Jastuk nikako!!!
Možeš poslije bebu doma stavljati u jastuk, ako ćeš biti sigurnija, ali za AS nikako.
Printable View
makakav jastuk u AS
nema onda nikakve vajde
nije ovo mjesto ni vrijeme za tradicije
ni s jednim djetetom nisam koristila jastuk
Jedno je može, a drugo da li je nužno/praktično.:mrgreen:
Može beba i gola iz rodilišta, može beba u obleki za godinu dana iz rodilišta, može i u jastuku,...
Ali je uvijek lakše/praktičnije (barem meni, možda nekome nije) da beba ima obleku odgovarajuće veličine.
Pogotovo prvo dijete, kad ti je sve oko njega nespretno i čudno, stvarno je zgodno kad se uz to ne boriš s njim da ne ispadne cijeli van kroz rukav.:lol:
Dodatak: ja sam shvatila da zekana pita koju veličinu obično beba nosi po izlazku iz rodilišta, ne koji raspon može nositi.
Isto kao i dijete visoko 100 cm, može nositi i 98, 104, 110, pa i na 116 možeš još toliko rukave zafrknuti, za silu i 122, ali jedna je odgovarajuća veličina.
mi ćemo naći nešto 56 vjerojatno, uglavnom nešto praktično
Ja sam sina jedva ugurala u 56 za izaci iz rodilista, 4.5 kg. Velicinu 50 je u startu preskocio. A vec po dolasku doma je uletio u 62. Manja je jos uspjevala prve tjedne u 56. Ona je bila 3.9 kg.
To se moze odokativno vidjeti na uzv od oko 30 tjedna pa do oko max.mjesec dana prije termina, navodno je taj najpouzdanij a sve poslije ima veliki raspon greske
Meni su procjenjivali malu bebu, al srecom sam kupila samo jedan komplet 50. Ito bas onaj namjenjen za izlazak iz rodilista. Malac se rodio 51 cm dug, i uopce mu nisam mogla zakopcati izmedju nogu drukere. Srecom sam imala rezervu- 56 koja je bila idealna. Malo je klapalo al nista strasno.
Ja sam s malenom napravila grešku jer sam kupila 5-6 kompletića 56 a jedva sam ju ugurala u taj broj, ali rođena je velika. Za malog 56 nisam ni uzimala u obzir. On je u 62 išao doma iz bolnice.