ma i meni proletilo, samo se sad malo vuce.. punooooo hvala na lijepim zeljama :*
Printable View
ma i meni proletilo, samo se sad malo vuce.. punooooo hvala na lijepim zeljama :*
sretna kak si?? kad cemo nas dvije??
Nije me bilo 2 dana na forumu i vidim da se ništa nije promjenilo. Nitko nije rodio :mrgreen:
Kako ste krenule, ja ću prva rodit :lol:
Mene jučer i danas koma rastura dolje! Jedva se okrećem u krevetu od bolova, jedva se ustajem! Hodam kao kauboj :roll: Čućnuti mi je SF!
Nadam se barem da mi svi ti bolovi najavljuju lakši porod! Smijem se barem nadati :mrgreen:
samo se ti smij... ma nadam se da neces ovo iscekivanje prolazit.
Pa nisam li rekla da ja priželjkujem da prenesem 2 tjedna? Jer bismo do tada uselili u svoju kuću. :)
Samo trebate misliti pozitivno i opustiti se da bi krenulo! A ne se ubijati sa pitanjem kad će, hoće li :mrgreen:
znam znam da si to rekla, al zurila se pisat... a evo ja se opustila od petka ujutro jer je dr. reko da jos nis, i zbilja nema nista. a dobro, valjda bude do petka.
sretna sanjala sam da si rodila.
mihim JAKO te dobro razumijem, ja sam u Rijeci cekala TRI TJEDNA, sreca da sam imala di bit u stanu pa nisam morala lezat u bolnici jer bi pukla... i svaki drugi dan na kontrole. bio mi je pun kufer i CTG-a i plodne vode i pregleda!
Jos kad mi je nakon 3 pregleda rekao ginekolog da mi termin nije 15.8 nego 1.9 i da jos ni nebi trebala rodit..... ma joj covjece rasplakala sam se od muke!
E i onda sam fino 31.8. bila na kontroli i isto tako 2 cm otvorena, nece jos, nema trudova, plodna voda bistra lalala... Tu vecer sam dosla u bolnicu s trudovima i ujutro na termin rodila Gabicu.
Bit ce i tebi tako, kad budes mislila da vise nikako nemozes, e onda ce ti srecica pokucat na ""vrata" ;)
Ma bit će, ne brini se! :*Citiraj:
mihim prvotno napisa
Danas sam ušla u 39.tjedan i smrznem se od pomisli da mi je za tjedan dana termin! :( Malo sam se bila smirila u zadnje vrijeme, ali mi se opet vratio osjećaj da nisam spremna opet to proći :(
Mihim i Paio - di ste, kaj ima?! :love:
ja sam tu, nema trudova, nestrpljiva - blago receno. :*
Ja sam bila uvjerena da si rodila. Vidim ne javljaš se 3 dana :)
ma bit ce to, ne brini.Citiraj:
mihim prvotno napisa
kak god pogledas - beba mora van ;)
tebi je termin bio isto kad i meni ako se ne varam.. 18.11. zar ne :)
ha moj je micek odlucio doci 10 dana ranije.
tvojoj se ocito ne zuri ;)
pa niko nis nije pisao, pa se ni meni nije dalo. a jucer mi bio dan koma, bas sam bila super onu vecer i jucer kad se probudila bez ikakvihznakova da bi krenulo - iskreno - bas sam bila nabrijana cijeli dan........Citiraj:
Ninči prvotno napisa
znam, jedva cekam, po uzv u je bio 16.11., a po menstruaciji 21.11. da frajer mali, vi vec uzivate. a dobro, mora i moj mrvica skoro, al sve mi se cini da cu u petak opet camit u onoj cekaoni, samo da me jos ne ostave.Citiraj:
argentina prvotno napisa
Jesi li do sad bila i na jednoj amnioskopiji?
Ja sam sad 39+3, a još ni na prvi ctg nisam otišla :mrgreen: A da ne pričam da još torbu za rodilište nisam spremila :mrgreen: Sve nešta odugovlačim :oops:
samo prosli put mi radili amnioskopiju, a ctg jos uopce ne, tak da ovaj put cu ih sam zicat da naprave ak nece nis spominjat.
a cuj mogla bi spremit torbu, da nebi spremala u 3 ujutro. moja se vec valjda 3 tjedna lijepo voza u autu. danas smo mislili montirat autosjedalicu, al sutra cemo to, mozda to ceka :lol: .
Ma ne znam...koma mi je spremiti torbu jer imam osjećaj kad je spremim da ću sutradan roditi :mrgreen: A sve bih još malo odgodila to :mrgreen: I u prošloj trudnoći sam kasno spremila torbu.
Imam spisak što trebam spremiti, a sve mi je već zbavljeno kod kuće, tako da i kad me ulovi lako spremim. Na kraju krajeva i da nešta zaboravim, lako mi MM donese. Nije na kraj svijeta :mrgreen:
Moja torba je većinom spremljena.
Još koja sitnica i to je to.
Nekako mi se neda o tome razmišljati zadnji čas o tome uz sve ostalo kaj trebamo napraviti. :)
i moja :) mada osecam da cu imati jos puuuno vremena, i samo mantram da ne prenesem opet kao sa S. koji se rodio sa 44+2 :roll:Citiraj:
Ora prvotno napisa
Vidim da ste sve pripremile torbe. Ja još ništa, kao da imam još 2 mjeseca, a ne 2 tjedna do tremina. Danas krećem u nabavku! Jučer sam konačno oprala prvu mašinu veša.:D A prije toga krečila novu sobu , nadam se lakšem porodu :mrgreen: .
Ninči i ja odgađam jer nam još traju radovi pa da rodim tek kad sve bude spremno.
Na CTG idem 03.12., tako me uputio dr. Kos. A nakon toga planiram, ako ne rodim, otići do Sv. Duha.
Mihim ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ !
Ideš! :shock:Citiraj:
kole prvotno napisa
Pa kaj su ti dali da toliko preneseš?
Ja sam evo za sada otvorena 3 cm, a imam još tri tjedna do termina što dr kaže da je super.
Mihim ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!
Irchi mi kako smo se selili tako sam sve napravila prije, ali da se nismo vjerojatno bi još sve bilo naokolo :mrgreen:
Pa da sa obzirom da je bilo sve u redu, zadnje nedelje sam imala ctg svaki dan, i posto se malac malo umirio, citaj spavao radili su mi indukciju.Citiraj:
Ora prvotno napisa
a kad ti je termin?
Kole kažu između 10. i 15.12. Možda nam cura dođe i prije jer sam već 3 cm otvorena, skraćeni i smekšani cerviks... tko zna može biti za koji dan, a opet može biti za mjesec dana.
kada je tebi termin?
Ora meni je 13. 12. i ne znam koliko sam ili nisam otvorena ovde ne rade vag preglede ali se nadam da necu zaglaviti kao sa S. a racunam i drugo je dete a jos i curica, doci ce valjda bar na vreme :lol:
cure hvala. jos uvijek nikakvih trudova. sutra ujutro opet kontrola. :(
Ti i ja smo iste :lol: Jedino što sam ja tjedan više trudna :mrgreen:Citiraj:
Irchi prvotno napisa
I ja sam prvu mašinu veša oprala prošli tjedan :lol: A isto se tako nadam da ćemo se barem primaknuti seljenju prije nego se beba rodi. Pa mi se još ne žuri :mrgreen:
A ne moram ni spominjati da mi je u nedjelju termin, a ja tek sutra planiram na prvi ctg :mrgreen:
Kole, ako si rađala u Utrechtu, onda mi je jasno zašto su ti dali da toliko preneseš. Kod nas se treba ili boriti s njima, ili ti naprave indukciju u 41.tj. :roll:
Ninči ma da ovde su stvarno super po pitanju toga, sto je i jedan od razloga zasto smo jos uvek ovde, da sacekamo malenu pa put pod noge :D
Eh, da sam barem i ja negdje vani :mrgreen:
Evo ja se upravo vratila sa ctg-a. Kaže dr. da je ctg u redu- 130 :/ A napisao mi da je ctg 130-reaktivan (što god to značilo).
Ono što me već 2 mjeseca boli, me očito džabe boli. Kaže dr. da su možda priraslice. Ali ono što je sigurno je da nisam otvorena ništa. Samo i dalje uloživa za članak prsta.
I vidjela sam gospođu Boban :mrgreen: I ona je pred kraj trudnoće i stvarno je prekrasna trudnica :D Baš mi je drago da će im se napokon ostvariti želja :)
U čet. sam imala ponovno pregled.
U 36 tj otvorena sam 1,5 cm.I prvi put sam bila na ctg-u.Bilo je lijepo slušati bebino srce ali me zbunivala i malo plašila neka crvena lampica koja se povremeno palila,jer neznam što znači :?
Da li mi netko može pomoći?
Gin je komentirao da je sve uredu,da ću najvjerojatnije ranije roditi,te da sam iznervirala bebu :? Mislim si pa kad sam bila pod stresom jer mi ništa nisu objasnili uvezi ctg-a,a i ta crvena lampica :x
Ma ne brini! Da ti ctg nije valjao, ponovili bi ga, a onda te i ostavili u bolnici. Tako da se ne opterećuješ crvenom lampicom :)
Di ste cure? Irchi, Mihim, Ora? Dajte javljajte se redovno, da ne sumnjam džabe da niste više u komadu :mrgreen:
Evo mene, malo imam s netom problema tako da se nisam mogla javiti.Citiraj:
Ninči prvotno napisa
Ali svakako me zanima kako su Irchi i Mihim.
Ajme što sam umorna...
ja isto gledam di ste vi, neda mi se samoj sebi pisat. evo ja ko mali mujo svaku vecer cekam trudove... nema. bila u petak na kontroli, ctg uredan, nalaz ko prosli put 2 cm. u ponedjeljak opet kontrola. samo da sve bude ok, malo mi bed ak me ostave u bolnici, htjela bi od svoje kucice ic, a mozda malena misli tati i mami bit pokloncic za godisnjicu braka :lol: . e i da, dragom u pon zadnji dan godisnjeg, sve smo krivo izracunali :lol: .
A tu ste, dakle, šutljivice! :*
Meni u ponedjeljak termin i idem drugi put na ctg. Malo me razočaralo sad u petak što ni milimetra nisam otvorena :( Sa svojom curom sam u ovo vrijeme bila prst otvorena...što znam da nije puno, ali je barem prst :roll:
Malo me dr. Roki oraspoložio i drago mi je da u ponedjeljak opet on radi :) Kaže on meni:"Koji je ovo porod?"
Ja:"Drugi"
On:"I kako je bilo prvi put?"
Ja: "Katastrofa!" :mrgreen:
On:"Ma sad će bit puno bolje!"
Ja:"Ma čisto sumnjam da će me manje boliti!"
On:"Hoće, hoće! Vjerujte meni, ja sam u prošlom životu bio žena pa to znam!" :lol:
E moj Roki, iz tvojih usta u Božje uši! :mrgreen:
ha, ha, pa htjela si cim kasnije, mozda se stignete i uselit. cak mi se sad i spava, vruce mi je. vise uopce ne znam kaj da mislim, ok kad gledam po m - danas tek punih 41, al uzv 41 + 4 mi nekak puno i zabrinjavajuce zvuci.. ja sam mislila da druge trudnice spavaju u ovo doba, super nisam jedina.
Ma ja već valjda mjesec i pol ne spavam po pola noći! :roll: Niti se mogu namjestiti, niti mi san ide na oči...a i uvijek u ovo doba kad I. spava sjetim se da bih mogla nešta još napraviti/pročitati/spremiti :roll:
A je, hoću ja što kasnije da rodim, ali mi je nekako scenarij iz snova da sam u 40-om tjednu 5 cm otvorena i kad dođem 2 tj.nakon toga na porod ustanovi se da sam otvorena 9cm i rodim ko od šale :mrgreen: Je da sam u trudnoći posenilila, ali mi bar mašta i dalje radi :roll:
pa mozda ti se i ostvari. i ja senilna skroz. moram priznat da stvarno nisam mislila da cu tolko od termina otic, dr. uvijek gledala po uzv u i komentirala kak ce bit prije, tak da ja ko da sam si zacrtala negdje oko 10.11. da ce bit, a jos malo 30... i sad ne vjerujem, sve mi cudno, al za tjedan dana moram imat svoju bebicu na rukama tak da cu izdrzat. kak si ti u glavi, sve ok?
Ma meni sve ok u glavi. Malo zadnjih dana prevrćem teme o disanju, mjerenju razmaka između trudova i slično...ko da idem prvi put roditi :roll: A tako se i osjećam jer znam da želim da sve bude drugačije nego prvi put. Mislim kad je tijek poroda u pitanju.
A ja sam si nekako zacrtala u glavi da ću roditi na Sv.Nikolu :mrgreen: Nemam pojma zašto, ali od kad sam saznala da mi je 30.11.termin, taj mi je datum u glavi :mrgreen:
tak sam i ja prvi put, termin bio 26.1., ja rekla da cu na svoj rođendan 2.2., malo fulala - valjda mi nije htio jaku bol priustit ko poklon, imala cijeli dan trudove, a iza ponoci pocela jaci, tak da je dan iza mene rođen. pa si sad mislim da ce mrvica za godisnjicu, al isla bi od doma, a ne tamo dobila drip.....