Wow, Marchie .... pa ti krenula!!! :D :DCitiraj:
Marchie37 prvotno napisa
Sretno!
Printable View
Wow, Marchie .... pa ti krenula!!! :D :DCitiraj:
Marchie37 prvotno napisa
Sretno!
Draga rikikiki, u utorak sam bila u potpunom šoku. Još uvijek imam osjećaj kao da sve ovo prolazi pored mene. MM me zafrkava da sam se počela fiksati u kontroliranim uvjetima. :) Hvala na dobrim željama! Pusa tebi i bebici :*
A da ga pitate u slučaju da klomifenski postupak se ubraja medju tih 6 besplatnih, kako bi bilo da same kupite lijekove, a oni samo naprave postupak?! Jel bi i u tome slučaju se računalo kao postupak koji oni plaćaju. Jer po tome zdravstvo ni ne bi znalo (odnosno trebalo znati) da je bio u pitanju klomifenski postupak, računalo bi se ko prirodnjak. A Klomifeni mislim da nisu skupi lijekovi (više se stvarno ne sjećam cijene).Citiraj:
Bebel prvotno napisa
Sami ljekovi malo koštaju, ali možda sad ubrajaju cijeli postupak: UZV-folikulometrija, kateter, punkcija, transfer...Citiraj:
tinaka prvotno napisa
Pitanje ja da li sad sve to ide na teret pacijenta pa se sad još nešto plaća.
Klinike su to prije pokrivale, ali kako je sad po novom?
Citiraj:
Marchie37 prvotno napisa
super...a sta je sa onim novim krvnim pretragama i papirima sto se mora donijeti za nove pacijentice?? kako si to uspjela srediti u takom kratkom roku??
Od nalaza sam imala spolne hormone i hormone štitnjače, briseve, papa test – sve rađeno u travnju i otpusna pisma. Ništa od nalaza ne moram ponavljati. Oba puta mi je dr. Bauman napomenuo da od dokumentacije moram imati kopiju vjenčanoga lista. Na pitanje šta je sa pravnim i psihološkimm savjetovanjima, rekao je da to još nije potrebno. Mislim da je još netko na forumu spoemuo iste informacije. Nikakve dodatne krvne pretrage nije tražio. Ne bih rekla da nešto radi napamet i da će biti iznenađenja. Opet idem u ponedjeljak na SD, pitat ću još jednom, ali mislim da se za sada, barem s time ne moramo opterećavati.
Ja nisam nikad nosila nalaze krvnih pretraga na SD, samo briseve.
Cure koje idete sada na postupke u bolnice po novome, zanima me kako izgleda psihološko i pravno savjetovanje i dobivanje potvrde?!?!?
KAD SRCE KAŽE DIJETE NE KAŽE HRVATSKA
i mene to zanima,, jeli koja bila na psiholoskom savjetovanju i vadila potvrdu u pravnika.....?????????....Citiraj:
bublica3 prvotno napisa
Curke,psihološka i pravna TESTIRANJA SE JOŠ NE RADE,to će nam osigurat ustanova u koju idemo na MPO,najvjerojatnije će to biti 1-2 puta mjesečno i onda ćemo dobit potvrde koje nam trebaju,a što se tiče postupaka u onih 6 ulaze samo stimuliran,a ne i klomifeni. :*
kiara79 ali cure koje idu sada upravo na postupak znači ne moraju na pravno i psihološko savjetovanje!?
Citiraj:
kiara79 prvotno napisa
sta cu ja i zbog toga sad dolazit u zg iz dalmacije...1-2 mjesecno...????
pa zar nije dovoljan jedanput posjeta daj potvrdu i cao...pa nismo na psihijatriskom lijecenju :?
OMG ili sam ja pogresno shvatila
cure,,,,,,,, vi koje idete ovih dana ,,ili ste bile nedavno na punkciji,po novom zakonu jel daju anesteziju ili ne...ili ce davatia zna li tko ista o tome???
crvenkapica77 ja sam u više navrata rekla da se po novome daje anestezija iz jednostavnog razloga šta je ministar više puta naglasio da će anestezija bit omogučena svim ženama koje to budu htjele.Citiraj:
crvenkapica77 prvotno napisa
Vrlo vjerovatno je i to lagao.
Vi koje ste bile po novom zakonu dali ste dobile anesteziju??
Ne treba jer im to još nema tko raditi... :mrgreen:Citiraj:
bublica3 prvotno napisa
Crvenkapica,doći ćeš samo jednom i dobiti obje potvrde i psihologa i pravnika.a to će oni radit 2 puta mj.početkom i sredinom mjeseca ovisi od ustanove do ustanove.
hvala :bye: :bye:
bok svima ja sam nova..upravo sam imala prvi ivf...nakon transfera vraćena su mi tri zametka1-8st20%,2-6st20%,3-4st40%...ja iskreno nemam pojma šta to znači...ako netko zna i ima slični iskustava da mi napiše nešto... jer iskreno to je bilo sve nekak brzo...tako da sam malo izgubljena..i još nešto mirovat ili ne???hvala :shock:
KIKLA dobrodošla. Vraćena su ti tri embrija 8 stanični, 6 stanični i 4 stanični.
Ne moraš ležati, ali nemoj baš ni pretjerivati. Umjereno i mirno.
KIkla
Kakvu si stimulaciju imala i da li si dobila anesteziju prije punkcije????
Malo uspori, ali ne pretjeruj! Pokušaj se opustiti!!!! :D
Pa zar po novom ne treba unaprijed reći koliko želiš da ti se oplodi i vrati?Citiraj:
KIKLA123 prvotno napisa
PITAJU. AL MENI JE DR.REKO DA JE JEDAN OK OSTALI SLBIJI DA BI VRATIO SVA TRI--I TO ME JE ZBUNILO...Citiraj:
mmaslacak prvotno napisa
GONALE I DECAPEPTILE....ANESTEZIJU MOŽEŠ TRAŽITI.MENI SU REKLI SVE IZNAD 2 FOLIKULE I MOŽREŠ TRAŽITI ANESTEZIJU...Citiraj:
šniki prvotno napisa
na koju bolnicu to mislis ??Citiraj:
KIKLA123 prvotno napisa
Kikla, oni postoci ti vjerojatno oznacavaju fragmentaciju predembrija. Sto je manja fragmentacija, to je zametak "kvalitetniji", tj. vjerojatnije je da ce postati beba. 20% je jako dobra brojka.
Broj stanica 3. dan je najvazniji. Onaj sto je doktor rekao da je slabiji je 4-st. 40% fragmentacije. 8 stanica 3. dan je skolski razvoj predembrija. 4-stanicni nema bas veliku sansu.
Sretno!
(I koristi mala slova, velika slova su vikanje na forumu :love:)
hvala ti puno..sad mi je puno jasnije....malo me to rastužilo taj dan... p.s sory svima nisam znala to velika slova da su vikanje... :?Citiraj:
pino prvotno napisa
to mi je rekla moja gin.mislim na sv. duhCitiraj:
crvenkapica77 prvotno napisa
moram priznati da nikad nisam čula da su nekome dali anesteziju na SD, bez obzira na broj folikula. ne daju čak ni protiv bolova, jer obično nemaju. eventualno apaurin/normabel intravenozno.
doduše, možda se nešto promijenilo u zadnje vrijeme. :/
Ne znam zašto bi se morali pridržavati samo dijelova zakona loših po pacijenta poput manipulacije sa samo tri stanice i prijenos svih oplođenih zajedno s rizicima višeplodnih trudnoća. Ako je Milinović rekao DA anesteziji, onda bi i to trebalo prakticirati.
Naravno da znam da nema tehničkih mogućnosti za to, kao što nema mogućnosti da se odaberu najbolje stanice, niti je financijski moguće zamrzavanje jajnih stanica. Ne bi me čudilo da odjeli nemaju drugog izbora, nego proglasiti stanice lošima i ne zamrznuti ih, jer neće moći financijski pokriti. "Starije" forumašice će se sjetiti da lani nisu imali niti za igle za punkcije u jednom trenutku.
Cure, nemojte zaspati i miriti se s ovim zakonom. Radi se o vašoj sudbini. A čak i da ne, dajte podršku onima koje je ovaj zakon jako pogodio.
Potpisujem u potpunostiCitiraj:
Jelena prvotno napisa
Ma da, u pravu ste, meni je glupo da na osnovu toga vraća sve tri :?
Ja ću dopustiti max 2 nema toga, lošije kvalitete ili nekakvih izgovora, ako samo mi odlučili 2 zametka da se vrate tako će i biti, pa ljudi moji onda će svima vraćati po 3, nek se on poigra sa dvije i točka.
Eto već je počelo to da ćemo imati porast višeplodnih trudnoća, trojčeka..
Kako bi u Italiji, tako će biti i kod nas...
Samo me zanima što će biti u slučaju kod stimulacije ako dobijem 10ak JS?
Meni će biti ovo prva stim. i ne znamo kako ću reagirati na 15 Menopura..
Oplodite mi dvije..a ono ćorci..eh da smo barem pogodili.
Jel sad vidite koliko je zakon LOŠ?
I ovim putem apeliram, drage suborke, da nam se pridružite na:
http://www.roda.hr/forum/viewforum.p...a0233d01e2a1d1
Ej curke,ja pićim u utorak gore,ponovila CB nema više streptića :D :D a progesteron 22dc,ko da sam u menopauzi,od ovulacije ni O,a prošli put mi je rekao da ako budu nalazi ok planirati HSG.Sad me zanima jel koja imala problema sa niskim progesteronom i koji vam je bio daljnji postupak...
X :*Citiraj:
Jelena prvotno napisa
X potpisujem :yes:Citiraj:
Joss prvotno napisa
kad srce kaže dijete NE kaže Hrvatska
Citiraj:
Jelena prvotno napisa
X
Citiraj:
Martin Niemoller prvotno napisa
drage moje, ne znam jeste li bile skoro kod našeg dr, opet je počelo ludilo od gužve!
danas sam došla u 7.10 i bila 13.!?
Ovo mi je jedna od ljepših vijesti danas! :)Citiraj:
marta7 prvotno napisa
Znam da nije lako čekati, al kad se sjetim one prazne čekaonice pred neko vrijeme...
Bila sam prije 2 dana na punkciji, i dobila opću anesteziju bez problema, čak nisam ni inzistirala ni pitala već mi ju je dr B sam ponudio.
Poslije sam dva sata ležala u apartmanu, gdje je svakih pola sata ulazila sestra da me pogleda. Ovo je drugi put da idemo na ICSI, s dr. B i cijelom njegovom ekipom sam prezadovoljna, sve pohvale!
A koliko si dobila jajnih stanica? Koji je protokol bio?