaju želi prikazati.
Ako H_S misli da te žene žive u grijehu i želi moliti za njih to je osobno njena stvar, ne vaša. I njeni stavovi su njeni stavovi - nisu vaši. I ona živi sa svojom savjesti, ne sa vašom. I odgaja svoju djecu, ne vašu.
Ne znam je li to dovoljno?
nije.Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
H_S je postavila pitanje kako o tom slučaju razgovarati sa svojom kćeri, a nije otvorila raspravu o stilu života te obitelji iz susjedstva. Time je bila posve fokusirana na naslov ovog topika, za razliku od rasprave koja se razvija, a koja se rasplinula u bespućima političke korektnosti, prema kojoj bismo svi bili dužni o svim stvarima misliti isto da bismo bili smatrani prihvatljivim ljudima. Toliko imam dodati onome što je napisala AdioMare.
Obzirom da nije dovoljno to što žena odgaja svoju djecu (zar ne mete u svom dvorištu, kako je gore netko spočitnuo?) predlažem da se svi skupa pomolite za griješnu H_S.
Onako iskreno i od srca pošaljite pred Gospodina molitvu s mislima kako vi mislite da H_S inače, u životu treba, a neka dragi Bog razabere i učini onako kako je volja Njegova.
Možete i mene spomenuti u istoj molitvi, jer ja je se ne libim. I prijeko mi je potrebna.
Zadovoljni?
Jeste li ili niste, laka vam noć. Ja vas ionako u svojoj molitvi sve spomenem, da ste mi živi, zdravi i veseli.
točno.Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
i to je dio koji me zasmetao. želi joj reći da je to loše - ali ne želi da malena to kaže u školi.
ili stoji iza svojih stavova - ili ne.
meni nije jasno kakve veze ima ta curica s životom svojih roditelja?
zar se onda ne bi trebalo moliti za griješnike? tj. njene roditelje? šta je mala kriva? jel bolesna?
ako se moli za malu, šta se moli za nju? šta je ona napravila
ne kužim
imamo svi pravo na svoje mišljenje, ali kad ga javno izneseš onda snosiš i moguće posljedice (osobna odgovornost) tj. razna pitanja bilo negativna ili pozitivna
pa ja bi prvenstveno radije da zivim s dvije mame nego s mamom i tatom koji se ne vole i svade....isto tako o cemu pricamo???? kakva molitva za curicu....kaj da ne postane leizba????? koje je ovo stoljece molim???? i to na forumu za mame i djecu????
ajmo prvo onda da se izbace takve mame s foruma,pa onda njihova djeca iz skola-jer kvare drugu djecu, pa takvim mamama i tatama dajmo otkaze i oni koji idu u crkve-apuno ih je-ajmo ih zapaliti na krizu i....nemrem se sjetiti vise :evil:
ja sam katolkinja ali ovakvo misljenje me uzasava totalno .i strah me je da ce neki prijatelj moga djeteta jednom mu reci kako drugi prijatelj zivi s dvije mame i da je to lose!!!!
onda mi obijasnite zakaj je Bog dozvolio da se radjaju takvi ljudi?????? kaj se desilo na Noinoj arci????
i kaj sada da mom toniju kazem kako su svi takvi ljudi u grijehu,sotonisti a njihova dijeca---kaj su
uzas
ja ne lizem oltare,idem u crkvu ,,ispovijedim se s vremena na vrijeme,postujem svoju vjeru no postujem vjere srugih ljudi, postujem ateiste i agnostike,postujem hetereo i homo veze jer mi nitko nije ucinio nista nazao od homo prijatelja
i sada da budem krajnje bezobrazna_ sto i kako bi objasnila mome djetetu slucaj bratica moje prijateljice koje vise nema na ovome svijetu-on je svecenik koji ima dijete s jednom zenom,posjecuje ju ,vodi ih na more -kao prijatelj-KATOLICKI SVECENIK!!! i njega ne osudjujem jer ljudi imaju svoje slabosti,mane i vrline i kraj
kako bi taj GRIJEH objasnila i koji je veci grijeh-taj covjeka ozenjenog Crkvom i Bogom ili mame koja zivi s drugom mamom
i jos na kraju...posto su me muskarci povrijedili i iznevjerili hiljadu puta -ko garantira da se upustim u neko prijateljstvo -da mi se nebi mozda i svidjela veza sa zenom-ne znam jer nisam probala-ali ko mi to garantira
i nasoj djeci u braku i va njega je dovoljno tesko zivjeti na ovom suludom svijetu sa svim zahtjevima koji su im postavljeni zar ih trebam trovati i ovakvim stvarima
zato svi oni koji su katolici i osudjuju ovakve stvari-to je nihovo pravo-ma bez obzira na vjeru -no nemaju pravo bacati kamen na te mame
sve mame imaju pravo na svoju vezu -ali nemaju pravo pljuvati vjerenike
i slicno
ostavimo ljude u svojim vjerama i opredjeljenjima i dajmo se tu posvetimo svojoj djeci....ostavimo ove stvari ka neke druge forume
jako sam razocarana kao vjernik,katolik,samohrana majka i zena
to bi bila osudaCitiraj:
AdioMare prvotno napisa
moliti boga da ona radi kako ja mislim da je ispravno, tj. moliti da je "prosvjetli" jer JA sudim da griješi .... zapakirana osuda u lijepe riječi ništa drugo
neka bog joij da zdravlja i sriče , njoj i njezinima
to mi je jedina prihvatljiva molitva
, sve ostale (ako nisu potrebne za ozdravljenje) su na granici osude, a ko sam ja da sudim
druga stvar da ona s kčeri moli za roditeljice te curice, oni su ti koji su u grijehu, ne mala, ona je nevina
Crkva osuđuje grijeh, ali ne i grešnika, što znači da bi te dvije roditeljice mogle živjeti u krščanstvu : smiju se voljeti ali ne i konzumirati tu ljubav
, jer koliko sam ja shvatila griješan je homosexualan sex, ne i homo-osoba
zar nije svaki sex grijesan osim bracnog reprodukcijskog?
zar HS ne radi upravo to?Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
nije dobro pogleda ispod repa :lol:Citiraj:
jassi prvotno napisa
jep, tako ja vidim, i to mi smetaCitiraj:
sorciere prvotno napisa
:shock:Citiraj:
jassi prvotno napisa
ja bum si razmislila jel bum opet došla k tebi na kavu... :nope:
:lol: :lol:
a kad sam se raspalila vec-prijavljujem se kao gresnica-moje dijete je zaceto u vanbracnoj zajednici i rodjeno kao takvo...no pater zvjezdan ga nije se libio drzati na rukama i dogovoriti krstenje...franjevci su ga krstili znajuci za mene grijesnu.....kako su samo mogli......jel!!!!!!
i neka se nitko ne moli za mene ako nije u dobroj volji....zdravlje djeteta i mene ok -ostalog se ostavite
i nije se crkva tresla kada je sveta voda klizila niz cello mog djeteta a stajali smo gresni otac i ja
bas si mislim da te stisnem gresno u ormar i ne znam tocono kaj da ti delam......... no dogovoriti cemo se...ljudi smo pa gresimo
KATEKIZAM KATOLIČKE CRKVE
ja ovdje ne vidim nikakvu osudu ni poziv na linc i pridruzujem se klubu liberalnih krscanaCitiraj:
2358. Nezanemariv broj muskaraca i zena pokazuju duboke homoseksualne teznje. Ne biraju oni svoje homoseksualno stanja ono za vecinu njih predstavlja kusnju. Zato ih treba prihvacati s postivanjem, suosjecanjem i obazrivoscu. Izbjegavat ce se prema njima svaki znak nepravedne diskriminacije. Te su osobe pozvane da u svom zivotu ostvare Bozju volju iako su krscani, da sa zrtvom Gospodinova Kriza sjedine poteskoce koje mogu susresti uslijed svojega stanja.
2359. Homoseksualne osobe pozvane su na cistocu. Krepostima ovladavanja sobom, odgojiteljicama nutarnje slobode, kadsto uz potporu nesebicna prijateljstva, molitvom i sakramentalnom miloscu, one se mogu i moraju, postupno i odlucno, pribliziti krscanskom savrsenstvu.
pa ono koji su katolici upoznati s ovakvim stvarima ne osudjuju-mislim da neuki i oni koji ne znaju osudjuju ali njih ne treba osudjivati jer BOZE NE ZNAJU STO CINE
p.s.
sorrci casna rec nebum te ni takla koka....dojdi na kafuuuuuuuuuuuuu :*
yassi, imam ti ja dobrog rođaka, ma duša od čovika :P
da nam ne "skreneš" s puta
daj kaj das mila....da sorcika ostane neokaljana...ionak sam gresnica......cuj samo ne znam zakaj me sad nitko ne poklopi i sl?????
slijedeci put kad odem u crkvu prvo cu pitati jel smijemo moje dijete i ja pa cu onda uci...ili neka mi se tu odgovori
sad mi je prekodosta
evo da i ja potpišem necjepušu mgrubi. :mrgreen:Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
sve to stoji, al upravo ta H_S se obratila svekolikom forumaškom puku jer je u nedoumici kako sve objasniti svom djetetu i kako se nositi sa svime što liberalan svijet nosi.Citiraj:
Ako H_S misli da te žene žive u grijehu i želi moliti za njih to je osobno njena stvar, ne vaša. I njeni stavovi su njeni stavovi - nisu vaši. I ona živi sa svojom savjesti, ne sa vašom. I odgaja svoju djecu, ne vašu.
nije mi bila namjera ulaziti u ovakve polemike, najmanje u tome što je politički korektno, nego sam fakat bila uvjerena da hani_sari dajem savjet, najdobronamjerniji savjet. moj savjet je bio - ne brigaj tuđu brigu! (i riješit ćeš se jednim udarcem i sve buduće dileme), al to se eto shvatilo kao da joj stavljam brnjicu, kao da ne smije moliti za grešne, kao da joj branim njene stavove. ma bujrum, moli ti za sve nas, ako ti je do toga, ako fakat misliš da time činiš dobro svojoj kćeri! ja osobno mislim da ona time ne čini dobro vlastitom djetetu, da previše teško breme stavlja na ta mlađa leđa, jer naivna kakva jesam, mislila sam da se o dobrobiti njenog djeteta radi, a ne o slobodi mišljenja dotične članice.
i mislila sam si nazalost da nece nitko bacit kamen na mene gresnu
Ne poznajem Katekizam kao naša pujica(pu :* )
ali,čitajući Citat 2358 vidim da mi moje srce dobro govori
Hvala ti draga što si stavila ovaj citat,baš mi je sjeo kako treba :heart:
potpis
to buš obavila kad ti mgrubi isporuči rođaka... :lol: :lol:Citiraj:
jassi prvotno napisa
hehehehe......cuj ne znam ko bu kaj i u kojoj vjeri potpisivao-ali poslije mene bu rekel-dragi Boze :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
sorciere prvotno napisa
a ja i opet pitam: osuduje li onda i Biblija? jer u Bibliji jer to vrlo politicki nekorektno receno, kako i gdje homoseksualnost spada. vec sam se jednom pozvala na konkretna mjesta gdje o tome pise, pa vise ne zelim, osim sto cu jednu stvar citirati, iz poslanice Rimljanima:Citiraj:
mama courage prvotno napisa
Zato ih je Bog po pohotama srdaca njihovih predao nečistoći te sami obeščašćuju svoja tijela, 25 oni što su Istinu - Boga zamijenili lažju, častili i štovali stvorenje umjesto Stvoritelja, koji je blagoslovljen u vjekove. Amen. 26 Stoga ih je Bog predao sramotnim strastima: njihove žene zamijeniše naravno općenje protunaravnim, 27 a tako su i muškarci napustili naravno općenje sa ženom i raspalili se pohotom jedni za drugima te muškarci s muškarcima sramotno čine i sami na sebi primaju zasluženu plaću svoga zastranjenja. 28
ako vjerujem Bibliji, za takve ljude itekako treba moliti.... a za djevojcicu koja se nasla usred takvog grijeha molim jednako kao sto bih molila za dijete u obitelji gdje neki drugi grijeh vlada, bio manji ili veci. NARAVNO da ona nije kriva za stanje stvari niti odgovorna, ali molitva kao pomoc joj je uvijek dobrodosla, pogotovo jer zivi u "otezanim uvjetima" kad se radi o spoznavanju vjere.
zapravo ne MC... obratila sam se KRSCANSKOM dijelu ovog foruma koji donekle dijeli moje misljenje utoliko sto vjeruje Bibliji i polazi od odredenih slicnih postavki... zato sam i postala u ovom topicu, a ne u "gay je ok" topicu... radi se o odgoju u vjeri, take it or leave it.Citiraj:
sve to stoji, al upravo ta H_S se obratila svekolikom forumaškom puku jer je u nedoumici kako sve objasniti svom djetetu i kako se nositi sa svime što liberalan svijet nosi.Citiraj:
savjet ti je bio ok do onog dijela gdje kazes da ti molitva za tu djevojcicu nije prihvatljiva.. jer mislim da je to molim li ili ne za nekoga i zasto ipak preintimna stvar da bi o tome polemizirali. sto se tice bremena koje se stavlja djetetu, tu homoseksualni parovi (po mom misljenju) prednjace jer djeci stavljaju breme razlicitosti i manjine, o prirodnosti same stvari da ne govorimo...Citiraj:
nije mi bila namjera ulaziti u ovakve polemike, najmanje u tome što je politički korektno, nego sam fakat bila uvjerena da hani_sari dajem savjet, najdobronamjerniji savjet. moj savjet je bio - ne brigaj tuđu brigu! (i riješit ćeš se jednim udarcem i sve buduće dileme), al to se eto shvatilo kao da joj stavljam brnjicu, kao da ne smije moliti za grešne, kao da joj branim njene stavove. ma bujrum, moli ti za sve nas, ako ti je do toga, ako fakat misliš da time činiš dobro svojoj kćeri! ja osobno mislim da ona time ne čini dobro vlastitom djetetu, da previše teško breme stavlja na ta mlađa leđa, jer naivna kakva jesam, mislila sam da se o dobrobiti njenog djeteta radi, a ne o slobodi mišljenja dotične članice.
i da, ove price o domu i slicno ne stoje, pitanje je koliko bi lako i ovdje homo par posvojio... nego se radi o zeni koja je biseksualka i doslovno je djevojcicu otrgnula od oca da bi stvorila dom sa drugom zenom. dijete je trenutacno istraumatizirano (sve se to odigralo relativno nedavno) pa je situacija kao takva stvarno komplicirana...
:roll: bas si to ruzno rekla...Citiraj:
jassi prvotno napisa
je... imaš pravo...Citiraj:
Hana_Sara prvotno napisa
trebala je reći da nikog i ništa ne poštuje, onda bi valjda bilo u redu. :roll: :roll:
mislila sam na komentar o lizanju oltara...Citiraj:
sorciere prvotno napisa
vec po tom se vidi koga to ona konkretno ne postuje , a onda navodi cijeli niz kategorija koje kao postuje... meh
ne nisam ruzno rekla. pod lizem smatram one koji se vjerom busaju u prsa i maltretiraju ostale sa stvarima ciji smisao ne razumiju. ja i moj brat imali smo velikih problema npr u osnovnoj skoli jer smo isli na vjerunauk,moj otac je skoro ostao bez posla jer nije htio crvenu knjizicu,moji se nisu smjeli vjencati dugo u rkvi jer je to bila prijetnja njihovom poslu,ja i brat smo imali lose ocjene jer nismo pustili vjeronauk....ne nisam ruzno rekla jer ti isti sada LIZU oltare i popuju nam i spuste glavu kad prodju pored nas,a ja i dalje zivim s istom vjerom u sebi koja se nije nimalo promjenila od kad sam bila djete. jednako sam ju shvacala i prihvacala i zivjela onda i sada s time da sam pazila da nikom ne postavljam granice radi svoga uvjerenja a nisam dozvolila niti da ih meni postavljaju.odlaziti u crkvu svaki dan s krunicom i znati molitve napamet ne znaci biti vjernik i shvacati vjeru...nekada su od napisanih oitvi jace rijeci iz srca i duse prostim jezikom,nekada je pomoc i savijet veci cim vjere od slusanja sluzbe bozje,nekada je prihvacanje drugih jace od krunice u dzepu kao znak prihvacanje vjere....o tome ti govorim ...o tome lizanju oltara...moj odlazak u crkvu i svaka moja suza s djetetom na rukama u tom momentu je jaca i veca od mnogih ovdje izrecenih mudrosti .....
i kako ces me tocno sprijeciti da ne molim za tebe? mislim, ti kontroliras misli drugima ili? bas si me sad izazvala :PCitiraj:
jassi prvotno napisa
ti imas predrasude prema ljudima koji su cesto u crkvi. ok. ne vidim kako si bolja od ljudi koji mozda u komunizmu nisu isli na misu... sigurna si da se bas nitko od njih nije obratio? sudis i generaliziras, velicas sebe. ne znam zasto toliko ljutnje izvire iz tvojih rijeci.Citiraj:
jassi prvotno napisa
ma necu te sprijeciti vec se ti sada ako si dobar krscanin neces moliti za mene iz inata i JER SAM TE IZAZVALA, vec radi onoga zbog cega zelim da se ITKO moli za mene.............
za ljude se ne moli jer ih se IZAZOVE, vec ako su u potrebi