U ponedjeljak ću znati nakon kontrole koliko ih je! Možda je pitanje glupo, ali reci mi molim te kako samo 3 uboda na 7 folikula?
Printable View
U ponedjeljak ću znati nakon kontrole koliko ih je! Možda je pitanje glupo, ali reci mi molim te kako samo 3 uboda na 7 folikula?
modesty4,ne pika se svaki folikul,već se ubode i aspirira,tak da je to mala prednost...:roll:
sretno i javi kad će biti punkcija,koliko imaš folikula...
ja još nisam dobila M...:evil:spalit ću na živce..
Kiara pa koliko ti već kasni?
Cureeeeeeee ja sam dobila svoju terapiju....u 11.mj je akcija....
iva mia bravo :klap:
kiara to ti je tako kad je cekas....nikad je
modesty i ja sam mislila prije da koliko folikula toliko uboda ,ali sva sreca nije tako..ma tko bi to izdrzao...jos ako je dr. iskusan i spretan nemas frke.....dr.Bauman je njezan i odlican....
Duuuuuuuuuuugi....decapep+gonal....a to traje i traje...al izdržat ćemo nekako :-)
ma naravno da ćeš izdržati,pa sve za bebicu,zar ne??:yes:
mislila sam da ćemo modesty i ja zajedno u postupak,ali mi je ona dobrano pobjegla,pa ću ja očito pričekat tebe..:-o
kako se moja vještica sprema,ja ću u Božićni vlakić..
iva mia kad si bila gore,ima li gužve?
jesam,već čeka od početka rujna...
20gonala sam dobila i 2 cetrotida sam kupila..
cure molim boj telefona i adresu poliklinike gdje dr.Bauman radi privatno na pp..
zvala jedna moja frendica danas da se naruči za konzultacije i dobila termin 7.12.:-opa joj je to malo predugo...hmmmm i meni bi bilo.
ja sam se naručila kod dr.B u 9 mj. a tek 02.11.su mi prve konzultacije pa sam vas htjela pitati dal me tada stavlja na listu za lijekove? i koliko se dugo čeka na njih?
maya3 da li će te odmah na konzultacijama staviti na listu za lijekove,ne znam,ovisi jel imaš sve nalaze i kakva je gužva....
ja sam lijekove čekala oko 15 dana..
sretno..
Donosim vam friško izvješće, danas sam bila gore!
Gužva, gužva i gužva! Dr.B na početku nije bio, dr.T je oko 8 morala na sastanak, pa su folikulometrije trajale skoro do 10 sati.
Ja sam jako razočarana jer imam desno 1 folikul 10mm,a lijevo su napisali isto 1 13mm i nešto manjih koje nisu na papiru ni naznačili, što znači da su zanemarivi! Sve to nakon 12 dana decapeptyla i 6 dana na gonalu i to 3 dana po 3 gonala i 3 dana po 2 gonala. Od danas pola deca i 3 gonala, pa kontrola u srijedu. Baš sam jadna, jer mi se čini da su mi totalno promašili terapiju!! Prije kretanja u ovaj stimulirani sve sam nove nalaze napravila od hormona, pa na dalje ( po meni je sve u redu),ali nitko ih nije ni pogledao prije nego što su mi odredili terapiju!
Kakva su vaša iskustva imali šanse da uopće na punciji bude ijedna stanica?
I da, kada sam išla sa klomifenom pred AIH imala sam 4 folikula i to odlična! Kakva ironija.
hvala cure :)
modesty, nemoj se uopće zamarati s brojem folikula...tako je i meni bilo dr. mi na folikumetriji rekao da ćemo imati 4-5 folikula kad ono...13komada!! skoro sam pala u nesvjest:-o SRETNO
Dobila nalaze briseva i svi su super, sada još samo dočekati papa test i to je to, ono u zavodu za transfuziju me ne brine a i PP savjetovanje valjda ne može loše proći
Pitanje u vezi spermiograma: da li se može donjeti uzorak od doma??
modesty,ajde sve će biti ok...na kraju će ih biti zaman koliko treba;-)
linalena možeš donijeti ako dođeš u roku od sat vremena i da je kutijica na temperaturi tijela...:roll:
pa mislim da to nije problem obaviti tamo...
zaman=taman:oops:
Hvala vam cure!! I ja si govorim da je dovoljan i samo jedan, ako je onaj pravi!
I da moram još nešto pitati.
Kada tijekom postupka dogovarate s dr. koliko stanica će se oploditi i vratiti i da li su vas uopće pitali i konzultirali da li će se raditi IVF ili ICSI ili oboje?
mislim da ne....ali opet mislim da oni u većni slučajeva rade isključivo IVF....a kod onih "težih" slučajeva se ICSI iz tog razloga što metodom ICSI direktno dovodiš "plivače" u j.s. jer oni zbog slabe pokretljivosti ne mogu sami doći do željenog cilja...ispravite me ako griješim....tako da mislim da je to njihova procjena isključivo od para do para....
što se tiče oplodnje (broja) mene su pitali nakon punkcije...koliko želim/o da se oplodi.....
baš si sad rzmišljam s obzirom da krećem u novu akciju....koliko...jedan ili dva.... da se mene pita ja bih sve ..... ostavila bih Milanoviću svoju osobnu nek je on čuva dok ja ne vratim sve zametke...eto koliko sam bjesna na naš novi prekrasni zakon
meni nitko nije nista pitao...oplodili 3 - vratili 3.....
Jeste li uopće razgovarale sa biologicom...ono što se govori okolo je oprečno jer sa nekima je,sa nekima nije ...jel ona uopće što komentira....
Ja sam razgovarala....samo o broju....odnosno koliko ćemo oploditi...jer sam ja u startu bila za sva tri zametka....al mi je rekla da će mi ipak biti tri previše s obzirom da sam ja zdrava i da postoji mogućnost ( što svi jako dobro znamo ) komplikacija u trudnoći (jer mi je to ipak prva trudnoća) itd...
pa smo se ipak odlučili na dva iz tog razloga...itd
Iva Mia da li biolog bude na punkciji pa si onda o tome s njom razgovarala?
Da, da....ja sam razgovarala i na konzultacijama kad sam prvi put došla na SD...a i nakon same punkcije kad sam došla k sebi od anestezije....treba pitati njih gore sve što te zanima...
Bok cure.. nije me dugo bilo ali sam vas redovito pratila, eto mi krenuli ponovo u sam postupak tj. počela se pikat sa dec.. po 1 pa tako 7 dana.. i kontrola u pon.. 18.10 međutim to bi mi trebao biti 3dc znači (M) pa mi molim vas recite dali će biti pregled ili ne s obzirom da ću vjerovatno krvariti..? :oops: hvala...... pusa i puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
sivka biti će pregled...ali nemoj da te bude:oops:,pa njima je to tako normalno..
ja još uvijek čekam M...KASNI VEĆ 10 DANA!!!!:evil: ne mogu više,pa kud se baš ovaj ciklus toliko odužio...a nema ni naznaka da će doći,a trudna nisam..:-(
Hvala Kiara 79, nadam se da će biti sve ok.. ne brini, samo se opusti i doći će.. sretno!! :love2:
Tak i ja na pregledu, menga kasni, a dr. pa kako kasni, valjda od vrucine. Izvadi on "stap" za uzv, a na njemu krv, kaze izgleda da stize menga...htjela sam u zemlju propast:lol:
Ma njima je to sve tak normalno, samo se mi bediramo zbog malo krvi.8-)
modesty kakve su danas vijesti sa UZV ??
da,modesty gdje si...koliko ima folikula...
ej imam jedno pomalo tupasto pitanje...:mrgreen: zanima me na dan punkcije jel vam treba nešto posebno..negdje sam čitala da cure nose spavaćice i papuče...treba li to i kod nas...:roll:
ne, ja dosla u gegama i kosulji, skinula se i usla , njih 16 unutra a ja gola , poslije punkcije sam imala neko zeleno platno , ne sjecam se sta, zamotala sam se tj. sestra me zamotala i odvela u drugu prostoriju da malo legnem tamo sam odlezala oko 40min, (neke cure nisu lezale isle su odmah vanka),ustala se, obukla i isla doma....