http://www.dailytelegraph.com.au/new...-1111119527528
evo jos pogledajte na kojem je mjestu "ubica" bull terrier po opasnosti i na kojem slatkisi labradori,ovcari i ostali
Printable View
http://www.dailytelegraph.com.au/new...-1111119527528
evo jos pogledajte na kojem je mjestu "ubica" bull terrier po opasnosti i na kojem slatkisi labradori,ovcari i ostali
Uopće se ne može uspoređivati izvorni tip bulldoga i današnji, jer je izgledom, temperamentom i svim ostalim to potpuno drugi pas.
Samo ih vežu počeci i davni korijeni, ali uopće nema sličnosti, ustvari suprotnost je jako izražena.
Naravno američki bulldog mu je najsličniji stasom, a što se tiče temperamenta ima neka obilježja.
Niti jedan pas temperamentom nije sličan izvornom bulldogu, jer je to bio pas jako agresivan, toliko agresivan da su ga engleskim ulicama vodila dva čovjeka.
Danas je to pas kojem se NE MOŽE potaknuti agresija iako su neke "budale" pokušavale. Njega naučiti da reži, napada i slično je gotovo nemoguće.
Zato jest u engleskoj toliko popularan u obiteljima gdje su malena djeca i gdje su bračni drugovi ostali udovci ili udovice.
Zato ga englezi nerado prodaju izvan Engleske i iznenađujuće je da je teško uvesti bulldoga iz Engleske. Tamo je on jako zaštićen.
Citiraj:
stray_cat prvotno napisa
ovaj link je kao stvoren za sve vas ovdje od moderatora pa na dalje i cak bih volio da ga ne pogledate jer ce neki kao stray_cat opet reci ...
http://www.youtube.com/watch?v=IJ4U5w0w3_w
Pepita, jako se varaš u vezi bulldoga. Ne možeš suditi na osnovu jedne jedinke tako o bulldozima. Bulldozi su jako, ali jako tvrdoglavi i ljubomorni psi. Te dvije karakteristike mi nikako ne idu s malom djecom. Iako stvarno obožavam engleske bulldoge, budimo realni. Govorim to iz vlastitog iskustva.
mi smo roditelji jednog malo 8 mj. bebača koji strašno voli svoju najbolju prijatelj icu 9 god. retrivericu! koliko ona ima strpljenja za njega i njegove igre koje se sastoji od povlačenja uho, rep i sl. to je nevjerojatno! :heart:
toplo preporučujem ovu pasminu, iako mislim da je za dijete jednako dobro da raste i uz nekog psa iz azila kojemu bi pomogli! :love:
prijateljica ima isto retriveriu isto 9 g :lol: ali od pocetka tj od mladih dana nikad ju nije ostavlkjala samu ni na tren sa djetetom jer bi ju 99.9%ugrizla
dok ima nesto u ustima nedo bog joj se priblizit
ja imam 2 djece (6 g i 2.5g)i labradora opd 5 g -.......njemu djeca cackaju slamcicom zube :lol: :lol: ,daju mu puse u oko,nos usi .....hrane ga,peru ruke u njegovoj zdjelici od vode dok on pored nje jede iz druge i ostale svakodnevne saljive stvari i mogu reci da NIKAD NNNNNNIIIIKKKKAAAADDDD nije krivo pogledao a kamoli sta drugo..........
tako da iz svakog npr legla od njih cca 6 stenaca 1 moze bit ......"kriv" recimo to tako .....mislim da puuuuuuuno igra ulogu odgoj,socijalizacija i GRANICA roditelja do koje smiju djeca "maltretirat" psa ........tako da ........eto to je moje misljenje i iskustvo.-....
Ja imam dalmatinera starog 10,5 godina. Mia ima 22 mjeseca. Ja tu ljubav ne mogu opisati. On samo njoj da da se na njega nasloni, izvali, jede tako da ona vadi hranu iz zdjelice i daje mu, ljubi ga.... Apsolutno sam sigurna u njega da joj nikad ne bi ništa napravio. Ali, kad se ona ide igrati tako da kolica gura na njega jer joj je fora kako on bježi, to ne dam. Objasnim joj da se to ne smije raditi i da je on star pa ga trebamo još više paziti.
Dalmoši su predivni, umiljati, poslušni, žude za pažnjom, jedina su im mana dlake. Ima ih jaaaaako puno. Usisavam svaki dan pa ih svedem na minimum. Ništa se ne može mjeriti sa količinom ljubavi i zahvalnosti koju ti on da.
Dok nisam zatrudnila spavao je sa mnom u krevetu, poslije smo se preselili pa više nije smio. Kupili smo mu ogroman krevet pa uživa sad tamo.
mi imamo Westyja i super je, imamo ga već 9 god (nju zapravo) :) , slaže se sa Norom savršeno, obožavaju se.Moja preporuka. :)
ako nije tajna, koja ti to iskustva mas sa pesima kad ovako pisesCitiraj:
jure prvotno napisa
i koja iskustva imas sa terijerima opcenito
Ja bih se složila sa Jurom. Meni se čini da je on htio reći da je sve stvar pravilnog odgoja. Terijeri su teži za odgojiti, ali itekako ih se može naučiti pravilima ponašanja. Ali iskreno- ja ih nikad ne bih dala ljudima koji o psima nemaju pojma i koji nemaju vremena baviti se njima. Uostalom-ni jednog psa ne bih dala takvim ljudima, bio on terijer ili ne.
a kako ja to pisem???Citiraj:
stray_cat prvotno napisa
prije svega jasno je vidljivo da to nisi napisala u zelji za znanjem nego u smislu kao "ej jure kakve pizdarije pises"a da nisam krivo shvatio potvrdila mi je i ninci svojim postom nakon tebe,pa me eto cak pokusala u fino "obraniti".
e na zalost moja ZALUTALA MACKO ako imas psa uvijeren sam da radis iste pogreske jer cak i oni sa malim znanjem nebi napisali takvu glupost kao ti.
prvo i prvo sto se tice kerry blue terriera-ja niti znam vlasnicu niti sam ikad mazio tu vrstu a opet sam kao prorok sve greske uspio pogoditi kao sto je vlasnica u postu nakon moga to i potvrdila.tebi ocito to nista ne govori.dali si cula za rijec MEDIOKRITET?znam da nisi ali proguglaj. vjerovatno profil ljudi kao ja ne koristi taj rijecnik pa ga ti ni ne mozes znat.ali vratit cu se ja na to o profilu ljudi.a sada:
1. nisam strucnjak ali za vas ovdje na zalost jesam.zasto na zalost?zato sto ja ne znam puno, ali na zalost mnogo vise od vas!
2.da si procitala mojih par postova onda bi znala kojeg psa imam i kakvog iskustva imam sa terrierima.sto znaci da ti neke stvari pricam iz iskustva kako svog osobnog tako i uzgajivaca,prijatelja i poznanika kojih nije malo.
3.sad cu te malo citirat i pokusat te nesto naucit pa ti opet budi tvrdoglava u neznanju koliko ti srce zeli
prvo dali ti izgleda na psu kao da se netko izivljaje na njemu ili da uziva?ali kao da ti to znas kad ne znas prepoznat niti kad pas ide obavit nuzdu.dalje ako ti ta jedna slika ne govori nista o pasmini onda mi reci dali ti milion slika nesto govori?udari link od youtuba koji sam ti postavio pa se prepoznaj u njemu.Citiraj:
jure, to kaj ovaj bull terijer lezi i dozvoljava da se dijete ovako izivljava ne govori nista o pasmini
http://www.youtube.com/watch?v=IJ4U5w0w3_w
4.draga moja tvoje iskustvo sa bull terrierima je kao moje sa ginekologom.ako me zelis razuvjerit napisi mi ime tog bull terriera tj. vlasnika.ja skoro da ih znam sve,pa nema bull terriera kao musica. pa ne mislis valjda kad ti bacis cigaru sa balkona da ce sigurno pasti bull terrieru na glavu.ja ne znam cemu takve gluposti moras pisat.Citiraj:
moje je iskustvo koma
5.a kakva li je ovo glupost.vau predrasuda.tolike da se valja i izmislit kako cega.moram ti priznat nakon svega da mi je zaista iznenadjujuce kako si znala uopce ime pasmine.ali da nastavimo.na tvoju zalost,a na moju srecu taj profil ljudi o kojima ti pricas je jako jako jako malen.njima ta pasmina ne odgovara jer su samo rijetki primjerci agresivni tj. lako zapaljivi a uz to skupi i ne idu do kraja.pa cu te jos nesto nauciti VLASNICI BULL TERRIERA SU VECINOM ZENE UGLAVNOM U VECEM POSTOTKU OD MUSKARACA,ali odakle da ti to znas i cemu uopce provjera neceg cega si ti vec konstruirala u svojoj glavi.Citiraj:
u principu ih ima isti profil ljudi
6.ocito si strucnjak za inteligenciju pa mi reci dali najgluplji pas moze nauciti ovo i kako mjeris inteligenciju psu?Citiraj:
jedna od najglupljih pasmina
http://www.youtube.com/watch?v=BeEEd-0aGQ8
e sad nesto opcenito
to sto sam pogodio ono za kerry blue terriera ne cini me strucnjakom.zasto? zato sto sam samo nabrojao najcesce greske vlasnika pasa(80%) i napominjem svih pasmina a pogotovo dominantnih.ne radite te greske jer se onda desava to sto se desilo kolegici na forumu.kada god vidite na ulici da pas vuce vlasnika vjerujte mi u zivot da ga ne postuje kao svog vlasnika nego on drzi sebe za vlasnika ma koliko vam to god bilo smjesno.
pas se odmalena mora uciti,kasnije je to tesko ispraviti.nema spavanja u vlasnikovom krevetu jer u coporu glavni spava na najvisoj visini.ako pas spava na visini normalno da ce od malena sebe stavljat za vodju.ima tu jos milion stvari koje treba ucit pomalo a ne nikad u zivotu niti ne dotaknuti bull terriera a sebi dat za pravo pisat da su glupi tupi i neuporabljivi(karikiram).CAT ne mogu rec da me nisi naljutila.prvi put sam presutio ali sad citaj pa uci i to ne mislim samo na pse nego uci ne govorit nesto o cemu ne znas.ja ne pisem o tome kako rascjepat atom a mogao bih iako nemam BLAGE VEZE.
pozdrav
molim pomoć.danas je staford izgrizao mog oca i mog pesa (pudla) ničim izazvan.nije bio na lajni i nije imao uzicu.uglavnom da ne duljim došla je policija ali je rekla kako ne znamo ime vlasnika (ali znamo gdje otprilike živi,ne znamo točan broj kuće,ali u toj ulici ima valjda 3 kuće) da nam ne mogu pomoći.a i kad saznamo vlasnika da će dobiti prekršajnu prijavu.prekršajnu!?!inače je taj pas višestruki napadač,ali se ljudi boje vlasnika pa nitko nije otišao korak dalje.ja želim,ali ne znam kome se u ovom slučaju obraćam za pomoć.želim vlasnika prijaviti kazneno i prekršajno uostalom mi ne znamo jeli i pas cijepljen,pa ugrizao je mog oca!?
sori znam da nije tema,ali ovu temu otvaraju ljudi koji kuže pse i sve vezano uz njih pa sam se uvalila jer ne znam gdje bi drugdje otvorila topic? :?
hvala na info.može i na pp da ne spamamo temu.hvala.
izgrizao ne mislim gricnuo nego 35 šavova i odgrižen vrat.dakle ozbiljno izgrizao,klao.vlasnik nije ni pokušao pomoći.
jure, imam i pse i macke
marta (mjesanka) je pas spasilac, polozia ispit pri nizozemskoj policiji, uredno se natjecala i u agility-u u b klasi
luka (hrvatski ovcar) je silom prilika zavrsio kao asistent djeteta sa posebnim potrebama
lasica, mislim da bi morala ici na privatnu tuzbu, to je jedini nacin, nazalost. a to vjerojatno traje i kosta. ali ako imas vremena i zivaca, mozda se dogodi presedan :)
to su pravne stvari i koliko god da ti mi dajemo savjete mislim da je pametnije otic kod nekog odvjetnika.ima ih koji cak niti ne naplacuju savjet a vjerovatno mozes i privatnu tuzbu a da ne spominjem da bi novinari jedva docekali tvoju pricu sto ti nebi odmogloCitiraj:
lasica prvotno napisa
pa cemu cudjenje onda?pises o psima kao totalni laik,a ispada da imas svjetski obucene pse, a sto da su se obukli sami od sebe na tvoje cudjenje naravno.mjesanka?pri nizozemskoj policiji?pas marta,luka?iskreno ni to mi nije nesto mastovito.da se u europskoj uniji pas bez rodovnice u policiji stavlja kao sluzben?koja je to jedinica u nizozemskoj?ma ubiti nije ni bitno zaboravi.zanemari moj post.jasno mi je sa kojim profilom osobe komuniciram.stoga se izvinjavam na pokusaju osvjescivanjaCitiraj:
stray_cat prvotno napisa
PUNO POZDRAVA.
tema je otisla predaleko od pitanja u naslovu. nisam mastovita sto s njom napraviti, osim kljucati. ako nektko ima potrebu razgovarati o psima i djeci, slobodno nek otovori novi topik.