pa ti ga onda baš namjerno daj jednoj kaji koja će ti se sviđati ;)Citiraj:
mya02 prvotno napisa
Printable View
pa ti ga onda baš namjerno daj jednoj kaji koja će ti se sviđati ;)Citiraj:
mya02 prvotno napisa
Lejla.....
Lejla :heart: SAVRŠENO!!
Mia mi je lijepo ime!
I Lara mi je isto predivno!
mi se mislimo između imena leona, laura, sara :?
Sara :)Citiraj:
laura_001 prvotno napisa
S prvom nisam znala kako dati curici ime,ja sam nabrajala,a MM je živnuo kod tog imena i tako je postala Ivona. :heart:
A kod ove malene curecke od kad sam saznala da je curica nisam se dala od mog imena,i tako sam je zvala bez da sam ikome rekla od početka. Sreća da se i njima svidjelo ime jer ne znam što bi onda bilo...
uglavnom ime joj je Lina. :heart:
Kako je netko gore rekao: kratko,nježno,ženstveno,slatko ....i da ne nabrajam dalje,meni prekrasno :)
Što vi mislite? :love:
Lada je krasno ime. :)Citiraj:
i.sta prvotno napisa
Staroslavenska božica ljubavi, ljepote, proljeća (Vesna je ljeta) i plodnosti.
Imaš i onu Preradovićevu "Vila i Lada" (oprosti na mogućim pogreškama, citiram po sjećanju, lijena sam ustati): ... U srce nam Lada je boginja / Žar usula da u njemu tinja / Ter kad godijer ljubav u njem svane / cvjetnim rajem sva zemlja postane.
Ja još uvijek ne znam dal je cura ili dečko, ali imam samo ženska imena na popisu :mrgreen:
Aria
Tia
Dalija
Amelija
Nola
Kaya
znam da su sva pomalo čudna, ali mi se jednostavno takva sviđaju :*
odoh odma tražiti preradovića. nisam pojam imala za vilu i ladu.
hvala, kapric :)
Otkrila sam da moj first choice za curicu ovaj put, NiNa :heart: , ima slijedeća značenja:
NiNa - englesko prijeklo: favor, grace (sklad, otmjenost, ljupkost, naklonost, ljepota...)
NiNa - židovsko porijeklo: grace (ljupkost)
NiNa - indijansko porijeklo: strong (snaga)
NiNa - španjolsko porijeklo: girl (djevojka)
... meni je savršeno :love:
Ivona mi je predivno ime, nadam se da ce i MM biti jer danima vec potajno razmisljam o njemu :) iako jos uvijek ne znam jel cura ili decko.Citiraj:
Daisy@ prvotno napisa
Pozdrav,
ja imam jednu Miu i to mi je najljepše žensko ime na svijetu, a sada opet očekujemo djevojčicu kojoj čemo dati ime Jana
Ja imam Olju, svidjelo mi se ime , ali i značenje: skraćeno od Olga=zdrava!
Ima li još koja?
Kada sam pročitala vaše zahtjeve glede imena i meni je ovo palo na pamet, a vidim sad i kod vas vodi! Navijam za Ninu!Citiraj:
BebaBeba prvotno napisa
ja ne mogu odolit... jer sanjam jednu curicu koja bi nam mogla doć tamo negdje 2010... mm bi Laru, a meni je onak, često...
mislim lijepo je ali... ja sam Ivana, nas je u osnovnoj bilo 11 u razredu* 8 muških Ivana - znači pola razreda :roll:
u svakoj fazi života i u svakom okruženju nađe nas se barem dvije... i to mi je totalno bezveze.
Ilona mi je preprepredivna pjesma i super ime. :heart:
sviđa mi se i Lorea :heart:
i Una...
dobro da još nisam ni blizu trudnoće, pa mogu smišljat do besvjesti :mrgreen:
Prva beba je trebala biti Eugen, Simon ili Tia. Ispao je Eugen. Druga beba Margita, Erin, Kala, Leda. Ispala Leda, a sad treće još neznam. Meni se dešava to da sa novom bebom prijašnji prijedlozi ne dolaze u obzir, kao da joj intuitivno ne pašu-nova duša nova imena.
sviđa mi se Erin i Leda :)
neki dan sam čula za ime Antares...kopkalo me pa sam pa sam našla da je to najsjajnija zvijezda zviježđa škorpion.
pretpostavljam da je curica po horoskopu škorpion...što vi mislite o tom imenu?
Hahaha, ovo su i moje 2 najglavnije kategorije.Citiraj:
la11 prvotno napisa
Ja onak "francuski" kažem R, a moja mama umjesto R kaže V, pa je presmiješno kad si zamislim kako bi zvučalo kad bi nas dvije zvale dijete :lol::
recimo
Lara bi ispala Lava
Tara bi ispala Tava
Sara bi bila Sava
:lol:
Zato smo i mi izbacili R iz imena.
Sad mi se osim Nole :heart: ( i favorita MM-a Lena / Elena) sviđaju još: Luna, Kala, Mia, Eva, Nia
:*
joooj Nia je meni savrseno ime!! Mogla bi ti ga ukrast ;)
ja ne znam zašto se muškarcima sviđa ime Lara. Moj muž poludio za tim imenom a meni ono.. ništa posebno :/ :/
mi se dvoumimo između Mia, Sara , Nika, Marija. :?
:lol: zar se ti zbilja pitaš? evo jedna ideja zašto bi im se BAŠ TO ime moglo usjeći... :)Citiraj:
mačkulina prvotno napisa
e jesam plavuša :lol: :lol: :lol:Citiraj:
koryanshea prvotno napisa
fakat... pa to je istina svih istina
:love:
joj moja bi odmah imala i ovu dodatnu opremu u rukama samo da uzme mamin i tatin arsenal :lol: :lol:Citiraj:
nas izbor(čitaj moj) je Lu
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
Lu i Lorena su mi lijepa imena!!
Joj, tak si me sad razveselila :) Znači to su te asocijacije :DCitiraj:
igralište prvotno napisa
A i MM je oduševljen! Sad bi curicu samo zbog imena. Ne znamo još, tek je 15 tjedan... Još malo :)
Citiraj:
dani1 prvotno napisa
Meni je tako lijepo vidjedi da je ime Erin pomalo i ovdje kod nas zazivjelo. :heart:Citiraj:
nikka prvotno napisa
Inace, ne znam zasto nam se Talijani cude kad cuju ime; jucer sam dohvatila u ruke knjigu s talijanskim imenima u kojoj cak nisu ni zastupljena 'nova' imena; u njoj sam nasla ime Erinna - pa ne znam zasto im je onda taj nedostatak slova 'a' na kraju toliko bitan, ako im je ime, ili njegova varijanta, u osnovi poznato.
jel netko zna sto znaci ime Lorena - mi bi tako nazvali curicu (ako bude curica)?
navodno je to jedna od varijanti imena Laura i oba znače naravno lovor .... :love:
a joj, a vec imamo Lovru :) kad su mi to tako lijepa imena...a nis, bumo svima rekli da obozavamo lovor, pa smo prema tome i djecu nazvali :mrgreen:
Citiraj:
mikka prvotno napisa
u ruskom jeziku gotovo sva imena imaju svoje skraćenice....tatjana (tanja), oljga (olja), ekaterina (katja)..e pa ksjuša je samo od milja...isto tako recimo vanja..vanjuša...tanja, tanjuša...
dakole, ksjša nije nadimak već tvrobe imena ekaterina od milja :)
eto da barem znate točan izvor imena :) a vašu mrvicu!!
:love:
Citiraj:
laky prvotno napisa
znam dvoje klinaca...brat luj i sestra lu :)
sweet
Evo meni je najnovije lijepo. Ana - jednostavno, kratko, domaće, po mojoj dragoj teti (inače nisam tip koji bi dao ime po nekome, ali u ime sjećanja na svoju najdražu tetu, moglo bi biti i iznimaka :( ).
Netko je prije spomenuo Antares, poznajem jednu djevojčicu koja se tako zove. Ime mi je lijepo, ali kod takvih recimo neobičnih imena, meni je važno da li paše uz prezime.
Ah... that's my name :DCitiraj:
Anemona prvotno napisa
Drago mi je da ti se svida ;)
e, otkud ti to, kako znas? nama su nasi rusi rekli drugacije :)Citiraj:
kudri prvotno napisa
pa znam jer sam izvorni govortnik ruskog jezika, samim time vrlo dobro znam rusku lingvistiku, jezik, kulturu...whatever...
kod umanjenica ili oslovljavanja od milja ti se u ruskom dodaje taj nastavak, kao što sam ti već napisala...dakle imena koja završavaja na "na" ili "nja" (tanja, anja, ekaterina, vanja...) kod umiljatog oslovljavanja :) postaju tanjuša, anjuša, ksjuša (jer je skraćenica o ekaterina upravo katja, ne postoji u ruskom ta dva imena zasebno!!), vanjuša...eto
ali drago mi je da ste odabrali tu rusko varijantu((: nadam se da je i vama :P
moja mrvica će se zvati Rimma..to je isto primjerice rusko ime :love:
aha, znaci kad pisem o imenu kazem da je ksjusa ksenija od milja, kul. tnx! rimma mi je isto super. nisam znala da je rusko. neki dan smo gledali dokumentarac u kojem se spominje ima alesia, mislim da se pise olessia, meni se bas svidjelo.
Da li se možda tko sjetio Medeje-mislim da priča vezana uz nju nije vesela, ali ime lijepo zvuči.
Teško mi je a da ne primjetim pregršt istih i vrlo sličnih imena.
Tako mi sada u parku imamo jedno 4-5 Nika, 7-8 Sara, 3-4 Tara, 2 Mie, jedno 3 Lare i da ne nabrajam...
Onda imamo ove koji žele pobjeći kolotečini pa imamo kojekakve skraćenice i imena bez značenja i tradicije.
Možda ne bi bilo loše izvlačiti stara imena iz knjiga i povijesti da novopečene mame ne zabriju previše.
Ima li itko djevojčicu Teutu-bila je to važna ženska u našoj povijesti.