fiona :lol:
Printable View
fiona :lol:
- Mama, ja bih da mi skuhaš čaj od marelice.
- Pa imaš ga već skuhanog, tamo ti je na stolu.
- To nije čaj od marelice.
- Kako nije? Pa piješ ga cijeli dan.
- Pijem ga??? Šta će mi se sad dogoditi?
- Kako šta će ti se dogoditi :?
- Pa taj čaj se ne pije.
- Nego šta se radi s njim :? :?
- To je samo za čišćenje pimpača kad se napuhne k'o balon.
I tek tada mi sine :!:
- Misliš na čaj od kamilice?
- Pa to sam i rek'o :roll:
čaj za pimpača :lol: :lol:
- Gdje je tata?
- Šiša se u kupaonici.
- Šiša??? Pa on nema kosu! (mm je ćelav)
- Pa ima malo iza i sa strane.
- A zašto to šiša? Pa zar nije sretan da ima bar malo kose na glavi?!
:lol:
evo maloprije jedan Josipov
sav je u iščekivanju darova koje mu noćas donosi mali Isus
i sad je zabrinuto upozorio tatu
"nek noćas malo manje hrče da se dragi Isus ne prepadne"
:lol:
nekidan smo bili kod susjede i Iva je posudila nekakvu plišanu ribicu poklon od njenog dečka.
jučer pričamo o tome kako je danas idemo vratiti, a ona počne gnjaviti kako bi istu takvu.
počnem ja objašnjavati kako je dobila brdo stvari za Božić itd, ona ostaje pri svom cviljuganju.
ja joj na to kažem: nađi si dečka kao V pa nek ti on kupi
ona ode do MM-a i veli mu zapovjedničkim glasom: tata ti si sad moj dečko
sunce moje snalažljivo
evo još jedan na temu mojih trudničkih proporcija
Iva: mama mislim da ti je guza opet narasla
Ja : da i ?
Iva: dingni se malo da vidim kolika je
ja ustanem , a ona doslovce napravi ovu facu :shock: uz nekakav krik čuđenja
Moje cure imaju u dnevnoj sobi cijelu jednu policu za svoje stvari. Uglavnom, danas uđem u sobu nakon što su kratko bile same u njoj i vidim da su sve igračke, knjige, papiri, bojice, ma sve s te police bačeni ispod stolića, a neke izdvojene igračke leže na drugim dijelovima poda.
Ja: - Fiona, pa dobro, zašto ste tako razbacale sve te igračke?
Fiona: - Zato jer smo se igrale neuredne djece.
:lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:Citiraj:
Sanja prvotno napisa
Jesu li se poslije igrale uredne djece? :mrgreen:
Kod nas jedan neugodnjak (za mene, naravno). Bili mi na sanjkanju na jednom brdu i tamo se klinci spuštaju na onim plastičnim 'lopatama', kadli će junior: 'Vidiš kako ima siromašne djece koja si ne mogu kupiti velike sanjke!' :/ :oops:
(da ne kažem da je poslije jedva dočekao posuditi tu lopatu jer mu je fora)
:lol: :lol: za neurednu djecu!
Danas je MM konačno nakon skoro 2 godine potpisao ugovor na neodređeno.
Javlja mi to telefonom i Sven čuje dio razgovora.
- Mama, šta je bilo?
- Tata je primljen za stalno na posao!
On se naglo uozbilji: A jel' to sad znači da će raditi i u subotu i nedjelju? :mrgreen:
mene je moj doveo u neugodnu situaciju prije par dana.bili kod susede na kavi i ona ga zezala a on ljutito njoj pido jedna.mene sram i pitam ga otkud ti to a on iz vrtića.
Sven u punom sjaju. Inteligentno, emotivno i naravno - duhovito.Citiraj:
Brunda prvotno napisa
jede Vanja kinder jaje, otkine komadić i kaže
- to je za mog ljubljenog tatu
onda jedan mikroskopski da meni i pogleda baku, pojede jaje do kraja i kaže
- a ti baka ionako ne voliš slatko
:lol: :lol: Dijeli slično kao i moj - poklonili frendu između ostalog i čokoladu za rođendan. Ovaj otvori i malac navali, klopa cijelu ploču. Kaže njemu frend 'Pa dobro, hoćemo li i mi što dobiti?', na što mišonja otkine po jednu kockicu frendu i meni jer nam je to dosta. :mrgreen:Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
Mariti kažemo da će, ako ne opere zube, doći Miško Gricko... Nekada jedino to pali. Onda smo, kad nije htjela pospremiti ni jednu igračku (spremamo igračke s njom i neočekujemo da spemi sve, nego samo nekoliko), rekli da postoji jedan Miško Spremajko, koji, kada djeca ostave igračke u neredu, uzme što nađe i odnese u svoju kućicu pa se s njima igra. Sljedeći dan hoda MM po stanu i pita: "Gdje sam ostavio čaj?" A Marita kao iz topa: "Bio je tu Miško Čajtajko. Odnio ga je u svoju kućicu pa ga sad lijepo pije."
kaže V večeras
- znaš mama, ja ti imam dečka, to je Roko iz moje grupe
- ja sam ga poljubila, i rekla sam mu lamur, to ti znači ljubav, znaš?
Lamur :lol:
A meni Sven jučer iz čistog mira (čak mu se na pola rečenice slomio glas): Mama, kada ti umreš meni će se raspuknuti srce :(
joj Brunda :love:
MM večeras čita Andreju "Pepeljugu", po prvi put, i to integralnu verziju. I došli su tako do mjesta gdje ptice iskljuju oči Pepeljuginim sestrama.
Andrej na to ni a ni be. Onda MM komentira: nezgodno je to kad su im ptice iskljuvale oči, onda više ništa nisu mogle vidjeti ( :roll: na cijelu situaciju).
Andrej: -A jesu li im iskljuvale i usta?
MM: -Nisu, zašto?
Andrej: -To bi bilo jako nezgodno, onda ne bi mogle govoriti "broj jedan, broj dva, broj tri..."
Matematičar u srcu :lol:Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
Evo jednog magijskog:
Jedna od onih hektičnih atmosfera u našoj obitelji: uskoro bismo trebali krenuti na rođendan za koji još nemamo poklon, a ja želim napraviti 6 drugih stvari iako je potpuno jasno da mi samo za 3 treba više vremena nego što je na raspolaganju... Šlag na vrhu dolazi s idejom mog sina da idemo "malo voziti biciklu prije rođendana".
Ja: "Aha, znači, želio bi voziti biciklu... To je odlična ideja, ali, na žalost, danas nemamo vremena za to"
Moj sin, umirujućim i vrlo samouvjerenim tonom: "Ah, mama, ne moraš se brinuti ako ti nemaš vremena - ja ga imam puunoo, ja ću ti ga dati!"
I eto, ovo radi kao nekakva neobjašnjiva čarolija: kad god osjetim nedostatak vremena, sjetim se te velikodušne ponude i osjećaj pritiska i napetosti istog trena NESTANE!
p.s. nisam sigurna je li u pitanju stvarno prenošenje vremena od mog sina meni, ili nesto drugo ;)
Kanga, super ti je sinko :saint:
Večerašnji biser mog malog feminističkog podmlatka: Fiona je skužila da mm i ja istu stvar radimo na različite načine i komentira da ja radim dobro, a mm loše, pa joj objašnjavam da se to može napraviti na više načina i da u oba slučaja rezultat bude isti, da bi me ona sažalno pogledala i vrlo polako, prosvjetiteljsko-patronizirajućim glasom me podučila:
- Mama. (Pauza, uzdah.) Gle. Ti si žensko, a tata je muško. On to jednostavno ne zna.
nije verbalni nego djelujući
sinoć režem Vanji nokte prije spavanja, htjela je da ih lakiramo, ja sam rekla da je kasno, da ćemo ujutro
i u 2 u noći mene probudi smrad laka
cura sjedi u mraku u krevetu i lakira nokte :roll:
srećom našla je bezbojni lak, tragove crvenog od nedavno još nisam skinula s posteljine
Danas iz Dm-a
ja inače za intimnu higijenu koristim čajevac, i kad je mm došao s posla komentiram kako mi fali čajevca
Marko usnimi bočicu i urla:- Mama ovo je za tvoju.....
ja:- tiho, Marko ,tiho
Marko . vaginuuuuuuuu
ja: :oops: ne deri se tako
Marko. pa rekao sam vagina a ne p......,bio sam pristojan!
Fiona, Vanja :lol: :heart:
marko vriiištttttt :lol: :lol:
Ajme, Marko :lol: :lol: :lol:
Vanja snalažljivica :mrgreen: i Marko vriiiiišt! :lol:
Marko :lol:
odvalila sam... :lol: :lol:Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
Marko i Fiona su me sad do suza nasmijali! :lol:
:lol: :lol:
otišle lada i ja danas na tržnicu po lubenicu :roll: (to je jedini način da je pridobijem da ide sa mnom) i nakon što smo na nekoliko štandova dobile negativan odgovor i kupile sve ostalo s popisa krenule kući. ali njoj je za oko zapeo štand sa strane s điđama tipa sapuni, detergenti, ulošci... objašnjavam joj da sad nećemo kupiti sapun kojeg je izabrala jer žurimo i krenem ispred nje...napravim par koraka i čujem salvu smijeha iza sebe, okrenem se, a lada me sustiže s paketom vir uložaka pod rukom :oops:
Crta Matija bubamaru. Kažem mu ja da odnese tati da vidi a on će:''Samo još da joj nacrtam dugmad''
Uzimam ih iz vrtića u ponedeljak i pitam ih jel bilo toplo u sobici a Boris će:''Jeste, njihov strika je baš lepo založio vatru''.Objasnila sam im jedva da njima kotao ne loži strika kao nama nego čika koji se zove Pera Ložač. Sad u vrtiću imaju kuvara čika Stevu, trenera čika Jovu i striku čika Peru Ložača
Fiona, Marko :lol:
Leonček, kao i većina djece, mrzi šlape i stalno je moram podsjećati na njih jer ih skine čim ja nisam na vidiku. E, danas dođe ona meni u kuhinju i moli me da je dignem do ormarića da nešto pogleda. Ja osjetim njena stopala na sebi, iz nekog razloga mi se učinilo da je bosa i refleksno graknem: Sunce ti tvoje, di su ti šlape? A ona skoči s mene, pokaže na svoje noge i počne se smijati: Sunce ti moje, evo ti šlape! :lol:
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Marko :lol: :lol:
Marko je stvarno upućeno dijete! :lol:
Marko :lol:
Oblačimo se jutros za vrtić, a mišonja se nešto meškolji i grči, pitam ga kaj mu je, a on da ga nešto muči pimpač. Skine on gaćice da vidim što je u pitanju i kažem mu: 'Nije ništa, samo ti se malo prefrknuo i slijepio pa ti je bilo neugodno.'' A on: ''A zašto je oslijepio?? Kaj sad ne vidi?'' :mrgreen:
Sjetila sam se i ovog - došli smo na vikend kod mojih i od sreće nije mogao zaspati nego je skakao po krevetu u dn. boravku do pola 23. U jednom trenutku uhvati ga MM i malo ga poškaklja, a malac mu kaže: 'Pusti me! Nisam se ja rodio da me ti gnjaviš!' :mrgreen:
Pričam danas sa Svenovom tetom u vrtiću i spomene teta kako je njena sestra jučer bila na pregledu (trudna je).
A Sven se ubaci s komentarom: I ja znam šta je pregled! To je ono kad te s onim škakljaju po trbuhu (misleći na uzv i pritom kruži šakom po svom trbuhu)! To je meni super! Više volim preglede od pikanja.
A što se tiče vagina i pi...
Neki dan sjedi na wc-u i komentira: Nama dečkima je bolje!
Ja: Šta vam je bolje?
S: Mi imamo pimpača i guzu, a vi samo dve rupice.
Ja: I šta je tu bolje?
S: Pa nama se kakica ne može zabuniti pa proći kroz pimpača, a vama se može zeznuti i otići u krivu rupicu :roll:
I još jedan koji me jutros na putu do vrtića otopio:
S: Jedva čekam da se beba rodi i malo naraste. Onda ću imati još jednog prijatelja više u vrtiću :heart: