Imas opisan sustav bodovanja u jednom od dokumenata na pula.hr
Printable View
U ovom dokumentu: http://www.pula.hr/uploads/media/Oba...vilnika_01.pdf
Clanak 21.
E da, to sam već vidjela, ali nema ove opcije za koju sam pitala, pa sam mislila da možda netko zna više. Ali u pravu ste, ako sam nezaposlena, nema veze što sam na porodiljnom:-(. Ali 1550 kuna, ma što ćemo poduzeti, pa to nije normalno, to ne može proći! Ne mogu vjerovati da ne puste barem privatne vrtiće na miru.
prošao i petak a od konačne liste ni slova...
baš lijepo da njihov rok od 5 dana može trajati i 50, a u naš su uračunati i neradni dani! :-x
da ga se nismo pridržavali mogli bismo prigovor okačiti mačku o rep.
Navodno su svi koji su ispunili uvjete upisani, bit ce i drugi krug jer je ostalo mjesta. :)
Je,ali mene zanima da li mi sa manje od 10 bodova plačamo punu cijenu ili i nas subvencionira grad?
E to ne bih znala. :)
evo kakav je stav grada:
"...Elena Puh Belci, iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti, potvrdila nam je da Grad u vrtićima neće subvencionirati djecu koja imaju manje od 10 bodova. - Ponudili smo privatnim vrtićima skraćeni program od 3 i 6 sati za takvu djecu, ali ga oni nisu prihvatili, tvrdi Puh Belci."
smatram da je u bodovanju nepravedan kriterij zaposlenost roditelja (i to je čak uvijet da su zaposleni na neodređeno vrijeme, što se ne navodi).
vrtić nije samo čuvalište već odgojno-obrazovna ustanova, važna u dječjem razvoju, pogotovo u socijalizaciji.
kada mi je starije dijete kretalo u vrtić (sada ima 14 g.) takvih peripetija nije bilo. vrtić se subvencionirao svima i ne sjećam se da nije bilo mjesta.
Ja se slazem s tobom u dijelu da je nepravedan prema roditeljima koji su zaposleni na odredjeno vrijeme ili aktivno traze posao. Navodno, sad je omogucen upis bilo kad u toku godine za djecu roditelja koji u nekom trenutku dobiju posao. Pa valjda zele destimulirati upis djece koja nemaju dovoljno bodova, kako bi ostalo mjesta za te upise tijekom godine. Ako je to uopce istina.
Ali, za ovaj dio oko bodovanja roditelja koji rade na odredjeno vrijeme, trebalo bi malo podici prasine jer je nepravedno i slijepo na prilike koje vladaju na trzistu rada.
Za mene je vrtic, do predskole, nuzno zlo. ;)
lista je objavljena... i popis potrebne dokumentacije:
http://www.pula.hr/index.php?id=910
nama su priznali pripadajuće bodove, njih 12 (na privremenoj listi smo imali 0)
pa se ja sada pitam jesu li se zeznuli u nekom slučaju na svoju štetu pa nekome upisali nepripadajuće bodove :roll:
Ajde super!Citiraj:
nama su priznali pripadajuće bodove, njih 12 (na privremenoj listi smo imali 0)
Stvarno svasta, previdjeti 12 bodova. Strasno.
baš mi je drago za bodove!!
Šta je sa nama koji smo sa manje od 10 bodova,nas nisu ni opredjelili nigdje.
Zovem ja danas da ugovorim termin za inicijalni razgovor.
Teta ne tel: Jel imate potvrdu o sistematskom.
Ja: Nemam
Teta na tel: Ajde ga nabavite, pa onda ćemo onda ugovoriti termin
Ja: Vidjela sam na obavjesti da se potvrda može donijeti najkasnije do potpisivanja ugovora.
Teta na tel: Ma samo vi to nabavite, da to riješimo odjednom.
Zovem doca, doc na godišnjem do 30-tog.
Zovem opet i objašnjavam da je doc na godišnjem i da neću imati potvrdu do 23-ćeg (do kada se naručuješ za razgovor). Kaže ona meni da kada budem imala potvrdu da ih nazovem. Kažem da će to biti tek u prvom tjednu 8 mjeseca, kaže ona da je to ok:zbunj:
Pitam je, dali će mi netko na tom telefonu kada nazovem 2. ili 3. reći da sam zakasnila? Kaže ona ma neće, ali ostavite broj telefona8-)
Nakon pola sata zove me ponovno i kaže da donesem fotokopiju cijepnog kartona i zdravstvene iskaznice u jutro, a da ćemo se naknadno dogovoriti za razgovor.
Aaaaaaaaaa!!!
ema, izgleda da smo kod istog pedijatra.
ja pokušavam nazvati vrtić ali je stalno zauzeto... ako mi ne uspije, uputit ću se sutra osobno do vrtića s fotokopijama.
Bila ja.
Gospođa iznimno ljubazna :klap:
fegusti - kaže da je bolje nazvati prije, jer se napravi gužva pa ljudi čekaju dosta dugo. Po razgovoru ode cca 15 -tak minuta.
ja bih nazvala kada oni ne bi bili stalno zauzeti u ta 2 sata. :roll:
idem ujutro, pa ako ne bude gužva, možda posjeta bude učinkovita.
pozdrav svima!
Imam jedno pitanje pa ako netko možda ima kakvih iskustava. Moje je dijete dobilo vrtić, ali bih željela da krene kasnije tijekom godine u vrtić, znači ne odmah u 09. mjesecu. Da li netko zna da li se u privatnim vrtićima plaća čuvanje mjesta, ili kako se u praksi rješava ovakva situacija.
Znam da sam OT,i da su tema vrtići, ali pošto su tu sve cure iz pule na jednom mjestu ,nadam se da jedna od vas zna dobru tetu čuvalicu koja je slobodna od 3 mj.iduće godine. pogledala sam dadilje net. ali tamo baš i nema izbora, dvije studentice i to je to. plizz help:heart:
A ja sam se žalilia na dodijeljeni broj bodova, pa nas sada nema uopće na listi!!! Naravno da su nas otkantali. A barem ih troje iz našeg vrtića znam koji su nabavljali lažne potvrde o zaposlenju i tako ostvarili broj bodova...
Gospođa Puh Belci je tvrdila na početku kada se ovo s***e počelo kuhati rekla tetama kako niti jedno dijete neće biti "izbačeno" iz sustava koje već pohađa vrtić. Navodno se odnosilo na one koji se tek upisuju. Nažalost, nije točno, mi smo ispali nakon 4 godine.
Dala sam ih u novine,a i opet ću.
Kad počinju finalni upisi? Vlasnica vrtića nam je rekla krajem kolovoza, ali trenutno smo na bolovanju pa ne znam ima li friških informacija
Nama su rekli da dođemo potpisati ugovor od 23 - 28.8
mi idemo danas
Pitanje.
Na onom papiru što smo ga dobili piše da se prilikom potpisivanja plaća upisnina. Jeli to ona uplatnica od 650 kn?
I još jedno pitanje.
Na istom tom papiru piše, donjeti veliku jastučnicu za posteljinu.
Kakvu jastučnicu? Za jastuk, sa dekicu, za...
da, ona uplatnica. samo daš uplatnicu, potpišeš ugovor i to je to.
što se tiče jastučnice, neku najobičniju od velikog jastuka, ne mora to biti niš posebno, samo nekako označi jastučnicu, piđamicu i svu robu. recimo ja sam na jastučnicu izvezla inicijale, a na piđamicu napisala kemijskom s unutarnje strane njegovo ime.
Hvala ti :-)
Tih 650 kn plaćaju i bebe upisane u privatne jaslice? Nazvala sam Laginjinu ali nemaju pojima ??
jesu li vam na inicijalnom u vašm jaslicama dali kakvu uplatnicu? kad sam bila na Monte zaru na razgovoru dala mi je odmah uplatnicu na 650 kn.
@boškarin - pravite se blesavi, u srijedu 1.9. je drugi krug upisa. predajte svu dokumentaciju ispočetka pa vidi šta će onda..majko mila, ovo je totalno ludo...
Aha, zvala ja i dalje, nabavila papire,ali kako sada stvari stoje jedina mi je nada da se dogovorim s tetama. Teta kaže da dovedem 1.9. djecu, a s njima se dogovorim za neku cijenu?
Ljudi moji ja ne mogu plaćati ni 1000 kn po klincu,a to je daleko ispod tzv.ekonomske cijene. Znači ja sad trebam mojem 6-godišnjaku objasniti da više nema prijatelja s kojima je od jaslica,nemam ih niti kome ostaviti na čuvanje, banana totalna. Ali im neću dati gušta! I dalje ću ih povlačiti po novinama neka ih bude sram!!!