Evo i ja se spremam za pravljenje svoje prve torte sa ticinom...Inspirisana vasim remek delima, ali nimalo pretenciozna da cu ikada napraviti ista slicno. Ipak, vredi pokusati a i curica mi je dovoljno mala da ce je verovatno sve sto je roze i gde su svecice koje ona treba da duva oduseviti.
Figurice sam kupila(mnogo bi mi bilo za pocetak i to :mrgreen: ) i samo zelim "obuci" tortu u ticino ali vec tu imam gomilu nedoumica :oops: .
Koliko sam shvatila, celu tortu treba premazati marmeladom i onda prekriti ticinom. Mora li torta zaista biti zamrznuta ili je dosta nekoliko sati u frizideru?
Svi spominjete kako ticino ne podnosi slag. A sta je sa slagom kao sastojkom u kremu koji se nalazi izmedju biskvita?
Na bocne strane torte bih zalepila polovice svezih jagoda(u pitanju je torta Jagodica Bobica). Ima li sanse da to odradim ticinom rastvorenim u vodi? Mislila sam jagode povezati cackalicama za tortu ali bih vise volela da je sve na torti jestivo, da ne moram nista vaditi pre jela.
E, jos mi nesto nije jasno a ne vidim da je do sada spominjano. Koliko pre jela vi pravite torte? Jel bolje neposredno pre ili treba da se stvrdne ticino...mozda je glupo pitanje, ali potpuni sam amater :mrgreen: .
Nadam se da ce me neka od vas resiti nedoumica!