pečena svinjetina i zelena salata
Printable View
pečena svinjetina i zelena salata
Pire krompir i grašak na "gusto"
Jučer sam radila juhu od rajčica s rižom i pitu zeljanicu. Kao hladno predjelo bile su domaće kobasice koje su radili MM i moj tata pa ih je tata jučer donio netom sa sušenja. :mrgreen:
Danas je bila goveđa juha s puno povrća, gavellino s mlincima, bijelo i crveno zelje na salatu, a za desert neka varijanta brzinske Schwarzvald torte i Sedmo nebo.
mi smo napravili roštilj (piletina, pljeskavice i ćevapi) i zelenu salatu :mljac:
namjerno nisam pravila juhu, da mi ovog više stane
Oslić u belom umaku od limuna kopra i kapara, bareni krompir kao salata sa perima mladog luka i peršuna i brokula na lešo :mljac:
Desert: opet sladoled :mrgreen:
ja ću danas piletinu s povrćem i bijelim vinom u vrećici/foliji.
manistru na pome :lol: sa kilo parmezana
California sushi (domaci uradak :mrgreen: ), skampice s povrcem i nudlima u woku, sladoled od zelenog caja
juha, pohana piletina, biži
Pileća juha
Bolonjez + špagete
Zelena salata
Bistra juha s noklicama, pilece bocke na saftu, krumpir pire, siroke mahune
sarma (iz zamrzivača od n godine :mrgreen: ) i pire krompir
palacinkice od ribanog krumpira s kompotom od jabuka i rabarbare
pita s puretinom i povrćem, salata
juha, štrukle i zelena salata
desert sam već pojela :(
Juha od jučer :mrgreen:
Lazanje (s bolonjezom od jučer) :mrgreen:
Zelena salata
krem juha od crvene leće
mesno-povrtna pita od jučer
prekjuce bezmesni gravce na tavce
juce pileca supa, cuspajz (od spinata) i pohovane purece snicle
danas pileci zabatak (stoji u frizu pa moram upotrijebiti) u nekom sosu i vjerovatno salata
sutra integralni spageti s umakom od vrhnja i slanog sira
piletina prepecena na kukuruznom ulju, peceni krompir u rerni, nekakav salata (jos ne znam koja) i besamel sos za puretinu
e imam pitanje.
poprilicno mi se osjeti brasno u besamel sos-u i pogusto je, a bas sam dodavala mlijeka. pravila sam po ovom prvom receptu sa linka.
http://www.svastara.com/saveti/?savet=989
da nas nece stomak zabolit. ja jedino besamel stavljam u lazanje, pa sad ne znam... :/
zaboravih napisat da sam napravila kruh i skuhala nekakvu gotovu dalmatinsku juhu (dole kupila kod vas u HR :mrgreen: )
kuha s fina teleća juhica, al to će za sutra vjerojatno... danas kasni ručak jer je predivan dan: police od krumpira, sa umakom od sira mmmmm :P
škampi na buzaru
Špinat u lisnatom tijestu i cikla salata + bounty kolač
Lazanje!
I od drage gošće i njene porodice :heart: koji su bili kod nas na ručku, smo dobili za desert Ferrero Rocher :mljac:
U ovom linkanom receptu sigurno nešto ne štima.Citiraj:
snorki prvotno napisa
Premalo je to mlijeka :/
Evo vidi i ovdje:
http://www.coolinarika.com/clanak/pr...-besamel-umaka
Da, danas: pileća juha
Krmenadli u umaku sa šampinjonima
Pire krumpir.
Bučnica.
Sutra: poriluk
Za danas još uvijek čekam inspiraciju :mrgreen:
poriluk s rižom i salata od crvenog kupusa, po želji malo slaninice popržim (da pojačam :mrgreen: )
poriluk s rižom i salata od crvenog kupusa, po želji malo slaninice popržim (da pojačam :mrgreen: )
pileći zabatci s povrćem i njokama
rikula
leća
I ja sam mislila danas leću, točnije pogačice od crvene leće i čičoke, no ipak sam to ostavila za sutra, a danas su na meniu mahune.
Šta? Od 10.03. niko ništa nije kuvao? :lol:
Ja ću danas verovatno sarmu, zakoju se već 2 dana spremam 8)
Ovak:
ponedjeljak - pileći file na kockice s Uncle Ben's umakom s kokosovim mlijekom, riža, zelje na salatu
utorak - punjene pohane palačinke s piletinom, pire-krumpir, salata
srijeda - dinstani grašak s krmenadlama, riža, salata.
četvrtak - pileći bataci na saft s tjesteninom, salata.
petak (MM kuhao, to se mora posebno napomenuti jer on uopće ne kuha i ne zna kuhati) - zapečeni krumpir s jajima i lukom i vrhnjem, a u svoj dio je stavio špek. Uz to salata i bilo je (uz početničke neke manje mane) baš fino.
subota - kelj varivo.
nedjelja - goveđe-povrtna juha, u vrećici pečen lungić s krumpirom, mahunama, lukom i šampinjonima, lagano podlijano bijelim vinom, mješavina salate (zelena, mladi radič, matovilac i rikula). Za desert - olfo kremšnite. Umjesto kruha još sam ispekla pletenice sa sezamom i makom.
sutra - juha, mali ostatak mesa i što si MM odluči skuhati. Salata i desert isti.
prekosutra - juha, umak od piletine, tikvica, paprike, kukuruza i vrhnja, riža i salata.
dalje - nemam pojma niti želje :roll:
MalaSirena :klap: Baš si se dala :yes:
raštiku s krumpirom i teletinu. MM nije htio raštiku pa sam njemu na brzinu napravila pomfri.
danas juha od rajčice, pečeno povrće (u zemljanoj posudi) i zelena salata.
jučer sarma
danas slanić
pohani pileći file i riža dinstana na poriluku, sa mrkvom i tikvicom
danas: pečena puretina i cvjetača na lešo