Znali tko zarotirati bebu osim dr.Habeka?
Citiraj:
Fanika prvotno napisa
Pravi, jaki trudovi su mi trajali 14 sati, a oni za tiskanje(VJEROVALE ILI NE) 2 h - morala sam ih prodisati, jer beba se nije spustila(a meni pojačali drip na max. :shock: ), pa sam ležala malo na jednom, malo na drugom boku - pokušalo me poroditi par doktora i hvala Bogu što je u smjenu došao dr. Habek koji je namjestio bebu i konačno me porodio. b]
Nisam htjela otvarati novi topic pa sam zato ovaj digla iz paučine kako bih izrazila podršku Faniki jer znam kako je biti fizički nemoćan, a ne dobivati pomoć od onih koji su tu da je pruže, ali i zato što sam, pregledavajući više tema na forumu, shvatila da je jedini koji na Sv.Duhu zna zarotirati dijete koje je zapelo na ušću i nije se spustilo u kanal - dr. Habek.
:cry: :cry: Moja je muka pod maksimalnim dripom i trudovim svakih 10 sek. i to nakon što sam bila posve otvorena (ove sate ranije zanemarujem) trajala puna tri sata, sve dok dr. Habek nije došao u redovnu noćnu smjenu, dakle, nitko ga nije posebno zvao u pomoć već se doktorica M. (s kojom on zajedno drži predavanja na kongresima, samo što on to zna i primijeniti) gradila kao da zna svoj posao. Habek je odmah vidio da je bebi zapeo nosić na vratu maternice iako sam već satima posve otvorena i vrijeme izgona je odavno trebalo završiti. Zarotirao je bebu i ja sam ju uskoro rodila u dva truda, a da se pitalo "sposobnu" doktoricu, čekalo bi se valjda da dijete malaksa i da idem na carski jer je ona zaključila da ja nemam snage za tiskanje, što je bila prava glupost. Porod je bio inducirani, iz opravdanih razloga, i jednako sam iz literature i prethodnog iskustva bila upućena u njegov tijek, kao i u tijek prirodnog poroda, no uzalud mi je bilo znanje kad ja sama nisam mogla obaviti nečiji stručni posao. :evil:
Moje pitanje članicama foruma glasi -zna li još tko na tom Sv. Duhu okrenuti bebu i privesti kraju takav porod osim Habeka? Pretpostavljam da mora znati još bar nekoliko njih, pa i školovane primalje bi to trebale znati, ali sam na forumu svaki put naišla samo na Habeka.
Šta protokol u rađaonici Sv. Duha glasi - ako beba zapne- čekati Habeka!? Ako je čovjek slučajno na kongresu, bolovanju, godišnjem, jadna li vam majka!. :shock:
Neka se javi još netko kome je trebalo okrenuti dijete u izgonu da znam trebam li idući put, ako ga bude, zaobići to rodilište ako nema Habeka u blizini.
:)
(imam i vrlo pozitivnih iskustava s osobljem te rađaonice jer sam tri puta tamo rodila, ali ovo me posebno muči jer mi se dogodilo prije par mjeseci i bilo je prestrašno)