pa svekrivu dabome...
Printable View
pa svekrivu dabome...
Ma ne može ona jadna hodati :roll:
Koristi se štakama i dr. joj kao rekao da ne smije stajati na nogu, pa se jadna izmući tako hodajući :roll:
Da stvar bude bolja - do vlaka ima 5 min. i od vlaka do terapija (DZ Sesvete) valjda 1 min.
Znaći sve zajedno najviše 15 min. A ja svaki dan izgubim po sat i po :x
I naravno za to vrijeme MM izlazi s posla (radi kod mog starog) i čuva L.
Ni to mu nije problem, al kad ja trebam usisat ili štajaznamšta onda ne može ak L nije super dobre volje :x :x
Uh još jednom grrrrrrrrrrr
A ja radi mira u kući, grizem jezik i šutim :cry: dok ne puknem.
joj, a onda si opet mislim - ipak je to njegova mama.
Da, a busom će na kraju seka sama (14 god.) valjda bu sve ok
pa šta ne bi bilo lakše da tm izađe s posla i umjesto baby sittera glumi taksistu? al nije svejedno...
a ti zbog tog sata i pol dnevno gubiš predivan tjedan na moru
ja bih bila zelena/sijevajućegpogledai :evil:
de ti njima napravi palačinke sa nadjevom od ricinusa :mrgreen:
:lol:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
i komunikacijeCitiraj:
Tashunica prvotno napisa
Citiraj:
joj, a onda si opet mislim - ipak je to njegova mama.
pa šta onda???????
kao da govorimo o kraljici majki, a ne o jednoj običnoj ženi, koja je rodila sina, i koja samim tim ima privilegije tog sina kao da je napravila ne znam šta i sve joj se oprašta, i tolerira, i prilagođava!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja ću poludit više od tog posebnog tretmana!!
pa ja mojoj mami nisam titrala ni stotinu koliko moram svekrvi i koliko joj titra MM, jer ona je rodila kćer, a ne sina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kakva zgubidanka(moja mama)!!!!! ALI KAD RODIŠ SINA, TO JE PUN POGODAK!!! UVIJEK ĆEŠ IMATI SNAJU KOJA ĆE TI TITRATI, ALI ĆEŠ JOJ TI SVEJEDNO ZAGORČAVATI ŽIVOT, A SAMIM TIM I BRAK!! I NIKAD NEĆE BITI DOVOLJNO!!!
I ovo sve udvostručavam, kad svekrva ima dvije snaje, e tek je onda na konju :evil:
Prvo su me iza 10h zvali iz vrtića da dođem po decu jer Matija ima vaši. Onda sam se preganjala sa Borisom oko ručka i oko spavanja a sa Matijom oko sprejanja protiv vaši. Onda sam pohovala paprike za ručak i pri okretanju mi jedna padne sa viljuške i vrelo ulje me pošteno ispeče po desnoj nozi, uglavnom po stopalu. Boris i dalje čendrav. Momci otišli kod komšinica na kupanje u novom bazenu - Boris preronio 1.5m jer je precenio dubinu. Na kraju Matija padne sa bicikla i zubom razreže gornju vilicu - krvi ko u hororu. Trenutno spavaju - Matija gladan i žedan jer ga boli usna koja mu maltene dodiruje nos
Meni se ne spava :(
ajme :love:
clumsy :love: :heart:
X ajoj :*Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Al moram priznati da sam se i nasmijala. :lol:
Hajde barem je to sve iza tebe :heart:
Bilo bi puno puno lakše, aliiii da gospon ima vozačku.Citiraj:
štrigica prvotno napisa
Preljena guzica da bi išla polagati :evil:
Al sam mu zato već rekla da ja ne idem raditi dok on ne položi vozački - pa nek si misli. Neću ja vozit L stalno u vrtić, a on će hladit j*** ili će mi susjedi podizat dijete :cry:
maria71 - ove palačinke su ti stvarno dobra ideja :mrgreen:
nataša - ne znam ni ja šta onda :)
Užasno me to živcira da joj se tako podilazi - i još ona kao: jooj pa nemoj ti sad zbog mene da ne ideš na more - ali svejedno je pristala da ja vozim :x
Ma nemam riječi, a ak se posvadim s MM onda sam imam s***a bezveze.
Ne kužim te muške - i moj stari titra oko mame si (moje bake, jelte) i moja majka je luda.
Ovoj sve on mora kupiti, stalno joj se nekaj trpa u frižider, pa u škrinju - baka ima klope za 5 godina valjda.
Ma katastrofa - da sad ne nabrajam.
A opet ima i moja mama sina koji se ne ponaša tako :/
Pa mi sada iz svega proizlazi pitanje - dal je to do sina ili do mame :?
do majke koja ga je tako programirala pardon odgojila
i tako se opet vraćamo na temu utjecaj majki na sinove... rekla sam vam ja da postoje i oni koji su pitali mamu smiju li se ženit :shock:
ajme meni, ja iman dva sina :mrgreen:Citiraj:
nataša prvotno napisa
kahna, meni je ova recenica kljucna:
tebala si ju iskoristit i rec "u pravu ste, jel se mozete vi nekako snac, evo susid jure se ponudija da vas moze vozit (karikiram, al ponudi joj neko drugo rjesenje osim sebe), a meni i L bi puno znacilo jos tjedan dana na moru da se dijete okupa, znate kako je sunce zdravo za malu djecu a i meni ce dobro doc"Citiraj:
pa nemoj ti sad zbog mene da ne ideš na more
tm dobro operi i reci da pusti tebe da se dogovaras o stvarima koje se ticu tebe uostalom ni ti njega ne nudis na uslugu svojima jel da?
reci mu da te doveo u neugodnu situaciju jer si tila ic na more (sad vise nije bitna tvoja sestra jer ce onda ispast prica nasi i vasi tj. tvoji i moji, skoncentriraj se na sebe i na L)
ja bi inzistirala da odem na more, mislim da ti je puno stalo samo si se brzo predala ;)
razmisli sta ti je lakse podnit: da se sveki musi par sati pa ju prodje (jos uz tvoju dobru argumentaciju mozda se uopce ne bude ljutila) ili da ti i L ostanete bez 7 dana kupanja, odmaranja, suncanja na moru koje si ne mozete bas tako cesto priustit, a defnitivno je zdravo i za tebe i za dijete.
jesan te uvjerila? :mrgreen: aj sad ti njh :love:
znan da su nekad teski i komplicirani ti obiteljski odnosi, al ja mislim da je sad stvar u tvojim zeljama i tvom tjednu mora sa svojim djetetom, a vjerujem da se baka moze snaci pa uostalom i odgodit tu terapiju za iduci tjedan?
nadam se da cete se ti i L jos kupati ovo ljeto :* :love:
clumsy :love:
natasa :love:
I moja sveki ima 2 sina :mrgreen: . I bilo joj je super dok jo ja jednoga nisam otela :P . Sad ovog drugog jadnika maltretira duplo više, ali nadam se da će i njega netko jednog dana oteti.
Na početku je bilo malo teško objasniti MM-u da mora poslužiti privilegije i da ne može na svaki njezin poziv otrčati upomoć. Onda sam postigla da se prvo pita mene da li imamo kakve planove, a onda se tek trči upomoć.
E sad se više uopće ne trči upomoć, njezine ispade se ignorira, i više ne trčim za njom da se druži s unukom.
Doduše, ne trči ni ona za nama. Ali to je već njezin problem, što ne vidi unuku po mjesec dana jer nema vremena, a živimo 10 min vožnje od njih.
kahna draga idi na more sa svojom ribicom,ne brigaj za sveki,snaći će se ona i bez tebe!Nije kraj svijeta ako odeš i ako postoji mogućnost da sveki kasnije mrgunđa,znaš da će je brzo proći! ;) :love: :*
Nije tu toliko problem u svekrivi koliko u MM.
On si je zatrubio da ju moram ja voziti i točka, sad ako proturiječim - bit će kao - ja ne cijenim njegove, nije mi stalo do nikoga osim do mojih - i bla bla - što nikako nije istina. Daleko od toga. Uvijek volim pomoći kad mogu i kome mogu, ali ovakve situacije me jako jako ljute i rastužuju. Nema baš široke vidokruge (MM mislim).
Da ne pričam o tome da ju zovem ''mama'' od kad smo se uzeli. (To je tak kod nas običaj i to mi je normalno) al njemu su moji gosp. i gđa. :cry:
Ma svega tu ima kad se zagrebe ispod površine.
To si MM u biti brije neki film.
Naime, mi smo već bili sve skupa mjesec dana na moru (1 tjedan sami i 3 tjedna s MM) pa kao dosta nam je. Da ne pričam da bi da se mene pita bila dolje cijelo ljeto.
Pa imam besplatno - kod mojih, tako da si i ne moram ništa ''priuštiti'' osim benzina i cestarine.
A sveki mi nije neka velika briga - ne podilazim ja njoj i uvijek joj velim kaj je ide i sve 5. Ili jednostavno ignoriram.
Ak se hoće ljutiti nek se ljuti, ak ne opet ok.
Mislim si s druge strane - sad kad me usosio za ovih tjedan dana - otići ću ja u 9 mj. (moji su tam do 11 :mrgreen: ) pa nek si misli.
Bubek - bum ja na moru - bez brige - samo ne sada :roll:
Eto, sve sam ovo otvorila iz te nepravde koju mi je MM napravio radi svoje majčice. Jer ona je :saint: :roll: a njegovo dijete na drugom mjestu :cry:
Vidim da smo zaglibili u obitljskim odnosima...
e tu bar imam materijala za jadikovke...
Moja sveki je jako bolesna (multipla i jedan moždani nakon kojeg joj je oduzeta desna strana), ali ona i nije toliki problem. problem su mm i sogori i sogorice ( komada 6 ukupno). Oni svi imaju potrabu vječno žaliti bolsnu mamu i to na način da se forsira druženje.
Zoran primjer: J. ima 2 mj, oni dođu kod nas vidjet unuke i na kavicu. meni to znači jedno popodne pospremanja , pečenja kolača prije posjete i pospremanje do ponoći nakon posjete. dođu oni ( nih 6), sa bar sat vremena zakašnjenja i totalno se razočaraju kad im kažem da beba spava
(ne komentiraju, razočarenje je vidljivo samo na njihovim facama) malo se poigraju sa T i u to se J probudi, ja ga nahranim i donesem da ga vide, a dijete neće nikom na ruke, ni mm jer se prepao gužve, a oni svi krenu: pa daj ga malo baki... Ja popustim , malac se razdreči tako da nam uši para, pa ga ja za sekundu doslovce otimam da ga smirim uz komentar: jasno da se dere kad mu ne daš da se navikne.
Da izbjegnem svađu, odem s malim u sobu, mm čitavo brijeme šuti ko p***a.
To je samo jedan od primjera koji se ponovio nebrojeno puta u ovih 2 godine. Sad je J. veći i jako je živ, pa kad ga proba netko dobit da sjedi u krilu, on bježi ko oparen. i mm se okuražio pa im kaže da ga ostave na miru, ali jako rijetko.
Sa T. nemam tih problema jer on sam ocijeni koliko će pažnje kome dat.
Da se razumijemo, sveki se ne petlja u naš brak, živ dovoljno daleko da nema prilike, ali šta sam ja stvarno hodajuće zlo jer ju ne žalim i sve podređujem njoj? oni samo s mojom mamom kad se vide iskomentiraju kako smo mi ipak jako balavi i krivo odgajamo tu djecu, ali na to sam oguglala.
Sogice sam već ranije spomenula, a na šogore nemam prigovora(osim navedenih), oni su za sd zakon.
Mislim da ću sa svojom pričom pobrat ovacije.
MM je jučer sa djecom i jednim frendom krenuo na Sljeme, da se malo naigraju i nadišu zraka.
I cijeli dan su se lijepo igrali i disali zrak kad je pri povratku moj pametnjaković odlučio krenuti šumskom cestom "da vidi kuda će stići".
Po polublatu.
Sa Škodom Fabijom.
Moj pametnjaković odlučio je djeci priuštiti off road avanturu.
I nakon dva sata drndanja po šumi zapeo u guduri iz koje nije mogao ni vrit ni mimo, gledajući 40 metara udaljenu cestu i neku vikendicu sa zagorske strane sa kosine od cca 70°.
Uzeo je djecu na ruke i krenuo sa frendom silazit kroz šumu do viksi da pozove pomoć (naravno na mobitelu 0 kuna).
Vikendice naravno prazne (radni dan).
Djeca hvala premilostivom Bogu super raspoložena, njima je to bila nenadjebiva avantura dok je MM gutao knedle i nije htio priznati da je ispao djetinjasta budaletina.
Ja sjela sa susjedom u auto i odjurila po djecu u Bistru.
Ajd poveli smo i MM i frenda-suučesnika.
Moja budaletina je danas od jutra do popodneva pokušavao sa tamošnjiom susjedima-zagorcima kojekakvim pomagalima (traktori, bageri, konji) izvući auto.
Uspio je.
I ne zna koliko je sretan zbog tog uspjeha jer sam mu u suprotnom bila sposobna glavu otkinut zbog nepromišljenosti.
Eto, ukratko, pa molim komentare.
mamasch kaj da komentiram, kaj uopće pametan čovjek može reći na takvu glupost. A da si to ti napravila.... :mrgreen:
Eh da sam ja tak nekaj napravila ispala bih babetina koja se gura di joj nije mjesto, "kaj nemaš pametnija posla", glupača, koza i ostalo.
mislim, kaj da vam velim...
:roll: :x
posljedica mu je dovoljna lekcija :mrgreen:
tako smo prijateljica i ja u spuštanju sa sljemena krenuli za nekim ljudima, ka jelte: sve staze vode u Zg :lol:
kad odjednom, neko selo, mala crkvica, onako ka iz pričice
e .. šta sad?
di je tramvaj?
kako ćemo sad
i već nas hvatala panika (sačuvaj bože pitati ikog gdje smo :oops: )
kad vidimo onaj predivni prastari ZETov plavi autobus :D
mamasch, kada čovjek ovako čita, može si i nasmijati, ali da je to proživio, vjerujem da ne bi bilo smiješno niti najmanje.
a ima i jedna pozitivna iz te priče: ako ti ikad išta spomene na tvoju vožnju i tvoje putanje, uvijek ćeš moći reći: a jel se sjećaš kad si onomad sa djecom zaglibio.... :mrgreen:
a mi smo jednom, dok su Okučani još bili okupirani, krenuli kod dide i bake u Sl.Brod i kao vidimo da neki auto ispred nas ide u istom smjeru, pa i mi za njim. dok se nismo sparkirali u njihovom dvorištu. naravno, trebam li napomenuti da je bilo na nekoj drugoj strani svijeta :roll:Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
ali zato sada imamo dobru priču: a jel se sjećaš kako smo se onom tipu sparkirali u dvorištu? :lol:
:lol:Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Moja sestra je doživjela slično. Pitali su tako nakon par sati hodanja nekog čovjeka: Jel blizu grad (misleći na Zgb), a čovjek pita: Koji grad? :lol:
Pa Zagreb.
Bliže vam je jedan drugi grad :mrgreen:
MGrubi :lol: :lol: :lol:Citiraj:
Anci prvotno napisa
Anci :lol: :lol: :lol: al nebi im bila u koži :/
ajme skuzaj al ja san se vec tu
pocela previjat od smijeha, iako vjerujem da tebi nije bilo smijesno :love2:Citiraj:
mamasch prvotno napisa
gledaj to s pozitivne strane, djeci je to bila:
:mrgreen:Citiraj:
je to bila nenad*ebiva avantura
izraz ti je 8)
:* :love:
Ma daaaj, ovo je baš fora... ne kužim sad više ove jadikovke, postale ste jako razmažene i svaki vrag vam smeta... pa što ako su malo zapeli???Citiraj:
mamasch prvotno napisa
Meni danas tuča uništila auto, pa nikom ništ, nisam ni trznuo...
U utorak sam privremeno ostao bez dva prsta na nozi (ozdravit će, zarast će za koji tjedan), boli ko vrag al hebga, izdrži se, znalo je u ovoj temi bit stvarno ful jadnih ljudi s puuuno većim problemima... hebeš škodu fabiju! :mrgreen:
moover :love2:
meni je ovo sa autom genijalno :lol:
:suze na oči:
ja se nebum žalila
živci na tanano
sama sa dvoje djece, oh pardonemoa, priljepaka
mamica mi pomaže, no tu se isto zbog učestalog druženja, iskopava ratna sjekira
8)
Citiraj:
mamica mi pomaže, no tu se isto zbog učestalog druženja, iskopava ratna sjekira
e da, i još se tu moramo prilagođavati, kako bi sjekira što manje bila vidiljiva :mrgreen:
sve potpuno pogrešno quotanje, zanemarite me, ovaj put.. a možete i drugi put :roll:Citiraj:
nataša prvotno napisa
Sličnu trakavicu gledam kod nas doma već duže vrijeme.Citiraj:
mara prvotno napisa
Imam pomoć, pa da se još i žalim?
Eh, neću u detalje, jer će Moover biti u pravu.
Nisam razmažena! Uaaaa!
Dođe mi da osnujem zbor u kojem ćemo pjevati žalopojke o svojim pritužbama (čitaj: jamranje, njurganje, grintanje) po uzoru na one u skandinavskim zemljama.
To je sada u modi. 8)
Meni je baš super što me mama otpilila na cijelo ljeto, što nisam uspjela dovršiti poslove i prihvatiti nove, što mi se kralježnica ukočila i što mi dođe da nekad plačem od umora, a sa MM nisam uspjela biti nasamo u miru više od 15 minuta navečer tijekom cijelog njegovog godišnjeg (btw. i on se ukočio).
Super je to zato što sam slobodna od sveg onog drugog što donosi odnos kad trebaš vlastitu majku. Ona je divna baka i bila je divna mama kad sam bila mala, ali sada sve što vidim je rivalstvo, a meni treba odmor, a ne borbu za pijedestalom.
Od slijedećeg tjedna imam 2 polurješenja koja zajedno čine skoro pa rješenje, samo se nadam da će uspjeti.
Lijepo je kad ne trebaš nikoga tko ti ustvari ne želi pomagati.
Da ne bi bila potpuno nepravedna, moram reći da je inače divna sa djecom i nezamjenjiva u tome i stvarno sam mirna kad su sa njom. Ali, eto, moj tata je veća beba od moje dvoje djece pa je ona odlučila da će pustiti unuke da odrastaju bez nje, umjesto da to napravi tati.
Ima pravo na to i zato se ne ljutim. Bez imalo sarkazma kažem - super!
Ja vjerojatno neću biti ni upola bake kao ona, jer je moj duh uvijek u akciji (zato mi je teško i biit mama ponekad), pa mi je stoga još jednostavnije prihvatiti to.
Uostalom, smatram da mama i baka moraju imati iznimno zdrav i nikad neočišćen odnos da bi to funkcioniralo i (ne imalo štete) bio ok primjer prema djeci... stoga...
virtualno cu te potapsati po ramenu. :love:
Moover, ni u peti mi nije bilo očekivati ičije sažaljenje, tapšanje po ramenu ili psihološku pomoć.
Drago mi je da sam barem nekoga od vas nasmijala dogodovštinama iz moje obitelji.
Jedino mi se ne sviđa tvoj komentar "hebeš Škodu Fabiu" - da nema te bezvezne, skučene Škode Fabie, MM ne bi mogao obavljati svoj posao i frižider bi mi bio poluprazan, pa mislim da je takav komentar suvišan, i vjeruj mi ne bih se nimalo smijala niti bi dijelila ovu avanturu sa neznancima da je auto ostao neupotrebljiv ili da smo morali keširati hrpu love za popravke.
U nekim jadi(kovka)ma me jednostavno preduhitrite.
Nisam njurgava, ali sam čovjek. :mrgreen:
Anita-AZ, potpisujem post, jer razumijem kakva je to situacija kad je tata- beba. Npr. meni je smiješno, ali moja mama mora točno znati popis stvari koje tata mora ponijeti kad ide na put. :roll:
Iako su daleko, kad se vidimo, vole unuke i rado se igraju i druže s njima. :heart: Slažem se da je odnos mama-baka iznimno osjetljiv 8s koje god strane gledaš), ali opet se razlikujemo, pa nekima godine ništa ne mijenjaju, tj. jednako su u dobrim odnosima.
Odnos mora biti na međusobnu suradnju i izgradnju.
Sve ostalo mi se čini uptinim, da ne duljim.
Odnos unuka s bakama i djedovima je jako, jako važan!
Obogaćuje i jedne i druge.
V. Hugo je napisao "Postoje očevi koji ne vole svoje sinove, ali nema djeda koji ne voli svoje unuke."
Anita-AZ, također moj duh voli (od)lutati i tako je ponekad teška spoznaja realnosti zadataka i obveza koje nam donosi roditeljstvo.
Ok, to je odricanje i davanje i od početka sam bila spremna na to.
Ponekad je teško, priznajem. :(
Niti MM i ja se ne vidimo niti uspijemo razgovarati o svemu o čemu bismo htjeli i trebali i koliko bismo htjeli, jer dvije male zujalice nam stalno zujkaju i zvrckaju oko nas.
Nas dvoje malo grrrrr :x , a na kraju ih uzmemo i plešemo i vrtimo se s njima. :)
mamasch, ovaj pdf nam je svakidašnja jadikovka.
Ipak, razlikujemo se, pa neki forumaši/-ice žele virtualno tapšanje i podršku, a drugi ne.
Ti si napisala svoj doživljaj i to je u redu, bez zamjerke.
Imala si potrebu to napisati tj. iznijeti javno na forumu. :)
Moja se percepcija u potpunosti promjenila od mog razgovora s tatom/djedom od prije 1h. :(
Uviđam da:
Skladan odnos između ljudi koji imaju negativne zadrške u sebi koje nisu oprostili, razrješili, promjenili - nije ništa drugo nego pokušaj flexibilnosti po štetu vlastitog integriteta, samopoštovanja i koječega. Bendanje, bendanje, bendanje... uh, kako smo si dobri, harmonija prestrašna... to što mi se počne sviđati tisuće toga što nikad nisam voljela (da bi si i dalje bili dobri) ili što sam počela komunicirati na njihov način (pričati o drugima, vremenu, novinama... ) i postala usput to ja - iako mi se to nikad nije sviđalo....
To sve nije dobro. Postala sam ono što je ok da budem da bi ih imala uz sebe na harmoničan način. Negdje putem ispustila sam sve ono što je ok da bih imala SEBE uz sebe na harmoničan način!