http://sirovahrana.com/forum/viewtop...9&t=24&start=0
odatle sam našla link, ima knjiga i o permakulturi
Printable View
http://sirovahrana.com/forum/viewtop...9&t=24&start=0
odatle sam našla link, ima knjiga i o permakulturi
Mgrubi :D
:*
Za knjige sirovohranaša.
Nadam se da će ovo uspjeti...uploadala sam par fotki imanja na publicfotki.com i 2 fotke kuće kakvu planiramo izgraditi. Eco brvnara od smrekinog drva. Jako su povoljne, oko 600 EUR po m2, a to uključuje sve, i unutarnju izolaciju (hidro-termo), instalacije - tko ih želi :mrgreen: , dimnjak, unutarnje zidove i pod...princip ključ u ruke...još će nam izraditi kuhinjske elemente!
http://public.fotki.com/RozaGroza/
Imanje je dosta zapušteno i treba puno adaptacije, ali je prekrasno :zaljubljen:
:heart:Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
RozaGroza, ovo stvarno izgleda prekrasno; i imanje i buduća kuća!!
sretno u rješavanju svih "sitnica" :love:
prekrasno izgleda
sretno
Oooo, kuća mi je predivna, ja volim 'brvnare'. Po meni, ovo je idealan kompromis između uklopljenosti u prirodu i komfora civilizacije: izrađena od prirodnog materijala, u skladu je s okolinom, a imaš vodu, struju, svjetla i zraka, nema vlage... I ja bih.
Super!
Kućica je jako lijepa, koliko treba da se izgradi?
Puno sreće s cijelim projektom :D
još samo staviš zeleni krov :)
Thanks cure, baš mi jedrago da vam se sviđa. Ove kuće se u pravilu grade od 1-2 mjeseca...ali trebamo je več sada naručiti i platiti kaparu, potpisat ugovore itd, da bi oni mogli početi graditi u Travnju, tako da nije to baš neki skroz brzi postupak.
A dobar mi je i ovaj krov...kad smo več odustali od samogradnje tj homemade kuće. Budem vas zato sve zvala na kolektivno građenje štala :mrgreen:
xCitiraj:
anita_m prvotno napisa
Super izgleda!
A kuća :heart: Čim sam vidjela sliku, u nosnicama sam osjetila onaj fiiini miris drveta.
ajme groza, ovo je prekrasno!!
smijem li doci u goste kad se zazelis civilizacije? :mrgreen: :heart:
pokazi slikice onima koji te odgovaraju od selidbe 8)
joooj, imanje je prekrasno, kao iz neke slikovnice :heart:
A kuća - što je netko već rekao, od samog pogleda na sliku osjetiš miris drveta u nosnicama :mrgreen: ....pre, pre, pre.......divno :heart:
Prekrasno izgleda :D , sretno u ostvarenju svih ideja.
MM i ja smo se upoznali i zbližili uz ovakve kuće...
http://www.zoning.hr/zastupstva.html
Danas, >15 godina kasnije, još nemamo brvnaru (nije to praktično, mi smo ipak gradska djeca s gradskim poslom) ali imamo pristojan stan i vikendicu u zelenilu koja nije baš brvnara, ali je zidano prizemlje i Krivajina montažna kućica na katu. Za sada bolju aproksimaciju nismo našli... ali život je umijeće mogućeg. Zadovoljni smo, ali ipak mi srce još zatitra kad vidim drvene kuće. Možda jednog dana, u mirovini, kad nam ne bude trebalo nešto veliko. Nije to jeftin sport.
Roza, evo nešto aktualno, ako te zanima, ima dosta zanimljivog programa
Nedjelja 27.09.09. PRAZNIK PLODOVA ZEMLJE
na Zrnu u Habijanovcu.
http://www.bio-zrno.hr/najave/index.htm
Roza, imanje i kuća su prekrasniiii
Jedino mi nije jasno zašto ste se odlučili napraviti kuću na samom rubu imanja?
A par nekih praktičnih razloga. Bunar je tu blizu, ako je kuča pri početku nije potrebno sa autima voziti preko imanja, oko kuče će nam biti povrtnjak i tu je najpovoljnije za zasaditi ga, a tamo dalje ćemo imati pčele, ljekovito bolje, štale itd. pa i nije prezgodno da nam kuća bude usred toga.Citiraj:
Ivke prvotno napisa
Ivy thanks, vidjela sam da ovo organiziraju na Zrnu, ali nažalost, u horizontali sam do daljnjega tako da ne mogu ići na niti jednu radionicu koja se održava :roll:
IMANJE JE PREKRASNO, ko iz bajke :heart:
a kad jos bude kucica 8)
ta kuće je u skladu sa našim Pravilnicima
zatražite dozvolu
kako mislite prijaviti prebivalište bez čestice zgrade?
Samo sam htjela reći da stvarno volim Mgrubi (platonski naravno ;) ):) Obožavam praktične ljude koji se još uz to u nešto i razumiju i uvijek znaju postaviti pravo pitanje. Bravo ženo, uz tvoja pitanja i mi nešto skužimo.
Ma nema ti ona pojma, ona je samo laik koja tura nos svugdje :lol:
Šalim se ofskroz...na čestici ima ucrtana građevina, ima adresa, bila je nekad prije stara kuća koju je frajer srušio pa stavio kontejner. Ali daleko od toga da mi nećemo gradit s dozvolom POMOZ BOG!!! ;) Nego me živciraju sva ta pravila, dozvole itd. koje moramo tražit, platit, dobit - a malo njih nam zaista treba jer idemo off-grid, self sustainable, separatizam...kako si rekla Srednji vijek :mrgreen:
Al ajde, krećemo pa ćemo vidjet koliko će nam trebat, nadam se da če Špiro proslavit prvi ročkas u kući a ne u prikolici :lol:
Ps: pet se šalim, nećemo živjet u prikolici!
ajde prošetaj do katastra i zatraži Potvrdu o starosti objekta
ako ima snimak prije 68' , onda ćeš dobiti i taj snimak, možda je pozicija stare kuće prikladna za novu
- ako je smistiš na isto mjesto .. ko će za 50 g skužiti razliku?
drvo stari
Mi gradimo novu kuču točno na lokaciji stare kuće, samo če površina temelja biti nekih 20 m2 veča sve skupa.
Idu mm i otac mu i vlasnik na gruntovnu i katastar i sve to. Možda smo lugi al nismo glupi :mrgreen:
lugi=ludi :roll:
Roza, imanje je predivno! Prekrasno, stvarno cete uzivati tamo!
I sviđa mi se buduća kuća, lajkam :)
Da li ste razmišljali o komarcima, jer je ribnjak dosta blizu kuće.
Moj otac ima ribnjak i u određenom dijelu godine oko njega ima puno komaraca. Čini mi se da ih praše samo u većim gradovima.
što se tiče komaraca, preporučam mreže za komarce posvuda :mrgreen: na prozore, oko kreveta itd. A možda ih pojedu ribe u ribnjaku?
Da li ste razmišljali o komarcima, jer je ribnjak dosta blizu kuće.
Moj otac ima ribnjak i u određenom dijelu godine oko njega ima puno komaraca. Čini mi se da ih praše samo u većim gradovima.
mogla bi ti povremeno organizirat grupne forumske posjete vasem seoskom imanju i naplacivat upad!Citiraj:
bucka prvotno napisa
ja bi bila prva koja bi stala u red! :mrgreen:
Bucka a sigurno ćemo napravit koje okupljanje, rancher's days, Rode imaju poseban popust na sve što prodajemo ;)
Ps: Dao Bog da Špirek dođe živ i zdrav na svijet, pa ćemo trampit mljeka i sira za pelene, jaja za benkice itd :lol:
Ivke svakako bi stavili komarice na prozore, a i ta ideja sa onim baldahinima oko postelje nije loša, zapravo mi je to nekako onako, stimulativno 8)
Uf što forum danas zeza, pet puta sam več provala postat ovo :roll:
:love:Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
RozaGroza, prekrasno ti je imanje! Predivno, predivno, predivno! Jako me inspiriraš da krenem tvojim stopama!
Kolika je površina imanja?
ivy, ti ćeš ići u habijanovec? još netko? :P
mislim da ću ja ići!
ovaj :P je zalutao. trebao je biti ovaj - :)
:roll:
:lol:Citiraj:
puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
trebala sam , ali neću jer putujem taj dan negdje drugdje
ali na idući ću doći sigurno i na svakome dosad sad bila
evo ti :P
5,5 hektara, s tim da se da otkupiti dodatnih 5 hektara od susjeda za niti 10 somova eura, što naravno planiramo :)Citiraj:
puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
Hvala cure! Baš mi je milo da vam se svima sviđa. Samo što ja ne budem išla tamo sve dok se Špiro ne rodi, al ajde, izdržat ču, mm če krenut več sad s nekim frendovima i braćom počet gradit ogradu itd...pa dokle mu vrijeme dopusti.
Bože,šta je lijepo ..priroda mir,tišina,sunce...divota :*
ograda? najbolja je živa ograda! preporučam knjige vladimira megrea - anastazija, svi nastavci! :)
za gradnju kuće - sthapatya veda :)
bila sam na zrnu, bilo nam je super, plesali smo oko vatre, nakupovali se tikvi, meda, jeli fini ručak...
a kad će ponovo biti, ivy? ja sam to zaboravila pitati!
ma, ovaj mali smajlić :P je baš podmukao - prvo se kao samo smiješi, a onda se izbelji, a ja ga dotle već stisnem. :oops: