hvala Laura29
Printable View
hvala Laura29
sigurno je u pravu, ne vjerojatno. Oni svaku rodilju tretiraju ko slučaj, a vjerujem da je to zato jer su zapravu puni "slučajeva"-ne mogu vjerovati da toliko stručnjaka na okupu nema dovoljno "mozga" da kuži da rutinsko rezanje, nalijeganje, bušenje, dripanje nije baš najpametnije na svijetu. Njima su jednostavno rodilje vulgaris nezanimljive, il ni ne kuže da su samo rodilje, ne nikakvi pacijenti ni bolesnici...zato jer im dolazi 80% rodilja s težim komplikacijama iz cijele HR i iz BiH.
Da, ovo sam i ja čula, ali pazite, čula jer nisam rodila u Petrovoj. Zapravo, ono što sam čula je da su super ako se radi o komplikacijama u trudnoći i patologiji trudnoće i da su tu najbolji u RH i jedni od najboljih u Europi, ali sve prijateljice koje su tamo loše prošle nisu imale nikakvih komplikacija u trudnoći, niti se radilo o patologiji trudnoće. Pretpostavljam da je razlog taj što kod njih jednostavno vrijedi isti tretman za sve, a ako se porod prirodno odvija, onda čak može biti i štetno raditi određene intervencije, ako za takvo što nema potrebe (moje mišljenje, nisam stručnjak, može me slobodno ispraviti netko tko zna).Citiraj:
krumpiric prvotno napisa
mackulina epiduralnu sam dobila oba puta odmah po ulasku u box i nije bilo problema s dobivanjem iste. Dobivaš je u naletima naravno ovisno o kontrakcijama. Ja sam uzimala samo 2 doze (hrabrica htjela sam malo okusiti kontrakcije) i bilo je ok.
:-)
stelita - hvala
znači tom logikom... ja kao rizična trudnoća uz indikaciju za CR i uz trombofiliju i niskomolekularni heparin - sam idealna za Petrovu..
Dobro, kako rekoh.. ako me bude porađao osobno prof Đ. i ako budem imala apartman - odoh ja u Petrovu...
mackulina s njim se sve mozes dogovoriti...a za apartman ako ti bude induciran to unaprije reci a ako ne bude induciran to ti ovisi ima li slobodnih ili ne (ima ih svega 2 ili 3)...puno srece....
koliko je meni poznato app je jedan na prvom katu a dva su na babinjačama....
apartmanski servis mi je i manje bitan (vidim ga kao privilegiju jedino kod dojenja jer ću ja biti u intenzivnoj a tamo se rijeđe donose bebice) a u aa često i vidim ga kao dobru stvar jer će mm biti prisutan često što je u intenzivnoj nemoguće.
Ostalo ne vidim prednosti - bitnije mi je da mi Carski obavi profesor Đelmiš
Hej mačkulina si dobila moju zadnju PP? Nisi se javila nisam znala jel si rodila ili..... Kada ti je termin, da li su ti što pomogli odgoviri po pitanju Petrove i carskog?? :)
Premjesteno sa http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=78054
Citiraj:
Anajat prvotno napisa
Citiraj:
smajlić prvotno napisa
jesam draga.. dobila i odgovorila ti.. :)Citiraj:
Trio prvotno napisa
što nisi dobila moj PP?
hvala ti puno na svom iskustvu :)
nisam još rodila... ipripremamo se :)
Cure jel zna tko gdje ima za kupiti jednokratnih mantila za tate na porodu i da li uopće inzistiraju na tome? Jel mora biti dugih rukava? Ja si mislim kak će mm jadan u toj plastici na +40 u hladu..Danas sam gledala u onoj prodavaonici bambolino nasuprot Petrove i taj jedan jadan ogrtač košta 40ak kn što im iz principa nedam jer paket takvih od 100 komada košta oko 80kn (mislim u Getrou ili negdje). Radije bih kupila tih 100 komada pa dijelila ispred bolnice!
Imaš kupiti tih odijela (s kapom i zaštitom na nogama) u Hospitaliji. Jedna ti se nalazi u blizini bolnice. Mislim da je i tamo ono koštalo oko 40-ak kuna. Tata ga na porodu obvezno mora imati.
Mi smo kupili u Orto medi centru u Grižanskoj imaju baš paket za tate na porodu ima unutra i šlape i kapa i maska za lice ne sječam se cijena ali znam da nije bilo puno.
dogovor je pao........ rađam u Petrovoj :)
obzirom na moju rizičnu trudnoću i anamnezu... tamo su mi svi sugerirali da idem :)
i da uspjela sam.. poroditi će me onaj koji sam željela da me porodi :)
beskrajno sam mu zahvalna jer je našao vremena za mene :)
prvi put sam potpuno smirena i spokojna :)
hm da
i meni i mojoj sestri je naš ginekolog obećao da će nam biti na porodima
pa se eto baš nešto desilo na oba ta poroda, pa ga nije bilo
ok, znali su drugi da smo "njegove", zvao je rađaonu tokom poroda da vidi kako ide, davao upute, sve fino krasno
ali njega ipak nije bilo tamo
ja idem na dogovoreni carski.. pa valjda je to drugačije :)Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
jer se priprema za to dan prije :)
ja idem na dogovoreni carski.. pa valjda je to drugačije :)Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
jer se priprema za to dan prije :)
Mi smo imali dogovor s ginekologom da bude na porodu. Nakon sto sam 10 dana prenijela, konzilij je preporucio da zbog visikog tlaka idem na carski koji je bio dogovoren u utorak u 09.30h (moj ginekolog bi bio dio tima). Kraljica se prirodno rodila u 09.32h :mrgreen: a ginica sam negdje oko 2h ujutro izvukla iz kreveta, odmah je zvao radjaonu i davao upute kolegi da se brine o nama dok on ne stigne a negdje sat vremena kasnije je stigao u boks. Zahvalni smo mu sto nam je doveo razboritu babicu i sto se toliko sjajno brinuo o nama!
A koji ginekolog je to bio ak se smije znati? Da nije ovaj moj nadam se :)Citiraj:
Maxime prvotno napisa
klarah ne razumijem formulaciju tvojeg pitanja ali ne, nije mi dr. Ivanisevic bila na porodu (inace doktorica Ivanisevic ima odlicnu reputaciju).
ima li tko da je bio friško u petrovoj u apartmanu?? čula sam da je sad apartman 700kn pa da provjerim dal je to istina
u 1.mjesecu 2009. je bilo 600kn ...ja bila
Petrova mi je pred nosom al bježim na sveti duh.
u petrovoj ne mogu sjedit 5 minuta a da se ne rasplačem, ne znam kako bih tek rodila tamo. :lol:
makar su sve moje poznanice pohvalile petrovu i osoblje, al meni je ta bolnica... :cry: :cry: :cry:
Je, apartman je sada 700 kn.
Ja sam ga imala "besplatno" jer sam bas zbog toga unaprijed uzela takvo osiguranje preko Croatia zdravstvenog, ali je odjel na 1. katu za oporavak nakon carskog reza stvarno super da se nisam htjela seliti u apartman jer bi to znacilo seljenje na 2. kat, a i MM bi morao uzeti tjedan dana godisnjeg pa mi se cinilo bolje da taj tjedan negdje drugdje provedemo, a ne u bolnici. A nama je na tom odjelu stvarno bilo super, koliko ti moze biti super u bolnici.
Prof Ivanisevic je super, ali ona obicno ne bude na porodima, ona je nadsluzba i zove se samo u kriticnim situacijama.
Ja sam se druzila sa prof Skrablin (isto nadsluzba), koja nije dozvolila da idem na carski iako se ocekivala bebica od 5 kg, a i moj prvi porod je bio problematican s bebom od 4 kg. I eto nakon sto su mi 3 doktora sugerirala carski i ja se dogovorila za carski u Petrovoj, zena zmaj iz nadsluzbe je odlucila da radjam prirodno dijete od 5 kg. Tako sam provela nepotrebnih 22h u radjaoni i 17h bez plodne vode i u trudovima (na srecu prirodnim, bez dripa) i kako se bebica nije mogla spustiti u zdjelicu na kraju je porod ipak dovrsen sekcijom i ja pod spinalnom ugledala svog djecaka. Sva sreca da je sve dobro proslo, inace bi nekoga zadavila.
I da, nudili su mi i spinalnu za vrijeme prirodnog poroda, no ja ju nisam htjela.
Ja sam eto friska iz Petrove pa ako netko ima pitanja, tu sam ... No znam samo za 1. kat, na 2. nisam niti zalazila.
a što je na kraju s tim tečajem za muža?
jel ga mora imati ili ne?
mora. i to isključivo njihov.Citiraj:
Death-of-Art prvotno napisa
ima li neka od vas da je rodila u Petrovoj a po njenom nalogu ili molbi nije bila rezana?
Ja, drugi porod.
Ja, prvi porod, još 2005te.
Nekoliko mojih prijateljica nije rezano u Petrovoj (sve friski porodi).
to mi je drago čuti..
a treći porod su te rezali, Ivanche?
Treći nije bio u Petrovoj nego na Merkuru. Ne bi ni drugi bio u Petrovoj, ali me vozila hitna i bilo je hitno pa sam ipak završila tamo.
i u merkuru si ih tražila da te ne režu?Citiraj:
ivanche prvotno napisa
i u merkuru si ih tražila da te ne režu?Citiraj:
ivanche prvotno napisa
Da, ali mi je to već treći bio pa mislim da nije imala niti namjeru.Citiraj:
Mrva prvotno napisa
U Petrovoj prvi puta nisam niti znala što me čeka. Mlada, neiskusna, bez interneta u to doba....
Tako da je prvi porod bio užasan, drugi odličan, iako su oba u Petrovoj. I babica koja je bila na drugom porodu je bila izvanredna. Da mi je ona bila i na prvom mislim da bi i on bio puno bolji.
Faktor koji radi najveću razliku između prva dva je osoblje bolnice.
Treći neću sad uspoređivati kad se tu priča o Petrovoj.
puno hvalaCitiraj:
ivanche prvotno napisa
rodila sam u Petrovoj 25.08. očekivala sam sve moguće najgore...nakraju rodila od dolaska u rodilište do prvog KMEEEEEEEEEEEEE prošlo nešto malo više od sat i pol, bez dripa bez ikakvih ljekova, jedino kaj sam pri izgonu imala puni tretman i nalljeganje na trbuh i rezanje...ali iskreno ni jedno ni drugo nisam osjetila...
problem kod mene je bio što sam jako popucala unutra i osim reza sam još dodatno pukla, pa je bilo puno šivanja...
sve pohvale rodilištu, i malo manje pohvala odjelu babinjača
a ja baš to ne želim.nalijeganje i rezanje...Citiraj:
kata.klik prvotno napisa
Rodila sam 10.09. i sve je prošlo super, počelo oko 09.30, rodila u 13.15.
Cijela ekipa je bila super, nije bilo nalijeganja na trbuh, nisam rezana, pokazali su mi kako da dišem prilikom izgona, malo sam pukla površinski, 2 šava.
Poslije sam bila u apartmanu na prvom katu, sestre na odjelu i sestre za bebe su stvarno za svaku pohvalu (prošli put sam bila na odjelu babinjača i jedan dan u apartmanu i nemam baš riječi hvale, ali činjenica je da na 2 katu ima puno više rodilja).