Ma šaljite im ječmence opet svima na oba oka, pa nek dolaze na posao ovakvi: :shock:
Printable View
Ma šaljite im ječmence opet svima na oba oka, pa nek dolaze na posao ovakvi: :shock:
cure ovo je uzas, ja sam sada na porodiljnoj pa ju ipak dobijem ali kada ovo citam :? :? :? :? :?
Zasto se stvarno kolektivno ne pobunite?
drzim fige da bude danas sto prije lova!
neznam dal sam na pravom mjestu s pitanjem.. pitam za frendicu. ona je nezaposlena (upravo diplomirala) i planira trudnocu ovih mjeseci (zapravo sto ranije :) ) pa me samo zanima koja su joj prava u trudnoci kao nezaposlenoj zeni? za vrijeme porodiljnog je naknada koju dobiva onih 2 i pol tis kn jel? a sto je ako su u pitanju komplikacije?
Sve 5 :love:Citiraj:
Mimolina prvotno napisa
Baš sam suprugom raspravljala kako državne institucije uvijek čekaju zadnji tren da nešto uplate, iako imaju lovu. Al drže ju i ubiru kamate na našim novcima...
ovo ponašanje nema više veze s ubiranjem kamata na računu države, ovo je čisti bezobrazluk i dvoličnost. I oni se hvale pronatalnom politikom?! Ma daj... Stvarno bi ih trebalo u novine.
E, ovo je sad previše! Osjećam se kao da cekam nekakvu milostinju, pa kad se gospoda smiluje, smiluje. Stvarno sam ljuta i bome im šaljem jačmence svima! I nek svi budu škiljavi! :x
Jel neko ko je nosio doznake, pitao tete u HZZO-u jel one sto znaju kad bi moglo bit. Ja idem sutra, pa ću sutra baš pitat.
Meni je ovo prva naknada... nisam dobila plaću od 30.11. :(
Meni je prošli misec došlo 30.12 poludila sam od čekanja nadam se da će ovaj ranije,stvarno nisu normalni koda se od zraka ranimo
jeli netko možda zvao hzzo kada će biti uplata..mrzim čekanje :evil:
Zvala u Hzzo...Gospođa ne zna ništa:(...da baš.
U PBZ i Međimurskoj banci danas ništa. Pitam se tko je odgovoran za tako super prenatalnu politiku... Znaju li uopće političari kako je nešto trulo u državi..Oprostite, ali užasnuta sam cijelom tom situacijom...nadam se da je s isplatama na porodiljnom drugačije:)
Ma stvarno ih sramota bila :evil:
U Erste još uvijek ništa...u petak me naručili u bolnicu na porod,a htjela sam još nešto i kupiti, ostaviti sve OK doma.... ma nemam riječi za takvu politiku naše države više
Ajme, pa ni danas ništa :? , barem ne u Rba.
A spisak za DM mi je već na dve strane.
Jednom rječju - S R A M O T A !!!! :x
E, danas mi je stvarno puko film! :evil:
Zvala sam zdravstveno, jedan broj-neznaju nista, vele, nije do njih,
zvala podrucni ured-ista prica, vele da vise ne dobivaju informaije o lovi.
Zvala ministarstvo - tamo se ljute i vele da zdravstveno raspolaze sa tim informacijama, oni su zaduzeni za to. Dao mi stricek br telefona od zdravstvenog (neki deseti), pa sam ponovno
zvala adravstveno, gdje mi teta veli da ni oni neznaju kada ce, rezervirali su novce za 21, 22, a iz ministarstva im jos ne spustaju novce!
Zgodno, ha! Niko nis ne zna i niko nije odgovoran! Cure, neko pere lovu preko nasih ledja! Ko sije trudnice, one su samo jos jedan strosak za ovu sjebanu drzavu, al se dvolicnost politicarima jos uvijek isplati!
I kome da se žalimo?
Stvarno pretjeruju. Osjećam se kao da svaki mjesec očekujem nekakvu milostinju od njih :evil:
E pa u tome je stvar- kome da se žališ? Nitko nam nigdje nije obećao da ćemo dobit naknadu do nekog dana u mjesecu. Kad god sam pitala u HZZO-u uvijek su mudro rekli "krajem mjeseca". Sad je ta famozna kriza i sve isplate su usporene, čuvaju se novci koliko god mogu. A to je zapravo na razini države mizeran iznos. Naknade za komplikacije su limitirane, a koliko god se tu nama na Rodi i kad idemo obavljat razne pretrage čini da ima nas puno trudnih, zapravo je to malo.
Ono što mene fakat smeta je kako se naknada koja ide umjesto plaće SMIJE uopće isplaćivat iza 15.-og kad je to krajnji zakonski rok za uplatu plaća za prethodni mjesec?
ja se sve nekako mislim da će uplata biti tek u petak :evil:
mislim da se to sve oduljilo jer su političari dobili povišice pa im ponestalo novaca za nas.
bilo bi zanimljivo da ih dobijemo tek slijedeći mjesec :?
Stvarno su ga prekardašili ovaj mjesec :evil:
Svako jutro prva stvar koju radim je da gledam na mob ima li novo izvješće od rba - sjeda mi mjesečna rata kredita ovih dana i izgleda da ću se morati dati u razno razna prebacivanja s MM računa :/
Sram ih bilo! A da nam bar kažu kada ih pitamo. Kraj mjeseca je i 31., ali to ne znači da je to u redu.
I moj je popis za Muller već dug...
Ali zato Kosorica upravo priča hvalospjeve sama sebi i vladi u Saboru o tome koliko se radi na pronatalitetnoj politici. :evil: Bolje da ugasim tv da ne završim u bolnici.
Mislim da bi Roda kao udruga trebala pokrenuti inicijativu da se i rodiljne naknade i naknade za bolovanje u trudnoći isplaćuju do 15.-og. I mi isto imamo račune i kredite kao i svi koji do tad dobiju plaću, i ne čekamo milostinju nego naknadu iz proračuna u koji kad radimo uplaćujemo svaki mjesec masne novce! To treba riješiti jednom zauvijek.
Cure, a da ih damo u novine? Oni se stalno hvale...radimo ovo za rodilje, dajemo toliko i toliko, pa za prvorođene bebe, pa za ovo pa za ono....
Jučer slušam na vijestima Bandić daje preko 2 milijarde kuna za socijalu i zdravstvo!!!! :lol: Pa kaj mi ne spadamo u tu kategoriju? :? Pa di su onda ti novci? :evil:
Netko ih treba spustiti na zemlju....ja sam za da pišemo mail i Jutarnjem i Večernjem i 24 sata.... pa kud puklo
Cure,
ja poslala mail o našem problemu Irini na Antenu Zagreb i zamolila da malo pročeprkaju. Da li hoće, ne znam, bumo vidili....
Gabrijela11
potpis ko kuća!
Definitivno u medije.
Moje mišljenje je kako sam napisala- netko bi iz Roda trebao poslati ili istupiti. Ne samo zbog ovog mjeseca, nego inače da se to dovede u red. Ljudi žive od tih novaca i oni trebaju stizati u nekim normalnim rokovima na koje se možeš osloniti. To ima puno veću težinu nego da se skupi ne znam koliko isfrustriranih trudnica, a ne može nas ni biti puno kad moramo mirovati. Mene ubija ovo današnje uzrujavanje osjećam se kao da ću puknut, a 8.mj. trudnoće.
mislim da sam čula da vlada kupuje nova autaCitiraj:
sir_oliver prvotno napisa
bilo bi zanimljivo izac na ulice pa da naša banana država bude jedna od rijetkih di trudnice marširaju
prijatelj od MM mi kaže kako misli da će naknade za bolovanja još nekako dolaziti do 5og mjeseca, a da nam onda državi dolaze na naplatu pusti dugovi...ja ostala :shock: a MM meni da šta se čudim, šta malo više ne pratim vijesti i politiku a manje filmove
svim čekalicama šaljem :*
Danči, ako si već složila mail možda da proslijediš Mariji Miholjek u "Provjereno" na NovojTV. Ona uređuje Provjereno, radi i druge informativne emisije, a i žena je taman trudna pa možda nešto već zna o problematici.
Evo citat iz Jutarnjeg: "Saborski Odbor bez ikakve rasprave donio je odluku da stranke za svoje aktivnosti dobiju 13 posto više nego lani. U to nisu uračunate plaće. "
:evil:
draga mermelada, pitanje postavi na "rodinim pravnim savjetima"Citiraj:
marmelada prvotno napisa
mislim da tvoja prija kao nezaposlena dobiva oko 1660 kuna za vrijeme od rođenja djeteta do 1 godine, ali nisam ti sigurna pa provjeri! možda ti govorim skroz krivo. a ovo za komplikacije dok je netko nezaposlen, ti nemam pojma.
:love:
Zubic vila,
mail sam pisala direktno na stranici Antene tako da ga nisam spremila, ali nije ga problem ponovo napisati, materijala nažalost ne fali! :/
Međutim, slažem se s tobom da bi trebalo da iz Rode kao udruge (pa makar uz naše potpise peticije ili što već) službeno pokrenu pitanje na višim istancama da se ovo riješi jednom zauvijek! I to što prije, jer kako stvari stoje u državnoj blagajni, sljedeći će mjesec biti još puno gore. :evil:
Drage moje u potpunosti se slažem s vama i imate i moju potporu za sve što treba napravit jer ovo prelazi svaku mjeru... :x :evil:
Kao što ste napisale već, od 20. u misecu svako jutro mi se svodi na provjeravanje računa i nadi da su MOŽDA uplatili!!! al nama redovito dolaze rate kredita, opomene i smanjuju nam minuse po tekućem i tad nikoga nije briga jesmo li mi trudnice ili nismo i jesmo li uopće dobili tu jadnu naknadu :evil: :evil: a istovremeno se face u vladi busaju u prsa sa pronatalitetnom politikom i nekakvim beneficijama za mlade obitelji :?
I onda kad zovemo kažu smirite se, nemojte se uzrujavat, a meni sad uz tablete tlak na 1000!!!! :evil: :evil:
Ma upravo to, takve se stvari rješavaju samo na višim instancama. Nije bitna samo naknada ovaj mjesec- dobit ćemo je možda i popodne i onda će sve utihnuti. Ali to iščekivanje svaki mjesec, kao što je već puno puta napisano- nije to milostinja. Mi koje smo zaposlene smo to pravo stekle i radeći i uplaćujući u sve živo od mirovinskog, zdravstvenog, poreza, prireza itd. Majke i buduće majke koje ne rade na naknade također imaju pravo temeljem zakona, a i ti su iznosi mizerni. Više da pred izbore mogu reći "eto obuhvatili smo i nezaposlene majke rodiljnim naknadama".
Možda da nam HZZO počne izdavati potvrde da si na njihovoj naknadi koje bi onda služile za otpis zateznih kamata na minuse, režije i kredite s kojima kasnimo ne svojom krivicom!? :lol: To bi bila mjera u rangu one "ajmo zabranit rad nedjeljom kad smo već nesposobni natjerat poslodavce da taj rad plaćaju kako treba".
Gdje mi živimo ... :(
Danči, ajde molim te pošalji i na Novu TV onda tj.u ''Provjereno'', a ja ću si dat truda pa poslati danas u novine jer je ovo stvarno prevršilo svaku mjeru :evil:Citiraj:
Danči29 prvotno napisa
A da napravite Facebook grupu "Trudnice koje čekaju naknadu,:)" po uzoru na predbožićne - Kako je Sanader ukrao Božić, :lol:
Mea ja ću se odma priključit grupi... :lol: super ideja!!!!
čitam vaše postove i svaki tren sam sve bijesnija. Na sreću ja sam ok sa kreditima zahvaljujući MM, ali Bože dragi, ovo je prešlo sve granice!
ja sam poslala i čisto kratki info na jutarnji.hr....čudim se sama sebi, inače nisam ovako ratoborna, zapravo sam vrlo smirena i "razgovorom riješavam sve" tip, opalili me valjda hormoni?! :lol:
slušam Antenu ali još ništa, vjerujem da će nešto reći kad budu imali povratnu info.
čekalice :*
Gabrijela11,
dogovoreno. složim i pošaljem!
Thanx, i ja isto pa u sve novine....Citiraj:
Danči29 prvotno napisa
Ja sam pitala kad sam nosila doznake u pon kad će biti naknada, ali u hzzo.u kažu da ne znaju, da vjerojatno do kraja mjeseca. A na to se druga gospođa iz ureda nadovezala da zašto uvijek sve trudnice pitamo njih kad oni ništa ne znaju nego da zovemo u Zagreb...
Stvarno mi jadne trudnice na komplikacijama ni ne možemo izaći na ulicu, a i pitali bi kao šta se žalimo,:) za tih par dana haha. Zato nas i ostave zadnje za isplatit, dok podmire umirovljenike, pa državne službe (da se sindikati ne bi digli na noge,:)) itd...
Iskreno meni je to sve već zapravo smješno. :)
Nemojte se ljutiti ali mislim ad nećete ništa postići s medijima. Ovo je država u kojoj smo navikli gledati radnike kojima nije 8 mjeseci isplaćena plaća, i oni zovu medije pa nikom ništa.
Mislim da nikog nije briga što trudnicama tjedan dana kasni naknada.
betty blue
gotovo sam sigurna da imaš pravo, ali trenutno se bolje osjećam što sam nešto napravila, pa taman i beznačajno.
A ovdje se ne radi o 8 dana, već bi isplata morala biti 15. u mjesecu....
:D :klap:Citiraj:
Danči29 prvotno napisa