L. Weisberger: "Chasing Harry Winston" - tema i stil podsjecaju na "Sex i grad", puno bolja od njene prethodne, rekla bih cak podjednako dobra kao "Vrag nosi Pradu", pa stoga preporuka.
Printable View
L. Weisberger: "Chasing Harry Winston" - tema i stil podsjecaju na "Sex i grad", puno bolja od njene prethodne, rekla bih cak podjednako dobra kao "Vrag nosi Pradu", pa stoga preporuka.
Ispravak "angelologija" :oops:
Ima u Profilu:
http://www.profil.hr/knjiga/kako-biti-sam/1869/
Meni se čini da sam Korekcije viđala posvuda :/
Inače, i meni je taj roman izvrstan.
Kathryn Stockett: Sluškinje
http://www.najboljeknjige.com/conten...spx?BookID=598
Ayaan Hirsi Ali "Nomatkinja"
dosta se teza ponavlja iz Nevjernice, no svejedno mi je bila vrlo zanimljiva. U kontekstu jučerašnjeg terorističkog napada u Moskvi još zanimljivija.
A.Barashares "Zovem se sjećanje"
K.Edwards "Kći čuvara uspomena"
L.Kate "Pali anđeo"
D.Benioff "Grad lopova"
Što reći,poklekoh pred kiosk izdanjima.:-)
Pročitala veći dio Zorana Ferića, preporučujem Otpusno pismo i Djevojčica sa žigicama.
Sad sam na Michalu Vieweghu, nakon Odgoja djevojaka u Češkoj (ljuta na sebe što to nisam prije pročitala) pročitala Roman za žene, a sad jurim u knjižnicu po ostatak Viewegha.
Jako volim otkriti nekog pisca i onda čitati za redom sve njegovo što mogu naći.
Jako volim otkriti nekog pisca i onda čitati za redom sve njegovo što mogu naći.[/QUOTE]
Ovako i ja!:-)
Ferić je genijalan :-D Ali ipak mi je od njega antologijska ona priča "Potrči doktora" (možda zato što svaki dan kad idem doma s posla zamišljam tu scenu :mrgreen:)
Što se tiče Viewegha, njegovo definitivno najbolje djelo su "Sjajne zeznute godine". To je knjiga koju mogu stalno iznova čitati, a i film (režija Petr Nikolaev) je odličan (da ne govorim o tome da me Kvido podsjeća na vlastitog sina :mrgreen:). Ostala njegova djela su mi puno slabija (ajde, onaj roman "Izvan igre" isto nije loš).
Viewegh je stvarno odličan. Prije par godina sam slučajno pročitala "Sudionici turističkog putovanja" i od tada svaku njegovu knjigu jedva dočekam.
Obožavam Pavla Pavličića. Našla sam "Zaborav", stara knjiga, ali sam ju nekako preskočila.
Jeffrey Eugenides: Srednji spol
odlicno, odusevljena sam:-D
dobio je Pulitzerovu nagradu 2003, zasluzio je, izuzetan roman
tako je dobro zapoceti novu godinu sa ovako dobrom knjigom
pročitala muškarce koji mrze žene i oduševljena sam!
Muškarce koji mrze žene nisam čitala, ali film je genijalan, žao mi je što nisam imala prilike da pogledam sva tri nastavka, ali nabaviću knjige.
Sad čitam Borisa Akunjina, relativno nepoznat pisac, Rus, savremenik, a piše o sredini 19. veka, krimi romani, detektivske priče sa ruskog dvora, ratišta i tako. Genijalno piše.
M. Vargas Llosa "Raj iza drugog ugla"
isprepliću se priče iz života P. Gaugaina i njegove tete Flore Tristan, revolucionarke i borca za prava žena.
sviđa mi se, ponovno sam izvukla i Gaugainovu monografiju pa uspoređujem radnju sa slikama, baš guštam.
Ja sada čitam Zoyu
Kate Quinn-Ljubavnica Rima
čak i nije loša..
Boris Dežulović: Christkind
Čitam Danilo Kiš Rani jadi po tko zna koji puta :heart:
Čitam malo čudnu literaturu, trenutno sam na drugom dijelu Vampirske Akademije....
Menna von Praag: Muškarci, novac, čokolada
Početak je hm...:roll:...
Neil Gaiman "Knjiga o groblju"
pročitala 7. knjigu Kuće noći (skroz teen knjige):oops:
sad prelazim na djevojku koja se igrala vatrom!:-D
Bad Science - Loša znanost
Diane Setterfield: TRINAESTA PRIČA
-vrlo zanimljiva, neobična i za preporučit :)
http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=22200
Sara Gruen: VODA ZA SLONOVE
-oduševljena sam, i baš kako piše na koricama: "ako ste se ikad pitali kako bi izgledalo pobjeći sa cirkusom..."
http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=25554
Mario Readin: Nostradamusova proročanstva.
Ne preporučujem, stil pisanja mi nije ništa posebno, ali moram izdržati do kraja jer sam nažicala od prijateljice, pa je ne mogu vratiti a da joj kažem da nisam pročitala.
I još uvijek na 100 stranici čekam da se pojavi barem neko malo proročanstvo...
Jel'da :heart:
Meni je no.1 na top listi procitanog u 2010. - citala sam primjerak iz knjiznice, ali moram si kupiti original.
Ja upravo citam Groganovu "Bad Dogs Have More Fun: Selected Writings on Family, Animals, and Life from the Philadelphia Inquirer" - pomalo pretenciozno, ali prilicno zabavno.
Ovo mi je jedna od najboljih knjiga koje sam čitala u skorije vrijeme.
Jučer pročitala: Karl Markus Gauss, Europljani u izumiranju.
Vrlo interesantan prikaz pet europskih nacija koje su doslovno pred nestajanjem - opisani su sarajevski Sefardi, kočevski Nijemci, Arbereši, Lužički Srbi i Arumunji. Autor je osobno putovao i susretao se s pojedinim ljudima, prikupljao podatke o tim narodima, stavio ih u povijesni kontekst. Na kraju cijele knjige bilo mi je žao da nema još.
Jasna Horvat, Bizarij.
Knjiga o Osijeku i Osječanima, u pripovjetke uobličene povijesne crtice od antičke Murse, pa i prije toga, pa sve do 20. stoljeća. Autorica očito mnogo zna o Osijeku, ali je htjela previše - miješa vremenska razdoblja, stilove, htjela bi sve što zna staviti u rečenicu, pripovjetku, knjigu. Pokušava ući u psihu svih likova i objasniti ih iznutra, a to joj baš ne polazi za rukom. Kao i uvijek kad se hoće previše, rezultat je pretenciozan. Pročitala sam do kraja samo zbog pojedinih podataka i detalja o Osijeku, gradu kojeg posebno volim.
Zdenka, i ja sam osječka sentimentalka :heart:
Inače, Jasna Horvat je moja profesorice statistike. Radi na Ekonomskom fakultetu u Os. Baš sam se začudila kad sam vidjela da je ona autorica.
Odlična profesorica, ali nisam uopće znala da ima sklonost pisanju. Izgleda da eksperimentira. :-)
Pa čak ima i talenta za pisanje, a ljubavi prema Osijeku i znanja o njemu još i više. Samo, ne zna to sve spojiti kako bi trebalo.
nisam čitala (još), ali vidim da puno ljudi hvali ovu knjigu: http://www.profil.hr/index.php?cmd=s...izvod_id=32908
Odlična je. Ali nije za tebe. Još. Kad rodiš, i za još koju godinicu možda :)
čitam Cvat lipa na Balkanu od Gordane Kuić. Nastavak Mirisa kiše na Balkanu (inače, uskoro će istoimena serija na teveju pa tko voli povijest Balkana posebice sefardskih Židova u 2. svjetskom ratu...) Cvat lipa je nastavak života preostale obitelji Salom nakon rata....
Svakom roditelju ili trudnici preporučujem Pod pritiskom (autor Carl Honore) u izdanju Algoritma.
Za moju dragu, Tony Parsons:
http://knjizara.ekupnja.com/Za-moju-...-pr-18524.html
Ok je, i samo ok, nakon Vode za slonove.