mislila sam da će ovaj topic biti poticajan u smjeru štednje, a onda sam ušla u boss :mrgreen:
Printable View
mislila sam da će ovaj topic biti poticajan u smjeru štednje, a onda sam ušla u boss :mrgreen:
...i natrag do rasipnice... :)Citiraj:
mama_jos_malo prvotno napisa
Ja se, evo, javno pohvaljujem. Ostala sam dosledna svojim obecanjima sebi samoj - ne kupujem gluposti, dorucak nosim od kuce, moje "ne" decijim nepotrebnim sitnicama je postalo cvrsce, trosim stare rezreve kozmetike (a i dalje se ne mogu nacuditi kooooliko je toga), ne arcim MB na netu bez kontrole, kontrolisem se po pitanju upotrebe telefona...
Nasuprot tome, kupila sam par kvalitetnih stvari svojoj i prijateljicinoj deci i mudro potrosila novac.
Moj ponos raste k'o kvasac... :oops:
Citiraj:
Citiraj:
Vishnja prvotno napisa
:klap:
Vishnja - da nam još punooo "nakvasaš" - čestitam ti!!!
:lol: :lol:Citiraj:
Rješenje: kupujte s članom obitelji jer u tom slučaju, kako su pokazali pokusi, kupujemo i trošimo manje.
u zadnje vrijeme nastojim ne voditi svog člana obitelji u kupovinu... poduplaju mi se računi :/
Pa nisi napravila ništa loše. :mrgreen:Citiraj:
Iz mog iskustva, njihove stvari su fakat prvorazredne. Ako si kupila nešto što je dovoljno klasično da za sezonu-dvije ne bude demodirano, napravila si dobar potez. :)
Bravo! :)Citiraj:
Vishnja prvotno napisa
Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
ovdje ti je par linkova
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ipsa&start=100
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ghlight=stipsa
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ghlight=stipsa
ja inače kupujem balein iz dm-a i puno je jeftiniji - manje od 20 kn, čini mi se. I super sam s time zadovoljna ali jedna forumašica je pisala da je imala jaku reakciju na to. Pa probaj oprezno. Netko je spominjao i stavljanje sode bikarbone na kritična mjesta.
ovisi kakav ti je član obitelji - mm je krejzi šoper, ako s njim odem u supermarket pune se kolica bez obzira što smo u minusu, a ja sam sposobna izaći iz Bille s tri artikla... i uvjek imam tu ulogu zvocala "što će ti to, ostavi ovo, dosta je, idemo van" :PCitiraj:
sorciere prvotno napisa
ok, za sve one koje i dalje žive u bajci
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=67216
malo hladnog tuša !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Verujem da nije sve bas tako crno...
Ja sam upravo onakva kakva ne bih trebala biti. Hirovita šopingholičarka koja najboljše zabrazdi u kupovini kad je loše volje :mrgreen: - Možda da izbjegavaš biti takva:)
No, ipak sam u mojim nekakvim pokušajima uštede i susprezanja od glupave kupovine došla do nekakvog zaključka koji možda i ne mora vrijediti i za tebe: Ne valja pretjerivati i u ne-kupovini, budući se tada čovjek može uhvatiti u zamku totalne izgubljenosti u neimanju osnovnih potrepština, a što može dovesti do još glupavijih kupovina.
Stoga, budimo umjereni :mrgreen: :lol:
Citiraj:
pikapolonca prvotno napisa
ja ću se samo prisjetiti jednog popodneva kad sam sva bijesna krenula u grad, s namjerom da spiskam 300 kuna... do grada je to naraslo na 500... nakon dva sata hodanja - već sam iznos povisila na 1000... :?
i nikako nisam uspijevala naći nešto što bi me veselilo - čak ni za tu lovu...
doma sam se vratila s malom policom za kuhinju, koju sam gledala nekoliko mjeseci po katalozima :? :roll: .. nekih 120 kuna...
nakon toga sam odustala od kupovine kad sam ljuta. jer me nakon toga samo bole noge... :mrgreen:
sorci, al priznaj da si se dobro osjećala tog popodneva, dok nisi došla do grada :mrgreen:Citiraj:
sorciere prvotno napisa
ma jok :/ ... išla sam s mišlju: ak to drugima pomaže, valjda će i meni! :lol:Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
a) mrzim šoping
b) više od šopinga mrzim centar grada
c) nemam pojma koji mi je vrag bio :roll:
ja kad krenem nesto kupovat, tako ko ti, obicno ne nadjem nista
najdraze su mi kupovine usput, neki dan sebi u TLimacu preprekrasnu torbu kupila. kao djecja skolska. ne mogu joj se nadiviti. 50 kuma.
na pink pantera?Citiraj:
preprekrasnu torbu kupila. kao djecja skolska. ne mogu joj se nadiviti. 50 kuma.
:mrgreen:
ja sam se premisljala za jedan smedji ruksak-torbu s puno malih pinkica i dok sam odlucila, vratili sve u zgb
idem danas u tl, nazvat cu te otamo da ne uzmem krivi
od ruksaka sam vidjela samo roze, ovo je bas torba za preko ramena
:heart:
I mogla si nam reci da je 70% snizenje :xCitiraj:
Mene MM jučer odvukao :mrgreen:Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
zgodan neki razvoj.
krenuli od jedne kave manje, ne kupovanju tricarija u dm-u, a zavrsili na boss-u. :P :lol:
kupovina u bossu je ulaganje u budućnost :mrgreen:
rasprodaja traje do 11.10., ali vec sada je muski ducan spao na 10% ponude, kaj ce prodavati jos 10 dana
:lol: Baš tako a za sve je kriva mama_jos_malo :mrgreen: :lol: Al sam zato našla malu crnu haljinu :DCitiraj:
seni prvotno napisa
Ipak? Jessss! :DCitiraj:
yaya prvotno napisa
Da i sad sam skužila kako se uđe u začarani krug kupovanja jer uz tu crnu haljinu baš i ne pašu kamperice i sportska torba i jakna :nope: a ja ne želim kupiti cipice niti baloner jer još nisam spremna za takvu preobrazbu pa kombiniram i gruntam...Citiraj:
Vishnja prvotno napisa
pasu marte :mrgreen:
ovo me podsjeca na moju maturalnu veceru :mrgreen:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
yaya, pa biti će još svadba i prilika - sad barem slijedeći put nećeš morati razbijati glavu oko toga da u ormaru nemaš ništa prikladno.
ja, npr. ne volim klasičan stil odijevanja, ali nikad ne kupujem niti nešto što znam da će trajati jednu sezonu.
eee, ali to se uči, najviše na svojim pogreškama. tako da nakon faze propalih kupovina dođeš u fazu u kojoj, u stvari štediš dok kupuješ (iako, ponavljam, taj koncept štednje dok kupuješ, nikako ne sjeda u glavu mm :mrgreen: )
npr. imam jednu totalno otkačenu suknju, koju brat bratu, nosim već sedam godina i obožavam ju - može i na svadbu i u ured i svugdje.
s cipelama je, istina, malo teže jer ove na petu nikad ne iznosim, čak ne zato što bi bile neprikladne za svaki dan, nego zato što više volim za svaki dan ravne cipele. al' opet dobro dođu za ovakve prilike - imam jedne koje sam kupila prije tri godine (nisam štedjela na njima - jer su mi bile super - moj pojam skupih cipela je 1.000,00 kn, više od toga niti dam, niti gledam), isto su malo otkačene, i danas izgledaju super. i te jedne su mi sasvim dovoljne za onoliko koliko mi trebaju.
Istina...Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
Ivarice, moje ne pašu jer su one na 20 rupica...čizme, a haljinica Audrey Hepburn (se tak piše??)...e pa sam si nekako mislila da nebi bilo loše malo koketiranja s tim mojim nekim alternativnim stilom i klasikom. Dakle mala crna haljina, crne balerinke koje sam kupila isto za jednu svadbu i stoje 3 godine u ormaru (isto stil Audrey) i plave hulahopke (ona fina čudna plava boja) :mrgreen: tak da mi niko neće moći reći da se nisam svećano obukla a opet ću zadržati sebe.
fali ti jos nesto posudjeno :) pa se mozes i vjencat
:lol: Fakat, al i ovo jednom mi je dosta. Ima neko bisere za posudit??Citiraj:
ivarica prvotno napisa
:lol: :lol:
ovako po opsu mislim da ces izgledat genjalno i predivno.
iako sam msljenja da se marte mogu isfurati na (skoro) svaku haljnu.
pogotovo 20rupasice :mrgreen:
Hvala...Vidjet ću kakva će biti reakcija uzvanika tj. moje svojite. Mislim moja me rodbina već navikla gledati u plavim čarapama al svojita još ne. :mrgreen:Citiraj:
leonisa prvotno napisa
sjetih se da je maticar na nasem vjencanju pitao:
i gdje su mladenci? :lol:
a mi stojimo pred njim i smjeskajuci se kazemo: pa mi :mrgreen:
dakle go go sa svojim plavim carapama....
a sad ces morat stavit sliku da vidimo kako si to izgledala. aj ne moras se cila pokazat :mrgreen: mos samo haljinu i carape (kakve li su to plave cupave :? )Citiraj:
yaya prvotno napisa
ja san vec napisala da mi je muka ic u shopping, ono kad nesto trebam pa ciljano ic :nope: katastrofa!
najdraze mi je kad slucajno na nesto naletim i da je na snizenju :mrgreen:
:lol: ne čupava nego ona neobična plava bojaCitiraj:
zhabica prvotno napisa
Ma već sam obećala curama stavit sliku sa svog 10. rođendana gdje imam crvenu haljinu i dinamo plave dokoljenke i starke pa ću sad kad se poslikam u ovoj kombinaciji 22 godine after :mrgreen: staviti skupa obje slike.
Ni ja ne volim ciljanu kupnju jer nikad ništa ne nađem a polomim se danima