Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
Citiraj:
Tashunica prvotno napisa
Citiraj:
icyoh prvotno napisa
Iako mene uvijek zbuni da li je riječ "cigan" pogrdno. Također, Romi koje znamo to koriste, no mi ostali iz društva ne.
pa zapravo oni, mislim na cigane, ne gledaju na to kao na nešto pogrdno jer sami sebe zovu ciganima. očito je problem isključivo u našim glavama.
što me podsjeća na poznanika koji mi je ispričao kako se s lokalnim Albancem zafrkavao na temu njegove narodnosti, dok ga čovjek nije zamolio da preskoči tu riječ "Šiptar". Naravno, Albanci se na svom jeziku zovu Šiptari, ali su svjesni, oni koji žive među nama, da mi tu riječ koristimo pogrdno, a kad želimo biti pristojni kažemo Albanci.
a čuj ne znam kako tko, ali kad kažem cigan uopće ne razmišljam da bi to bilo nešto pogrdno, to mi je kao da amerikancu kažem da je amerikanac i on se nađe uvrijeđen.
ne govorim bez veze, najbolja frendica iz srednjoškolskih i studentskih dana je ciganka i nikada sebe nije nazivala drugačije nego cigankom (doduše slavonskom cigankom) i nikada se nije vrijeđala kada bi joj netko rekao da je ciganka, ona je ponosna na tu činjenicu.