U Vinogradskoj tata može vidjeti bebu odmah nakon poroda, a mamu taj isti dan u vrijeme posjeta, puste ga na intenzivnu.
Dojenje je moguće odmah nakon što mamu dovezu iz sale na intenzivnu (barem je tako bila kad sam rodila dvoje mlađe djece).
Printable View
U Vinogradskoj tata može vidjeti bebu odmah nakon poroda, a mamu taj isti dan u vrijeme posjeta, puste ga na intenzivnu.
Dojenje je moguće odmah nakon što mamu dovezu iz sale na intenzivnu (barem je tako bila kad sam rodila dvoje mlađe djece).
ja sam svog princa rodila u spinalnoj i ljubila ga min. nakon poroda. :D prvi podoj su nam omogućili nakon sat i pol na cemu im puno hvala. sve je stvar dobre volje osoblja.
lijepo je vidjeti da ima jos divnih iskustva kao sta je bilo i moje :love:Citiraj:
jkitanov prvotno napisa
imala sam carski, spinalna anes. bebu su mi dali odmah po carskom. mm-a su pozvali da bude prisutan dok bebu peru. dojenje je bilo obavezno-cekanje max 2 sata nakon carskog. dojenje bez problema. ustala slijedeci dan, bez vecih bolova. -moje iskustvo u natuknicama. :)
eh sad kada sam pogledala kamo zivis sve mi je jasno zasto je tvoj porod identican mome! :love: jer i moje dijete se rodilo u italijiCitiraj:
sibell prvotno napisa
ja. a šta ćemo mi u kroaciji? :mrgreen:
zanima me nakon koliko ste dobile bebu nakon casrkog i u kojoj bolnici? u hrvatskoj :)
ma zanima me merkur. ako može neko friško iskustvo
u kroaciji kandama za svoja prava!!!!!Citiraj:
betty blue prvotno napisa
grozno mi je kako to cujem sve za nase bolnice....vec sam i pricala u nekim temama! nije potrebno puno, samo malo dobre volje, grozno je kako kod nas netko moze dobiti recimo ok porod ako si moze priustiti platiti masnu cijenu privatne bolnice
lagano me već iritira tvoja komparacija s ItalijomCitiraj:
single prvotno napisa
onda kada nam standard u zdravstvu bude kao talijanski,onda eventualno možemo pričati o našim lošim bolnicama i doktorima
kompariram jer je to sve susjedstvo i zelim da se zna da ne treba biti tako kako je u nasim bolnicama (vjerojatno se i zna, no bolje i 100 puta ponoviti nego presutiti ) i da se treba nekako izboriti da je u nasim bolnicama ti stavovi izmijene!
mogu reci da u talijanskom zdravstvu nije ne znam koji standard, sve se placa, pregled kod ginekologa(socijalnog) se placa, i to 300 kuna, popravak zuba se placa od 350 do 600 kuna...osim ako nemas pravo na besplatno(invalidi, nezaposleni , penzioneri sa minimalnom i djeca do 14 godina)...ili im je zato standard bolji jer se sve placa? porod se ne placa, ali ne znam da li se placa ako za nesto drugo ides u bolnicu
a maksimalni razlog je da kompariram da mame znaju da beba moze biti odmah dojena...znam da vecina vas zna da moze...ali opet postoje one koje ne znaju i kad se citaju price o carskome vecinom za koji dan bude prvo dojenje....pa ja pisem nek se zna i nek se kandama borite ako treba i ustrajete nek vam donesu dijete na podoj
betty blue ja ti zelim svu srecu, da ostvaris sve sta zelis i da sve ide glatko i nek nam se javis sa lijepom pricom :love:
ja sam rodila u lijpoj nasoj u drzavnoj bolnici i dobila svoj smotuljak na mazenje i ljubljenje u sali nakon 1min. mm je bio ispred sale i odmah su se upoznali. kad sam izasla iz op bio mi je omogucen kontakt s mm, koja pusa, smrc,smrc... :* :lol: :love:
nakon sat i pol od poroda je moj mis sisao. od onda nismo bili odvojeni ni minute. nadohranjen nije nijednom.
:D bravo za vas i za pokret u bolnicama lijepe nase
Ja sam rodila na carski na SD. Stavili su me na intezivnu 24h.
Čula sam da neke ženske nisu, pa mi nije jasno zašto.
Da li su nas vozili dole zbog gužve ili kako?
Osjet u donji dio tijela mi se ionako vratio nakon par sati, samo što su rekli da MORAMO nepomično ležat u nultoj horizontali 24h, sad mi se čini samo zbog njihove komocije.
Navodno da ne bi došlo do disbalansa likvora koji sam svejedno imala, i na jedvite jade su mi napravili krvnu zakrpu.
Slijedeći put tražim i carski i bebu kod sebe odma! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ;) :P
I dvije sluškinje da mi pomažu! Normalno uz onog crnca što maše sa palminim listom! :mrgreen:
Taj savjet uopce nije zbog necije komocije. Sto ne znaci da garantira da do problema nece doci.Citiraj:
sweety prvotno napisa
Ja sam odlezala i bilo je sve u redu.
potpisujem...ako će bit carski idući put...ja se ipak nadam VBAC-u...ali ukoliko ipak završim pod nožem, inzistirat ću na bebi barem onoliko koliko im treba da me zašiju...Citiraj:
sweety prvotno napisa
evo, ja sam rodila u italiji i zelim drugo rodit u hrvatskoj. je da su ispred po nekim stvarima -rooming, nema klistira i sl. ali da je situacija super - nije.Citiraj:
princess puffy prvotno napisa
pr. rooming in - u vrijeme posjeta bilo je dozvoljeno svima doci u sobu. bilo nas je 4 u sobi i svaka bi imala oko 20 ljudi u posjeti (ako ne i vise). pa racunaj... plus sto svi koriste nas wc - KOMA!!!
rooming in ponovno - nakon carskog ipak nemozes ustat odmah i netko ti treba donijeti bebu pa makar ona bila samo metar od tebe - sestre neljubazne za poludit. ostajale bi mame sa nama i spavale na stolici :(
stime da moram napomenuti da sam ja rodila u dobroj i novoj bolnici. u emisijama tipa latinica na temu doktora i bolnica u italiji bi se dalo puuuuno diskutirat.ima mjesta gdje hr ispada ODLICNA solucija.
i da, ovdje je opce poznato da vecina zavrsi na carskom jer dobivaju lovu za operacije..... i gle cudom i ja carski :roll:
samo da napomenem... imam 8 prijateljica ovdje koje su rodila i ja 9-ta. samo je jedna rodila vaginalno. uopce je poznat taj problem u naprednoj italiji
super..onda ja sigurno ne mrdam od tuda...jer ja sam za carski i meni je drago da sma rodila carskim...biti ce da sam imala vise srece od tebe jer za vrime posjeta nas je bilo maksimalno 4 ili 5...s time da slobodno odnesec dijete u 'vrtic' ako ne zelis da je tamo za vrijeme posjeta.....a svaki put kad sma zelila da ga premjeste...zvonce je bilo tu i sestra za 2 minute ispred mene sa osmjehom...biti ce da sam joj bila simpa ;)Citiraj:
sibell prvotno napisa
mi nismo imale vrtic. ma ja sam zadovoljna, da ne ispadne da nisam... beba je bila samnom, dojila sam, zive smo i zdrave.
u svakom slucaju upravo to generaliziranje di je super a di nije sam htjela "razbit". situacija nikad nije crno bijela...
to je istina...ali izgleda da svakome pase drukcije jer su se u nekim temama neke forumasice zalile da im nisu pustile u posjetu djecu i nek eprijatelje...dok je tebe to smetalo u italiji...kod nas je bilo od 16 do 17.30 za sve i od 19.00 do 21.00 samo za supruge...no moji roditelji su uvijek dosli kasnije zbog posla i pustili su posto sam neozenjena :)Citiraj:
sibell prvotno napisa
prije 20mj sam rodila hitnim carskim rezom u 37+1. beba je bila na zadak a puknuo mi vodenjak. sad mi je termin 20.07. tj za 3 tjedna, beba je opet na zadak i velika je (bar su takve procjene), i danas sam bila na kontroli, sto posto uvjerena da ce mi dati termin za carski kad ono... kontrola za 10 dana. sad mi nista nije jasno. imam lagane kontrakcije i bila sam uvjerena da se dogovoreni carski radi dva tjedna prije termina. ili se svejedno ceka termin? a ako pocnu trudovi?
Ako je carski predviđen zbog medicinskih razloga povoljnije i za tebe i za bebu da porod počne spontanim trudovima, zbog izlučivanja hormona, pa da se onda napravi ne-hitni carski rez.
Iako, u pravu si, u našim bonicama većinom rade prije termina.
No, ponavljam, bolje je da dobiješ trudove pa da onda odeš na carski.
da definitivno je opet carski zbog male razlike izmedu dva poroda, beba je opet na zadak, ja mala, beba velika itd.
prvi put sam se jos nadala da ce se beba okrenuti ali mi je tri tjedna prije termina pukao vodenjak i dobila sam naravno trudove. a mislila sam, kad je u pitanju planirani carski da se unaprijed dogovori datum dva tjedna prije termina. samo me strah da ne bi naletila na nekog nadobudnog doktora koji bi me mozda probao poroditi prirodno.
PUJA, meni su CR dogovorili tjedan dana prije termina (SD-zagreb).
dan prije počeli su trudovi, moj dr nije bio u smjeni, i, naravno, našao se jedan nadobudni koji je njegovu odluku doveo u pitanje pa su me tamo pustili da ležim ni sama ne znajući kako će moj porod završiti. trudovi su bili ispod dvije minute kada su napravili CR.
iskreno, da su me prije toga pregledali, možda, sam mogla i prirodno rodit. nije da mi je to bila neka posebna želja jer sam se jako bojala rupture maternice.
sretno!!
Poz svima...Svaka cast vama cure ali to sto sam procitala na zadnjih 7 stranica su LOVACKE PRICE!!!Za pravi oporak treba bar 3 mj.
Oporavak je zaista individualna stvar. Netko se oporavi u rekordnom roku, nekome treba par mjeseci.
Ali, zaboravljamo da je CR ipak velika operacija i da se posljedice mogu javiti i puno kasnije.
Ma daj, molim te...kakve lovačke priče...Rodila sam na carski i nakon 2tj već sam bila u King Crossu, a čak mi je i rez od carskog pukao još doka sam bila u bolnici.Citiraj:
MARSIA prvotno napisa
A npr. moja kuma koja je rodila skroz prirodno, dva mjeseca je sa sobom vukla jastucic za sjedenje i jedva hodala.
Bas tako carski rez je VELIKA OPERACIJA i posljedice se jave kad tad!A pod lovackim pricama smatram price tipa sex 5 dana nakon operacije,generalka stana 3 dan ili cjelodnevni soping!
Nakon carskog - odvezla se sama (autom i bebom u sjedalici) na vađenje šavova i nakon toga u shopping centar u potragu za malo ljetne garderobe jer sam trebala ići na putovanje. Oporavak - tjedan dana.Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Drugi porod - vaginalno (uz djelomčne indikacije za carski, ali su isforsirali vaginalno) - oporavak godinu dana, a i više nikad neću (zdravstveno) biti ista. Posljedice imamam trajne.
Joj dajte prestanite prepadati zene koje moraju na carski!
I ne, ne poznajem nijednu zenu kojoj je stvarni oporavak od carskog trajao dulje od 2-3 tjedna. A poznajem 20-ak zena koje su rodile tako. Sto ne znaci da se neke, koje ne poznajem, nisu oporavljale sto puta dulje.
Tisucu puta sam napisala da imam sto nekih dijagnoza, ali eto, unatoc tome, jako brzo sam se oporavila. I NISAM LAZLJIVICA, i molim da mi se to ne imputira. Jer je uvredljivo i bezobrazno. I molim takodjer da me se ne uvjerava da cu imati posljedice, jer eto, nemam posljedice ni nakon tri godine. I malo manje ideologije, molim ;)
:roll: :roll: :roll:
A ja vidiš, poznajem.Citiraj:
Danka_ prvotno napisa
TI nemaš. I to je super.Citiraj:
Danka_ prvotno napisa
Ali ja ih npr. imam. I znam još nekoliko žena koje imaju dugoročne posljedice.
Ajmo sad svi u nabrajanje tko zna više žena koje su rodile ovako ili onako i sa posljedicama po njih ili dijete :mrgreen:
Poslid moram te potpisati.Citiraj:
Poslid prvotno napisa
Nažalost i ja znam dosta žena koje imaju problema nakon carskog :/
K'o i svaka druga operacija, uvijek nosi za sobom određene rizike.
Kad smo do oporavka poslije poroda, samo moje dvije prijateljice su se oporavljale mjesec dana od epiziotomije i dan danas smeta, pa mi je logično da je od carskog nekad (ako ne u prosjeku i češće) puno duži oporavak.
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Pisala sam poslije tebe, da sam prvo ovo pročitala možda bi se suzdržala komentara :lol: sad si me uhvatila u klopku :mrgreen:
Nazalost provela sam malo duse u bolnici i nagledala se sto prirodnih sto carskih poroda!Vaginalni porod kakav god da je je med i mlijeko naspram carskog poroda ma sta pojedine osobe ovdje pricale!!!Ja osobno sam izasla 8 dan iz bolnice i narednih tjedan dana sam uz stisnute zube sjedala i ustajala,a nakon duzeg hodanja mi je toliko bilo slabo da je MM non stop isao za mnom!I danas nakon mjesec dana ne vozim auto,i boli me kad sjedim ili hodam duze ili npr.obuvam carape...
Postoje posljedice i posljedice. ;) Ako nemam izbora, vase strasenje grozotama carskog totalno je kontraproduktivno.
Ali vas ocito veseli.
Tko nema izbor,nema izbor.I taj sigurno je svjestan(ili bar bi trebao biti) da može biti posljedica,ma koliko one rijetke danas bile.Citiraj:
Danka_ prvotno napisa
Iskreno ,meni nabrajanje posljedica nije plašenje.
Kad sam potpisivala za operaciju djeteta kirurg i anesteziolog mi je nabrojao sve moguće posljedice ,ali kao što kažeš kad nemaš izbora ,nemaš izbor.A kad izbor imaš, bilo bi dobro da si svjestan u što se upuštaš.
Naravno da treba razgovarati s lijecnicima o svemu unaprijed. Ali nijedan lijecnik nikada mi nije rekao "Ti ces SIGURNO imati neke posljedice, ako ih sad nemas, jvati ce se kad-tad! Carski je grozan..."
A to je receno OVDJE. :) Pa ono, dozvoli da sam malko iziritirana.
Uostalom, ovdje se razgovara o CR kada za njega postoje indikacije. Onaj drugi obradjuje se par topika nize.
Uz to, treba i razlikovati elektivni carski ili hitni carski. Nakon hitnog carskog, oporavak je puno duzi. Ja sam nakon elektivnog bila kao pticica, a nakon vaginalnog..dize mi se zeludac...jos imam traume :x