Ne valja sve šta je iznad 13 vele,znači kod TM je super.
Kod MM je 49,ali mi se nedamo :mrgreen: !
Printable View
Ne valja sve šta je iznad 13 vele,znači kod TM je super.
Kod MM je 49,ali mi se nedamo :mrgreen: !
Stigli nalazi briseva. Nalaz na klamidiju negativan, mycroplasma hominis nije izolirana, ali ureaplasma urealyticum je (kaže 10 na 4 CCU/ml).
Očito se toga moram riješiti iako još ne znam koliko je zabrinjavajući ovaj nalaz :?
ne se sekirati...mi to rješili sa 5 tjedana antibiotika...i to je to...samo treba biti redovan sa tabletama ...mislim da su 2 dnevno....sretno :)
Ej milek, u kojoj ste fazi ti i TŽ? Pretrage ili već neki postupak? Pooozdrav!
mm je vadio hormone i jako mu je povisen testosteron, dva puta vise od normalne vrijednosti. zna li netko o cemu se radi? i prolaktin mu je dosta visok..... nikako mi na zelenu granu....
pa ja sam obavio androloga na VV (31.10. još čekam nalaze :x ), a 10.12. je MŽ kod dr.L na pregledu i pretragama...i tak to...gibamo se polako :mrgreen:Citiraj:
v&v prvotno napisa
v&v ureoplasma 10 na 4 nije puno ali trebalo bi je se riješiti. pitaj svog ginija za terapiju
Bok svima!
MM je jučer bio na obradi kod androloga na VV. Dao je ejakulat i vadio hormone. Rekli su nalazi za 3 tjedna. Moš mislit! Mislila sam da će mu raditi punkciju budući da na nalazu iz Petrove piše da je azoospermija.
Ne kužim u kaj se još moraju uvjeravat. Pa dijagnoza je tu, ne??Može mi neko objasniti kaj se dalje događa? :? :? :?
Ej Dadice. Morat ćete se malčice strpiti pa kad stignu nalazi znat ćete konkretniju dijagnozu i mogućnosti za dalje.Citiraj:
Dadica prvotno napisa
Što ste do sada sve obavili?
Tek smo krenuli. Ja sam bila kod dr.L. rekao je da je sa mnom sve ok ali nalaz MM je koma. Mislim da ćemo čitav 12 mjesec čekati taj nalaz.... Uglavnom androlog je rekao da se javimo dok dobijemo nalaz.
Ovdje nas je bilo puno, puno, a sada nigdje nikoga...
Dadice i nama je bilo tako na početku ništa nam nitko nije objašnjavao samo su tražili nalaze i vrtili zabrinuto glavom. Tada je MM puknuo film i odustao. U9 mj smo išli kod privatnika i krenuli u postupak jer šta se ima više ćekati samo vrijeme prolazi , iu tako smo se pomaknuli sa mrtve točke.
Pozdrav svima!Citiraj:
ici prvotno napisa
Evo nama će biti tjedan dana kako je bio MM kod androloga a mi nestrpljivi.... Sve si mislimo da će valjda biti gotov nalaz ovaj mjesec budući da oni odlaze na godišnji. Pa ima valjda neki rok u kojem moraju pogledati te spermiće :? ne mogu stajati tamo mjesec dana. Ovo čekanje je za poludit. Najgore je od svega što već znamo kakva će biti dijagnoza ili opstruktivna ili neopstruktivna i tu nema filozofije. Samo, što dalje? Mi bi obavili neke pretrage između ali nemamo pojma koje. Dok čitam postove cura koje su u Mariboru sve mi se čini da ćemo i mi ići tamo.
:cekam:
Ne znam kako stojite s novcem ali moj savjet vam je da se ne gubite, idite privatniku i poštedite svoje živce... :heart:Citiraj:
Dadica prvotno napisa
MM je napravio spermiogram pregled kod urologa, spermokulturu, hormone i to je to. MOžda još eventualno da napravite endokrinološki prtegled( ako već niste). Prije nego smo išli na postupak samo smo ponovili spermiogram.
Hvala ivana0906
Nekako ćemo se strpjeti do tih nalaza pa ćemo onda mm i ja sjesti i dogovoriti se kuda i kako dalje.
Gdje ste išli kod urologa na VV ili privatno?Citiraj:
ici prvotno napisa
Obično svi idu na VV. I mi smo pokušali, ali kad smo vidjeli da za pregled moramo čekati više od mjesec dana otišli smo najprije na Rebro, pa privatno.Citiraj:
Dadica prvotno napisa
I mi smo otišli kod urologa na Rebro,a za dalje smo se isto odlučili privatno u Ljubljanu kod dr.Reša.
Vrijeme ide a dok mi čekamo da se nešt riješi u HR načekali bi se!! I tko zna da li bi se dočekali biopsije i zamrzavanja.
Zato i svima koji su u mogućnosti preporučujem da odu negdje privatno,da se skrati ta agonija,pa da se konačno zna na čemu ste (smo) :* !!
SLAŽEM SE SA BELINDOM7
TKO god može neka ide privatno kod doktora inače na VV jako dugo se čekaju nalazi oko 2 tj.(što se tiče endokrinološke obrade)mi smo zadnji put bili kod DR ČOLAKA (doktor je prva liga) :) a sljedeći put idemo poslije Nove godine.Pozdravila bih u cijeloj ovoj priči naše muževe koji se bore sa AZOOSPERMIOM DRŽITE SE MI SMO TE KOJE VAS VOLIMO I BIT ĆEMO UZ VAS UVIJEK U DOBRU I U ZLU :love:
Izgleda da se naša nevesela družina povećava...Citiraj:
v&v prvotno napisa
...i druge pretrage...
Ja sam danas "odradila" svoju soc. gin. (srećom ju uhvatila prije odlaska na g.o.) i pokupila terapiju za ureaplasmu urealyticum. Bit će to red tableta gore, red tableta dolje :lol: pa onda ponovo brisevi (i MM i ja). Nadam se da će do tada stići nalazi inhibina :raspa: . Ako sve ovo uspijemo obaviti do sredine 1. mjeseca na konju smo. Sve to ide tako sporo... :coffee:
Neka ovo bude moj zadnji post na ovoj temo ove godine! Nek je voda nosi, nije bila dobra. Nadam se da će nam se nova 2008 smilovati i podariti nam bar "malo" radosti :saint: .
A inhibin...e s tom neveselom pričom završavam. Trebao MM danas podići nalaze, nazove on kad će oni njemu "ne, nalazi nisu gotovi, nazovite za mjesec dana" :evil: . Sad ispada da su mu samo uzeli uzorak krvi jer... nema reagensa koji je užasno skup... reagens košta desetke tisuća kuna... nabavit će ga početkom iduće godine... Trla baba lan...
No dobro, nek im bude. U svakom su nam slučaju pomogli u jednom. Idemo na biopsiju pa kud puklo. Ovako bi biopsiju možda odgodili, preskočili ili tko zna što već, a ovako nemamo izbora.
Joj v§v baš mi je žao zbog nalaza a već sam polako pripremila muža isto za tu pretragu,ništa glavu gore :D i jedva čekam što će biti sa biopsijom TM.Još jednom SRETNA NOVA 2008 GOD.
Drage cure nek vam je sretna i puno bolja ova nova 2008.!!!!
V&V drago mi je da ste se i vi odlučili na biopsiju,kako si i sama rekla možda bi samo odgađali,a sad idete pa kud puklo da puklo.
Ovako ćete odma vidjet na čemu ste!
Pusa svima i da nam biopsije donesu puno plivača!!! :*
Znate li gdje naši muževi u Zagrebu mogu napraviti bris uretre na klamidiju, mikroplazme i ureaplazme?
Najprije cure svakoj od vas želim Sretnu i bebačku Novu 2008.g. :D :love: :heart:
A sad pitanje...zna li koja od vas što bi to bila pericentrična inverzija? - to je nalaz kariograma mm. Na Netu sam našla nešto malo, uglavnom stručna literatura.
ja znam za Zavod za javno zdravstvo...Citiraj:
v&v prvotno napisa
svima ogromna :* ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
Gosparka nećeš baš ni nači nešto na "pučkom jeziku" razumljivom za nas obične smrtnike, ali pericentrično znači da je negdje u blizini centromere (spoja krakova kromosoma; da tako to dočaram) a inverzija je upravop ono što i kaže. Nisu se geni posložili onako kako su poslagani kod njegove mame i tate. E sad koji je utjecaj toga :? Je li to nalazaz koji se baš tiče Y kromosoma ili kojeg!?
mummy_s ne znam još o kojem se kromosomu radi jer čekam nalaze koje su mi poslali poštom s Firula, a samo su mi to rekli preko telefona.
Uglavnom, naručila sam nas kod dr.Begovića na razgovor da nam čovjek lijepo objasni o čemu se radi, a ne da lupam glavom :)
Lijep pozdrav svima na forumu i sve najbolje u 2008!
Nažalost nama baš i nije počela najbolje
Stigao nalaz androloga MM pa bih vas molila za mišljenje.
Hormoni:
TSH 1,30
LH 2,9
FSH 3,7
testosteron 21,8
estradiol 0,06
prolaktin 5,8
U izrazito malom volumenu ejakulata nema spermija ni stanica spermatogeneze. Imajući u vidu još uvijek nepovišeni FSH opravdano je posumnjati i na opstrukciju azospermiju. Citologija testisa zakazana 24.1.2008..kod dr.Č.VV.
Puno vam hvala
E da, nema sumnje na varikocelu
Dadice, kako nisi napisala referentne vrijednosti, teško da će ti netko moći nešto reći.
Ja sam usporedila te rezultate sa ref.vrij. na nalazu mm, i po tome je MOŽDA tm testosteron mrvicu povečan (od 5,41 do 19,53), a prolaktin bi trebao bit od 54,2 do 380,5... znači MOŽDA je tm prolaktin prenizak.
NAPOMINJEM DA TI MORAŠ VIDJETI REF.VRIJ. NA VAŠEM NALAZU I VIDJETI JE LI U GRANICAMA.
Našem je doktoru najvažniji bio FSH, tako da ako je to u granicama vibram da su vam šanse veeelike i da će sve proći dobro.
:love:
Hvala trunčice...
Na nalazu nisu napisali referentne vrijednosti tako da smo malo :?
Ja sam malo tražila po internetu i koliko sam vidjela hormoni su ok (bar se nadam), samo od kuda ova azoospermia???
Tko će ga znat, Dadice... koliko se meni čini u toj našoj azoo je sve relativno, sve može bit a i ne mora. A i doktori nisu baš na čisto s tom dijagnozom, više su ovakvi kad vide azoo slučaj :tele: i na kraju je sve prepušteno punkciji ili biopsiji kao jedinim pravim pokazateljima.
Sad se strpi do 24.1. pa ćeš vidjet šta će Čolak reči... Čula sam da je dobar doktor.
:*
[quote="Dadica"]Lijep pozdrav svima na forumu i sve najbolje u 2008!
Nažalost nama baš i nije počela najbolje
Stigao nalaz androloga MM pa bih vas molila za mišljenje.
Hormoni:
TSH 1,30
LH 2,9
FSH 3,7
testosteron 21,8
estradiol 0,06
prolaktin 5,8
U izrazito malom volumenu ejakulata nema spermija ni stanica spermatogeneze. Imajući u vidu još uvijek nepovišeni FSH opravdano je posumnjati i na opstrukciju azospermiju. Citologija testisa zakazana 24.1.2008..kod dr.Č.VV.
Puno vam hvala
Draga Dadice gledajući nalaz MM i TM kod MM jeTSH 0,66 LH 23,8 FSH 29,6 TESTOSTERON 24,1 ESTRADIOL 0,12 PROLAKTIN 9,9 a isto nema referetnih vrijednosti nalaz je urađen prije 1,5 god.Ja mislim da kažu AZOOSPERMIA zato što u ejakulatu nema spermija ni stanice spermatogeneze samo što to nije razlog kod MM nego klinefelterov sindrom i Čolak je to nazvao sekretorna azoospermia.Inače mi krajem ovog mjeseca idemo kod njega na kontrolu odnosno MM zbog hormona a MM je kod njega 6 god i jako je dobar androlog na VV,sve što Vas zanima slobodno ga pitajte,i on će Vam odgovoriti. :)
Citiraj:
Dadica prvotno napisa
Pitanjce. Koje ste sve hormone vadili na 22. dan ciklusa?
Ja samo progesteron. :) Možda je netko i nešto drugo... pa ... pričekaj još neki odgovor. :love:
Trunčicabalunčica,ovo je za tvoj potpis :dancingfever: !!!
Evo lupio me PMs po glavi i malo glavinjam tu po forumu pa me malo i nasmijalo kako se mi razmećemo sa vrijednostima FSH naših muškaraca.
Još malo pa ćemo se početi predstavljati drugim ljudima sa "drago mi je, ja sam XY i FSH MM je toliki i toliki u odnosu na referentne vrijednosti koje su od toliko i toliko". :lol:
Dr. Reš još uvijek ne komunicira s nama. :/