evo još jedna karlovčanka se prijavljuje...
Printable View
evo još jedna karlovčanka se prijavljuje...
iako sam se prijavila tek nadavno, par dana prije tebe:D, želim ti dobrodošlicu!!
čitala sam tu o babyfitnessu u Karlovcu, no čini mi se da se o teme pisalo prije godinu-dvije, da li to još postoji i kome je namijenjen?
Žabica, i tebi želimo dobrodošlicu!
Ne znam održava li se još uvijek baby fitness, najbolje je da nazoveš ordinaciju dr. Došen i pitaš (ona je koordinatorica, 421-211).
I dodajem žabicu.
ana12
annabell
andjelak
bobaibeba
bony
bubamarka
call me mummy
Dumbo
enca
enchi
Fairy
helena
Honey- članica Udruge Roda
Huanita
icepuran@htnet-dsl
iglica
ivani
ivory
joska
Josso
karfiolčić
kisha1
lasada (naša Ličanka)
Lavinija- članica Udruge Roda
luci07
ljiljan@
Mala2006
mamitzi
Matilda - voditeljica KA podružnice Udruge Roda
maxovamama
Milana
ml
nicols - član Udruge Roda
Nina28
ockica
Ogulinka
Pastrva
Poison Ivy
suncokret
tina55
Tviti
vanchee
visnjica
Zeera
Zrina
žabica
O, pa sve više nas je :)
Dobrodošle nove na listi!
Evo i mene cure,iz Duge Rese sam.Pročitala sam sve vaše postove i sretna što ste tu,jedino mi nije jasan onaj komentar od Luna1 o MPO i novom zakonu!Ali dobro 100 ljudi 100 čudi!Naime,dok sam čitala postove po ne znam koji put su mi se zasuzile oči jer tako je lijepo čitati o tim slatkim brigama o dojenju,upisu u vrtić,autosjedalice,šetnje sa dječicom...i ostalo da ne nabrajam,vi to znate bolje od mene;Naime voljela bi da mogu i sama pisati o tome ali nažalost mi se još uvijek borimo doći do tog cilja;u MPO vodama smo i ovaj zakon nas je dotukao(zato Luna1?)ali bitno je da vjerujemo u uspjeh i boriti ćemo se do kraja!Ne moram vam ni spominjati koliko nam je teško!Nadam se da me primate jer znam da ću jednog dana sigurno i ja muku mučiti sa dojenjem i znate,jedva čekam taj dan!
dobrodošla jana12 i od srca ti želim da uskoro imate nove brige (ali samo male slatke brigice)
Jana, dobrodošla! Imamo dosta forumašica iz DR.;-)
Ovdje vladaju tako dobre vibre da ćeš uskoro i ti imati mali zamotuljak. :yes:
ana12
annabell
andjelak
bobaibeba
bony
bubamarka
call me mummy
Dumbo
enca
enchi
Fairy
helena
Huanita
icepuran@htnet-dsl
iglica
ivani
ivory
jana12
joska
Josso
karfiolčić
kisha1
lasada (naša Ličanka)
Lavinija- članica Udruge Roda
luci07
ljiljan@
Mala2006
mamitzi
Matilda - voditeljica KA podružnice Udruge Roda
maxovamama
Milana
ml
Nina28
ockica
Ogulinka
Pastrva
Poison Ivy
suncokret
tina55
Tviti
vanchee
visnjica
Zeera
Zrina
Žabica
Nekih imena nema više na popisu članova foruma pa sam napravila reviziju liste.
Ako nekoga nema, neka se javi. ;-)
andjelak
annabell
bobaibeba
bony
bubamarka
call me mummy
Dumbo
ENA26
enchi
Fairy
Huanita
iglica
ivory
jana12
joska
Josso
lasada (naša Ličanka)
Lavinija - članica Udruge Roda
luci07
ljiljan@
Mala2006
mamitzi
Matilda - članica Udruge Roda
maxovamama
Milana
ockica
Ogulinka
Pastrva
Poison Ivy
suncokret
tina55
visnjica
Zrina
Žabica
Jana12, ovaj gore komentar je napisan na Radio Mrežnici, neke Marije iz Karlovca (tako se potpisala), Luna ga je ovdje iskopirala :)
Nezgodno je ispalo jer nije u obliku quota, ali dolje je Luna napisala što misli o tome.
Želim ti svim srcem da i usprkos svim teškoćama kojima je dodan i taj katastrofalni zakon ubrzo postaneš mama jednom mirišljavom smotuljku :heart:
hvala vam cure na dobrodošlici i lijepim željama,ja se nadam da će se ostvariti čim prije.Oprostite što sam krivo razumjela post,a najviše isprika Luni!
Vrlo važna obavijest za sve one koji žele svoje dijete upisati u kaslice/vrtić.
Objavljen je poziv za upis.
Ovdje možete skinuti zahtjev:Citiraj:
POZIV ZA UPIS
Na temelju članka 8. Pravilnika o upisu djece u Dječji vrtić Karlovac Povjerenstvo za provođenje upisa donijelo je Odluku o UPISU DJECE U DJEČJI VRTIĆ KARLOVAC U REDOVNI JUTARNJI I POPODNEVNI PROGRAM ZA 2010./11. PEDAGOŠKU GODINU OD 01.RUJNA 2010. GOD.
OBRAZAC ZAHTJEVA ZA UPIS MOŽETE PREUZETI NA WEB ADRESI VRTIĆA: www.vrtic-karlovac.hr, WEB ADRESI GRADA KARLOVCA: www.karlovac.hr ILI OSOBNO U TAJNIŠTVU VRTIĆA.
UZ ZAHTJEV POTREBNO PRILOŽITI SLJEDEĆU DOKUMENTACIJU:
1. Izvod iz matične knjige rođenih za dijete
2. Potvrdu MUP-a o prebivalištu djeteta
3. Preslike osobnih iskaznica roditelja
4. Dokaze o činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti pri upisu:
• Dokaz o zaposlenju roditelja (preslika radne knjižice ovjerene od strane poslodavca)
• Potvrda o redovitom školovanju roditelja (ukoliko se roditelji školuju)
• Preslika Rješenja da je roditelj djeteta žrtva ili invalid Domovinskog rata
• Preslika medicinske dokumentacije djeteta koja potvrđuje posebne potrebe u rastu i razvoju djeteta
• Preslika Rješenja da je roditelj djeteta korisnik doplatka za djecu
• Preslika Rješenja da je roditelj djeteta korisnik pomoći za uzdržavanje
• Preslika Rješenja o skrbništvu za samohrane roditelje
ZAHTJEVE SA PRILOŽENOM DOKUMENTACIJOM PREDATI NA ADRESU: DJEČJI VRTIĆ KARLOVAC, TKALČEVA 2, KARLOVAC (VRTIĆ GAZA – TAJNIŠTVO) U RAZDOBLJU OD 06.04. – 23.04.2010. SVAKOG RADNOG DANA OD 08:00 DO 14:00 SATI.
PRIJEDLOG LISTE REDA PRVENSTVA UPISA U DJEČJI VRTIĆ KARLOVAC OBJAVIT ĆE SE U ROKU 30 DANA OD DANA ISTEKA ROKA ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA NA OBJEKTIMA DJEČJEG VRTIĆA KARLOVAC I SLUŽBENIM WEB STRANICAMA VRTIĆA I GRADA KARLOVCA.
U Karlovcu, 15.03.2010. Povjerenstvo za provođenje upisa
http://www.karlovac.hr/news.aspx?newsID=969&pageID=49
Pozdrav svima! Evo da se i ja prijavim, i ja sam iz Karlovca. Moram priznati da nisam do sada našla ovu stranicu, ali očito je nisam ni tražila jer sam bila isključivo na mpo stranicama. Jana12 nemoj se zamarati time tko šta kaže! Ja zbilja ne želim nikome da prolazi kroz muke, psihičke i fizičke, koje prate potpom. oplodnju! I svima koji to ne razumiju i ne daju podršku parovima koji to prolaze neka se suzdrže glupih komentara! Ja sam prošla 3 postupka oplodnje i imala sam 3.sreću; sada sam trudna 21 tj. i presretna sam. Ovaj zadnji i dobitni postupak je zakačio novi zakon. Ostalo mi je bilo još 5 js i nažalost završile su u smeću. Tako da za dvije, tri god. kad ću poželjeti drugo dijete moram sve ponovo prolaziti umijesto da dođem po zamrznuti embrij. Za mene je i to bacanje js bilo bolno jer i to je moje bogatstvo iz kojega su mogla nastati mala dječica! Želim ti svu sreću i da što prije osjetiš ljepotu trudnoće!
Hvala ti Duga na lijepim riječima,drago mi je zbog tebe što si uspjela;i ja sam imala tri postupka ali nažalost nijedan nije bio dobitni;Možeš mi reći u kojoj si bolnicu išla u postupke i koja je bila dijagnoza?Želim ti urednu i školsku trudnoću i da ti se drugi bebač dogodi slučajno,te da više nikada ne moraš prolaziti muku koju si prošla do sada!
Duga :love2: dobrodošla i ovdje.
Nažalost, zakon je takav, no borba za njegove izmjene nije stala.
Meni su prošlogodišnji prosvjedi vezani uz zakon o MPO-u bili najemotivniji. :klap:
Imamo tu negdje i album karlovačkih balončića.
Hvala na dobrodošlici! Ja sam na Vuk Vrhovec, kod dr. Lučingera i ne bi ga mijenjala, kao ni sestre, za ništa! Unatoč velikim gužvama i lošim uvjetima rada, dr. je prije svega čovjek, a onda vrhunski doktor. Ja imam začepljen jajovod i stalno nekakve ciste, a muž asthenoterathozoospermiu. Ništa strašno, ali nije išlo 3 god. Treba biti uporan i vjerovati da će se uspjeti!
Pozdrav novim curama - žabica, tina55, jana12, duga30! :-)
jana12 želim ti što bezbolniji i kraći put do bebe a duga30 tebi ugodnu trudnoću sve do kraja, a tada na upoznavanje i ostalih podforuma koji će ti dobro doći! :mrgreen:
:love:
ne znam da li se mi smijemo ovako dopisivati na ovom forumu,ali samo da još kažem da sam i ja na VV,doktor A.,a dijagnoze su nam skoro iste,MM isto tako,a ja ciste, i sad si me baš obradovala Duga,znači da se s ovom dijagnozom može uspjeti.Da li je MM nešto uzimao za poboljšanje?
Hvala enchi!
Enchi hvala na lijepim željama! Za sada je sve u redu, ali moram mirovati. No, to nije problem kad znam zašto mirujem. Jana, mislim da nisam napisala ništa uvredljivo ili sl., no, za svaki slučaj neću više nikoga imenovati. Muž nije ništa koristio, čak nije niti ponavljao spermiogram. Naravno da imaš šanse, samo budi strpljiva!
ima li u Karlovcu zainteresiranih mama za školu nošenja beba u nosiljkama (sling, mei tai), školica se može održati, ako se skupi 6-10 mama? trebale bi se skupit mame pa dogovorit detalje
ne znam da li smijem napisat tko bi organizirao školu ili je to zabranjeno radi reklamiranja
zaboravih napomenuti da bi škola bila besplatna
mi se nosimo u mei tai i super nam je, ali htjela bih naučit koristit sling i usavršit se s mei tai
super, onda smo dvije :), treba nas još barem 4, ako znaš koju mamu pitaj je li zainteresirana, i ja ću pitat
Iz programa Gradske knjižnice izdvajam ono nama zanimljivo.
http://www.gkka.hr/
Za osnovnoškolce u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić od 1. do 9. travnja traju Đački proljetni dani.
Nakon proljetnih praznika još malo kreativnih radionica u knjižnici:Citiraj:
1.KREATIVNA RADIONICA "U BOJAMA DUGE" (radionica traje od 01. do 02.04.2010. godine, s početkom u 10:00 sati)
2.ŠAHOVSKA RADIONICA (radionica traje od 06. do 09.04.2010. godine, s početkom u 10:00 sati
3.KREATIVNA RADIONICA "RASCVALO PROLJEĆE (radionica traje od 06. do 09.04.2010. godine, s početkom u 10:00 sati
4.KREATIVNO-EDUKATIVNA RADIONICA “KRAVATA NA MOJ NAČIN” (radionica traje od 06. do 08.04.2010. godine, s početkom u 11:30 sati)
Prijava: osobno u Gradskoj knjižnici "Ivan Goran Kovačić" Karlovac ili na telefon 412-377 (103)
13. i 15. travnja u 18 sati Lokomotiva
20. i 22. travnja u 18 sati Sretan ti dan, Zemljice!
27. i 29. travnja u 18 sati Vrti se, vrti kotač!
A i za najmlađe Bebe u knjižnici 30. travnja
17-18 sati djeca do 2 godine
18-19 sati djeca 2-3 godine
16. travnja u 19 sati predavanje Romane Đekić o homeopatiji.
Bliži se Dan planeta Zemlje pa će karlovački ogranak Rode imati informatini štand 24. travnja od 10 do 13 sati na Promenadi (kod Papasa i Žabe).
No, ni Zagreb nije daleko, 17. travnja na Bundeku je Zelendan, Rodin dječji eko sajam http://roda.hr/zelendan/index
ja ću otić na Zelendan, a mogla bih navratit i 24.4 kod žabe da vidim što će biti, ianako smo subotom ujutro u šetnjici
je li netko bio u knjižnici na ovom "susretu" beba do 2 god? što se tu događa? i jesmo li premali da idemo? imamo 6mj i rado bi došli jer su nam omiljene igračke slikovnice
tina, onda se vidimo na Zelendanu, a i na Rodinu štandu. ;-)
Na Rodinu štandu dijelit ćemo Rodine letke i brošure, nadam se da će biti majica i platnenih pelena te ostalih Rodinih proizvoda.
Jesi li se možda dogovarala za školicu nošenja? Na štand dolazi puno roditelja, sigurno bi bilo zainteresiranih. :yes:
Nisam nikad bila na Bebama u knjižnici, iako smo i djeca i ja knjigofili (slikovnice su najdraža igračka). I uopće niste premali, 6 mjeseci je najbolja dob za primanje slikovnice u ruke, gledanje ilustracija i kratkih pjesmica (pričica).
:-)
znam da nismo premali za slikovnice, čitamo ih od 2mj:-), ali ne znam kako je to organizirano u knižnici, da li su oni to ipak predvidili za malo veće ili?
u svakom slučaju, mislim da ćemo proć i vidjet
danas sam tek kontaktirala vezano za školu nošenja, kad si rekla da ima dosta zainteresiranih mama, mislila sam da nas je samo tri, pa nisam dosad kontaktirala
pitala sam za 24.4. pa javim kakvu sam povratnu informaciju dobila
Idemo na Bebe u knjižnici već 3 mjeseca, bude puno djece pa su grupe podijeljene na 0-24 i 24-36 mjeseci, iako se mi sa 17 mjeseci švercamo u obje jer mala klija voli djecu pa se družimo 2 sata. Znala sam vidjeti neke puzače, ne baš i bebe od 6 mjeseci, ali ima zanimljivih igračaka i slikovnica pa se možda bebici svidi.
Treba ponijeti papuče za sebe i dijete i preporučam laganu odjeću jer je tijekom zime bilo jaaako vruće, mali prostor, puno tijela (malih i velikih) pa se brzo zagrije.
Ima par strunjača i zgodno je podružit se sa ostalima. Jedino ne kužim roditelje (i inače, ne samo tamo) koji dovedu svoje dijete na druženje sa hrpom djece pa sjede s njim u kutu i igraju se s djetetom, umjesto da ih puste da sami istražuju...ako hoće. Klija koji put hoće, koji put neće, ali uvijek nastojim izmaknut negdje u stranu i pustit je da se druži.
mi ćemo doći, ne pužemo, ali obožavamo slikovnice, hvala na informaciji za papuče
Matilda,
javili su mi se iz Pixiekida, 24.4. su zauzeti, ali su zainteresirani doći kad se dogovorimo
i trebamo im omogućiti neki prostor
znači treba nam prostor i mame:-) ili tate:-)
ja sam se u međuvremenu prijavila za Pixiekid školu nošenja na Zelendanu (ne mogu čekat, moram brzo naučit koristiti sling:-D), ali bilo bi super da se održi i ova u Karlovcu (zbog drugih mama, jer znam koliko meni treba ta škola da naučim sve finese s mei tai i uopće koristiti sling, a preko tjedna nisam mogla otić, sva sreća što je organiziran Zelendan)
Ja sam se samo došla pohvaliti da mi je MM kupio sling:heart:
I to ovaj http://www.pixiekid.com/shop/index.p...roducts_id=201 narančasti.
Još samo moramo naučiti kako se nositi.
Nego dal postoji neko ograničenje što se tiče veličine bebe koja se smije nositi?
Naime mi smo jako maleni, rodila se sa 2.5kg.
sling je jako lijep :)
ne znam postoji li ograničenje što se tiče težine, mi se nosimo tek od 3,5mj
pitaj na podforumu nošenje djece, tamo će ti netko brzo odgovoriti
što se tiče učenja, mislim da je za to najbolja škola, i mi imamo sling, ali se ne znamo njime baš koristiti (tj.mm zna, al ja ne, pa se mi nosimo u mei taiu)
tina, jeste bili u knjižnici?
Što se tiče škole nošenja, bilo bi najbolje da znamo datum, za prostor ćemo lako (knjižnica, knjižnica za mlade, Obiteljski centar, Centar za mlade).
Ja sam prvo koristila sling (imao je 2 tjedna, položaj kolijevke), kasnije sam kupila Mei Tai (taman nekako kad je počeo sjediti).
Imam jednu zamolbu, ako znate nekoga tko bi mogao prevesti drveni štand (to su oni drveni štandovi s krovićem). Inače su nam svake godine iz Mladosti vozili štand, no oni ih više nemaju (sve otišlo NK Karlovac koji nema prijevoz).
Treba nam 24.4. za obilježavanje Dana planeta Zemlje.
Danas smo na Zelendanu u Zagrebu.
Baš se veselim, dijete i ja idemo na radionice izrade slikovnice od recikliranog materijala i na glazbenu radionicu.
I napravili smo zastavice za zelendansku zastavu. :klap:
nismo još bile u knjižnici, zadnji petak u mjesecu je, dakle idemo 30. 4., javim dojmove :)
i mi smo bili na Zelendanu i baš nam je bilo lijepo, možda navratimo i 24. 4. na vaš štand jer smo tražili jedan bedž, a baš tog nije bilo u ponudi na Zelendanu :(
što se tiče škole nošenja, javit ću im da nam predlože datum kad su slobodni
I kako vam se svidjela školica nošenja?
Šteta da se nismo upoznale, nismo dogovorile nikakav znak raspoznavanja 8-), a i ja sam imala karticu sa svojim pravim imenom, ne s forumskim nickom.
Dođi u subotu na štand, bit će Rodinih majica, pelena, bedževa, ... ma to vrijedi za sve. :mrgreen:
Samo se nadam da će nas vrijeme poslužiti.
Rodin štand povodom Dana planeta Zemlje
u subotu 24. travnja od 10 do 13 sati na križanju Radićeve ulice i Šetališta dr. Franje Tuđmana (kod spomenika Žabi).
Na štandu možete saznati sve o platnenim pelenama, kupiti platnene pelene, platnene torbe ili dječje majice s veselim natpisima.
Štand je i edukativan, možete dobiti sve Rodine letke i brošure (neplodnost, porod, dojenje, autosjedalice, roditeljstvo, platnene pelene itd.)
I još jedan događaj, 28. travnja (srijeda) u 17.30 u Obiteljskom centru Karlovačke županije, Meštrovićeva 10, održat će se radionica o odgovornom roditeljstvu. Na radionici ćemo naučiti kako koristiti Ja-poruke u komunikaciji s djetetom, te kako u kritičnim situacijama odabrati pravu odgojnu metodu, a ne fizički kazniti dijete. Radionica je besplatna, vrijeme trajanja je 90 minuta.