moia, morala sam se ukljuciti i potvrditi tvoje rijeci za samojeda :heart: to su takve maze, ma daleko od ovih ostalih rasa(haskija, malamuta...).
ljetos sam provela 2 mjeseca sa jednim nasmijanim samojedom-stvarno im je lice nasmijano, ma odusevljena sam sa rasom pogotovo za djecu ,i za to vrijeme nisam ga cula, ne znam kakav mu je lavez :heart:
Cak ne mozete ocekivati da ce nekog "zaplasiti" ni ako to zelite ;) osim ako se neko ne boji samog izgleda i mozda velicine. I jos nesto, nema onaj karakteristican miris psa.
Nemam uslove i ne znam da li cu ikad ponovo imati psa (imala sam jednog divnog korgije 9 godina), ali do sad sam mislila da je retriver "The Dog", a od kad sam upoznala samojeda ne bih se mogla odluciti.
I da ne budem skroz OT, mi imamo papigicu tigricu, pustena je veci dio dana, ali mislili smo kad dodje beba da i njemu dodje zenkica, pa ce mozda on nas zanemariti, a ne mi njega (iako nam nije namjera, ali sigurno ce malo biti zapostavljen), do tada ce biti veliki momak spreman za curu.